Menu
 

Topic:

weer die &$#@juf!!!

Jen9  schreef op: 02-11-2012 10:40:37
Mijn zoon was 5 toen ik hem van school haalde. Hij is enorm gepest door zijn juf. Het heeft hem veel ellende bezorgd, maar sinds hij op de andere school zit gaat t goed met hem. Van een ander kind weet ik dat t bij een psycholoog loopt vanwege haar gedrag,
Het is toegegeven door de toenmailge directrice en de stichting. Ik heb klachten ingediend.. 
Twee maanden geleden werd ik gebeld door een moeder van de oude school, er waren weer problemen en weer waren kinderen de dupe. Weer mishandeld. Alles weer onder de pet gehouden. Ze vroeg of ik wilde helpen, er was namelijk helemaal geen dossiervorming over deze juf.... Alles kwam weer boven, hoop gehuild, maar ik heb t gedaan.

En nu.. nu belde er weer een moeder, samen heel hard gehuild aan de telefoon, weer mijn hulp aangeboden, want er moet wat gebeuren!!! Maar jeetje, wat maakt t weer veel los...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: weer die &$#@juf!!!
Mrtj  schreef op: 02-11-2012 17:56:35
och, maar voor dit soort nieuws heeft ook de nationale pers wel oor vermoed ik
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 02-11-2012 17:57:48
Zou t? Vind t trouwens ongelooflijk dat in zo'n kleine gemeente gemeenteraadsleden allerlei functies kunnen hebben..

Tja, nogmaals.. ik vind t prima, en dat weten ze ook van mij.
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Boterbloem  schreef op: 02-11-2012 18:03:46
Verder geen advies, maar wil wel even zeggen dat ik het ontzettend goed van je vind dat je je toch weer hiervoor inzet. De makkelijskte weg is niets doen omdat je er vanaf bent, maar super dat je aan al die andere kinderen denkt, zo belangrijk voor hen!
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
K  schreef op: 02-11-2012 18:39:20
Functioneert er boven het stichtingsbestuur geen raad van toezicht?
(je kunt dit nagaan in de jaarverslagen van de stichting waar deze school onder valt en jaarverslagen behoren openbaar te zijn)
Indien er een raad van toezicht is, dan zou ik deze formeel (op papier aangetekend verzenden) in kennis stellen. De raad van toezicht behoort het functioneren te toetsen.
Er zijn in elk geval al een aantal zaken misgegaan (los van het dysfunctioneren van de juf):
- 4 verschillende directeuren van een school in zeer korte tijd
- een personeelsdossier dat kwijt is geraakt
- diverse klachten van diverse ouders die niet serieus worden opgepakt.

Hierna zou ik kijken of de medezeggenschapsraad/ ouderraad volledig ingelicht is over de gang van zaken rondom deze juf. Zij kunnen de directeur voor het blok zetten door het vertrouwen op te zeggen indien er niet gehandeld wordt.

verder..... voor de kinderen die zo'n juf treffen als ze nog maar zo klein zijn......
en  voor jou omdat je je ervoor inspant het beter te maken voor de kinderen op deze school
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Mamsie  schreef op: 02-11-2012 18:59:38
Jeetje Jen....Wat ongelofelijk!!!!

Ook hier kun je bureau jeugdzorg voor inschakelen.
en de pers, oh wat zal dat moeilijk zijn voor de ouders die er nu door heen gaan...
Een anti school campagne houden?
Deze vrouw mag toch gewoon geen lesgeven?
Ik voel je onmacht!
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 02-11-2012 19:00:08
Bedankt K! Zo stom, dan bewandel je zoveel wegen, en hier nooit aan gedacht. Ik ga t doorgeven!

MR is er mee bezig (daar zat deze juf in, maar die is er door ouder al uitgezet, dus dat is mooi...)
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 02-11-2012 20:32:39
Als de MR het vertrouwen opzegt, wat gebeurt er dan K, weet je dat? Hoeveel invloed heeft de MR?
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Mirdepir  schreef op: 02-11-2012 21:08:38
En anoniem een bericht posten met haar naam met gedeelte van wat ze gedaan heeft op internet plaatsen ? Op een regionale site ofzo ? Heel slecht, ik weet het, voor een ander weet ik het altijd goed.
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Anon  schreef op: 02-11-2012 21:19:21
Jen, als het goed is heeft de raad van toezicht elk jaar een overleg zonder bestuur met de gmr. Indien er zaken spelen kan er altijd tussendoor een gesprek plaats vinden op verzoek van de gmr. Ik ben echter wel bang dat hier ook vriendjespolitiek zal plaats vinden dus of je er veel mee opschiet weet ik niet. Misschien een hele gekke stap maar misschien kan de ombudsman er iets mee, en andErs denk ik dat hart van nederland hieervan zal smullen.
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 02-11-2012 22:24:14
Mee eens hoor Anon, en ik wil zeker ook meewerken. Ik heb alles doorgespeeld aan 3 moeders die er nu mee zitten.. Voor mij is t geweest.. Wil zeker meedenken, meewerken, maar ik vind t niet aan mij om zoiets op te starten.. Zij moeten dit willen.. ik ben strijdvaardig en zelfs lustig genoeg.. Kom maar op!


