Menu
 

Topic:

wie ook spastische darm

Spatje  schreef op: 03-11-2012 19:23:30
ik heb al jaren last van mijn darmen en ooit heeft mijn huisarts eens gezegd dat het een spastische of prikkelbare darm is, dit is nooit onderzocht via een darmonderzoek

nu heb ik altijd last van zeurderige buikpijn gehad, ik weet niet beter, maar sinds 1 week is het wel heel erg, ook veel last van winderigheid en dunne papperige ontlasting

ik drink genoeg, eet genoeg vezels en fruit, heb genoeg beweging

wie heeft de tip om de krampen te minderen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: wie ook spastische darm
Harleysmama  schreef op: 06-11-2012 08:55:21
Spatje helaas is dit bij mij een erg bekend verschijnsel. Het was bij mij zelfs zo erg dat ik in een sociaal isolement raakte, doordat ik door de diarree niet meer normaal kon functioneren. Voelde het op een gegeven moment niet meer dat ik moest, liet het gewoon lopen. Nou kan je vertellen vond het verschrikkelijk. Dit was ruim voordat ik al die onderzoeken kreeg. Nu jaren later gaat het een stuk beter met me. Maar het heeft heel lang geduurd, voordat ik wist welke producten ik wel en niet kon eten. 

Heel veel sterkte en hopelijk ben je snel aan de beurt voor een darmonderzoek en komt er wat uit. 
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 06-11-2012 09:01:02
Ik sta er zelf van te kijken hoe erg de klachten opeens zijn, heb al zolang last van buikpijn dat het voor mij heel normaal was, maar opeens is er iets opgevlamd, volgens de huisarts omdat mijn weerstand minder is door de narcose van 3 weken geleden, dat dat de trigger is geweest.

Hij denkt dat de buikpijn afkomt van diverticulitis, zeg ik dat goed zo, de uitstulpingen in de dikke darm die ontstoken zijn, door bv aangekoekte ontlasting, dat zou kunnen komen door bv te weinig drinken of slecht naar de wc kunnen gaan, wat ik op zich raar vind want ik drink genoeg en poep de laatste 2 weken meer dan normaal, maar goed.

Monica ja jij hebt ook wat aan de hand met je mannetje he, vreemd dat ze jou niet eens onderzoeken eigenlijk.

Harley wat erg als je al zover bent....Ik heb wo-do-vr ook afspraken staan en zei gisteren tegen mijn man dat ik ze zou willen afzeggen omdat ik bang ben dat ik krampen krijg en naar de wc moet, hij verklaarde me voor gek, hij zei gewoon gaan en niks eten en drinken.
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Harleysmama  schreef op: 06-11-2012 09:04:08
Ja Spatje, makkelijk gezegd van je man, maar ja een hele dag niet eten en drinken is ook geen optie. Ik heb ook diabetes, dus moest wel eten en drinken. Ja je raakt op een gegeven moment in een vicieuze cirkel. Heel vervelend allemaal. En ja ik schaamde me echt ervoor. Heb ook een tijd niet kunnen werken daardoor. Maar gelukkig gaat het nu weer goed en mocht het een keer weer opvlammen bij mij, neem ik 2 a 3 diarreeremmers en ik functioneer weer. 
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 06-11-2012 09:08:20
ja als je diabetes hebt is het een ander verhaal natuurlijk, wat fijn dat je er nu beter mee om kan gaan

ik ben bv nu aan het twijfelen, heb krampen en zal ook zo op de pot zitten, maar de hond moet ook nog uit, zal ik wel of zal ik niet.....
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 06-11-2012 16:52:47
de helft van de uitslagen van het bloed waren al binnen, assistente wilde dat de huisarts er zelf naar keek na het spreekuur en dan kan ik morgenmiddag bellen
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Anne Mv 3  schreef op: 06-11-2012 17:02:41
Dat is wel snel zeg!

Veel poepen en tóch resten ontlasting is een bekend verschijnsel. "Overloopdiarree" is iets waar je heel alert op moet zijn. Bij diarree zijn mensen geneigd om snel anti-diarree maatregelen te nemen zoals andere voeding en/of aanpassing van voedingswijze. Hierdoor kunnen klachten juist verergeren.
Het is een ingewikkelde materie, goed dat je nu contact heb met je huisarts.
'k Kan je echt een eet- en poepdagboek aanraden, want alleen jij kunt voelen waar je op reageert.
Dat is echt voor ieder mens anders!
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Caithy  schreef op: 06-11-2012 17:26:59
Ik denk dat een eet/poep agenda echt een goed idee is, niet zo smakelijk maar goed, hiermee kan je wel na verloop van tijd kijken wanneer reageer ik en mogelijk waarop!

