Menu
 

Topic:

Wat voor soort vriendin ben jij?

Anon  schreef op: 02-11-2012 21:13:42
Ik kom steeds vaker achter dat ik een ander soort vriendin ben dan de mensen in mijn omgeving. Hierdoor raak ik gefrustreerd omdat mensen anders reageren dan ik zou doen. Ik ben dus benieuwd of mijn kijk op vriendschap zo gek is.

Ik zal even een korte omschrijving geven: bij ons staat altijd de deur open, kom met je vragen en zorgen maar, ik bied je een schouder, help mee te denken ed. Heb je iets nodig, vraag maar. Als ik het voor je kan regelen, prima, doen we niet moeilijk over.  Andere kinderen zijn altijd welkom, er kan altijd gespeeld worden bij ons. 

Als ik kritisch naar mijn vriendengroep kijk zie ik eigenlijk maar 1 stel die er net zo in staan. Daar kunnen we altijd aankloppen, niets is te gek. De rest lijkt heerlijk van ons te profiteren, maar zo gauw we iets terug vragen is de deur dicht. Denk maar niet dat ze eens vragen hoe het met ons gaat, met onze kinderen (toch wel zorgenkindjes). Mijn man weet veel over eigen bedrijven en belastingen, gevolg is dat hij hele avonden zit om mensen te helpen...dank je wel zou je denken, nee hoor, wel vragen wanneer hij weer een keer komt....vrienden hebben een skikoffer van mijn ouders gekregen, deze was over, ok prima, je verwacht minstens een bloemetje, nee hoor, niks, terwijl ze weten hoe zwaar mijn ouders het hebben....wel proberen ze een ipad te verkopen die ze verkeerd besteld zou hebben, met winst dan wel... Voor hunzelf. En nog meer van zulke acties. Bv winterbanden veel te duur aanbieden...

Ik merk dat ik teleurgesteld ben en me steeds meer op sluit in mijn eigen huisje, ik wil op deze manier niet in het leven staan. Ik wil mijn kinderen leren sociaal te zijn, klaar te staan voor een ander, maar ben tevens bang dat zij net zo teleurgesteld raken als dat ik dat ben en daarvoor wil ik ze behoeden. betekent dat ik mijn kinderen moet leren eerst voor zichzelf te zorgen en als de ander mazzel heeft dan is er misschien nog ruimte voor de ander, maar alleen als het jezelf niks kost...

Dames, vertel wat is jullie visie, wat voor vriendin wil jij zijn voornje omgeving ennwat geef je je kind daarvan mee...


 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Petrina  schreef op: 02-11-2012 21:19:11

Ik ben precies zoals jij omschrijf en moet ook zeggen dat mijn vriendinnen ook zo zijn.

Soms kom je op punten in je leven dat je gaat inzien wat je aan andere hebt, wie belangrijk voor je zijn, en iedereen is op een andere manier misschien belangrijk voor je. Je hebt met iedereen toch ook weer een andere band, met de 1 dieper maar dat wil niet zeggen dat de ander minder belangrijk is, snap je?


Waarom ben je vrienden met deze mensen? Ergens is er iets wat je deelt, wat jullie beide bind. Iedereen leeft ook op zijn of haar eigen manier, en als dat anders is, mag dat ook, we zijn ook allemaal verschillende mensen, en er zijn meer manieren goed, en meer wegen naar Rome.

Teleurstellingen komen meestal doordat je dingen verwacht, die niet gebeuren. Misschien ook enkel dingen doen omdat ze voor jou goed voelen, omdat jij het voor 100% wilt en er achter staat, ook al krijg je er nooit iets voor terug, dan is alles wat je terug ontvangt een cadeau.