Mirdepir, heb t al 1 minuut op fb gezet, maar heb t er toch maar afgehaald...
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
K  schreef op: 02-11-2012 23:10:48
De invloed van de MR kan samenhangen met reglementen die voor deze school gelden, maar er zijn natuurlijk basisuitgangspunten.
De ins en outs weet ik niet, ik werk niet in het onderwijs en gelukkig heb ik met mijn kinderen niet zulke ervaringen dat ik me daarin moet verdiepen....

Ik weet alleen wel dat onder druk van de Raad van Toezicht (die op zijn beurt onder druk werd gezet door de MR) een collega docent van een bekende een jaar of 8 geleden naar een andere school binnen de stichting is gestuurd. Daar speelden overigens geen problemen die eniszins vergelijkbaar waren met wat jij beschrijft, de weggestuurde docent kon prima haar vak blijven uitoefenen. Alleen vanwege een misgelopen affaire met de getrouwde directeur niet meer op die betreffende school, omdat haar geloofwaardigheid aangetast was. Persoonlijk vond ik dat de directeur toen ook had moeten opstappen, maar er werd anders besloten. De professionaliteit keerde wel terug toen, dus in dat opzicht was het ingrijpen van de Raad van Toezicht wel effectief.

Overigens ben ik van mening dat aan de schandpaal nagelen best goed kan werken, maar volledig tegen mijn gevoel van integriteit ingaat. Ik zou het gevoel hebben me tot hetzelfde niveau van emotionele mishandeling te verlagen, dus ik zou de (opruiende) pers nooit benaderen en ook geen internet actie starten.
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Mirdepir  schreef op: 02-11-2012 23:42:10
Dat anoniem op internet plaatsen zou ik ook niet snel doen, en gaat ook tegen het integriteitsgevoel is.   Ik zie het ook als een mogelijk laatste redmiddel.
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Ano-nu  schreef op: 03-11-2012 09:30:28
Wat klote zeg dit en moeilijk .

Als ik zoveel telefoontjes kreeg over de juf, en ik kreeg geen steun vanuit school, of het schiet maar niet op,dan had ik allang de media ingeschakeld .
ik ben absoluut geen haatdragend persoon, maar dit gaat om kinderen die zich veilig moeten voelen op school en dan ben ik wel erg vel .

Hoop voor jou en de andere ouders dat er heel snel wat aangedaan word !

sterkte en succes ! 
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Caatje  schreef op: 03-11-2012 09:53:55
Als je niet tevreden bent over het optreden van de onderwijsinspectie kun je hier een klacht indienen. Misschien dat dat helpt?
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 03-11-2012 13:06:00
Ik snap je ano-nu, maar ik merk dat andere ouders dat niet willen.

Heb voorlopig dit met mijn man afgesproken.

Ik heb de mr op de hoogte gesteld van wat K. hier vertelde (is dus al gebeurd)
Ik ga de stichting een mail sturen. Ik herinner ze in deze mail aan ons gesprek van ongveer 4 jaar terug, waarin ze mij hadden toegezegd dat bij de volgende klacht deze juf onder toezicht gesteld zou worden, dit is kennelijk niet gebeurd. Ik cc het naar de onderwijsinspectie en naar de directeur van school.

Mijn zoon heeft het gebeuren trouwens opgevangen, is met zijn afscheidboek wat hij van vriendjes en ouders toendertijd heeft gekregen in bed gestapt en heeft sinds lange tijd weer in zijn bed geplast.. toeval?? Denk t niet!
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Anon  schreef op: 03-11-2012 16:30:48
Oooh jen wat naar om te horen. Hopelijk kan je zoon het snel een plekje geven. Het bestuur en de raad van toezicht is wel verplicht om de klacht in behandeling te nemen, maar goed in behandedling nemen en actie ondernemen zijn ook nog 2 verschillende dingen. HEt stomme is dat het vroeger heel moeilijk was om als bestuur actie te ondernemen, maar nu is dat veel makkelijker. Ik hoop echt dat de huidige directeur hier wat mee gaat doen. Is het een idee om hem een keer op te bellen en een gesprek aan te vragen om hem een keer persoonlijk op de hoogte te stellen. Waarschijnlijk weet hij helemaal niet wat er gespeeld heeft.....
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
K  schreef op: 03-11-2012 17:07:48
Heel goed gedaan, meer kun je nu niet doen...
Ik zou de ouders die momenteel dus klachten hebben en nog kinderen hebben op die school vertellen welke inspanningen je hebt verricht en verder heel duidelijk aangeven dat je verder niets meer gaat / kunt doen.

