Menu
 

Topic:

3e kindje of niet??

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 24-10-2012 14:20:38
Wij hebben 2 kinderen van bijna 6jaar en 1 jaar. Ik zit zelf nog op school, ik moet nog 2,5 jaar. Volgend jaar ga ik 32 uur stage lopen en ik hoop dat ik iets vind waar ik ook in de avonduren en in het weekend kan stagelopen. (Maatschappelijk werk en dan richting jeugdzorg of psychiatrie). Daarna heb ik nog een jaar om o.a. een afstudeeropdracht te maken.

ik was 21 toen ik de oudste kreeg en heb altijd gezegd dat ik liefst voor mijn 30ste ons gezin compleet wil hebben. Daarbij komt dat er tussen mijn 2 kinderen best wat leeftijdsverschil zit en dat zou ik niet willen tussen de 2de en derde. Financieel is er geen probleem.
Maar ik ben zo bang voor een huilbaby en dat ik mijn opleiding niet af kan maken! Als ik mijn opleiding heb afgerond en een vaste baan heb kunnen we namelijk verhuizen. Wij hebben nu 3 slaapkamers en wonen niet heel ruim. Ook dat vind ik niet zo'n probleem zolang het maar voor een paar jaar is. wij hebben geen familie in de buurt die oppassen dus gaan ze naar het kdv.

Ik moet in de ochtenden vaak 8.30 beginnen en dan is het zo ontzettend aanpoten met de kids, mijn vriend heeft de auto nodig voor zijn werk en ik ben op de fiets. Met 2 kids geen probleem, maar met 3? We wonen in een druk gedeelte van de stad. Eigenlijk komt het erop neer dat het, mocht het gelijk lukken, nog 1,5 a 2 jaar school is voor mij. En ik moet mijn dipoma halen. En ik wil liever niet meer dan (ongeveer) 2,5 jaar leeftijdsverschil tussen de 2 jongsten. Het voelt voor mij alsof mijn gezin nog niet "af" is en ik zie ons zeker met 3 kindjes later. Maar niet pas over 3 jaar, wat zouden jullie doen?!?
 
Quote
Navigatie
RE: 3e kindje of niet??
Mama Van Drie  schreef op: 24-10-2012 14:29:45
Eigenlijk zeg je het zelf al...je ziet dat niet over pas drie jaar...dus je wilt het eerder.
Wat wij zouden doen maakt eigenlijk niet uit, als iedereen hier gaat roepen dat je het niet moet doen....volg je dan dat advies op?

Wat betreft je huis  wat niet zo heel ruim is, je zegt  dat als je je opldeining afgerond hebt en een vaste baan hebt dat je dan wilt verhuizen, dan maar hopen dat de huizenmarkt een beetje beter is als nu, moet je een eigen huis verkopen dan of huren jullie nu?
En  een vaste baan, gaat dat lukken, is daar  wel zicht op? Er worden steeds meer mensen ontslagen .....
Tegen de tijd dat je met drie kids op de fiets moet dan kan je oudste prima zelf fietsen naast je, lijkt me, toch?
Of je een huilbaby gaat krijgen kan niemand je zeggen, je kan ook een kind met een handicap krijgen  wat dan gelijk een zorgenkindje is, dat kan je toch niet voorzien en dat zou mij ook niet tegenhouden denk ik....
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Mitch  schreef op: 24-10-2012 14:34:22
Lastig he.
Mijn man is heel stellig, eerst verhuizen en beide een vaste baan.
Kortom hier komt geen derde

Als ik je stukje zo lees heb je alle mogelijkheden open in de toekomst en is de vraag alleen of je het jezelf nu zwaarder wilt maken of over een tijdje.
Die 30 jaren grens zou je ook iets kunnen versoepelen voor jezelf misschien?
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Dan  schreef op: 24-10-2012 15:00:39
Lastig hoor. Persoonlijk zou ik eerst de studie afmaken en een baan zoeken. Dit zou mij meer rust geven.

