Menu
 

Topic:

Streep door zorgplan

Meelezer  schreef op: 09-11-2012 08:15:07


'Streep door zorgplan' Van onze parlementaire redactie





DEN HAAG - 

VVD en PvdA lijken na crisisberaad afscheid te willen nemen van de inkomensafhankelijke zorgpremie en in plaats daarvan nu via de belastingen de inkomensverschillen te gaan verkleinen.







Bij het beraad donderdagavond in het torentje tussen kopstukken van de VVD en de PvdA zou zijn afgesproken om een streep te zetten door de PvdA-wens van een inkomensafhankelijke zorgpremie. In ruil daarvoor gaat de VVD akkoord met wijzigingen in de aangekondigde verlaging van de belastingschijven.



Belastingen


 


Bij het beraad zouden diverse opties de revue zijn gepasseerd. Een scenario is om via de belastingen een uitweg te zoeken voor de rampzalige gevolgen van de zorgplannen op de koopkracht van meer dan een miljoen huishoudens. Dat kan bijvoorbeeld door te sleutelen aan de arbeidskorting of de heffingskorting. Ook kan aan de knoppen worden gedraaid bij de belastingtarieven.


De VVD is er veel aan gelegen om snel een oplossing te vinden. De partij staat in brand nu de achterban muit tegen de afspraken uit het regeerakkoord. Premier Rutte moet komende dinsdag de Tweede Kamer onder ogen komen. Die dag wordt het debat over de regeringsverklaring gehouden.


Naar verluidt wordt vandaag verder gepraat

 
Quote
Navigatie
RE: Streep door zorgplan
An  schreef op: 09-11-2012 09:09:07
Nou ik ben benieuwd wat het volgende "geniale" plan wordt.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Meelezer  schreef op: 09-11-2012 09:10:49

Ik wacht ook wel eerste ven af voordat ik me nog meer zorgen ga maken.


Eerst maar eens zien wat ze daadwerkelijk gaan doen......

 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Alice  schreef op: 09-11-2012 09:12:27
Ik zal wel te simpel denken, maar ik vind dat alles voor iedereen hetzelfde moet zijn (dus zorg, kinderbijslag) Behalve de belastingen. 
Van 3 schalen moeten ze naar 6 of 7 gaan. 
De lage inkomens heel weinig afhouden en de hele hoge inkomens heel veel
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Patriciia*  schreef op: 09-11-2012 09:12:35
Ben benieuwd........
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Son  schreef op: 09-11-2012 09:27:33
als ze nou de belasting gewoon afschaffen.....
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Mitch  schreef op: 09-11-2012 09:29:18
Belasting betalen over hetgeen je betaald.
zo werkt dat in Noorwegen ook, mensen verdienen veel, maar het leven is er ook erg duur zo heft het elkaar lekker op.
Iemand die 100.000 pj verdient betaald evenveel voor een pak pleepapier dan iemand die 30.000pj verdient.
Schiet mij maar in een kapotje, maar dat vind ik eerlijk klinken.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Ans Mv J.k.d  schreef op: 09-11-2012 09:29:45
o son als jij een partij op richt heb je alvast mij stem
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Jen9  schreef op: 09-11-2012 09:31:22
Hihi, belasting afschaffen... hoe kom je daar je werk?? Goed plan, kan ik lekker thuisblijven

Ik ben voor nivellering.. Vind dat t eerlijkste.. iemand die bergen verdient werkt per definitie niet harder dan iemand die weinig verdient....
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Son  schreef op: 09-11-2012 09:31:35

Quote Ans mv J.K.D:
o son als jij een partij op richt heb je alvast mij stem


jeeeeeeejjj
partij voor de $$$$$on
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Jen9  schreef op: 09-11-2012 09:46:59
ik bedoelde dus Hoe kom je dan naar je werk...., ding doet raar de laatste dagen...
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Son  schreef op: 09-11-2012 09:49:46

Quote jen9:
ik bedoelde dus Hoe kom je dan naar je werk...., ding doet raar de laatste dagen...



ipad zeker ?
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Jen9  schreef op: 09-11-2012 09:50:21
yep...
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Xsara  schreef op: 09-11-2012 10:19:59
Die Samsom en Rutte zijn net Buurman & Buurman..... ze bedenken een plannetje, proberen het, lukt niet!! Dan maar niets doen of erger..... de boel klapt in!