 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mafkees  schreef op: 02-11-2012 21:20:47
als je geen verwachtingen hebt, kun je ook niet teleurgesteld worden.

blijf dicht bij jezelf, leef zoals jij denkt dat het goed is.
streep weg wat teveel energie kost, en geniet van de dingen waar je wel iets aan hebt.

je kunt niet verwachten van andere mensen dat ze net zoals jou in het leven staat. zure ervaring is het, dat wel.

ik ben altijd open en heb oog voor mijn omgeving. ik voel het ook soms als zwaar als een ander er anders over denkt.
maar nogmaals...stel je verwachtingen bij en dan zullen juist andere mensen je verbazen en verrassen!

en voor je kinderen...JIJ bent hun voorbeeld de komende jaren, jij legt erin wat JIJ belangrijk vindt....meer kun je niet doen.

 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Trotsemama  schreef op: 02-11-2012 21:22:05
Ik zie mezelf als een trouwe vriendin, die klaar staat voor haar vriendinnen. Op wat voor manier dan ook. Bij mij kun je al je geheimen kwijt, die zal niemand van me horen.

Ik ben ook vaak teleurgesteld in vriendschappen... Maar ben nu geen andere vriendin dan ik toen was. Ik ga mezelf niet voor een ander veranderen.

Mijn dochters wil ik graag meegeven, dat als ze aardig en lief zijn voor een ander, dat je dat vaak terug krijgt. En teleurstellingen zullen zij ook voor hun kiezen krijgen. Ik vind het belangrijk dat ze bij zichzelf blijven en niet over zichzelf heen laten lopen. Maar vooral dat ze lief zijn voor anderen.
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Suus  schreef op: 02-11-2012 21:22:20
Ik ben opgegroeid in een sociaal gezin met een belachelijk attente moeder (vond ik dan). Als de zus van de buurvrouw een baby kreeg of ziek was werden wij erheen egstuurd met bloemen bij wijze van. Ik vond dat altijd normaal en deed dat ook tot ik merkte dat heel veel mensen dat helemaal niet kennen en toen ben ik er mee gestopt.

Nu ik weer wat ouder ben is dat wel weer terug. Ik doe dingen voor mensen, familie, vrienden, onbekenden omdat IK dat wil. Ik sta daarbij niet meer stil bij wat er terug komt.

Ik geef omdat ik heel graag wil geven en ja, heel vaak mis ik zelf zo'n schouder maar ik raak niet meer teleurgesteld....

 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mitch  schreef op: 02-11-2012 21:22:39
Ik heb 1 vriendin, die staat precies hetzelfde in het leven als ik.
Ook qua vriendschappen ga ik heel erg ver, zo heb ik mensen in huis gehad die zelf geen dak meer hadden, ik ben altijd bereid om te helpen, te steunen, ok ik mag wel iets attenter zijn als het om kaartjes sturen en zo gaat maar als de nood aan de man is ga ik voor mijn vreinden door het vuur.

Helaas word hier ook regelmatig misbruik van gemaakt, tjah.. dan maar niet denk ik dan.
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Trotsemama  schreef op: 02-11-2012 21:27:02
Suus, ik herken veel in wat jij schrijft. Ik ben ook vaak 'te ' attent, maar het geeft MIJ ook een fijn gevoel. En nee, ik krijg het niet altijd terug, maar goed. Daar maak ik me meestal niet zo druk over...
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Anon  schreef op: 02-11-2012 21:29:56
Wauw, zo snel reacties en allemaal wel oog hebben voor hun omgeving. Ik denk ook dat ik meer teleurgesteld ben in het feit dat het eenrichtingsverkeer is dan dat ik niet graag help of steun. Ik hoop misschien teveel dat als ik iets doe dat een ander ook oog voor mij heeft. Het is toch geven en nemen. De andere vrienden kunnen heel goed nemen, maar geven eigenlijk niet. Dus word ik ook kritischer en geef niet meer. En dat laatste geeft mij een rot gevoel. Ik wil graag geven, maar zou ook graag iets willen krijgen. Ik merk dat ik steeds meer afstand neem van deze mensen en dat voelt rot, aan de andere kant komen er vast wel weer nieuwe mensen op mijn pad...
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Alice  schreef op: 02-11-2012 21:32:37
Ikkeuh.. ben een vriendin die in feite niets verwacht van een ander en een ander ook niets oplegt. Totdat ik het gevoel krijg dat iemand niet oprecht is, dan sluit ik alle deuren. 
Hou er ook niet van als mensen aan me trekken. 
Wel als ze dat doen omdat ze me echt even nodig hebben. 
Ik sta wel altijd klaar en dat weten ze ook. 


