Menu
 

Topic:

Mijn dochter snapt de waarom vraag niet

Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 16-11-2012 15:10:29
Mijn dochter Tatum wordt begin februari 5 jaar. Een 'waarom' vraag lijkt ze niet te begrijpen. Als ik op google dan lees ik dat kinderen vanaf 4 jaar een waarom vraag gaan begrijpen. Zij echter totaal niet.

Voorbeeld:
Tatum komt alweer thuis met poep in haar onderbroek. Ze kan het heel goed, want dit bewijst ze vaak genoeg.
Ik vraag dus waarom ze nu alweer poep in haar broek heeft.
Krijg als antwoord dat ze haar onderbroekjes schoon moet houden en zodra ze voelt dat ze moet poepen dat ze dan meteen moet gaan. Ja dat is prima, maar geen antwoord op mijn vraag. Ze kijkt me dan echt aan met wat ik bedoel. Ook als ik vraag hoe het kan, dus vraag het op een andere manier, dan nog krijg ik geen duidelijk antwoord.
Waarom wil ik dit weten? Nou misschien is er wel een reden waarom ze het doet en als ik wel een goed antwoord krijg dan kan ik haar namelijk helpen, want nu weet ik het niet meer.

Terwijl de jongste van 3,5 jaar wel een goed antwoord kan geven op een waarom-vraag. Maar Tatum niet. En dat gaat niet alleen over het poepen maar ook over andere dingen. Ze lijkt het echt niet te snappen en dat vind ik moeilijk, omdat ik haar zo niet kan helpen.

Is het normaal dat een bijna 5 jarige die vraag nog niet snapt? Terwijl een 3,5 jarige het wel snapt?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Suus  schreef op: 16-11-2012 20:58:37
Ik zeg helemaal niet dat je iets verkeerd doet met je kinderen. Ik zeg dat ik het benauwd krijg van je stukjes over allebei je meiden. Het komt erg verkampt over en het gevoel dat ik er bij krijg heeft zicht ontwikkeld met wat jij geschreven hebt. Dat geeft mij het gevoel dat je ze aardg in hun nek zit.

Ik denk eigenlijk dat je meiden niet zozeer hulp nodig hebben maar eerder jij. Als jij relaxter om zou gaan met bepaalde situaties zou naar mijn inzicht al heel veel rust komen. Dat is geen aanval, ik wens jullie juist toe dat het rustiger wordt in het gezin.

 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Monica Mv 2  schreef op: 16-11-2012 21:00:56
Nou sorry, heb er bijgezegd dat ik het niet aanvallend bedoel.

Kind is nog geen 5. Je hebt alles al doorlopen met dr en alles is goed. Dan moet je het laten, dan maar 10 vieze onderbroeken. Met boos worden of waarom vragen stellen maak je het alleen maar erger.

Bovendien heeft iedereen autistische trekjes, heb niet gezegd dat ze autistisch is.

Je voelt je enorm aangevallen en dat moet je niet doen, ik in ieder geval bedoel het helemaal niet verkeerd

 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Petrina  schreef op: 16-11-2012 21:06:14

Hoe was je dochter met het ontwikkelen verder Nicole?

Wat zegt jou moeder gevoel over het poep gedrag?

Ongelukjes, en moeite hebben met poepen kan heel veel redenen hebben, jij kent je dochter. Ga eens goed te rade bij jezelf waarom dit verloopt zoals het verloopt.

En vraag jezelf eens af, doe je  misschien niet teveel om haar zindelijk te maken? Maak je het niet te belangrijk, waardoor ze bang is om te falen, want ze doet haar best en het gaat mis dan is het allemaal mis?

Weet je wat denk ik belangrijk is, kijk eens naar de intentie, waarom poept ze in haar broek.

Zolang ze het niet express doet, waarom haar bestraffen? Of belonen?

Poepen is heel normaal, poepen op de wc ook, dus waarom belonen? Waarom straf geven als het mis gaat?

