Menu
 

Topic:

boos op juf

Ff Ano  schreef op: 30-10-2012 12:29:49
gisteren ben ik met mijn zoon bij de dokter geweest omdat hij heel veel pijn in zijn been had
wat blijkt hij had een verrekte spier in zijn been en van de dokter moest hij gisteren en vandaag even zijn been goed rust geven en kon hij woensdag weer naar school.
Omdat ik maandag had gebelt dat hij na de dokter weer naar school zou komen, ben ik na het halen van mijn jongste zoon even naar de juf gelopen met uitleg en verteld wat de dokter had gezegd, was allemaal geen probleem alleen mijn zoon had vandaag een spreekbeurd dus ze had gevraagt of hij het vandaag toch wilde proberen, ik had gezegd dat ik het zou aankijken en ik zou laten weten of hij naar school zou komen vandaag.
Vannacht had hij amper geslapen van de pijn en heb ik toch het advies van de dokter opgevolgt en hem thuis gehouden.
Mijn andere zoon zou dat doorgeven aan de juf en verder niks aan de hand zou je zeggen.
Ik kom mijn jongste zoon ophalen van de creche (die zit vast aan de basisschool) en ik word door de juf van mijn oudste uit het lokaal gehaald en krijg een preek want hij was leerplichtig en niemand wist waar hij was en ik had tegen haar gezegd dat hij zou komen.
Ik vroeg heeft mijn andere zoon het niet doorgegeven dan? jawel zegt ze maar dat is niet de gang van zaken en hup een volgende preek

Nou geef ik toe ik had beter even zelf kunnen bellen inderdaad maar ben er toch niet van gedient dat ik word behandeld als 1 van haar leerlingen.
Dat zij het er niet mee eens over hoe ik heb gehandeld dat mag en kan ze best op een normale manier tegen mij vertellen en niet dit gepreek, ze gaf me nog net geen straf zeg maar, voelde me echt weer een klein kind die op haar kop kreeg van de juf.
normaal heb ik mijn woordje wel klaar maar nu wist ik toch even niks te zeggen.

dus ik zit er aan te denken om haar een mailtje te sturen om er even op terug te komen dat ik het niet prettig vind om als een leerling behandeld te worden, ik ben een moeder van een leerling en ookal had ik het even anders kunnen doen dat het haar nog niet het recht geeft om mij het gevoel van een klein kind te geven, ze wist waar hij was dus ongerust kon ze niet zijn en aan de andere kant had ze ook even naar huis kunnen bellen om te vragen waar hij was, iets wat ze normaal gesproken ook gedaan zou hebben.

wat vinden jullie? kan ik er een mailtje tegen aan gooien of het maar zo laten?
 
Quote
Navigatie
RE: boos op juf
Caithy  schreef op: 30-10-2012 12:35:40
Ik kan haar wel een beetje gelijk geven maar de manier waarop ze het verwoordt is niet netjes. Eigenlijk had je het moment moeten gebruiken om er iets van te zeggen. 
Ik zou er op terugkomen in een gesprek niet in een email.
 
Quote
RE: boos op juf
Jessica  schreef op: 30-10-2012 12:36:14
Ik zou het zo laten.
Het is niet netjes van de juf, maar jij had hem officieel ziek moeten melden als hij niet naar school komt.

Ik zou de eer aan mijzelf houden.

 
Quote
RE: boos op juf
Laura73  schreef op: 30-10-2012 12:36:51
ja hoor, mits je het bij jezelf houd dus:ik vind, ik denk, ik voel en netjes blijven
 
Quote
RE: boos op juf
Patriciia*  schreef op: 30-10-2012 12:37:44
Nee gewoon met haar praten. Mailtje is altijd zo onpersoonlijk en te makkelijk en het komt altijd anders over.

Jij hebt niet juist gehandeld en zij ook niet. 

S6
 
Quote
RE: boos op juf
Femke  schreef op: 30-10-2012 12:40:59
Ik zou het zo laten, volgende keer assertiever reageren, voortaan zelf de school bellen (had ik denk ik wel gedaan) en verder er boven staan, laat je niet door de juf van slag brengen, sta er boven!
 
Quote
RE: boos op juf
Mvl&d  schreef op: 30-10-2012 12:41:55
Eerlijk ? Je had zelf moeten bellen naar school dat je zoon niet zou komen. Dit had je niet aan je andere zoon moeten overlaten, jij bent de verantwoordelijke.
Ik weet natuurlijk niet hoe het gesprek met de juf precies ging maar ergens denk ik dat je je vooral op je nummer gezet voelt omdat je weet dat je fout zat.
Ik zou het er gewoon bij laten.
 
Quote
RE: boos op juf
Monica Mv 2  schreef op: 30-10-2012 12:42:00
Ik snap je gevoel, maar ook dat van de juf.