 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mitch  schreef op: 02-11-2012 21:33:26
Anon ik denk dat je je verwachtingpatroon bij moet stellen.
Wanneer je iets doet omdat dat jouw overtuiging is, en niet stiekum in de hoop dat men ooit iets terug doet, dan is het vragen om teleurstelling ben ik bang.
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Bepje  schreef op: 02-11-2012 21:34:07
Ik denk dat wij ongeveer hetzelfde zijn als jullie maar onze vrienden ook. Ik verwacht verder ook niet veel maar bij de meesten kunnen wij ook terecht als er wat is.
Toen we een poos geleden zelf een beetje in de penarie zaten hebben we veel belangstelling en steun gehad.
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mitch  schreef op: 02-11-2012 21:34:25
Alice ow vreselijk van die mensen die dan niet bellen omdat zij JOU de laatste keer al gebelt hebben.
En als je dan belt gaan ze vragen of ze zich opnieuw moeten voorstellen of " leef jij nog joh"  brrrrr
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Jo  schreef op: 02-11-2012 21:46:08
Ik ben iemand die alles geeft wat ze heeft als het moet, ik doe alles voor vrienden.
Maar ik ben wel iemand die je moet vragen wat je wil want ik zie soms dingen niet.
Toch een slechte vriendin denk ik...........
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Debbel79  schreef op: 02-11-2012 21:47:07

ik heb een paar hele goede vriendinnen, dat zijn er 4 om precies te zijn, en 1 daarvan is echt mijn rots. (en ik haar rots) verder heb ik nog veel kennisvriendinnen noem ik ze maar even. leuk om een avondje mee door te brengen, maar er zit verder geen diepgang in.

met die andere 4 meiden wel. ondanks dat we verschillend zijn, weten we wat we aan elkaar hebben. met die ene hele goede vriendin heb ik een speciale band. we kennen elkaar al vanaf de kleuterschool (zij is 4 jaar ouder dan mij, en zat bij mijn broer in de klas, en ik bij haar kleine broertje) later hebben we jaren samen gewerkt bij de blokker. zij ging verhuizen 20km verderop. door haar leerde ik mijn huidige vriend kennen. ben ook 20km verderop gaan wonen. inmiddels wonen we bij elkaar om de hoek. zijn weer collegás geweest, en nu werken we apart, maar zeker elke week doen we wel ff een bakkie. zien elkaar dagelijks op het schoolplein, en we kunne alles tegen elkaar zeggen.

ik denk dat ze mij ziet als een vriendin die altijd voor haar klaar staat. waarmee ze kan lachen en kan huilen. avondje samen film kijken thuis op de bank met veel (te veel) lekkere hapjes doen we ook regelmatig.

ja... als ik er nu zo over nadenk.. ik denk dat zij het niet slecht getroffen hebben met mij als vriendin, en ik hoop dat ze net zo trots op mij zijn als ik op hen!