En maak je niet druk om dingen die nog niet zijn, word ze gepest? Nee. Maak je dan ook geen zorgen dat ze gepest zal gaan worden, want er zijn anders nog wel 1000 dingen waar je je zorgen om kan gaan maken in het leven van je meisje, er zijn namelijk zoveel redenen waarom je gepest kan worden, maarrrrrrrrrr ik heb er nog nooit 1 gehoord die reden genoeg was voor het pesten.


 


Zorg voor een rustige omgeving, laat haar de tijd nemen en geef haar ook de tijd. Heeft ze moeite met rustig blijven zitten op de wc geef haar iets te lezen, daardoor kan ze misschien meer ontspannen. Voldoende drinken, voldoende vezels, geen stress en geen druk, goed bewegen, voldoende zelfvertrouwen geven, laat haar voelen dat wat ze ook doet of  het nu mis of goed gaat dat je van haar hou, dat het niet uitmaakt voor de liefde die je haar geeft, laat haar zijn zoals ze is en waardeer haar zoals je meisje is.

Misschien is je meisje er nog niet aan toe? Misschien heeft er voor een te lange tijd teveel druk gestaan en heeft ze het gevoel dat ze moet gaan presteren? Misschien vind ze het eng?

Accepteer je meiden beide zoals ze zijn, want hebben je kindjes moeite met hoe ze zijn? Of heb jij moeite met hoe ze zijn en wil je ze in een keurslijf wat hun niet past, wat de dingen oplevert waar jij 'last' van hebt, waar je hulp bij nodig hebt. Ga mee in hun leefstijl en ritme, en laat los hoe het misschien hoort. Want wie bepaald nu eigenlijk hoe het hoort? En wat is het belangrijkste? Dat je meiden gelukkig zijn. Misschien is dat wat jij verwacht niet dat wat bij je meiden past.

Ik denk dat je het jezelf makkelijker kan maken, maak je geen zorgen Nicole, het komt echt wel goed! Erge dingen zijn uitgesloten, medische problemen zijn uitgesloten?

 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 16-11-2012 21:10:26
Ik voel me door sommige zeker aangevallen. Als je te horen krijgt dat ik mijn kinderen te benauwd opvoed, ja dan voel ik me aangevallen. Snap nog steeds niet wat er dan zo benauwend is met Renske? Suus geef dan eens een voorbeeld???

En volgens mij denken jullie dat ik echt de hele dag van sochtends tot savonds met het poepen van Tatum bezig ben. Dat is gewoon niet zo. Er gaan dagen voorbij dat ik er totaal niks over zeg en dat ze alleen maar complimentjes krijgt en kadootjes. Er komen wel momenten voorbij dat ik wel es boos word, maar heus niet elke dag. Dat staat ook nergens, dus hoezo benauw ik haar daarmee? Worden jullie dan nooit es boos? Nee misschien niet over het poepen maar wel over andere dingen en daar zal ik misschien nooit boos om worden. Zo is er overal wel iets. En hier is dat met het poepen van Tatum maar dat is dan ook echt het enigste. Verder is het een schat van een meid en ik ga door het vuur voor haar.

En Suus zelf heb ik allang hulp hoor en die hulp heeft mij nog nooit gezegd dat ik het verkeerd doe met mijn kinderen. Zij ziet en hoort juist met hoeveel liefde ik praat over mijn kinderen. En dat zie je hier jammer genoeg niet, jullie lezen alleen maar dat ik haar schijnbaar 24 uur op haar nek zit en dan krijg je echt een totaal verkeerd beeld van me en dat is jammer. Dan wordt er een oud topic van mij naar boven gehaald, waar ik niet eens om vroeg. Want het ging niet om het poepen maar om de waarom-vraag.