Verder hoop ik dat je arts snel kijkt!
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 06-11-2012 18:36:38
anne hij had cito op de prikbrief gezet, oftwel spoed in vakjargon

ik baal alleen dat ik vandaag nog niks wist, want mijn pijn links blijft

ik heb nu weer het idee dat ik obstipatie heb, heb vanmorgen nog een keer gepoept, was wat dikker, kreeg vamiddag weer krampen, maar kon niet, ach we zien het wel, ik heb ook weinig gegeten natuurlijk

ik ga idd eens opschrijven wat ik eet, ben er al achter dat als ik iets eet het meestal een uurtje of 2 duurt voor ik het merk, vocht merk ik sneller, na 1 uur al, bv koffie
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 07-11-2012 12:19:48
mijn crp is verhoogd, word zo teruggebeld door de huisarts
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Kyla  schreef op: 07-11-2012 12:23:10
Jeetje Spat, als ik jou was zou ik dit lijf inruilen ipv iedere keer naar de garage! (dat roep ik zelf ook iedere over mijn lijf)

Ik weet zo gauw niet wat crp is, maar hoop dat je hier snel vanaf bent.
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Harleysmama  schreef op: 07-11-2012 12:33:14
Spatje een verhoogde CRP duidt op een ontsteking. Hopelijk wordt je snel teruggebeld en kunnen ze middels medicijnen wat voor je betekenen. 
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Sennamvyent  schreef op: 07-11-2012 12:40:53

Verhoogd CRP kan volgens mij passen bij de diverculitis

 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Miesje  schreef op: 07-11-2012 12:52:24
hopelijk weet je vlug meer.
ik ga morgen naar de huisarts, ook is effe klagen over mijn darmen en mijn maag ook.
word gek van de misselijkheid en maagzuur steeds. en die opgezette darmen enpijn bah
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 07-11-2012 13:03:19
ja het duidt op een ontsteking, ben flink nerveus op de een of andere manier, ben zo bang om iets ernstigs te hebben, terwijl ik aan de andere kant ook wel weet dat je dan moet afvallen en bloed moet poepen, en dat is niet aan de orde, mijn eigen arts is er niet, dus word door een vervanger teruggebeld, man ik heb vandaag nog niet hoeven poepen, krijg nu spontaan de dunne
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 07-11-2012 13:09:21
kyla ik baal er ook stevig van, heb pas de novasure gehad, in april blinde darm, vorig jaar mijn gal met compilcaties, al mijn ontstekingen in mijn kaak, mijn gewrichtspijnen, ik word er gewoon moedeloos van  en vanaf februari iedere maand op het ziekenhuis bij de gynaecoloog
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Kyla  schreef op: 07-11-2012 13:27:26
Ja precies! Als het maar kon he... dit lijf mankeert te veel, doe mij die maar!
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 07-11-2012 13:29:14
en weet je, ik lach altijd en doe altijd alsof er niks aan de hand is, dus je ziet het niet aan me, maar er klopt niks van dit lijf  
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Monica Mv 2  schreef op: 07-11-2012 13:30:14
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 07-11-2012 14:55:03
Even gekopieerd uit een pv gesprek op fb


Zo ff snel, de waarden zijn idd verhoogd, er is ergens een ontsteking en gezien mijn buikpijn en diaree denken ze de dikke darm, aangezien het een vervangster was wilde ze me nu niks geven, ik moet morgen om 10.30 bij mijn eigen huisarts zijn om even een beleid af te spreken totdat ik het darmonderzoek krijg, mocht ik meer pijn krijgen of koorts moest ik gelijk aan de bel trekken, maar nogmaals zei ze, maak je niet druk, komt allemaal goed. Tja makkelijk praten denk ik dan, maar ze zal vast gelijk hebben.


De waarden waren zodanig dat het een lichte ontsteking is, vandaar dat ze me nu niks wilde geven, heb hier een dubbel gevoel over, maar goed, ik wacht wel tot morgen dan.

 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Maris1974  schreef op: 07-11-2012 15:02:20
Balen meid. Wanneer krijg je een darmonderzoek?

Ik moet vrijdag weer terug naar het AZM.
Deze professor kan verder weinig voor me betekenen, dus hij zal me doorsturen naar de MLD specialist.
Zal wederom een algeheel darmonderzoek moeten ondergaan. Het is hier de laatste weken bar en boos. Geen verstopping, maar juist het tegenover gestelde. Die zakjes vezels helpen allemaal niets.
Zal denk ik aan zwaardere medicijnen moeten.