 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mamav2zoons  schreef op: 02-11-2012 21:50:52
ik heb een paar vriendinnen die altijd veel problemen hebben, waar ik altijd naar luister en an bedoel ik ook echt altijd
bij een van hen ging het een tijdje zo ver dat ik me zo leeggezogen voelde en er echt last van had.
dus heb ik nu ff afstand genomen geen ruzie ofzo absoluut niet maar ik merk dat ik er niet tegen kan om heel veel met iemand anders bezig te zijn buiten mijn gezinfam om.
van materiele spullen kan ik alles missen en merk vaak dat dit eenrichtingverkeer is dus probeer ik dat in te dammen
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Ingrid  schreef op: 02-11-2012 21:53:38
Ik ben net zo als to. Maar ik sluit ook steeds meer mijn deur. Ik merk dat iedereen gebruik maakt van mij. Maar toen ik hulp nodig had en nu nog zie ik op 1 vriendin na niemand meer.
Dit heeft mij heel veel pijn gedaan. Vooral in de periode 2010. Ik was bijna 20 weken zwanger toen mijn man een hartaanval kreeg. Hij werd gedotterd en opgenomen in het ziekenhuis. Daar stond ik alleen met mijn dochter aan mijn hand en ons kindje nog in mijn buik. Sinds dien heb ik een klein muurtje om mijn heen gebouwd.

Tuurlijk vriendschap is geven en nemen. Maar die vrienden om mij heen die namen en namen maar geven niets terug en daar pas ik nu echt voor.   

 
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Alice  schreef op: 02-11-2012 21:54:28

Quote Mitch:
Alice ow vreselijk van die mensen die dan niet bellen omdat zij JOU de laatste keer al gebelt hebben.
En als je dan belt gaan ze vragen of ze zich opnieuw moeten voorstellen of " leef jij nog joh"  brrrrr



Ja, daar ben ik dan meteen klaar mee. 
Maak er geeneens woorden aan vuil. 
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Jo  schreef op: 02-11-2012 21:55:41
Ingrid wat vreselijk naar zeg!
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mafkees  schreef op: 02-11-2012 21:56:39

Quote mamav2zoons:
ik heb een paar vriendinnen die altijd veel problemen hebben, waar ik altijd naar luister en an bedoel ik ook echt altijd
bij een van hen ging het een tijdje zo ver dat ik me zo leeggezogen voelde en er echt last van had.
dus heb ik nu ff afstand genomen geen ruzie ofzo absoluut niet maar ik merk dat ik er niet tegen kan om heel veel met iemand anders bezig te zijn buiten mijn gezinfam om.
van materiele spullen kan ik alles missen en merk vaak dat dit eenrichtingverkeer is dus probeer ik dat in te dammen



Kan me het zo goed voorstellen, alleen ik ben de andere partij...

Heb de laatste jaren echt veel pech. Ziektes, ellende lijken niet te stoppen in m'n gezin. Ik vecht wel door maar een vriendin van mij laat het afweten omdat ze het voor zichzelf te zwaar vind om mij te steunen.
Ze zegt mij ook, net als jij schrijft, dat het haar teveel energie kost om mij te steunen.

Ik vind de vriendschap niet zoveel waarde hebben, en vind haar dus een waardeloze vriendin en mijn vriendschap niet eens meer waard.
Ik kies er namelijk niet voor dat man, kind en moeder tegelijk ziek zijn en dat ik het soms heel moeilijk heb en graag mijn hart wil luchten.
(godzijdank heb ik wel echte vrienden hoor)

Maar ik denk weleens...wat als anderen ook zo denken....eng idee, angstig...ik kan niet zonder andere mensen, ik moet ook eens hart luchten, janken enzo.

Maar goed, ieder z'n eigen gedachten over vriendschappen dus
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mitch  schreef op: 02-11-2012 21:57:02
Ingrid in zware tijden leer je je echte vrienden kennen helaas.
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Ingrid  schreef op: 02-11-2012 22:06:16

Ja helaas vrienden leer je pas echt kennen in zware tijden. Ik had alleen het niet verwacht dat juist zij dat zouden doen.

mafkees, ik ken die reden ook maar al te goed. Gelukkig heb je ook echte goede vrienden. Het is zo belangrijk dat iemand naast je staat. Dat heb ik in die periode heel erg gemist. En nu weer. (op die ene vriendin na dan) ik wens jou heel veel sterkte en een hele goede vrienden die naast jou staan.