Vind het sowieso wel een oerdomme actie om je kleinste zo'n opdracht mee te geven. Wat is nu een telefoontje van 30 seconden? Maargoed, geloof dat je dat zelf ook wel door hebt.

Ik zou er niks mee doen, denk dat de juf zich ook zorgen maakt. Ze heeft een bepaalde verantwoordelijkheid en als de inspectie komt en vraagt, waar is jantje, dat zij dan de preek krijgt omdat ze niet hard kan maken dat hij ziek is. Want officieel weet ze van niks
 
Quote
RE: boos op juf
Mrtj  schreef op: 30-10-2012 12:43:37
Waarom wil je erop terugkomen? Wat wil je ermee bereiken?


Je kan het namelijk ook laten gaan, geen man overboord. Er zal objectief niks veranderen als je de juf laat weten dat je haar toon niet fijn vond. Dus waarom wil je dat gesprek?
Zou het volstaan om bij een volgende keer dat ze je zo aanspreekt aanspreekt meteen aan te geven dat je haar toon niet fijn vindt? Waarschijnlijk sta je een volgende keer niet weer met je mond vol tanden, omdat je er nu al eens over negedacht hebt.
 
Quote
RE: boos op juf
Ff Ano  schreef op: 30-10-2012 12:52:08
ik had hem inderdaad zelf ziek moeten melden maar inprincipe had ik dat al gedaan toen ik maandag met haar sprak en haar vertelde wat de dokter had gezegd.
Ze vroeg of hij het toch wilde proberen maar ik zou laten weten als hij niet kwam dus zag er niks kwaad in als mijn andere zoon even doorgaf dat het toch niet ging en hij thuis bleef
Dus aan de ene kant heeft ze gelijk ik had zelf even moeten bellen maar aan de andere kant heeft ze ook geen gelijk want zij wilde dat ik tegen het advies van de dokter inging en hem toch laten gaan ondanks dat hij echt pijn heeft.
Ze kent mijn zoon, ze heeft hem nu al voor de derde jaar in de klas dus ze weet dat hij nooit ziek is of voor elk wissewasje thuis blijft en dit is de eerste keer dit jaar dat hij eigenlijk thuis is, ze wilde ook geen huiswerk meegeven want hij haalde die dagen zo in, zijn spreekbeurd lag al op school dus ze wist ook dat hij dat al af had en het dus echt geen smoes was om ergens onderuit te komen
daarom snap ik haar reactie niet zo goed en als het echt alleen ging om het feit dat ik mijn andere zoon het had laten doorgeven dan vind ik dit toch echt wel erg verdreven
ze had ook even kunnen zeggen, joh bel in het vervolg zelf even want dat hebben wij liever dan dat een ander kind het doorgeeft
 
Quote
RE: boos op juf
Xxx  schreef op: 30-10-2012 13:09:50
Eerlijk? Voel je niet schuldig!
Ik vind niet dat JIJ echt fout zit.
Jij hebt hem al ziek gemeld, dit hieft in principe toch niet iedere dag?
oke, je hebt een afspraak gemaakt dat je het even zou laten weten, nou.... Dat heb je toch gedaan door je zoon te laten melden?
Als je zoon dat nou vergeten was, dan zou ik jou wel fout vinden, maar de juf was op een "normale" manier op de hoogte van zijn afwezigheid!

Persoonlijk zou ik het niet via de mail doen, maar misschien na school haar even kort aanspreken dat je het geen fijn gesprek vond.
 
Quote
RE: boos op juf
Jacq39  schreef op: 30-10-2012 15:48:11
Ik heb drie kids en als er 1 ziek is geeft 1 van de andere kids het door aan de betreffende juf of meester, ik hoef dan niet naar school en ook niet te bellen. Dit is nog nooit een probleem geweest.

Ik zou er op terug komen in een gesprek en niet via de mail dan kan het wel eens verkeerd overkomen.

Succes
 
Quote
RE: boos op juf
Cora38  schreef op: 30-10-2012 15:56:53
Wt een overtrokken reactie zeg.
Ik ben zelf juf en heb dit ook echt weleens aan de hand gehad.
Zelf zou ik het dan even aan de broer gaan vragen en als die inderdaad ziek is dan er verder geen woorden over vuil maken.
Wij hebben hier de afspraak dat je na 15 minuten naar huis belt als de school begonnen is. Mocht het kind wel vertrokken zijn en niet aangekomen dan kan je ook actie ondernemen.

Hier is overigens de regel dat kan mailen en dat werkt wel heel goed vind ik. Bellen mag wel, maar heeft niet de voorkeur (grote school).
 
Quote
Navigatie


Reageren op boos op juf
Naam
Bericht