Menu
 

Topic:

Uw reactie

Stefan  schreef op: 23-10-2012 23:41:56
Hallo dames,

Velen van jullie zijn wellicht creatiever dan ik, vandaar mijn vraag.
Ik heb een domeinnaam genaamd: www.uwreactie.nl

Ik wil er iets goeds mee doen, dus mja iets, ik weet alleen totaal niet wat.
Het ene moment spookt door me hoofd een actie tegen dit, het andere moment een actie tegen dat. Het andere moment weer een steunbetuiging aan dit, of een steunbetuiging aan dat.

Ik wil niet dat het de zoveelste doelloze zooi wordt, het moet echt mensen en/of situaties helpen.

Raar is dat, als ik een website moet bedenken voor een klant dan heb ik hem zo bedacht, en als ik gewoon eens wat goeds wil doen voor de wereld dan sta ik al jaren te twijfelen wat te doen.

Er is ook zoveel om voor te vechten/steunen. Maja genoeg uitleg, hebben jullie iets waaraan dit goed besteed zou kunnen worden?
 
Quote
Navigatie
RE: Uw reactie
Esther_mv_ifmi  schreef op: 23-10-2012 23:51:41
maar wat wil je er dan precies mee doen? En dan bedoel ik niet wat voor actie; want dat vroeg je zelf al Maar wat wil je met die site doen?
 
Quote
RE: Uw reactie
Ivy  schreef op: 24-10-2012 06:41:55
Ben ook erg benieuwd in welke richting je iets zoekt.  Fondsenwerving voor mensen in derdewerldlanden of voor zieken in NL, iets voor dieren(bescherming), natuurbescherming, analfabetisme?

Weet je wat ik trouwens heel welkom zou vinden op internet: Een goede website voor kinderen/tieners waar ze op een leuke manier kunnen leren met social media/internet om te gaan. 
Zo heeft Suske en Wiske ooit een stripboek uitgebracht met een lesbrief erbij. 

Een stukje informatief, maar ook bepaalde zaken verwerkt in spelletjes enzo.  En ook met instructies hoe je op Hyves/FB te werk gaat, waar je bepaalde dingen kunt vinden enzo.  Maar dan dus op een leuke en gezellige manier.

Of is er al zoiets?

 
Quote
RE: Uw reactie
Ivy  schreef op: 24-10-2012 06:44:51

Hier op het forum kwam laatst ook weer een verhaal voorbij voor iemand die met een kind naar de VS moeten voor medische hulp en daar geld voor nodig hebben.  Bedoel je zoiets?  Zij zullen je hulp vast kunnen gebruiken!


Of de moeder van iemand die anoniem schrijft over dat haar moeder in het buitenland zit met gezondheidsproblemen en zonder geld en dat ze niet weet hoe ze die terug moet krijgen.


Dat zijn dan natuurlijk wel dingen die je zou moeten verifiëren, maar ik denk dat zij beide blij zouden zijn met wat hulp.

 
Quote
RE: Uw reactie
Myself  schreef op: 24-10-2012 07:38:35
Maar wat mij nou niet duidelijk is, bedoel je een site waar mensen hun ei kwijt kunnen en steun kunnen vinden.
Of is je doel om via die site geld in te zamelen voor een goed doel en op die manier te helpen?
 
Quote
RE: Uw reactie
Kim Mv J En B  schreef op: 24-10-2012 07:46:11
Als ik in mag vallen...

mijn vriendin haar dochtertje is een half jaar terug gestorven aan de spierziekte SMA type 2.

helaas is er over deze ziekte te weinig bekend en kunnen ze er niet zoveel mee.
Kindjes die lijden aan deze ziekte worden maximaal 2 jaar oud.

Misschien een idee om daar iets voor op te zetten.
het is maar een idee hoor!!
 
Quote
RE: Uw reactie
Annie  schreef op: 24-10-2012 08:20:02
Misschien kun je een overzicht maken van particulieren die iets doen voor het goede doel.
Dus bijvoorbeeld mensen met een webshop waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat zoals www.zaza-lou.nl of mensen diebelangeloos bezig zijn om geld in te zamelen en dan met name de kleine initiatieven. Zoals pannenkoeken bakken voor karel of fietsen voor Mien. Eventueel per regio gegroepeerd. Ik vind het namelijk leuker om geld of steun te geven aan dat soort dingen dan aan de grote fondsen waar een hele organisatie achter zit.
 
Quote
RE: Uw reactie
Tulp  schreef op: 24-10-2012 08:30:21
Misschien met het oog op 5dec en kerst daar iets mee doen voor arme gezinnen in Nederland ? als dat afgelopen is misschien een overstap naar iets anders ? 
 
