Menu
 

Topic:

huilend naar school

Lin77  schreef op: 31-10-2012 09:41:54
Hoi meiden,

Tessa is van juni 07 en is een levendig vrolijk spontaan kind.Wanneer ze naar school gaat heeft ze vrijwel elke ochtend buikpijn. Ze gaat huilen en zelfs met het naar binnen gaan in de klas stopt ze niet met huilen. Soms blijft ze letterlijk aan mijn arm hangen.
Er zijn dagen dat het goed gaat en ze amper huilt wanneer ik haar breng.
Wie herkent dit,heeft er tips?Ze ligt verder goed in de groep,wordt veel te spelen gevraagd
Wel merk ik dat ze nieuwe dingen spannend vindt,zoals naar een feestje gaan waar ze de moeder van de jarige jet niet goed kent.

Groetjes linda
 
Quote
Navigatie
RE: huilend naar school
Mitch  schreef op: 31-10-2012 09:50:20
Ach wat vervelend.
Hoe gaat het met haar wanneer jij weer weg bent?
Wanneer ze nieuwe dingen eng vind, misschien met de juf overleggen dat ze een routine aanhoud in de klas.
Bij mijn zoon hangen kaartjes, en zo ziet hij precies wat ze het volgende uur moeten gaan doen, dat is zijn zekerheid.
Kan ze zelf aangeven waarom ze zo moet huilen, misschien weet ze zelf wel wat oplossingen waardoor ze zich beter voelt.
 
Quote
RE: huilend naar school
Sapperdeflap  schreef op: 31-10-2012 09:53:03
Wordt je dochter voldoende uitgedaagd op school? Misschien heeft ze meer of juist minder uitdaging nodig.

Hoe is de groepsdynamiek in de klas? Goed liggen bij klasgenootjes betekent niet dat de sfeer in de klas goed is.

Hoe is het contact met de juf? Is zij (te) streng of zou ze juist wat strenger mogen zijn? Ook dit kan een kind een onveilig gevoel geven.

Het is lastig dat je dochter nog zo jong is en daardoor moeilijk kan verwoorden wat haar precies dwars zit, aangezien het om abstracte termen als "veiligheid" en dergelijke gaat.

In ieder geval is er iets, aangezien ze geen zin heeft in school en buikpijn heeft. Ze zal niet daadwerkelijk buikpijn hebben, maar het is voor haar een manier om aan te geven dat het niet goed gaat.

Ik heb hetzelfde met een van mijn zoons (gehad). Vanaf groep 1 ging hij met dikke tegenzin naar school en was het bijna elke ochtend huilen geblazen. Ook had (en heeft!) hij veel last van buikpijn en zijn gedrag werd vanaf augustus steeds erger: brutaal, clownesk, niet luisteren, vermoeide indruk maken en zo kan ik nog een lijst opschrijven.

Ik heb met zijn juf en een bevriende kinderpsychologe gepraat en we kwamen tot de conclusie dat er iets moest zijn, maar we wisten niet wat. Stap 1 was het testen van zijn IQ en daar hadden we gelijk de oorzaak te pakken: hij is hoogbegaafd en verveelt zich stierlijk. (dit had hij een aantal weken geleden zelf ook aangegeven. Hij vond school stom en je leert er niets) Ook heeft hij last van faalangst, een negatief zelfbeeld en werkt hij slordig. Hij heeft dus extra uitdaging nodig en die krijgt hij nu. Gister was de eerste keer in ruim anderhalf jaar school dat hij zin had om naar school te gaan! Zijn juf had namelijk een extra moeilijke puzzel speciaa voor hem op de kop getikt en die ging hij maken!

Niet weten waarom je kind ongelukkig is, is vreselijk. Ik raad je aan om een gesprek met haar juf aan te gaan en haar eventueel te laten testen door een kindercoach. 
 
