Menu
 

Topic:

Gaatje in hartje en klompvoetje

Kim Mv J En B  schreef op: 15-11-2012 18:24:43
Hoi meiden

Vandaag de 20 weken echo gehad en daar kwam uit dat ons manneke een klompvoetje heeft aan zijn rehtervoetje en een gaatje in zijn hartje.

Nu dus de vraag heeft iemand ervaring met 1 van de 2 of met beide en hoe is dat verder verlopen??

Maandag moeten we naar de gyneacoloog die alles nogmaals gaat bekijken en gaat zien of de 2 met elkaar in verbinding staan.. We zijn ons kapot geschrokken en hopen natuurlijk dat het allemaal meevalt.. Pffff hopelijk mag ik weer terug op mijn blauwe wolkje....
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Hannes  schreef op: 15-11-2012 19:57:18
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Krumelke  schreef op: 15-11-2012 20:04:42
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Kim Mv J En B  schreef op: 15-11-2012 20:10:22
Jeetje sis dat is ook schrikken zeg.. Gekkenwerk eigenlijk dat je gek gemaakt word en er uiteindelijk niets aan de hand blijkt te zijn..

Weet je ik denk het zelfde hoor.. Mijn zoon is welkom.. En we houden nu al verschrikkelijk veel van het manneke.. Hoe hij er ook uitziet en welke afwijkingen hij ook heeft het is ons manneke... En net zo welkom als een kindje zonder afwijkingen.. Maar eng vind ik het wel.. Het zal het onbekende wel zijn pffff...

Ik gaat even in bad.. Even mijn gedachte verzetten.. Tot straks weer...
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Anna28  schreef op: 15-11-2012 20:13:13
wat een schrik zeg! 

Weet je ook waar het gaatje precies zit? En wat het voor consequenties heeft? Of is het daar nog te vroeg voor?
Veel gaatjes zijn namelijk niet erg. Ikzelf heb ook een gaatje tussen mijn boezems of kamers, ben het even kwijt. Is pas later ontdekt. geen problemen mee gelukkig!

Een klompvoetje kan redelijk goed behandeld worden. Vaak heeft het kind dan wel een (Semi)orthopedische schoen nodig. Maar die heb je in alle soorten en kleurtjes gelukkig. 
Mijn broertje had/heeft een klompvoet. Hij is vlak na de geboorte ingegipst en op latere leeftijd geopenreerd. Hij heeft nu 2 verschillende maten maar kan wel normale schoenen dragen. Voetje is wel wat scheef maar ziet er best heel goed uit. 

Ik hoop dat je ondanks deze schrik toch je zorgen wat opzij kunt zetten en kunt gaan genieten nog even! 
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Bianca29  schreef op: 15-11-2012 20:14:54
mijn zus heeft al 38 jaar een gaatje in haar hart ,heeft nergens last van en kan alles gewoon doen.
sterkte meid ,dat is zeker schrikken
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Ania  schreef op: 15-11-2012 20:17:55
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Jacq39  schreef op: 15-11-2012 20:19:33
Ik heb ook een gaatje in mijn hart . Onder controle geweest bij de cardioloog tot de puberteit maar heb er nooit last van gehad en nog steeds niet. Wordt nog steeds wel gehoord (ruis) bij onderzoeken maar weet waar het vandaan komt en "hoort"gewoon bij mij. Dus idd niet ieder gaatje is even erg.

Kan me voorstellen dat jullie geschrokken zijn!!