Ik vind het heel erg om te horen dat je zoon onder de indruk is en ik denk dat er geen toeval is betreffende het bedplassen. Dus een heel goede reden om je op een positieve manier op je kind te richten. Hij heeft dat nu nodig, hoe geweldig het ook is dat je de andere ouders probeert te helpen.
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 04-11-2012 11:15:19
Gisteravond even overlegd.. Ik merk dat ouders toch bang zijn voor de consequenties.. Mensen zijn ook zo bang om kidneren van school te halen, vanege de vriendjes...

Positief richten op mijn zoon lukt prima hoor haha! Gisteren lekker gevoetbald, hij heeft bij een vriendje gespeeld, en lekker tussen ons in geslapen en vandaag maakt een vriend een fotoshoot van ons... volop aandacht!

Zal ik jullie op de hoogte houden?
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Tiesmv3jongens  schreef op: 05-11-2012 09:19:57
Hoop dat ook dit goed wordt opgelosd voor de betrokkenen. Het is toch niet te geloven dat deze mensen er gewoon mee door kunnen gaan? Ik zou wel willen weten hoe het afloopt dit maar alleen als je het zelf ook wil delen.
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 05-11-2012 19:14:58
Weet je wat ik zo erg vind, dat ik hier meer van dit soort dingen lees.. hoe is t toch mogelijk???
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Tiesmv3jongens  schreef op: 05-11-2012 19:32:07
Ja ik snap het ook niet want als je voor dit beroep kiest dan weet je dat je met kinderen werkt. Maar het ergste is nog wel dat ze kinderen beschadigen die meestal al niet zo sterk in de schoenen staan of iets mankeren. 
Aan de andere kant denk ik dat ze juist daarvoor kiezen omdat het een tijd duurt voordat deze kinderen iets zeggen of laten blijken.

En de verhalen komen pas als er een gaat praten of ze bij die leerkracht weg zijn dat was hier wel het geval.
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 09-11-2012 14:16:40
Heb de stichting gemaild. Heb de vraag gesteld wat er nu aan het gedrag van deze juf wordt gedaan en wat er is gedaan. Ik kreeg een lullig mailtje terug dat ze met haar hebben gepraat en dat ze mij destijds hierover hebben geinformeerd. Dit klopt, dat hebben ze gedaan. Maar op mijn vraag waarom er niet eerder actie is ondernomen zoals mij beloofd is, geven ze geen antwoord. Ze beweren niet meer klachten te hebben gekregen. Dat kan niet, maar goed. 

Heb gezegd dat ik deze mail ook naar de schoolinspectie heb gestuurd (moet ik nog doen, maar gaat zeker gebeuren), maar daar rageren ze niet op....
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Pino  schreef op: 09-11-2012 14:44:05
Jeetje wat een naar bericht! En wat moeilijk voor jou!!
Hoe is het mogelijk dat een juf dit kan aanrichten.....
Heel veel sterkte en succes!!!

Wat ik overigens niet snap is dat ik in drie of meer reacties knipoog-smilies zie () net alsof dit bericht niet echt zou zijn?? Is dat een foutje ofzo??
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Ikee  schreef op: 09-11-2012 14:54:45
Ik zou het AMK inlichten. Kom op zeg een juf die kindjes uit laat kleden in de kring, krijg er kippenvel van. En anders zou ik de politie inschakelen. Ouderraad/medezegschap heeft vaak niet de middelen/kennis om hier iets mee te doen.
Ik vind het heel heel erg dat dit nu nog speelt!

Dit staat op de site van het AMK


Wat is kindermishandeling?


Onder kindermishandeling wordt verstaan:


'Elke vorm van voor de minderjarige bedreigende of gewelddadige interactie van fysieke, psychische of seksuele aard, die de ouders of andere personen, ten opzichte van wie de minderjarige in een relatie van afhankelijkheid of van onvrijheid staat, actief of passief opdringen, waardoor ernstige schade wordt berokkend of dreigt te worden berokkend aan de minderjarige in de vorm van fysiek of psychisch letsel.'