Quote
RE: huilend naar school
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 31-10-2012 09:53:04
Jeetje, wat vervelend voor je dochter en voor jou!
Heb je al aan haar gevraagd wat er is en waarom ze zo huilt als ze naar school moet? Het lijkt me toch dat haar iets tegenstaat ondanks dat ze goed in de groep ligt en veel speelafspraakjes heeft. Was het vorig jaar ook al zo of pas sinds dit jaar?

 

Verder geen tips voor je, maar hoop dat het snel over gaat!
 
Quote
RE: huilend naar school
Lin77  schreef op: 31-10-2012 09:53:40

Bedankt voor je snelle reactie
Wanneer ik wegga huilt ze nog wat en daarna houdt het op
Ze weet precies wat er gaat gebeuren.Heeft moeite met afscheid nemen.Ze wil
heel graag  in mijn buurt zijn.Op de psz heeft ze er in het begin ook erg veel moeite mee gehad.


Ze komt altijd vrolijk de school uit stuiteren.Ik vind het zo sneu dat ze zo'n last heeft al wordt er door anderen gezegd dat ze mij voor de gek houdt.

 
Quote
RE: huilend naar school
Sapperdeflap  schreef op: 31-10-2012 09:56:30
Lin, ze houdt je niet voor de gek en het is niet zo vriendelijk dat anderen suggeren dat ze dat wel doet. Je dochter geeft duidelijk aan dat er iets is! Het is fijn dat ze vrolijk de school uit komt stuiteren, maar er is iets waardoor ze 's ochtends geen zin heeft om te gaan. Zielig, want school hoort juist fijn en veilig te zijn op deze leeftijd!
 
Quote
RE: huilend naar school
Lin77  schreef op: 31-10-2012 09:57:34
o zie net dat er nog meer reacties zijn!
Ze geeft wel aan dat school stom is,kan een beetje lezen.Verder is ze thuis heel vrolijk,energiek,
behulpzaam en zo kan ik nog even doorgaan.Van mijzelf weet ik dat ik een gevoelig persoon ben, ik herken veel van haar gedrag.Misschien toch even bij de juf aankaarten?
Ze zeggen dat het huilen snel weer over is ,maar het is iedere ochtend hetzelfde
 
Quote
RE: huilend naar school
Sapperdeflap  schreef op: 31-10-2012 09:59:39
Ik zou het bij de juf aankaarten. Sterkte!
 
Quote
RE: huilend naar school
Myself  schreef op: 31-10-2012 09:59:41
Ik heb geen tips, ik heb hier geen ervaring mee, maar het lijkt me heel moeilijk als dit dagelijks terug keerd.
Daarom wil ik je er veel succes mee wensen.
 
Quote
RE: huilend naar school
Anon  schreef op: 31-10-2012 10:01:56
Mijn eerste reactie was, heb je het hier al mete de juf over gehad? Mijn dochter is van jan. 2008 en had thuis enorme driftaanvallen. Wat bleek, ze sluit het beste aan met de kinderen in groep 2, maar zit officieel in groep 1. In de klas zelf merkte de juf het niet, maar dochterlief trok wel  heel strak de lijn in met name haar werkjes. Ze koos niet voor werkjes omdat de werkjes waarvan zij dacht dat het groep 1 werkjes waren te makkelijk waren en de werkjes van groep 2 beter aansluiten.  De juf heeft aangegeven dat alle werkjes voor alle kinderen zijn en zij dus ook de moeilijke werkjes mocht pakken. Probleem opgelost!
 
Quote
RE: huilend naar school
Blauwtje  schreef op: 31-10-2012 10:16:00
Ik herken het wel. Mijn dochter heeft het ook gehad.
Ze heeft het trouwens soswieso erg moeilijk gehad het eerste jaar op school.
Ik wijt het aan haar (over) gevoeligheid. Vanuit dat punt kwamen bijvoorbeeld faalangst om de hoek kijken. Bang om iets fout te doen. Ze is een paar keer in huilen uitgebarsten in de klas tijdens de ''les'' omdat ze bang was dat ze iemand pijn had gedaan bijvoorbeeld, terwijl ze diegene amper had aangeraakt.
Bij haar kwam (en komen zulke dingen) allemaal bij haar overgevoeligheid vandaan.