Ik ben net zo oud als dat jij bent en momenteel zwanger van de 2de. Op dit moment kan ik me niet voorstellen dat dit mijn laatste zwangerschap zal zijn...
Ook wij hebben een huis met 3 slaapkamers en hopen in de toekomst te verhuizen naar een grotere woning.
Mocht dat gebeuren dan denk ik wel dat als het ons gegeven is hier een derde kindje komt. Maar dit zal dan echt pas over een jaar of 6 zijn, wanneer er meer ruimte en wellicht een wat hoger salaris is.
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 24-10-2012 15:07:58
Jullie hebben allemaal wel gelijk. Het is gewoon, we hebben het nu allemaal perfect voor elkaar en op deze manier redden we het (en dan vooral ik qua opleiding). Zou onze (maar vooral mijn keuze, als het bij 2 zou blijven zou mijn vriend het ook goed vinden) keuze ervoor zorgen dat het hele systeem in de war komt, dat blijft eigenlijk ook een vraag. Ten tweede, roep ik het niet zelf op me af, ik mag ontzettend in mijn handen knijpen met een tweede kindje wat nooit huilt, altijd doorslaapt enz. Je kan ook teveel willen... Dat is ook vaak mijn gedachte... Maar goed daar kunnen jullie natuurlijk geen antwoord op geven dat weet ik ook wel. Maar ik vind het zo lastig!
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Mariel71  schreef op: 24-10-2012 15:08:14
Wij hebben ook drie kids, supergezellig!!!!. Maar elke situatie is natuurlijk anders.  De derde hier is heel makkelijk en ging er gewoon bij tussendoor, de oudste kon hem al prima flesjes geven en heeft mij eigenlijk best al wel goed geholpen af en toe met de baby. Ook jouw oudste kan al zelf fietsen en word steeds makkleijker..... Je went er zo aan en zelf word je ook makkelijker met drie kids vind ik.  32 uur stage lopen vind ik wel heftig met drie kids maar als het financieel geen probleem is en je kunt het oplossen met de kinderopvang lijkt mij dat ook geen bezwaar. eigenlijk geef je het antwoord zelf al...............................dus ik zeg gewoon doen.
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Spatje  schreef op: 24-10-2012 15:10:27
ik zeg DOEN, voordat je het weet kan het niet meer, en dan spreek ik uit ervaring

van een zwangerschap zul je nooit spijt krijgen, wel van het feit dat je het niet geprobeerd hebt
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Miesje  schreef op: 24-10-2012 15:15:49
zou van het fietsen geen probleem maken,tegen die tijd kan je oudste zelf fietsen of je schaft fietskar aan.
3 slaapkamers nouja doe je oudste 2 samen bijv.
en ja misschien wat meer aan poten in de ochtend maar twegen die tijd kan je jongste goed zelf eten en misschien ook wel zelf ze bordje wegleggen en heb jij  handen vrij om de jongste aan te kleden en eten te geven.
denk dat het wel losloopt.

als jullie beiden het willen en aankunnejn waarom niet..doen wat jullie goed voelt
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Mafkees  schreef op: 24-10-2012 18:23:46

Quote spatje:
ik zeg DOEN, voordat je het weet kan het niet meer, en dan spreek ik uit ervaring

van een zwangerschap zul je nooit spijt krijgen, wel van het feit dat je het niet geprobeerd hebt



Mooi gezegd mee eens
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Angelique  schreef op: 24-10-2012 18:31:43
ik zeg net als altijd volg je hart dan komt t goed de rest is overal een mouw aan te passen
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Shilkhuijsen  schreef op: 24-10-2012 18:33:20
ook ik heb bewust gekozen voor 3 kindjes. ik heb er nooit bij stilgestaan of we het wel zouden redden, maar ik ben heel erg afgegaan op mijn gevoel, dat mijn gezin niet compleet was. Nu heb ik 3 bijzondere kindjes met een zeldzaam syndroom en is het aanpoten, ook al zijn ze al wat ouder. Toch zou ik het zo weer doen. Omstandigheden zijn goed om in de gaten te houden, maar ik zou zeggen: volg je gevoel en dan komt alles op zijn pootjes terecht. Je kunt nu eenmaal niet alles plannen.