 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Tamaramvc&f  schreef op: 15-11-2012 20:21:16
Lieverd, ook hier weer een knuffel voor jullie en je ouders natuurlijk Ik hoop dat er maandag meer duidelijkheid komt en natuurlijk dat het meer meevalt als je nu denkt of gehoord hebt. Lieverd, ik had je zo graag een onbezorgde zwangerschap gegund, helaas loopt het nu even anders, maar dit lieve kleine mannetje is zo ontzettend gewenst en welkom bij jullie, hij heeft jullie als zijn ouders uitgekozen en wat hij ook mag 'hebben' ,hij is jullie kindje, het broertje van J&B en ik kan niet wachten om hem te knuffelen zodra hij er is! Ik ben er voor jullie! Dikke knuf en kus
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Linnie  schreef op: 15-11-2012 20:32:31
Allereerst

Verder heb ik er zelf geen ervaring mee, wel een collega van mij. Haar zoontje heeft 2 klompvoetjes bij de geboorte. Zij wisten dat ook van tevoren. Hoe het precies allemaal gegaan is, weet ik niet precies, maar ik weet nu wel dat (na gipsperiode's) het mannetje heerlijk rondloopt en er totaal geen problemen van ondervind!

Ik wens je veel sterkte voor de komende tijd!
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Alice  schreef op: 15-11-2012 20:33:36
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Cir  schreef op: 15-11-2012 21:53:02
Veel sterkte, hopelijk valt het allemaal mee.

Hier ook ervaring met een slechte 20 weken echo maar dan iets anders. Ik heb voor mijn gevoel dagen lopen janken, vreselijk was het. Ook dat je niet weet waar je aan toe bent en wat de toekomst zal brengen. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand met ons ventje maar de schrik zat er goed in. Niets is meer vanzelfsprekend.

Verder heeft een vriendje van mijn oudste zoon van 11 ook een klompvoetje. Daar zie je nu bijna niets meer van. Een paar jaar terug is hij er aan geopereerd. Hij kan gewoon alles en doet het goed op voetbal.

 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Kim Mv J En B  schreef op: 15-11-2012 22:07:35
Wat heerlijk al die positieve verhalen. Dat doet een mens echt goed. 
Ik heb inmiddels foto's en verhalen gezien en gelezen. Het viel me allemaal reuze mee. Ik had echt een misvorming in mijn hoofd geen idee hoe ik daar nou weer bij kom. Maar jeetje het voetje het alleen een andere stand. Wel kan het in combinatie met spinabifida zijn maar dat is vanmorgen direct voor ons uitgesloten. 

Het gaatje lijkt te zitten in een tussenschot tussen de 2 grote holtes zeg maar ( geen idee of dat de kamers of de boezems zijn ). Of het dicht kan groeien geen idee. Maar de echoscopiste vertelde wel dat het maar zo kon zijn dat er op een volgende echo niets meer van te zien is. Ondanks haar opbeurende woorden maak ik me toch wel zorgen. Al geven al jullie berichten me erg goede hoop. 
Doet me echt goed om te horen dat het eigenlijk best regelmatig voor komt en niemand van jullie of jullie kindjes er last van heeft. Wat dat aangaat is er dankzij jullie berichten 10 ton van mijn schouders gevallen. Nu maar hopen dat ons manneke ook zo een onschuldig gaatje heeft. Of die lieve vrouw het vanmiddag gewoon verkeerd heeft gezien!!!

is het al maandag meiden??? 

Lieve Tamara dank je wel schatje.. Je heb helemaal gelijk. Dit manneke is va ons. Hoe hij er ook uitziet en wat voor afwijkingen hij ook heeft. We houden nu al zielsveel van hem. Al heeft J besloten dat ze toch liever wen zusje had gehad haha. Een broertje mocht ook wel bij ons komen wonen haha.... we zijn een sterk gezin en hebben al vele bergen overleefd. Komt nu ook goed!!! En knuffelen mag altijd!!!!!! 
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Saskia70  schreef op: 15-11-2012 23:35:56
Bij deze dan meid:  :grouphug 
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Saskia70  schreef op: 15-11-2012 23:36:13
oeps.. ik zie geen plaatje: 
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 15-11-2012 23:44:07
Och meid dat is schrikken! Ik heb bij beide kinderen bij de 20 weken echo vervelend nieuws gekregen maar dan iets anders dan jij en bij allebei was er niks aan de hand toen ze geboren werden. Hopelijk groeit het gaatje idd weer dicht zoals de echoscopiste zei En een klompvoetje klinkt heel erg maar uiteindelijk is het mogelijk dat hij toch gewoon alles kan doen.
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Soesjaa  schreef op: 16-11-2012 08:50:51
Wat ontzettend schrikken! Je weet dat de 20 weken echo een medische echo is,  maar toch verwacht je zoiets niet. Sterkte met wachten op duidelijkheid!
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Blauwtje  schreef op: 16-11-2012 08:52:44
Jeetje wat schrikken meis..
Een dikke knuffel voor jullie
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Ladyd  schreef op: 16-11-2012 11:02:29
Heel veel sterkte!