Quote
RE: Uw reactie
Baby2  schreef op: 24-10-2012 09:34:00
Ik sluit me aan bij Tulp, dat vind ik nou een goed idee!!! En waarom overstappen? Het is nu misschien kort dag maar vervolgens heb je weer een heel jaar lang om iets te organiseren voor deze groep!!! Ik vind het een heel leuk idee!!!
 
Quote
RE: Uw reactie
Dora  schreef op: 24-10-2012 09:34:42
een platform voor mensen die zich niet thuisvoelen in deze harde consumptie economie. 

waar je je kerstpakket kunt doneren, waar je tips vindt over consuminderen, duurzaamheid etc.

en waar verspilling en wegwerptoestanden worden voorkomen door restpartijen gratis te verdelen onder welzijnsorganisaties. 
 
Quote
RE: Uw reactie
Dora  schreef op: 24-10-2012 09:38:16
en daarbij een prikbord voor gratis spullen, want waarom weggooien als je iemand anders blij kunt maken! scheelt ook veel afval en grondstoffen. 
 
Quote
RE: Uw reactie
Liefje  schreef op: 24-10-2012 09:39:39
Hm ik zou wel heel heel graag willen weten welke winkels en websites belangeloos geld geven aan goede doelen (want ik zou dan bv zeker daar eerder wat kopen als ergens anders mits de winkel niet belachelijk hoge prijzen heeft)

Sint acties vind ik ook een goed idee want ik vind dat ieder kind met sint kadootjes moet kunnen krijgen!

@dora ik vind dat er voor jou dingen sites genoeg zijn voorzover ik weet....

Voor bepaalde zeldzame kinderziektes is het ook goed natuurlijk maar eerlijk soms weet ik niet meer waar ik aan moet gaan doneren want er is gewoon teveel! Wat pas goed zou zijn als er 1 organisatie kwam die zich voor alle onbekende/zeldzame kinderziektes zou inzetten.
 
Quote
RE: Uw reactie
Dora  schreef op: 24-10-2012 09:40:13
(of je maakt een leuk forum voor en door jonge mannen en vrouwen, schijnt wel vraag naar te zijn ; )
 
Quote
RE: Uw reactie
Anne Mv 3  schreef op: 24-10-2012 10:19:11
Er komt al heel wat voorbij! Natuurlijk is de keuze voor een doel ontzettend lastig want er zijn nog zoveel anderen die ook steun kunnen gebruiken. Maar zolang je niets doet is niemand geholpen en al heb je uiteindelijk maar 1 doel, dan betekend dat voor díe doelgroep al wel heel veel!

Sint en kerstkadootjes vind ik persoonlijk geen goed idee, je staat te ver van de mensen af om te beoordelen of mensen écht geen geld hebben voor kadootjes of dat zij geen goed geldmanagement hebben. Ik vind Sint - en kerstacties meer iets voor mensen in je eigen omgeving, dan kun je beter inschatten wie wat nodig heeft.

Mijn tip: houd het dicht bij je zelf. Wat raakt jou enorm? Waar word je boos van of verdrietig, waarvoor wil je vechten? Vaak zijn dat situaties die je in je familie- of vriendenkring tegen komt. Maak daarvoor je actie-website!

Heel veel suc6!!
 
Quote
RE: Uw reactie
Bepje  schreef op: 24-10-2012 10:33:15
Als je  toch die domiennaam al hebt zou ik gewoon wachten. Er komt een dag dat er iets voorbij komt waar jij helemaal achter staat en iets mee wil doen. Dan is het ook iets dat bij je past.
Veel van de bovenstaande ideeën bestaan al, behalve die voor kindjes met zeldzame ziektes, sommige hebben al wel een stchting waar je je eventueel bij aan zou kunnen sluiten.
Misschien heeft je woonplaats of je wijk nog ooit zoiets nodig voor een of andere actie.
 
Quote
RE: Uw reactie
Tulp  schreef op: 24-10-2012 11:05:30

Quote Anne mv 3:


Sint en kerstkadootjes vind ik persoonlijk geen goed idee, je staat te ver van de mensen af om te beoordelen of mensen écht geen geld hebben voor kadootjes of dat zij geen goed geldmanagement hebben. Ik vind Sint - en kerstacties meer iets voor mensen in je eigen omgeving, dan kun je beter inschatten wie wat nodig heeft.



er bestaan speelgoedbanken ( niet veel ), die doen het via formulieren via doorverwijzers van oa, consultatie burea huisartsen, maatschappelijk werk enzv.
Misschen dat mee laten sturen als bewijs ?
en dat mensen niet via mail maar per brief laten op sturen .
 