Succes met je "zoektocht"
Sandarijn
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Marjolein852  schreef op: 24-10-2012 23:46:26
Doen! Ik heb zelf ms en iedereen zei: kinderen? zou je dat wel doen? Ben nu 3 kinderen verder en loop nu idd met een kruk.. Toch gaat het allemaal soepel.. Je leert wel om te roeien met de riemen die je hebt!

Bij 3 was ook pas voor mij mijn gezin compleet...
 
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Ano  schreef op: 25-10-2012 00:19:17
Doen!

Ik heb mijn hart gevolgd, er lopen hier 3 prachtige kinderen rond.

Je kunt je altijd afvragen of je niet te veel wil, ik heb precies hetzelfde gedaan en uiteindelijk mijn gevoel gevolgd.
Toen de jongste geboren was bleek de oudste ziek te zijn.

En iedere dag als ik naar ze kijk knijp ik in mijn handen dat de jongste er al was.
Want met alles wat ik nu weet had ik waarschijnlijk geen derde meer durven nemen.
En ik ben zo blij dat die er wel is!

Het is een heel geregel, maar uiteindelijk komt alles goed, je roeit met de riemen die je hebt!
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 25-10-2012 00:44:29
Ik heb ook met drie kinderen gefietst en 40 weken zwanger. 1 achterop en twee in de fietskar.
Nu met de vierde erbij, fietst mijn dochter ernaast. Gaat top .

Ik zou eerst je opleiding afronden. Zwanger zijn, bevallen en een babytje lijkt mij geen ideale combinatie. En erg pittig. Ook doe je een derde er zo ff bij.
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Anne Mv 3  schreef op: 25-10-2012 10:23:31
Zet het voor jezelf eens naast elkaar, voordelen van nu een kindje (als je al zo snel zwanger zou zijn, want dat is altijd de vraag) en voordelen van straks een kindje. Doe dat ook eens met de nadelen. Streep af welke voor - en nadelen je niet zo belangrijk vindt en weeg dan af hoe zwaar de punten wegen die overblijven.
Weet je, als je net een baan hebt en wilt verhuizen dan is een zwangerschap ook niet handig! dan zou je je wens voor een derde echt nog een jaar of 5 uit moeten stellen.
In je verhaal lees ik dat je graag een derde wilt én dat je niet te lang wilt wachten, realiseer je dat je best wat invloed kunt hebben op je leven maar dat er ook altijd tal van onvoorziene omstandigheden kunnen 'opdoemen' die je plannen gigantisch in de war gooien.
Ga af op je gevoel!
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
3prachtkinders  schreef op: 25-10-2012 11:32:13
Ik heb 3 kinderen.

Mijn oudste meisje is 10 jr, en echt moedertje, helpt graag, soms te en dan roep ik wel eens lieverd ze heeft al een mama. En soms wel eens handig met het flesje geven.

En dan een jongen van 8 jr, wilt soms helpen, fruithap geeft ie niet meer, omdat mevr tegen het lepeltje sloeg, en de prut op de muur zat...Of pyamabroek aanhebben, trekt je zusje het naar beneden omdat ze omhoog wilt trekken...Of.....ze bijt hem in zijn grote teen, met haar 2 tandjes en dan ben je net een spelletje aan het spelen, en je wilt heeeeeel erg graag wennen. Hoort er allemaal bij hoor. Hij vind met haar spelen ook leuk. Maar o wee als je aan zijn zusje komt....