 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Sabrah  schreef op: 09-11-2012 11:32:55
Nou, ik ben benieuwd wat voor geweldig plan ze nu gaan bedenken.....we zullen moeten inleveren met zijn allen, maar ik ben wel benieuwd hoe ze dit gaan invullen. 
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Ans Mv J.k.d  schreef op: 09-11-2012 12:36:17

Quote jen9:


Ik ben voor nivellering.. Vind dat t eerlijkste.. iemand die bergen verdient werkt per definitie niet harder dan iemand die weinig verdient....



Hmm ben ik niet mee eens Mensen die door hebben gestudeerd hebben ook hogere kosten gemaakt om hun opleiding te betalen. Daar hoeft dan niet aan mee betaald te worden? Ik vind het zo vreemd dat mensen vinden als je een lage inkomen hebt een ander het van zijn salaris jou inkomen moet aanvullen?
 Simpel gezegd komt het op neer Jantje ruimt zijn kamer netjes op en heeft er veel werk van gemaakt als beloning krijgt hij 10 euro. Zijn broer doet het maar voor de helft en krijgt minder. Nou zegt broer jij moet me 2.50 euro geven. Want we wonen in hetzelfde huis en jij mag niet meer hebben als ik!

Schiet mij maar lek maar dat is toch krom? En ik kom uit een laag inkomen gezin en ja ik ging met honger naar bed vroeger, maar ik was daardoor erg gedreven om door te leren. En het later beter te hebben. Maar waar is de drive om het zelf beter te maken, voor jezelf op deze manier?

Werken en doorleren moet beloont worden. Laat ze dan geen belasting heffen op overuren op die manier kun je wel door overuren je eigen tekort worden wegewerkt. Dat is naar mijn idee eerlijker!
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Mamavonn  schreef op: 09-11-2012 12:40:50
Het gaat er niet om of de een harder werkt dan de ander.

Het gaat erom dat wanneer iedereen evenveel verdient niemand nog de moeite zal nemen om bv een jarenlange studie te volgen, zich in een enorme studieschuld te storten om dokter, advocaat oid te worden.
Dat zijn banen waar je lang voor moet leren, veel geld en tijd in moet investeren en een hoop verantwoordelijkheid hebt en veel stress.

Waarom zou iemand daar nog voor kiezen als diegene evenveel verdient als een vuilnisman om maar iets te noemen?
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Ans Mv J.k.d  schreef op: 09-11-2012 12:48:02
ja klopt mamavonn je legt het beter uit als ik. Zo zie ik het ook mijn man heeft doorgeleerd hoge studiekosten netjes afbetaald, en de salaris wat hij op een jaarbasis krijgt ziet er leuk uit maar daar gaat al meer dan de helft ervan af. Hij werkt echt 60 uur in de week en dan mag hij alleen maar meer belasting betalen zodat een ander het beter heeft! Dat vind ik niet eerlijk. Hij werkt er toch verdorie hard voor om zelf ook nog te genieten van zijn eigen salaris. En als straks mijn jongste naar school gaat en ik wil weer werken dan krijgen we het slechter inplaats beter? En ik vind het niet erg als er een deel gaat naar mensen die gewoon niks anders hebben, maar er mag zo onderhand ook een stop worden ingevoerd in dit systeem. Mensen moeten ook zelf hun eigen inkomen kunnen verhogen inplaats van op de buurman te rekenen dat hij wel gaat betalen.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Jen9  schreef op: 09-11-2012 12:49:21
Ik heb doorgestudeerd.. maar die hersens heb ik cadeau gekregen.. heb ik niks voor hoeven doen, ja veel leren,veel blokken, maar dat moeten mensen met een lagere opleiding ook...