 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Anon  schreef op: 02-11-2012 22:11:14
Ja ingrid, jij omschrijft mijn gevoel. Het is gewoon flink balen als je altijd je schouder aanbiedt en nooit eens de vraag terug krijgt, hoe het nu met jou gaat. Zeker als ze weten dat het allemaal niet even lekker loopt...wat de reden ook is..
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mafkees  schreef op: 02-11-2012 22:11:33

Quote ingrid:

Ja helaas vrienden leer je pas echt kennen in zware tijden. Ik had alleen het niet verwacht dat juist zij dat zouden doen.

mafkees, ik ken die reden ook maar al te goed. Gelukkig heb je ook echte goede vrienden. Het is zo belangrijk dat iemand naast je staat. Dat heb ik in die periode heel erg gemist. En nu weer. (op die ene vriendin na dan) ik wens jou heel veel sterkte en een hele goede vrienden die naast jou staan.




Dat wens ik jou ook toe meid, dank je.

Hoe gaat het nu? Heftig om mee te moeten maken he? ik was 13 weken zwanger van de jongste toen mijn man ineens op de IC lag te vechten voor zijn leven. Heel onwerkelijk, nu na 3 jaar lijkt het pas door te dringen allemaal....

sorry, effe offtopic, maar ja...vriendschappen in alleen mooie tijden, zouden we allemaal wel willen denk ik?
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mamav2zoons  schreef op: 02-11-2012 22:12:16

Quote MaFKeeS:
[...]

Kan me het zo goed voorstellen, alleen ik ben de andere partij...

Heb de laatste jaren echt veel pech. Ziektes, ellende lijken niet te stoppen in m'n gezin. Ik vecht wel door maar een vriendin van mij laat het afweten omdat ze het voor zichzelf te zwaar vind om mij te steunen.
Ze zegt mij ook, net als jij schrijft, dat het haar teveel energie kost om mij te steunen.

Ik vind de vriendschap niet zoveel waarde hebben, en vind haar dus een waardeloze vriendin en mijn vriendschap niet eens meer waard.
Ik kies er namelijk niet voor dat man, kind en moeder tegelijk ziek zijn en dat ik het soms heel moeilijk heb en graag mijn hart wil luchten.
(godzijdank heb ik wel echte vrienden hoor)

Maar ik denk weleens...wat als anderen ook zo denken....eng idee, angstig...ik kan niet zonder andere mensen, ik moet ook eens hart luchten, janken enzo.
dat begrijp ik heel goed maar ik bedoel dus niet dat ik haar laat vallen, ik merkte dat het mij geen goed deed om haar per dag 2 of 3 x te spreken voor mij is die afstand dan 2 keer per week ofzo en dan luister ik ook echt naar haar, dat hebbe we niet afgesproken zo maar ik bel wat minder vaak en probeer het los te laten. en zodra we samen zijn ben ik er voor haar

Maar goed, ieder z'n eigen gedachten over vriendschappen dus

 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mafkees  schreef op: 02-11-2012 22:13:53
mooi mamavan2zoons....fijn voor haar dat je haar niet laat vallen.
zij kiezen ook niet voor een moeilijke tijd. vergeet dat nooit
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Mamav2zoons  schreef op: 02-11-2012 22:15:55
ik hoop voor jou dat er heel snel mooie tijden aanbreken!
 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Alice  schreef op: 02-11-2012 22:17:32
Heel dubbel is 't ook vind ik. 
Wanneer is iemand een goede vriend en wanneer niet. 
Ik heb een vriendin, 10 jaar geleden waren we collega's, elkaar een beetje uit het oog verloren, maar toen ik vernam dat haar dochtertje erg ziek was, hebben we 't contact weer redelijk hersteld. Inmiddels is het kindje overleden. Af en toe doen we wat leuks samen, vaak berichtjes over hoe het gaat enzo. Als ze iets plaatst op FB omdat ze verdrietig is, reageer ik altijd. Ze ziet mij als een waardevolle vriendin. 
Maar nu heeft ze ook een andere vriendin, die er ten tijde van het overlijden van het meisje dagelijks was en die het nu, een jaar later, zelf moeilijk heeft met haar eigen gezondheid, wat andere problemen en ze kon 't niet meer zo goed opbrengen om er voor mijn vriendin te zijn en liet steeds minder van zich horen. Nu zegt mijn vriendin.. dat is geen echte vriendin, ik heb er niets aan, ik verbreek het contact. 
Maar mjah... van mij verwachtte ze in feite niets, het contact wat we hebben is vooral via FB, maar heel af en toe dat we afspreken (vooral door afstand) en mij vindt ze dan wel een waardevolle vriendin terwijl ik er in feite veel minder voor haar geweest ben. 
Ik snap het wel, maar toch... heb ik het ook te doen met die andere vriendin van haar. 