Je geeft zelf al aan dat jij gevoelig bent. Ken je de term HSP?
Is wel de moeite waard om er even naar te kijken misschien.

Wat zegt de juf ervan? Of is ze er niet bij sochtends bij het afscheid nemen? (ik weet niet hoe dat bij jullie gaat op school?)

Ben ook heel benieuwd wat je dochter er zelf van zegt, als ze zegt dat ze school stom vindt, WAT vindt ze dan precies stom?



 
Quote
RE: huilend naar school
Lin77  schreef op: 31-10-2012 11:08:43

@Blauwtje,ik herken heel veel dingen wat hsp betreft.Ik ben net als mijn dochter sneller emotioneel en trek mij dingen teveel aan.Mijn andere dochter is ook gevoelig maar gaat zonder tranen naar school.
Werkjes vindt mijn dochter stom,ze vindt ze saai. De juf vangt haar op in de klas.Afscheid nemen bij de deur,ze zit in groep 2. De juf is altijd aardig voor haar en laat haar niet aan haar lot over.
Ik wil wel een gesprek aangaan maar heb zelf de tranen hoog zitten(kreeg maandag een rotgesprek op mijn werk)Soms denk ik wel eens dat de dingen waar ik mij rot over voel,Tessa dit misschien aantrekt.Zo heb ik zelf al maanden last van tussentijds bloedverlies en buikpijn.


 

 
Quote
RE: huilend naar school
Blauwtje  schreef op: 31-10-2012 11:17:06
oh Lin, ik herken veel in je stukje. Hier is het zo, dat mijn dochter sferen feilloos oppikt en dus binnen no time in de gaten heeft als ik ergens mee zit.
Ik ben ervan overtuigd (voor mezelf) dat jouw meisje dit ook bij jou zo voelt.

Sommige kinderen (waaronder onze dochters) hebben een soort van extra zintuig, waarmee ze aanvoelen dat er iets is. En een bijzondere gave erbij gekregen, namelijk ervoor te willen zorgen dat dat gevoel vcerdwijnt bij diegene, zodat het voor hun zelf weer fijn voelt.
Snap je wat ik bedoel?

Fijn dat juf het zo goed opvangt! Zo belangrijk!
Ik zou idd juf even om een gesprekje vragen. Praat erover.

Praat ook met je meisje, maar maak het niet te zwaar.
Lastig he..

Even een dikke knuffel voor jou. Vervelend dat gedoe op je werk..
 
Quote
RE: huilend naar school
Blauwtje  schreef op: 31-10-2012 11:18:06
oja, dat wilde ik nog zeggen: Ik zou ook tegen juf zeggen dat ze haar werkjes saai vindt. Misschien heeft ze meer uitdaging nodig?
 
Quote
RE: huilend naar school
Lin77  schreef op: 31-10-2012 11:23:12
fijn blauwtje, dat het herkenbaar is.Sferen oppikken is zeer herkenbaar.Ik zou zo graag willen dat de buikpijn van Tessa overgaat(en die van mij erbij)Tessa straalt nog net niet letterlijk energie uit,maar het wel heel herkenbaar
 
Quote
RE: huilend naar school
Lin77  schreef op: 13-11-2012 08:56:02
even een upje
vandaag was het drama met wegbrengen.
Thuis ging het al beter maar eenmaal op school begon ze hard te huilen en ze zei dat ik
tegen de juf moest zeggen dat ze zo'n buikpijn had.Dit heb ik niet gedaan waarna ze boos de klas inging en niet wilde zwaaien.
Ook kreeg ik te horen dat ze een slechte taaltoets gemaakt had(was vorig jaar,toen ze net in groep 1 zat)en dat ze daarvoor meer training krijgt.Ik snap er niets meer van>Ze is goed bij,maakt kleine zinnetjes en lees zo nu en dan.Wat zegt zo'n toets dan?
Iemand nog tips?
 