Mamavonn, helemaal mee eens... Daarom vind ik de plannen betreft studie ook not done...
En mensen die niet willen moeten absoluut achter de vodden gezeten worden... En uiteraard moeten mensen die meer moeite doen en meer veranwtwoordelijkheid hebben er meer aan over houden.., maar mogen ook iets meer betalen... (nu vind ik t persoonlijk ook uets te ver gaan hoor)
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Sabrah  schreef op: 09-11-2012 12:53:34
Ben het helemaal met mamavonn en Ans eens. Verschillen zijn er nu eenmaal. Is hetzelfde als met Sinterklaas. Hoe vaak heb ik over de jaren topics voorbij zien komen met waslijsten aan sinterklaascadeaus en de discussie dat het zielig is voor kinderen die minder of niks krijgen. Dan lees ik regelmatig dat dit niet het probleem van de ouders is en dat ze zelf wel bepalen wat en hoe veel ze aan hun kind geven. Prima, ben ik het mee eens, maar het werkt wel meer kanten op. Die verschillen vind je in alle lagen van de samenleving. En dit is vervelend voor het percentage mensen die niet door kunnen leren omdat ze er het IQ niet voor hebben, maar dat betekent niet per definitie dat je dan met een laag inkomen eindigt. Het zit m allemaal in het willen en wat je ervoor over hebt. En ik heb er absoluut geen problemen mee om meer te betalen dan iemand met een lager inkomen. Maar het moet wel redelijk blijven en voor mij persoonlijk is de grens wel zo'n beetje bereikt. Wij hebben door ons inkomen geen recht op subsidies of wat dan ook, en terecht. Maar ik ken er genoeg om me heen die bewust geen flikker uitvoeren en netto bijna net zoveel over houden als wij omdat zij wel subsidies krijgen. De verschillen zijn gewoon te klein aan het worden, en dat werkt behoorlijk demotiverend. Ze kunnen beter het werken belonen ipv het thuis zitten.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Son  schreef op: 09-11-2012 12:55:20
Absoluut mee eens sabrah !
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Jen9  schreef op: 09-11-2012 14:19:53
Toch zijn de verschillen groter dan de afgelopen 20-30 jaar..

Snap je verder wel hoor!
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Sabrah  schreef op: 09-11-2012 14:25:08
De verschillen tussen arm en rijk zijn inderdaad groter. Maar dan heb je het wel over de uitersten. De groepen die de regering nu pakt vallen hier absoluut niet onder. 
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Suus  schreef op: 09-11-2012 14:27:21
Was het maar zo simpel.... er zijn genoeg mensen met hersens die geen motivatie hebben om wat te doen met die hersens.

Omgeving speelt ook een rol. Ik zie dat om mij heen ook gebeuren, verschillende omgevingen waarbij er legio gezinnen zijn die zichzelf en hun kinderen helemaal geen doel stellen of gebrek aan motivatie. Opa timmert, papa timmert dus piet gaat ook timmeren en dat vinden ze allemaal wel prima. Dat onder lagere inkomens meer laagopgeleiden zitten heeft echt niet alleen met hersens te maken.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Mitch  schreef op: 09-11-2012 14:29:13
Ben het ermee eens dat veel verdienen niet altijd te maken heeft met hard werken.
Mijn eigen vader heeft zich letterlijk kapot gewerkt vroeger, rug finaal naar de klote en hij kreeg niet evenveel als dokter bernard die de verantwoordelijkheid heeft over een leven.
Beide werken naar mijn mening even hard, de een betaald er zelf de prijs voor bij de ander is dit een derde... en toch is er een heel erg groot verschil in loon.

Maar buiten dat blijf ik wel van mening dat ik het stom vind dat mensen die meer verdienen ook meer moeten betalen, waarom zou je in godsnaam je nog 70 uur per week afbeulen wanneer je evenveel overhoud als iemand die 40 uur werkt?
Daarom ben ik vervent voorstander van belasting heffen op je spul, je bruto loon netto krijgen en de belastingen via de goederen heffen.
Van mij mogen ongezonde dingen ook wel extra belast tabak, alcohol, vette snacks etc etc.
Zo kan je als mens zijnde kiezen hoeveel je zelf besteed en waaraan.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Ikke  schreef op: 09-11-2012 14:29:54

Ik denk altijd dat mensen meer kunnen dan ze denken. Mijn schoonzusje is een mooi voorbeeld daarvan. LBO gedaan, daarna de ziekenverzorging ingegaan. En nu 15 jaar later toch door gaan studeren , op hbo niveau en nu een prachtige baan ook in de zorg trouwens. Dus je hersens kan je misschien wel kado krijgen, je moet er wel uithalen wat erinzit.