Even terug on-topic. Ik ben in ieder geval blij dat ik me daar niet meer druk om hoef te maken. Ik dacht echt dat een kind van 5 een waarom vraag zou moeten kunnen beantwoorden. Maar dat is dus niet zo. Gelukkig maar! Dan hoef ik haar die vraag ook niet meer te stellen.
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Marie8  schreef op: 16-11-2012 21:11:38
Ik ben het echt helemaal met Suus eens. Ik neem me altijd voor om niet jou stukjes te lezen en te reageren, dat heb ik ooit geprobeerd en dat viel niet goed bij ons beiden. Suus verwoord het zo helder dat ik toch even niet kan nalaten me erbij aan te sluiten.
Ik denk ook dat mensen niet meer proberen om het aardig te brengen, want ook dat wil je niet horen. Het lijkt erop dat je helemaal niks wil doen met tips of opmerkingen hier. Het past dan niet in je straatje.
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Alice  schreef op: 16-11-2012 21:12:14

Quote Nicole_mv_Tatum_en_Renske:
En volgens mij denken jullie dat ik echt de hele dag van sochtends tot savonds met het poepen van Tatum bezig ben. Dat is gewoon niet zo. Er gaan dagen voorbij dat ik er totaal niks over zeg en dat ze alleen maar complimentjes krijgt en kadootjes.



Lees dat nu zelf nog 's.. 


 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Boterbloem  schreef op: 16-11-2012 21:15:33

Denk dat het moeilijke is dat het negatieve blijft hangen. Ik weet nog het topic dat volgensmij over Renske ging met dat enge lachen. Dat ze zich zo erg gedroeg bij je, en een schatje was buiten de deur. En die keer dat je er doorheen zat. Je deelt hier je emoties (helemaal niet erg overigens!) alleen lezen wij dus meer het negatieve als het positieve. Alleen is het moeilijke dat je niet elke dag een topic opent met hoe lief ze spelen of hoe gezellig het was, maar eerder over frustraties. Daardoor wordt het wat uit zijn verband getrokken denk ik ;-)

Al moet ik heel eerlijk zeggen dat ik me bij Suus wel aan kan sluiten, stapje terug. Een kind hoeft inderdaad pas laat zindelijk te zijn. Kan me voorstellen dat het echt vervelend voor je is, juist omdat je wilt voorkomen dat je kind gepest wordt omdat het in de broek gepoept wordt. Tegelijkertijd (hoe hard ook) is het soms de manier waardoor bij kinderen de knop omgaat. Voordeel op jonge leeftijd is vaak dat ze het ook snel weer vergeten (dus de klasgenoten) en het voorbij is als ze niet meer ruikt...


 


Maar tegelijkertijd: ik zou het ook liever voorkomen hoor.

Succes!

 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Jolijn  schreef op: 16-11-2012 21:21:31
ik heb wel eens een moeder een kind van 6 zien beetpakken en door elkaar schudden omdat ze (buiten!!) water (!!) uit haar glas morste op het terras, en horen schreeuwen: "Waarom doe je dat! Geef antwoord! Waarom doe je dat!" terwijl ieder normaal mens kon zien dat het een ongelukje was, en iedereen dat soort ongelukjes wel eens heeft.
Dat kind kon ook geen antwoord geven, tot groot ongenoegen van haar moeder, die overigens tussen het schreeuwen door niet eens de gelegenheid gaf om een antwoord te geven.
Ik ben een beetje allergisch voor dat soort "waarom" vragen. Waarom vind je het belangrijk dat je kind ongelukjes kan rationaliseren? Ik vroeg aan het begin van de topic al wat voor antwoord je precies verwacht had, maar volgens mij heb je dat nog niet aangegeven. Ik ben er wel benieuwd naar, misschien helpt het wel tegen mijn "waarom-allergie".
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 16-11-2012 21:21:33
Petrina dank je wel, met jou info kan ik iets mee.

