Menu
 

Topic:

Zender meldt dood Johan Friso

Tulp  schreef op: 28-10-2012 08:42:37
AMSTERDAM -  National Geographic Channel heeft vanochtend gemeld dat prins Johan Friso zou zijn overleden.

Het bericht stond onder de tap 'Actueel' en is niet bevestigd. De zender ging op zwart en in beeld verscheen de mededeling dat de zender haar medeleven betuigt aan de koninklijke familie en het Nederlandse volk in verband met het overlijden van de prins.


Andere zenders meldden het nieuws niet. Inmiddels heeft de zender zijn normale programmering weer hervat. Het is niet duidelijk of het om een (pijnlijke) vergissing van de zender gaat of om een misselijke grap.


 
Quote
Navigatie
RE: Zender meldt dood Johan Friso
Angelique  schreef op: 28-10-2012 11:53:44
Tv-zender National Geographic Channel (NGC) heeft zondagochtend korte tijd de koninklijke familie gecondoleerd met het overlijden van prins Friso. Er verscheen een zwart scherm met in witte letters: 'National Geographic Channel betuigt zijn medeleven met de koninklijke familie en de Nederlandse bevolking met het overlijden van zijne hoogheid prins Friso.'
 


 


 


De melding is inmiddels verdwenen. De Rijksvoorlichtingsdienst ontkent het overlijden met kracht. 'Zoals eerder gemeld zullen wij bij significante veranderingen in de gezondheidstoestand van de prins mededelingen doen.' En er is geen verandering te melden, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst zondagochtend.

Twitter
Twitteraars pakten dit bericht op waarop dit nieuws een hoge vlucht kreeg op de social netwerksites. Zo meldde Koninklijk Huis-verslaggever Antoin Peeters van RTL Nieuws zondagochtend op Twitter dat prins Friso niet is overleden en dat de mededeling van NGC een fout betreft.

Ook landelijke media maakten melding van de condoleance die National Geographic op televisie zou hebben uitgezonden. Daarna explodeerde het aantal twitterberichten over de vermeende dood van de prins.

Excuses
National Geographic Magazine heeft zondagochtend gereageerd op de commotie die is ontstaan na de berichtgeving van de National Geographic-zender over prins Friso. De redactie van het magazine zegt op Twitter het voorval te betreuren en meldt dat de band met het overlijdensbericht om een nog onbekende reden was ingestart. Hoe dat kon gebeuren, daar wordt nu onderzoek naar gedaan, zo meldt Novum. De zender werkt aan een officiële reactie, zo meldt het magazine op Twitter.

 
Quote
RE: Zender meldt dood Johan Friso
Ffzo  schreef op: 28-10-2012 11:56:51
Het regeringstoestel staat al vanaf vrijdag in Londen, maar volgens mij bezoekt de koninklijke familie prins Friso regelmatig.
 
Quote
RE: Zender meldt dood Johan Friso
Patriciia*  schreef op: 28-10-2012 12:16:41

Quote C.:
Ik vermoed dat ze dit misschien al tijden terug hebben gemaakt voor het geval dat, en dat ze het per ongeluk hebben op gestart!



Ja precies. Denk dat de docu's enz. allemaal al klaar liggen voor het geval dat. Als tv zender moet je je voorbereiden op zulke dingen. 

Maar wel jammer van deze domme fout. 
 
Quote
RE: Zender meldt dood Johan Friso
Wanouk  schreef op: 28-10-2012 14:59:53
Ja, maar hoe kan je nu zoiets ' per ongeluk ' opstarten? Er is neem ik aan een heel protocol voor nodig om een programma te starten, en ik denk dat er toch wel met grote koeienletters " overlijden Friso " op de band staat, of iets dergelijks.

Ik weet dat het allemaal digitaal gaat, maar goed, dan zal de docu en condoleance wel net onder ' Freaks and creeps' hebben gestaan, en had iemand dikke vingers 
 
Quote
RE: Zender meldt dood Johan Friso
Krumelke  schreef op: 28-10-2012 23:58:00
van mij hadden ze ook allang de stekker eruit mogen halen. vind het altijd erg moeilijk hoor dat coma....want je hebt coma en coma. heb zelf 2 dgn in coma gelegen echt lichamelijk en geestelijk van de wereld.
maar ken ook een gezin welk kind in coma is maar veel minder diep en echt wel iets mee krijgt van de wereld om hem heen.

van de zender wel een zeer pijnlijke fout, maar zoiets gebeurt nou eenmaal. ze zullen zichzelf ook wel op hun hoofd slaan dat dit gebeurd is.

had wel netjes geweest als ze sneller waren geweest met een excuses, bijvoorbeeld ook door zo'n zelfde soort scherm.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zender meldt dood Johan Friso
Naam
Bericht