De jongste spruit van 9 mnden oud.
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Jessiemv3  schreef op: 25-10-2012 12:35:17
Als ik jouw verhaal zo lees zou ik je leeftijdsgrens van 30 jaar wat versoepelen, waarom het jezelf zo moeilijk maken? Maar goed, dat zou mijn keuze zijn in jouw situatie.

Ik heb ook drie kids, twee kort op elkaar en de derde wat later. We hadden de derde ook wat dichter willen hebben op de andere twee maar niet alles valt altijd te plannen.
Ik vind wel dat als je voor een 3e kindje gaat je er ook voor moet gaan en dan wel alle tijd zou moeten hebben om echt te genieten van de babytijd en niet in 7 sloten tegelijk moeten lopen, in jouw geval je studie, verhuizen etc.

Ik heb bij onze tweede namelijk een hele drukke periode gehad met werk, wij gingen zelf verhuizen etc. en achteraf heb ik daar best spijt van. Ik heb toch niet zo intens kunnen genieten van die allereerste babytijd en nog voel ik me daar echt schuldig om. Dat eerste jaar kun je namelijk nooit meer overdoen.

Mijn dochtertje scheelt ook best veel met haar oudere broers. Maar weet je wat zo fijn is? Ze zien haar zo bewust opgroeien, genieten zo mee en vinden het echt geweldig. Voor ons als ouders is dat zo prachtig om te zien.
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Onsjanneke  schreef op: 25-10-2012 13:34:03
Ik zou denk ik nog even wachten. Zodat het laatste gedeelte van je zwangerschap en bevalling/kleine baby in je afstudeerjaar vallen en niet tijdens de stage.

Een klein babietje en een ie schrijven is volgens mij wel te combineren als je een beetje discipline hebt. Met een stage, en zeker in de richting die jij zoekt, lijkt het me erg pittig.

Het hangt natuurlijk ook af van hoe makkelijk je zwanger word. Als dat lastig ging zou ik er nu voor gaan. Gaat het net als bij mij met ' net iets meer dan een knipoog' dan zou ik nog even wachten.
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Blauwtje  schreef op: 25-10-2012 13:41:57
Weet je wat het is? Nu je nog geen drie kinderen hebt, zie je wellicht overal beren op de weg...en dat blijkt dan zo onnodig te zijn als het zover is. Overal valt een mouw aan te passen, als probleempjes/moeilijkheden zich voordoen als de derde er is kun je dan weer een oplossing zoeken.

Maar goed, zo steek ik in elkaar hoor.
Het is naturlijk altijd goed de boel te overdenken!
 
Quote
RE: 3e kindje of niet??
Esther_mv_ifmi  schreef op: 25-10-2012 13:43:46

ik zou ervoor gaan. Want als je wacht tot je studie klaar is, dan moet je wachten tot je een baan hebt, want zwanger word je nergens aangenomen. En als je dan een baan hebt, dan moet je wachten tot je vastigheid hebt: je krijgt vrijwel altijd eerst een halfjaar/jaarcontract en je wilt natuurlijk niet dat een zwangerschap de reden kan zijn dat je contract niet verlengd wordt. Dus in het mooiste geval, als je wacht tot je studie klaar is, ben je 4 jaar verder voor je ervoor kunt gaan.

Als je er nu voor gaat, ja dan zal het best pittig worden in combinatie met je studie/werk. Maar daar groei je zo snel in, je hebt voor jezelf het doel voor ogen dat je als je studie klaar is een baan kunt zoeken, verhuizen naar een groter huis etc., dus dat lukt dan gewoon. Bovendien: je doet het niet alleen, je hebt ook een partner

Als je stil blijft staan bij wat als... huilbaby, gezondheidsproblemen etc.... dan kun je er beter niet aan beginnen: die garantie heb je nooit en zo'n baby/kindje is altijd een extra druk op je gezin, ook als je geen studie volgt maar "gewoon" een baan hebt

 
Quote
Navigatie


Reageren op 3e kindje of niet??
Naam
Bericht