Ik hoop echt dat het meevalt

 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Pup78  schreef op: 16-11-2012 14:03:27
Hier dus een dochter die bij de geboorte drie gaatjes in haar hart had. Een groot gat tussen de kamers en twee kleinere tussen de boezems. Dit hebben ze niet gezien op de 20-wk echo, simpelweg omdat het niet goed bekeken is. Met 6wk kwamen ze erachter nadat ik al bij iedereeen aan de bel had getrokken. Bij de gynaecoloog, verloskundige, cb, kinderarts etc. Ik was overbezorgd, niets aan de hand. Uiteindelijk zelf naar de huisarts gegaan en die nam mijn zorgen wel serieus rondom mijn dochter. Doorgestuurd naar ziekenhuis en meteen opgenomen. Een week later geopereerd!
We hebben heel veel zorgen gehad rondom haar en haar opname in het ziekenhuis. Ze wilden eigenlijk de operatie uitstellen totdat ze 3-4 maanden was, maar ze raakte zo verzwakt, wilde niets meer eten, hield zichzelf niet meer warm, viel ontzettend af etc. Opereren de volgende dag al! Mijn wereld storte in, maar om een lang verhaal kort te maken.... ze is er nog. Heeft de operatie goed doorstaan (valt reuze mee, is standaard werk daar...) en is helemaal goed hersteld!
Ik wens jou heel veel sterkte! Wacht eerst de verdere gesprekken en onderzoeken af... anders loop je jezelf gek te maken!
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Liva  schreef op: 16-11-2012 16:25:03
Ach meid... wat een schrik... zelfs ik schrik ervan. voor je.

Ook ik heb geen ervaring met een klompvoetje. Weet wel wat het is en ook al kunnen ze er veel aan doen, het is gewoon niet fijn te weten dat je kind geopereerd zal moeten worden... zo'n klein mensje... Fijn dat Moon gereageerd heeft, ik hoop dat je veel steun van haar kunt krijgen!

Een gaatje in het hart heeft mijn derde, is wel pas later ontdekt. Het is verder een kerngezond mannetje! Mag alles, doet alles, kan alles.

Fijn dat je maandag al terecht kan, hopelijk weet je dan snel meer!
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Myself  schreef op: 16-11-2012 16:26:18
Ik kom je even een dikke geven na deze schrik.
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Meppie  schreef op: 16-11-2012 17:26:20
Mijn neefkloneert een klompvoetJe. Hij is inmiddels bijna drie, je ziet er bijna niets meer van. Hij heeft eerst gips gehad, vanaf dag drie. Operatie aan achillespees ging onder algehele narcose, zonder problemen, weinig pijn van gehad. Weet niet waar je woont, maar mijn zus is na veel uitzoeken in het Wkz in Utrecht beland en wordt daar uitstekend geholpen. Mijn neefje draagt overigens gewone schoenen en alleen nog 's nachtslot een brave. 

Spannend hè! Hopelijk kunnen ze je maandag een beetje meer vertellen en gerust stellen!
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Kim Mv J En B  schreef op: 17-11-2012 21:04:48
Super bedankt weer voor de lieve en duidelijke reacties..
Ik heb inmiddels weer helemaal de wind eronder..