Zelf denk ik (tenminste dat zegt mijn moederinstinct) dat Tatum er geen geduld voor heeft. Ze vind poepen zonde van haar tijd, want ze is liever lekker aan het spelen. Dit heeft ze ook al vaker aangegeven. Ze neemt ook niet de tijd om rustig naar de wc te gaan. Ik heb al heel vaak samen met haar op de wc gezeten en dan las ik verhaaltjes voor of we zongen samen liedjes of deden een spelletje of we deden gewoon gezellig kletsen. Je kon zo inderdaad makkelijk tijd rekken maar ze hield zich dan niet bezig met poepen maar met hetgeen wat wij aan het doen waren. Dus dat hielp totaal niet. We hebben het ook al met een wekkertje geprobeerd maar dan zat ze haar tijd uit en dan was ze klaar.
Ze voelt goed aan als ze moet poepen maar gaat niet altijd naar de wc. Vaak duikt ze dan weg achter de bank en zie dat ze met alle macht het probeert op te houden. Ik stuur haar dan wel naar de wc en dat doet ze dan ook, vaak is het dan te laat maar vaak ook nog net op tijd.
Ik heb ook al vaker een gesprekje met haar gevoerd, gewoon heel rustig en ontspannen. Uitleggen waarom ze moet poepen, en waarom ze het beste meteen kan gaan poepen zodra ze het voelt omdat het poepen moeilijker wordt en pijnlijker kan worden naarmate je langer wacht. Dit begrijpt ze dan ook en het gaat dan ook weer een aantal dagen goed en dan zie je haar weer terugglijden.
Ook zie je op de wc verschil in poep. Zit ze lekker ontspannen op de wc en neemt ze zich er de tijd voor dan heeft ze echt een flinke drol. Niet te hard en niet te zacht. Maar als ze gespannen op de wc zit en te gehaast dan heeft ze hele kleine dunnen sliertjes, ze verkrampt dan. En waar het verschil in zit weet ik niet. Ze kan dus wel ontspannen naar de wc gaan maar de ene keer wel en de andere keer niet en kan er dus echt niet de vinger op leggen waar dat verschil in zit.

En ik accepteer allebei mijn meiden zoals ze zijn. Omdat ik toevallig anders met haar omga wat haar poepgedrag betreft houdt niet in dat ik haar niet accepteer. Nogmaals, ik ga door het vuur voor hun.
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 16-11-2012 21:24:40

Quote Alice:
[...]

Lees dat nu zelf nog 's.. 




en wat is daar verkeerd aan? Complimenten geven ook al niet goed ofzo? Leg het dan uit aub
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Petrina  schreef op: 16-11-2012 21:24:49

Oke ontopic, ik reageerde alleen op je openingsbericht, maar las dat het niet is wat je wilde weten, je wilde weten over de waarom vraag.

Nicole, hoeveel ruimte geef je voor antwoord? Hoe is je houding? Hoe is je toon? Hoe je je gezichtsuitdrukking als je vraagt: waarom poep je in je broek?

Ik denk, aan het antwoord van Tatum te lezen, dat ze echt wel heel goed kan antwoorden op het waarom. Maarrrrr


Dat ze jou niet wilt teleurstellen met haar antwoord, dat ze niet wil dat jij boos of verdrietig bent. Als iemand aan jou zou vragen, waarom poep jij hier op de wc. Zou je je dan niet generen? Naar voelen? Zou je ruimte voelen voor eerlijk antwoord, of zal je dat antwoorden wat je voelt dat er verwacht word.


 


Ze voelt heel goed aan, dat jij niet wilt dat ze in haar broek poept, ze wilt jou niet verdrietig maken, dus zegt ze op jou vraag dat ze de broekjes schoon moet houden en dat ze meteen moet gaan als ze aandrang heeft.

Ik denk dat ze verder is als jij, ik denk dat jij een verkeerd patroon zit richting haar.

Ik vraag eigenlijk nooit waarom volgens mij.... Ik zou in deze bijv vragen lukte het niet op de wc?

 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Senna  schreef op: 16-11-2012 21:25:50

Quote Nicole_mv_Tatum_en_Renske:
[...]

en wat is daar verkeerd aan? Complimenten geven ook al niet goed ofzo? Leg het dan uit aub



Ik denk dat Alice doelt op de cadeautjes...