Quote
RE: Uw reactie
Angelique  schreef op: 24-10-2012 11:16:20
ligt eraan wat je wil
word het een gedachte plek een actieve wervings plaats
wil je geld of dergelijke inzamelen of moet het infromatief worden
kunnen mensen hun "leed"delen dus een soort forum over allerhande verschillende dingen

wil je zelf ergens actief in mee gaan of wil je juist dat andere dat gaan doen

zo ken ik sites die kaarsjes branden voor hun geliefde om wat voor reden ook
zo ken ik een hyves groep die veilingen oerganiseerd voor verschillende "goede doelen"
een goed doel is dan een individu die zichezelf kan op geven en waarop gestmt kan worden
mensen kunnen goederen opstuen die uiteindlijk geveild worde de opbrengts gaat dus naar het gekozen goede doel

twee totaal verschillende dingen ene moet je mega veel voor doen de andere juist weer niet
dus ja wat wil je er mee
 
Quote
RE: Uw reactie
Stefan  schreef op: 24-10-2012 22:15:57
Ja het is best lastig, de keus. Ik heb die domeinnaam nou geloof al 4 jaar ofzo, het oorspronkelijke idee was een plek waar men hun reactie kwijt kon over van alles en nog wat wat hun niet of juist wel aan stond.

Maja met de honderden forums tegenwoordig, is een extra forum wellicht wat overbodig, toch ben ik wel weer van mening dat het een communicatieportaal meot zijn, in de zin van de ene vraagt, de ander antwoord, hetzij verkoop, hetzij informatie.

Dingen die dicht bij mij staan zijn, mja dat zijn er zoveel, ik bevind mij in een arm gezin (financieel dan) dus ja alles wat ons financieel raakt staat dichtbij, daar baseren we keuzes op. Maar aan de andere kant ben ik totaal niet met financien bezig, het is voor mij een materie, maar heeft voor mij geen verdere waarde. Ik ben al blij als ik rond kan komen en er iets blijft om nog keer wat leuks te doen, ben inmiddels wel gewend de dubbeltjes om te draaien haha.

De stemmen die niet gehoord worden vind ik belangrijk, niet ieder individu, want tja dan blijf je bezig en ontkom je neit aan, maar die kleine groepen die wel groot zijn, maar net niet groot genoeg om hetgeen te krijgen wat ze nodig hebben.

Goede doelen is leuk, maar na alle verhalen dat de directeuren tonnen verdienen en er bij wijze van 35% naar het doel toe gaat heb ik daar eerlijk gezegd weinig vertrouwen meer in. Ik geef nog wel aan diverse collectebussen, maar daar houdt het wel zon beetje op.

Ik zoek het in de richting dat ik zoveel mogelijk mensen kan helpen. Qua effort, tja ik maak de site, en daar meot het ook bij blijven, ben niet zon marketing persoon, ofjah wervings persoon.
Er moet dus een vraag zijn naar datgene wat ik met de site kan beantwoorden/helpen.

Ik heb talloze verhalen gelezen over de ergste dingen die mensen overkomen, ziektes, situaties, etc, etc. De ene erger dan de andere. Allemaal wil je ze helpen, maar zonder geld kom je niet ver.

Het idee van een site voor charity spreekt me wel aan, waar men de charity dingen kunnen aanbieden en men die dingen als charity kan ontvangen, maar wie bepaalt wie wat krijgt. Dat moet onpartijdig zijn, uitzoeken of de mensen het echt nodig hebben, etc.
Vraag me af of dat niet te veel "rompslomp" met zich mee brengt.

Quote :
Een goede website voor kinderen/tieners waar ze op een leuke manier kunnen leren met social media/internet om te gaan. 
Zo heeft Suske en Wiske ooit een stripboek uitgebracht met een lesbrief erbij. 



Mja dat is een leuk idee.

Quote :
Misschien kun je een overzicht maken van particulieren die iets doen voor het goede doel.


Ja dat is ook een idee.

Daarnaast wat Dora en liefje zeggen spreken me ook wel aan.

Ik neig meer naar de informatieve/behulpzame kant dan naar de zamel geld/spullen en geef ze weg in kant. Dit omdat het nauwelijks traceerbaar is of iemand het ook echt nodig heeft.

Zoveel mogelijkheden, het blijft lastig.
Het zal me ook niet verbazen als ik in deze reactie al dingen heb gezegd die elkaars tegenpolen zijn.
 
Quote
RE: Uw reactie
Fruitsalade  schreef op: 24-10-2012 22:22:54

Dat idee voor een kinder/tienersite vind ik zo slecht nog niet!!!

 
Quote
RE: Uw reactie
Angelique  schreef op: 24-10-2012 22:25:50
oken en wat dacht je van een vraag en aanbod site beetje charity maaaar dan ruil handel ik heb of kan iets wat jij niet kan of hebt jij hebt of kan weer iets wat ik nodig heb en zo wissel je uit je kanzo zonder geld toch ergens aan komen je helpt dus mensen maa hoeft niet traceer baar te zijn omdat men toch een wederdienst ontvangt 
 
Quote
RE: Uw reactie
Stefan  schreef op: 24-10-2012 22:41:45
ja angelique dat klinkt inderdaad ook goed.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Uw reactie
Naam
Bericht