 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Alice  schreef op: 09-11-2012 14:34:02

Quote Suus:
Was het maar zo simpel.... er zijn genoeg mensen met hersens die geen motivatie hebben om wat te doen met die hersens.

Omgeving speelt ook een rol. Ik zie dat om mij heen ook gebeuren, verschillende omgevingen waarbij er legio gezinnen zijn die zichzelf en hun kinderen helemaal geen doel stellen of gebrek aan motivatie. Opa timmert, papa timmert dus piet gaat ook timmeren en dat vinden ze allemaal wel prima. Dat onder lagere inkomens meer laagopgeleiden zitten heeft echt niet alleen met hersens te maken.



Maar dat is toch niet erg? 
Als piet er blij mee is... Timmermannen hebben we ook nodig, misschien doet Piet het wel graag. 
Ik vind het pas een ander verhaal worden als iemand kan werken, maar het niet doet. Of zwart en ondertussen een uitkering vangen. 
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Suus  schreef op: 09-11-2012 14:34:54
Mitch, uit onderzoek is gebeleken dat geestelijke belasting voor je lichaam net zo zwaar is als fysieke belasting. Een dokter is ook niet echt een goed vergelijk denk ik zelf. Ik ken een aantal artsen en dat is geen beroep maar een levenswijze.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Ikke  schreef op: 09-11-2012 14:36:54

Elk beroep is toch fijn, het is mooi dat er timmermannen en bouwvakkers etc.. zijn. Maar het gaat er toch om dat je de laatste dagen zo'n "afgunst"ziet dat ze in feite hetzelfde inkomen eisen als de hoger opgeleiden en zo werkt het toch niet.


Vroeger op school als je hard leerde had je een 9, leerde je wat minder hard dan had je een 6. En zo werkt het met inkomen ook.. het gaat niet om hard werken (dat doet iedereen die werkt) maar wel dat je door door te leren hogerop kan komen.

 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Suus  schreef op: 09-11-2012 14:38:04
Alice, ik zeg toch ook niet dat het erg is? Het ging over hersens hebben of niet en ik wilde aangeven dat het daar ceht niet alleen om draait.
 
Quote
RE: Streep door zorgplan
Mo27  schreef op: 09-11-2012 14:41:43
ben ik helemaal met Alice eens.

Weet je waar ik slecht tegen kan. als mensen jaren geleden afgekeurd(artrose in voeten) zijn door dat ze iets hebben.
terwijl nu lekker thuis zitten en uitkering vangen. Terwijl ze wel van alles kunnen. Daar erger ik me dood aan.

Terwijl ik ook met Reuma gewoon doorwerk en doorga. Nooit keer zeur of iets En zei lekker voor niks doen geld vangt. Terwijl ze wel van alles doet. oppassen heel de week, op knieen de tuin onkruid vrij maken. heel huis schoonmaken van jezelf en die van dochter. nou sorry daar kan ik dan niet met me pet bij. dan kan je ook gewoon werken.

ik weet wel dat ze vroeger heel anders afkeurde dan nu. veel makkelijker waren dan nu. maar wat ik dan echt niet begrijp worden die mensen niet elke keer wee opnieuw herkeurd? zoja dan snap ik niet hoe ze elke keer weer voor elkaar krijgt om afgekeurd te worden.  terwijl ze echt zoveel doet. Bahhhh daar ik kan ik niet tegen.

Soms zou ik anoniem willen aangeven. Maar dat durf ik dan weer niet zo goed.


 
Quote
Navigatie


Reageren op Streep door zorgplan
Naam
Bericht