Verder sluit ook ik me aan bij Suus
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Alice  schreef op: 16-11-2012 21:26:41

Quote Nicole_mv_Tatum_en_Renske:
[...]

en wat is daar verkeerd aan? Complimenten geven ook al niet goed ofzo? Leg het dan uit aub



Je zegt dat je er niet mee bezig bent, maar je geeft aan dat je de hele dag complimenten geeft en cadeautjes. Dat is toch ook er mee bezig zijn? Dat legt toch nog meer druk bij dat kind? 
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Marie8  schreef op: 16-11-2012 21:26:59
Toch nog maar even een tip..als je dan echt wil vissen naar een reden...vraag dan 'hoe komt het' in plaats van 'waarom'.
Dat heeft echt een hele andere klank. 
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 16-11-2012 21:27:35

Quote jolijn:
ik heb wel eens een moeder een kind van 6 zien beetpakken en door elkaar schudden omdat ze (buiten!!) water (!!) uit haar glas morste op het terras, en horen schreeuwen: "Waarom doe je dat! Geef antwoord! Waarom doe je dat!" terwijl ieder normaal mens kon zien dat het een ongelukje was, en iedereen dat soort ongelukjes wel eens heeft.
Dat kind kon ook geen antwoord geven, tot groot ongenoegen van haar moeder, die overigens tussen het schreeuwen door niet eens de gelegenheid gaf om een antwoord te geven.
Ik ben een beetje allergisch voor dat soort "waarom" vragen. Waarom vind je het belangrijk dat je kind ongelukjes kan rationaliseren? Ik vroeg aan het begin van de topic al wat voor antwoord je precies verwacht had, maar volgens mij heb je dat nog niet aangegeven. Ik ben er wel benieuwd naar, misschien helpt het wel tegen mijn "waarom-allergie".




Zien jullie mij dan echt als zo'n moeder??? Dat meen je toch niet he? Zo ben ik dus absoluut niet! Ik heb mijn kinderen nog nooit beetgepakt en ze door elkaar geschud. Dat zou nooit in me opkomen! Ik schreeuw wel es tegen ze, maar je maakt me niet wijs dat jullie dat nooit doen. Maar dat is echt geen dagelijkse kost hoor! Nee dat zou niet goed zijn!

Als je hierboven had gelezen jolijn had je gezien dat mijn vraag beantwoord is. Ik ging er echt vanuit dat kinderen die vragen al moesten snappen. Nu ik weet dat dit niet zo is laat ik dat ook los en heb het er met haar niet meer over. Ik wist dit echt niet!
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Sapperdeflap  schreef op: 16-11-2012 21:28:07
Nicole, eigenlijk wilde ik niet meer reageren op je topics, aangezien ik altijd hetzelfde zeg. Toch zeg ik het nu:

Laat het los! Laat het los! Laat het los! 

Beloon je dochter niet met cadeaus voor het naar de wc gaan (waarom belonen voor iets natuurlijks?), complimenteer haar niet en laat het haar zelf uitzoeken. Goed, dan stinkt ze maar en is ze vies, maar dat is niet jouw probleem!

Naar aanleiding van alles wat ik lees over het poepprobleem van Tatum krijg ik het idee dat je haar echt vreselijk op de huis zit, ondanks dat je anders beweert. Je bent met haar de strijd aan gegaan om een van de weinige dingen waar ze als klein meisje controle over heeft, namelijk zindelijkheid. Je hoeft geen licht te zijn om te weten dat je deze strijd gaat verliezen. Hoe dan ook. Daarnaast doe je Tatum hier echt geen plezier mee en maak je nu meer kapot dan je zou willen, ondanks dat je (nog) niets merkt.
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Suus  schreef op: 16-11-2012 21:32:14

Jammer hoor dat je kritische reacties niet kan waarderen. Ik zie een rode draad in je topics en die wilde ik je meegeven en ik ben van mening dat ik mij heel netjes heb uitgedrukt.

 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 16-11-2012 21:32:55

Quote Alice:
[...]

Je zegt dat je er niet mee bezig bent, maar je geeft aan dat je de hele dag complimenten geeft en cadeautjes. Dat is toch ook er mee bezig zijn? Dat legt toch nog meer druk bij dat kind? 