Hoorde zojuist dat mijn buurman ( jaar of 5 ouder dan ik) ook met de ziekte van Crohn waarschijnlijk darmkanker heeft :-(

Sterkte!
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 07-11-2012 15:09:23
Ik weet het niet Maris, hij heeft maandag ( hoop ik dan, want hij had een spoedgeval, dus vraag het morgen na) de fax naar het azm laten gaan, en dan krijg ik een brief met een afspraak, weet ook niet of ik eerst naar een arts moet of gelijk het onderzoek krijg, ik hoop zsm , want ik maak me eerlijk gezegd best druk, heb gewoon aan 1 stuk door buikpijn, soms minder, soms meer.

Om het onderzoek zelf maak ik me niet zo druk, ik begreep dat je via een infuus een roesje krijgt . Bij mijn moeder 4 jaar geleden kreeg je gewoon een slaappil, die bij haar overigens helemaal niet werkte.

Maar hoezo kan deze niks? Je hebt toch een lichte vorm van Crohn he?

Jeetje wat erg van die buurman, ja mensen met darmproblemen lopen meer risico he , geluk is dat als ze er snel bij zijn het wel goed te behandelen is. Maarja je zult het maar te horen krijgen pfff.
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 07-11-2012 15:10:26
Enne van vezels ga je toch juist dunner naar de wc?
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 08-11-2012 13:46:29
woensdag gesprek arts, vrijdag onderzoek

heb nu verstoppingen..........
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Maris1974  schreef op: 08-11-2012 16:36:41
Zo'n darmonderzoek met een roesje stelt niet veel voor. 
Ja dat merk ik van die vezels. Ben doorlopend aan de race...
Heb de microscopische vorm van de ziekte van Crohn. Was dus met blote oog/ darmonderzoek niets te zien. De hapjes die ze namen waren onder de microscoop niet goed. Maar ik voel dat het niet goed is. is in ene erg heftig geworden.
Loop nu bij een prof.  van de afdeling heelkunde, maar hij zei al; ik zal je doorsturen naar de MLD specialist.
Heb morgen om 16.30 uur een afspraak. Stond om 14.55, vandaag een brief dat ik om 8.30 uur in ZH moest zijn, maar dat ga ik nooit reden met de kids en een man die nog altijd half invalide is.
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 08-11-2012 20:00:19
Ik heb volgende week woensdag een gesprek met een mdl arts en vrijdag het onderzoek, ik ga naar het dcm, diagnostisch centrum maastricht, is een aparte kliniek met artsen van het atrium heerlen, te vergelijken met de reinaert, kun je met verwijzing van huisarts en gaat stukken sneller dan azm, meestal in diezelfde week nog, huisarts krijgt dna binnen 24 uur de uitslag, jij krijgt hem gelijk, eventueel weefsel wordt opgetsuurd en daar krijgt de huisarts de uitlag na 3 weken van.

Hoe bedoel dat het niet veel voorstelt?
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Maris1974  schreef op: 08-11-2012 20:57:55
Omdat je een roesje krijgt merk/ voel je er niet veel van. Ik was zelfs totaal van de wereld.
Toen ik wakker werd had ik nergens last meer van.
In aug. had ik een onderzoek in het onderste gedeelte van de darm, zonder roesje, gingen ze ook nog hapjes wegnemen. Jasses dat was een rotonderzoek....ook nog een dag erna last van gehad.

Onze HA heeft ons specifiek naar deze professor doorgestuurd. En na jaren in het ZH in Nieuwegein te hebben gelopen is een second opinion niet slecht. Mogelijk een andere kijk erop.

Succes volgende week. Hopelijk valt het jou ook mee.
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 08-11-2012 21:16:42
ach ik maak me er niet zo druk om, heb al zoveel onderzoeken gehad, meestal op gynaecologisch gebied dat ik hier geen bang voor heb, zal wel loslopen

jij ook heel veel succes!!!
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 09-11-2012 12:42:50
Maris krijg net de papieren binnen, de dag vantevoren een soort van dieet volgen, dan tussen 19.00-22.00 uur 1 liter moviprep en 1 liter water, dan de dag van het onderzoek tussen 6.00-8.00 uur weer 1 liter moviprep en 1 liter water.
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Monica Mv 2  schreef op: 09-11-2012 16:19:06
Succes Spatje

Vooral ook met drinken
 
Quote
RE: wie ook spastische darm
Spatje  schreef op: 10-11-2012 08:05:27
hebben jullie nog tips wat het drinken betreft?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op wie ook spastische darm
Naam
Bericht