Quote
RE: huilend naar school
Blauwtje  schreef op: 13-11-2012 08:59:31
agos...wat sneu weer..voor jou en ook voor je meisje..
Ik wil wel eens voor je vragen in ons clubje waar ik schrijf, zitten een paar juffen. Ms kunnen zij je uitleg geven over de toets? Ik heb er geen verstand van zelf.
Als je dat wilt..laat maar even weten dan.

 
Quote
RE: huilend naar school
Caithy  schreef op: 13-11-2012 09:14:37
Ik herken het in delen. Mijn dochter jan 2007 'klaagt' ook over buikpijn elke ochtend en het standaard; ik wil niet naar school! 
De buikpijn die zijn heeft is rond haar navel, dus spanningsbuikpijn. Helaas ben ik er nog niet achter waarvoor of van.
Wel kan ze ook al wat schrijven en lezen en heeft haar werkjes altijd dezelfde dag nog af.
Dat van die taaltoets zou ik even opnemen op school, want een kindje gaat hardvooruit in 1 jaar.
 
Quote
RE: huilend naar school
Lin77  schreef op: 13-11-2012 16:53:40
Bedankt voor jullie reacties,
Blauwtje je mag het navragen in je clubje.

Mijn oudste dochter had ook vaak buikpijn maar kwam dan na schooltijd met buikpijn naar huis.
De jongste waar het om gaat is altijd al feller geweest in haar manier van doen.
Morgen mag ze naar een kinderfeestje toe,dat wordt weer huilend naar school
 
Quote
RE: huilend naar school
Mariskamv2  schreef op: 13-11-2012 17:11:09
Wat je zou kunnen doen is even apart met haar elke avond, op bed of zo de dag doorspreken. Dat ze leert vertellen wat haar dwars zit. het huilen is een teken van onvermogen.. Geef haar veel complimentjes. Knuffel haar als ze uit school komt. probeer je eigen emoties onder dwang te houden, maakt het voor je dochter moeilijker.

hoop dat ze snel stralend naar school zal gaan.
 
Quote
RE: huilend naar school
Lin77  schreef op: 14-11-2012 09:42:07

afkloppen maar vanmorgen ging het heel goed.
Ze heeft niet gehuild op weg naar school alleen een paar traantjes toen ze voor de deur stond om naar binnen te gaan.
Uit school gaat ze naar een kinderfeestje.


Ze geeft aan dat ze mij mist wanneer ze op school zit.Ik heb gistermiddag gevraagd waarom ze huilt,
ze weet het zelf ook niet zo goed
Hopen dat het nu de goede kant op gaat!
Uit school komt ze altijd vol enthousiasme

 
Quote
RE: huilend naar school
Mitch  schreef op: 14-11-2012 09:48:55
Misschien heel gek hoor.
Mijn zoon mist altijd alles en iedereen, oude vriendjes, oude klasgenootjes, zijn neefje.
We hebben vanaf kleins af aan al veel foto's voor hem gemaakt en neergezet, papa was veel weg, en zo miste hij hem minder.
Nu heb ik een klein lijstje gekocht voor hem, en daar een foto van ons in gedaan.
Als hij ons mist dan neemt hij dat fotolijstje mee.
Misschien kan je ook zoiets afspreken met je kleine meid?
 
Quote
RE: huilend naar school
Lin77  schreef op: 18-12-2012 09:04:49

even een update
Het gaat hier de goede kant op
We  hebben een stickerplan opgesteld en nu gaat ze zonder te huilen naar school.


Ze loopt de klas in opv dat ze aan mij hangt>Ze geeft aan dat ze het leuk vindt om naar school te gaan en eet 's morgens weer goed haar ontbijt

 
Quote
Navigatie


Reageren op huilend naar school
Naam
Bericht