Als ik het totaal zou negeren dus ook geen complimenten dan verwaarloost ze het en krijgt je zo weer 8 flinke poepbroeken. En op adviezen van zowel poeppoli als GGZ als kinderarts moet je belonen oftewel complimentjes geven als ze het goed doet. Neem aan dat ze dat niet zomaar zeggen. Geen enkele deskundige heeft me tot nu toe verteld dat ik alles moet negeren dus zowel het goede als het slechte. En kadootjes moet je niet zien in de vorm van speelgoed, maar kan ook een snoepje zijn of ergens naartoe gaan of quality time met mama of dat ze zelf iets mag kiezen.
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Jolijn  schreef op: 16-11-2012 21:37:26
ík zou de vraag waarom ik in mijn broek poep niet eens snappen en me hevig afvragen waarom je die vraag stelt en wat je van plan bent om met die informatie te doen.

Ik heb ook een kind (van 9) die nog wel eens een ongelukje heeft en die dat op 5 jarige leeftijd zowat dagelijks had. Hij weet nog steeds niet waarom dat is, maar ik weet dat wel en wist dat ook toen hij 5 was. Hij is niet helemaal 'in touch" met zijn lichaam en omdat hij chronische verstoppingsproblemen heeft, is hij (als de verstoppingsproblemen weer optreden) niet in staat om lichamelijke signalen voor aandrang te voelen. Om die reden kan hij eigenlijk alleen maar "op karakter" poepen, en dat lost het probleem ook op. Terwijl poepen en plassen op commando (net als in slaap vallen) natuurlijk niet werkt. Dus ook ik heb heel wat poepbroekjes gewassen, heel wat kleren uitgespoeld en heel wat keren van de juf gehoord "dat je hem wel kon ruiken". Nu hij ouder is, gebeurt het heel veel minder. Hij is er nooit mee gepest. Hij weet het steeds beter te verhullen én hij is steeds meer bereid om gewoon even een kwartiertje op de wc te zitten met zijn nintendo.

Dus als het je niet om de waarom-vraag gaat maar om de zindelijkheidsvraag, dan zou ik je adviseren om haar een Nintendo te geven die ze alleen op het toilet mag gebruiken.
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Annie  schreef op: 16-11-2012 21:39:47
Misschien helpt het jou als je al jouw topics eens uit zou printen en naast elkaar zou leggen. Dan zie je misschien wat een aantal van hier zien (je zegt dat je loslaat maar laat het niet echt los).

Oke dan heeft ze 8 poepbroeken op een dag. Het is misschien ook grenzen zoeken/uitrproberen van Tatum's kant. Zij weet en voelt dat ze jou hiermee heeft. Of in ieder geval dat het iets is wat jij graag wilt doen slagen. Door er zowel negatief als positief (een flinke tijd) geen aandacht aan te besteden heeft het voor haar geen zin om hier met jou de strijd mee aan te gaan want als jij geen reactie geeft is er geen strijd.
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 16-11-2012 21:39:50
Suus ik zeg niet dat je je niet netjes hebt uitgedrukt. Maar jij haalt helemaal uit het niks Renske erbij en waarom? Er is niks mis tussen Renske en mij. Maar toch haal je haar erbij dat ik ook haar benauw. En dan vraag ik om uitleg of een voorbeeld en dan zeg jij dat ik niet met kritiek kan omgaan. Ik geef toe dat ik daar zeker moeite mee heb maar ik neem alles heus wel in me op en doe er zeker iets mee, maar ik laat zoiets altijd pas later op me in werken. over deze discussie denk ik nog heel lang over na, ik leg dit echt niet zomaar langs me heen hoor. Maar ik vind het jammer dat Renske erbij gehaald wordt zonder er een voorbeeld bij te geven.
Bij de meeste reacties zit ik echt te janken hoor. Jullie bedoelen het misschien niet zo, maar het komt heel hard binnen. Maar ook denk ik dat jullie mij verkeerd begrijpen of dat ik het misschien verkeerd uitleg. Maar dat komt dan ook weer omdat ik over Tatum ook alleen maar een topic open over het poepen en niks anders. Heb dit wel 1x geprobeerd. Leuke foto's van de meiden geplaatst omdat ik supertrots op hun ben, maar daar krijg je dan jammer genoeg heel weinig reacties op. En zo'n topic als dit wel, dus daarom open ik niet snel een topic over de 'gewone' dingen. Dan heb ik het gevoel dat niemand dat interesseert, maar goed dat is meer mijn gevoel en mijn probleem.
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Alice  schreef op: 16-11-2012 21:43:12
Je geeft zelf aan dat je de ene keer boos bent, dat je het soms negeert, soms geef je complimenten en soms cadeautjes.. Dat is toch inconsequent? Daarnaast is mijn punt dat jij DENKT dat je er niet mee bezig bent, maar met complimenten geven ben je er toch juist wel mee bezig?