De definitie omvat verschillende vormen van kindermishandeling:


Lichamelijke mishandeling


Het toebrengen van verwondingen zoals kneuzingen, blauwe plekken, snij-, brand-, of schaafwonden, botbreuken, hersenletsel. Deze verwondingen kunnen ontstaan door slaan, schoppen, knijpen, door elkaar schudden, branden, snijden, krabben, verstikking, vergiftiging. Ook een uitgevoerde of dreigende meisjesbesnijdenis valt onder kindermishandeling.


Lichamelijke verwaarlozing


Aan het kind onthouden wat het voor zijn lichamelijke gezondheid en ontwikkeling nodig heeft, zoals goede voeding, voldoende kleding, voldoende slaap, goede hygiëne en benodigde medische verzorging.


Psychische of emotionele mishandeling


Stelselmatig vernederen, kleineren, pesten, bang maken, bedreigen met geweld, achterstellen, het verbieden met anderen om te gaan, eisen stellen waaraan het kind niet kan voldoen. Ook getuige zijn van huiselijk geweld valt hieronder.


Psychische of emotionele verwaarlozing


Aan het kind onthouden wat het voor zijn geestelijke gezondheid en ontwikkeling nodig heeft: aandacht, respect, veiligheid, scholing, contact, warmte, liefde, genegenheid en bevestiging.


Seksueel misbruik


Seksuele handelingen bij of met het kind, die niet passen bij leeftijd of ontwikkeling, of seksuele handelingen waaraan het kind zich niet kan onttrekken. Dit gaat van het betasten van het lichaam tot verkrachting en komt voor bij kinderen van alle leeftijden. Ook het tonen van pornografisch materiaal aan een kind valt onder seksueel misbruik.


Meestal gaat het om een combinatie van bovenstaande vormen. Jaarlijks zijn in Nederland naar schatting 100.000 kinderen het slachtoffer van kindermishandeling. Het gaat om kinderen in alle leeftijden, om jongens en meisjes met de meest uiteenlopende achtergronden. Kindermishandeling is een beladen begrip. Ouders mishandelen hun kinderen vaak niet met opzet, maar omdat het hun niet lukt om hun kinderen de zorg te geven die ze nodig hebben.

 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Joyce  schreef op: 09-11-2012 15:06:09
jeetje, wat een verschrikkelijk wijf!!!!
die is ziek hoor!
dat doe je namelijk niet als je normaal bent.

verschrikkelijk dat je zoon en nog veel kinderen het hebben mee moeten maken.
pesterij door een juf!! ik kan er niet bij!
ik weet nog dat ik gepest werd door een medeleerling op de middelbare school, ik zag er elke dag tegenop om naar school te gaan.
Deze kinderen zijn een jaar of 5 en hebben vast dat gevoel al gekent en dat is absurt met 5 jaar!

ik hoop dat er iets aan gedaan kan worden, maar belachelijk om te lezen hoeveel je er al aan gedaan heb zonder resultaat!!
sterkte
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 09-11-2012 15:12:42
Ik zou het steunpunt huiselijk geweld bellen om advies te vragen aan hun. Dit valt daar ook onder. Veel sterkte 
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 09-11-2012 15:44:46
Mee eens, sprak zelfs een rechercheur die het op wil nemen en er zeker van weet dat ze opgepakt wordt. Helaas heb ik geen concrete dingen en willen andere ouders geen aangifte doen.

Ehmmm.. ik ze zo snel geen smileys..ja, onder dat van de pers inlichten, maar die vatte ik mee cynisch op
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 09-11-2012 15:45:35
Oh ja, nu zie ik die smileys.. op pagina 1.. geen idee.. heb eroverheen gelezen.. 
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Femke  schreef op: 09-11-2012 16:01:31
Ik heb niet alles gelezen maar zou met mijn eigen naam eronder dan de publiciteit opzoeken, ik zou een mooie ingezonden brief naar de plaatselijk krant sturen en hopelijk zijn andere ouders dan mondig genoeg om de brief te onderstrepen, anders een leuke facebook actie. Zorg dat veel mensen buiten de school het horen vaak is het dan nog de enige manier, als de school van buitenaf een slechte naam krijgt dan zijn ze ineens wel weer wat opener....t''is toch te erg, maar ik zou echt de publiciteit opzoeken!
 
Quote
RE: weer die &$#@juf!!!
Jen9  schreef op: 09-11-2012 16:24:08
Ouders die daar nog zitten, willen dit niet, ze zijn bang dat hun kinderen worden aangesproken door bijv. de pers. Dat wil ik niet doen, voor hen.. Voor de rest zou ik t wel graag willen..
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op weer die &$#@juf!!!
Naam
Bericht