Zo fijn om ervaringen te lezen..

Super bedankt
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Mama_anja  schreef op: 18-11-2012 10:31:01
krijg je ook een extra echo er voor 
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Kim Mv J En B  schreef op: 18-11-2012 12:59:58
@ mama Anja. Ja we moeten morgen om half 10 in het ziekenhuis zijn.
Vind het erg spannend en ook een eentje eng brrrr
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Liva  schreef op: 18-11-2012 13:49:55
Nogmaals sterkte morgen! Hoop dat je na de echo al meer weet, ik zal een kaarsje voor je branden!
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Mus  schreef op: 18-11-2012 13:54:13
Sterkte morgen, hoop echt dat jullie snel duidelijkheid hebben en weten waar je rekening mee kunt gaan houden! Hier brand een kaarsje 
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Kim Mv J En B  schreef op: 18-11-2012 17:39:17
Dank jullie wel meiden..

Ik hoop ook dat er morgen iets meer duidelijkheid komt.
Gewoon zodat we weten waar we aan toe zijn.. Die onzekerheid zo is killing..

MOrgen een update...
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Kim Mv J En B  schreef op: 19-11-2012 20:30:42
Even een update:

Nou goed.. Hier dus vandaag bij de gyn geweest. Weer een echo gekregen. Alles nagekeken. Rug netjes gesloten, schedeltje netjes dicht en alles verder netjes aanglegd. Nieren en blaasje en maagje werken naar behoren.

Het klompvoetje van onze kleine kerel van nu 20 cm en 400 gram is een feit!! Het gaatje in het hartje kon door onze gyn niet gezien worde maar dat houd niet in dat het er  niet is. We zijn doorverwezen naar het WKZ in Utrecht ( kinderziekenhuis ). Daar moeten we donderdag weer komen en krijgen we wederom een echo waar alles opnieuw word nagekeken.

Het voetje is goed te behandelen. Dit zal wel in het WKZ gaan gebeuren ( is voor ons een half uur rijden maar staat erg goed bekend in ons ziekenhuis bij klompvoetjes ). et ziet er voor nu uit dat het voetje binnen een paar dagen na de bevalling zal worden ingegipst en dat 3 maanden lang elke week opnieuw. Daarna word gekeken of de stand goed is zo niet word hij geopereerd. Binnen de zwangerschap zullen wij al met de kinderothopeet spreken en duidelijke afspraken maken.

Het hartje zal dus opnieuw gecontroleerd gaan worden. Omdat deze 2 afwijkingen met elkaar in verbinding kunnen staan bij een syndroom van down. Dus de anatome van ons manneke is helemaal nagekeken. En niks leek er op dat we een kindje met down verwachten. Mocht het in het WKZ aan de orde komen dat er een vruchtwaterpunctie gedaan kan worden hebben wij besloten dit niet te doen. Ons mannetje is welkom. We weten dan dat we risico hebben op en zien dan na de bevalling wel of het idd een down kindje zal zijn... Maar down of niet, klompvoet of niet, gaatje in zijn hartje of niet. Dit is onze zoon. We houden nu al zo ongeloofelijk veel van dit manneke. Hij is welkom... Hoe dan ook!!!

Al met al best positief nieuws lijkt me... Nu donderdag weer afwacten en hopen dat ze ook in het WKZ geen gaatjes in het hartje ontdekken....
 
Quote
RE: Gaatje in hartje en klompvoetje
Anna28  schreef op: 19-11-2012 20:34:15

Quote Kim mv J en B:
E  Maar down of niet, klompvoet of niet, gaatje in zijn hartje of niet. Dit is onze zoon. We houden nu al zo ongeloofelijk veel van dit manneke. Hij is welkom... Hoe dan ook!!!
 



kippelvel!   

 


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Gaatje in hartje en klompvoetje
Naam
Bericht