Ik vind jou absoluut niet overkomen als een monster. Het is duidelijk dat je om je meisjes geeft, maar door al je topics heb ik wel een indruk van jou. En dat is iemand die heel graag wilt, maar eigenlijk totaal de kluts kwijt is. Je wilt de touwtjes in handen hebben, maar je hebt ze niet. Niemand kan jou helpen als je je niet openstelt voor kritiek.
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Jo  schreef op: 16-11-2012 21:45:25
Nicole, ik denk dat je de adviezen te veel op jezelf betrekt, niemand zegt dat je een slechte moeder bent!!!
Ik ben een moeder die heel veel van haar kind houdt, ze is mijn alles, maar oh wat maak ik veel fouten als ik hier lees.
Dat waarom vraag ik ook vaak, vb glas drinken valt om: waarom kijk je nou niet uit??
Valt ze, waarom doe je nu ook niet rustig???
Nu pas sinds dit topic besef ik me pas dat het geen vragen zijn voor kinderen en dat je het ook anders kan formuleren.

 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Annie  schreef op: 16-11-2012 21:46:28

Quote Alice:
Je geeft zelf aan dat je de ene keer boos bent, dat je het soms negeert, soms geef je complimenten en soms cadeautjes.. Dat is toch inconsequent? Daarnaast is mijn punt dat jij DENKT dat je er niet mee bezig bent, maar met complimenten geven ben je er toch juist wel mee bezig? Ik vind jou absoluut niet overkomen als een monster. Het is duidelijk dat je om je meisjes geeft, maar door al je topics heb ik wel een indruk van jou. En dat is iemand die heel graag wilt, maar eigenlijk totaal de kluts kwijt is. Je wilt de touwtjes in handen hebben, maar je hebt ze niet. Niemand kan jou helpen als je je niet openstelt voor kritiek.



Zo zie ik het ook precies!
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Suus  schreef op: 16-11-2012 21:46:32
Je hebt over beide meiden vaker topics geopend, of in 1 topic over een dochter meerdere situaties geschetst. Het gaat niet om specifieke voorvallen maar om hoe jij overkomt in je houding richting je dochters of meer als moeder. Je komt niet over als een slechte moeder maar wel enorm gespannen en geforceerd.

Ik krijg het gevoel dat alles voor jou "gecontroleerd" moet zijn. Dat is helemaal niet gek, sommige mensen hebben dat. Daarom gaf ik als advies om daar iets mee te doen ipv met je dochters allerlei hulp af te lopen.


Mijn kinderen poepen niet meer in hun broek maar als dat wel zou gebeuren krijg ik ook geen antwoord op het waarom vermoed ik zo. Voor kinderen gebeurd dat gewoon.punt. Als ze het antwoord wisten gebeurde het waarschijnlijk niet.

Ik vind het heel vervelend dat je verdrietig wordt van reacties. MAAR... ik ben er ook blij mee omdat ik echt van harte hoop dat je er uiteindelijk iets mee kunt. Mensen zeggen dit soort dingen niet om je t epesten maar om je te helpen. Ik heb er geen enkel belang in om jou een rotgevoel te geven mits het leidt tot een oplossing voo rje probleem.