Dan heb ik nog een andere vriendin die ik ook niet zo veel zie (weer afstand) maar die mij altijd meteen weet te vinden als er iets aan de hand is en ze steun nodig heeft. Ze voelt zich daar dan schuldig om.. wat van mij eigenlijk totaal niet hoeft, omdat ik vind dat ze niet elke dag hoeft te melden dat het goed gaat. Ik vind het prima dat ze meteen aan me denkt als het niet goed gaat, vind dat eigenlijk wel lief en voel mij vereerd. Maar ik besef ook dat andere mensen dat misschien niet kunnen waarderen.. ? 
Overigens ga ik ervan uit dat ik bij haar ook altijd terecht zou kunnen. Maar ik vraag niet snel om hulp. 

Tot hoever moet je gaan om een vriendin te steunen? Als je er zelf nachten van wakker ligt... ? Moeilijk vind ik dat. Heel moeilijk. 

 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Blauwtje  schreef op: 02-11-2012 22:17:54

Ik heb irl 1 beste vriendin. Ons contact is heel vrij. Zonder verplichtingen. Maar altijd zijn we er voor elkaar.
We hebben dezelfde ideen en meningen over het algemeen, en zo ook over vriendschap.

Hier op ML heb ik hele lieve vriendinnetjes  Nooit kunnen denken dat ze zoveel voor me zouden gaan betekenen..maar ze zitten in m'n hart. Jammer dat we zover bij elkaar vandaan wonen..

 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Minou  schreef op: 02-11-2012 22:20:25
 Paulien


IRL heb ik heb ik geen vriendin..geeft ook niet.

Maar mensen weten dat ik er altijd zal zijn..in goed en slechte tijden. Geheimen blijven geheim.

Ben geen beller, meer een schrijver.

 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Ingrid  schreef op: 02-11-2012 22:22:58
Met mij man gaat het gelukkig heel goed. Ik merk dat  het bij mij nu ook pas doordringt. Op zo'n moment loop je op de automatische piloot. Afgelopen 2 1/2 jaar zijn zwaar geweest.
Er is veel gebeurd en er gebeurd nu nog veel. Onze zoontje heeft sinds ongeveer 4 weken sondevoeding en daar gaat nog een lang traject worden. Ik mis dan wel eens een extra schouder om op te leunen. Die ene vriendin die er wel voor mij is, die maakt ook op het moment veel mee en dan ben ik er ook voor haar.

Vriendschap is heel kostbaar.
Dit gedicht kwam ik ooit tegen en dat sprak mij erg aan.

 
Quote
RE: Wat voor soort vriendin ben jij?
Blauwtje  schreef op: 02-11-2012 22:24:43

Quote Minou:
 Paulien


IRL heb ik heb ik geen vriendin..geeft ook niet.

Maar mensen weten dat ik er altijd zal zijn..in goed en slechte tijden. Geheimen blijven geheim.

Ben geen beller, meer een schrijver.




weet je Minou, ondanks dat we veelal schrijven..je bent wel ECHT een vriendin. Het is de afstand..anders had ik er zeker 1tje meer irl. Je bent gewoon een geweldige vriendin!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Wat voor soort vriendin ben jij?
Naam
Bericht