 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 16-11-2012 21:47:10
Alice ik heb het hier over een periode van 2 jaar. Nu lijkt het net alsof ik alles in 1 week of 1 maand prop. Ik doe echt niet de ene dag negeren, de andere dag straffen en de andere dag belonen. Ik zeg alleen dat ik dit allemaal al uitgeprobeerd heb in een tijdsbestek van 2 jaar.

Daarom denk ik ook dat jullie mij verkeerd begrijpen. Mijn manier is jullie manier niet en dat begrijp ik en dat hoeft ook niet. Het is maar goed ook dat niet iedereen op dezelfde manier opvoedt.

Maar Alice waarom zeggen deskundigen dan dat je juist wel complimenten moet geven?
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Suus  schreef op: 16-11-2012 21:48:32
Sorry Nicole, ik denk niet dat mensen je verkeerd begrijpen. Er zijn nu een aantal kritische reacties die allemaal hetzelfde zeggen nav meerdere topics van jou. Dat is geen misverstand meer en ik hoop ook echt dat je dat zelf gaat beseffen
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 16-11-2012 21:50:51
Ze is van 2008!
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Alice  schreef op: 16-11-2012 21:55:41
Ik zeg niet dat complimenten geven per definitie verkeerd is. Ik zeg dat het verkeerd is als jij doet alsof je er niet mee bezig bent maar ondertussen wel met cadeau 's en complimenten komt. Dat is verwarrend. Daarnaast verslapt dat gedrag naarmate ze het vaker goed doet, logisch, maar hoe lang wil je doorgaan met belonen? Wie belooft jou als je netjes naar de wc gaat?
Ik vind het logisch dat je een net zindelijk wordende peuter beloond, maar als het al z'n strijd is? Nee, toch? Dit is gewoon niet meer logisch voor tatum. Eerst alle leuke dingen weg, dan dagelijks complimenten en cadeau's tussendoor word je ook nog wel 's boos en vraag je haar waarom ze zo doet.. Maar volgens jou ben je er niet mee bezig..
 
Quote
RE: Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 16-11-2012 21:56:15
Suus het klopt dat ik ook al vaker topics over Renske heb geopend. Omdat me zorgen over haar maakte. Maar goed gelukkig waren deze zorgen wel terecht want er is wel degelijk iets "mis" met haar en is het niet zomaar een opvoedkundig probleem. Ze heeft vermoedelijk ASS. Vandaar dat we nu ook thuisbegeleiding krijgen. En geloof me er viel een hele last van me af en niet omdat ik haar zo nodig een stempel wil geven maar wel dat ik al die tijd gelijk heb gehad en dat ik nu veel makkelijker met haar om kan gaan, haar beter leer begrijpen. Want vergis je niet. Als de een in zijn broek staat te poepen en de ander heeft een megadriftbuii, tja probeer daar maar eens rustig onder te blijven. En als jullie toch allemaal mijn topics nog weten dan weten jullie ook dat ik nog steeds met een depressie kamp, wat het natuurlijk ook niet makkelijk maakt, zeker niet als ik tot nu toe nog steeds niet de goede hulp heb gekregen. Deze hoop ik ook bij het GGZ te krijgen, hier heb ik pas in december mijn intake. Dus ik werk heus wel aan mezelf. Weet ook heus wel dat ik niet altijd goed reageer tegenover mijn kinderen. Als ik wel goed zou reageren zou ik hier geen topics hoeven te openen. Ik doe dit juist om de meningen van andere te lezen. En misschien reageer ik dan wel aanvallend maar zo is het niet altijd bedoeld. Het komt echt allemaal wel binnen hoor, maar het heeft tijd nodig om het te verwerken en om er iets mee te doen. De waarom-vraag laat ik zeker los, dat is een ding wat zeker is. Dus jullie hoeven niet te zeggen dat ik nooit iets met jullei kritiek doe. De rest laat ik op me inwerken.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Mijn dochter snapt de waarom vraag niet
Naam
Bericht