Menu
 

Topic:

bleeegh sigarettenrook

Melissa  schreef op: 22-10-2012 14:08:53
Gisteren met de kinderen naar de dierentuin geweest, en ben er echt gewoon ziek van geweest. Smerige sigarettenrook overal. Echt vanaf het moment dat we de dierentuin binnenstapte leek het alsof er om de twee meter wel iemand stond te roken  (wou eigenlijk een kots-smilie). En de mythe dat rook in de buitenlucht wel verdwijnt, nou echt niet. Ik rook ze nog van 20 meter afstand. Eigenlijk vind ik het gewoon aso dat nietrokers niet eens normaal door een dierentuin kunnen lopen zonder in de rook te lopen van iemand anders. BAH

Misschien speciale rookhokjes maken in de dierentuin, die dicht kunnen zodat je niet over je nek gaat als je binnen een straal van 10 meter van zo'n hokje komt en het dan op de paden zelf verbieden! (nou zou ook weer niet helpen, dat hadden ze in center parcs, maar de rokers liepen straal aan het rookhok voorbij en gingen op het terras zitten met een peuk op de lip, dus op vakantie hebben wij niet op het terras kunnen zitten omdat ik anders de tafels onder kotste)

Zelfs in de speeltuin, op de bankjes, zowel links als rechts van ons twee rokers, ben op een gegeven moment maar ergens anders gaan staan, want al ben ik die eerste drie maanden door van de zwangerschap, ik word dus nog steeds fysiek erg ziek als ik alleen al de lucht ruik (hoef ik niet eens voor in de volle walm te zitten), en ik moet er dus echt (zonder aanstellerij) nog steeds van overgeven, dus heb echt al kokkend gisteren door de dierentuin gelopen.


En aangezien die toch in even lekker klagen staat, van mij mag het verboden worden, of alleen nog maar roken in afgesloten hokjes of in hun eigen huis, maar niet meer waar anderen daar last van hebben!


(en nee, wil er geen serieuze discussie van maken en ik weet hoe gevoelig het is voor rokers, maar ook voor niet rokers zoals ik kan het een hele emotie opwekken)
 
Quote
Navigatie
RE: bleeegh sigarettenrook
Anna28  schreef op: 22-10-2012 16:44:06
Helaas krijg je de lusten, maar ook de lasten van een stiefzoon kado. Van een gewone zoon trouwens ook (of dochter)
Als een kind besluit te gaan roken dan kun je als ouders op je kop gaan staan, roken zal hij toch wel. Niet in huis, maar wel buiten en bij zijn vrienden. 

Hoe meer jij je ergert, hoe meer er spanningen zijn. En ik kan me echt goed voorstellen dat je er zo over denkt. Want het is nou eenmaal goor. Dat hij zelf stinkt is tot daar aan toe, maar zijn jassen op jullie jassen zou ik dan niet goed vinden. 

Goed dat je zijn kleding apart wast. Ik zou een aparte kapstokhaak neerhangen denk ik waar hij zijn jassen kan ophangen. 

Je kunt luchtverfrissers in de stopcontacten doen met speciale anti-tabak geur. Van ambi pur bijvoorbeeld. Als je er 2 of 3 in huis hebt vind ik echt dat het een beetje scheelt. 

Verder: sjag en asbakken niet in huis bewaren. (bijvoorbeeld alleen in een afgesloten blik op zijn eigen kamer) 
En als hij thuis komt van het stappen, gelijk zijn kleding in de was doen. 

De lucht die hij bij zich draagt als roker int algemeen kun je niet zoveel aan doen. Hij kan gebruik maken van mondspray ofzo, maar dat werkt amper. 


 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Mitch  schreef op: 22-10-2012 16:46:14
Ik ben een ex-roker zonder problemen zo een walm in kan wandelen.
Enige wat ik echt vies vind zijn ouwe peuken, maar die vond ik ook smerig toen ik nog wel een baan als schoorsteen had.

Maar goed anderen hoeven geen last te hebben van jouw rook natuurlijk, al kun je er met zwangere op toppen van de zintuigen zijnde vrouwen weinig aan doen hihi
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Debby1977  schreef op: 22-10-2012 16:54:44

Quote SismvNick:
ach deb, doe met je mee hoor, ben net toch maar sigarette gaan kopen al weet ik nog niet of ik hem open maak, maar voel me al een stuk beter nu ik weet dat er sigarette in huis zijn



Ja ik ken het, of ik mocht van mezelf maar zoveel sigaretten per dag roken   ook jezelf voor de gek houden is dat.

Mijn schoonmoeder is trouwens zogenaamd gestopt met roken, wij nemen altijd shag voor hun mee uit Belgie omdat dat stukken goedkoper is,maar zij wilde geen meer want ze ging stoppen. Alleen rookt ze nu de zware shag van mijn schoonvader op en dan ook nog beweren dat ze gestopt is, ja met Drum roken
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Debby1977  schreef op: 22-10-2012 17:05:58
ja precies
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Lauw  schreef op: 22-10-2012 17:08:05
Ik was zaterdag walibi geweest en stond buiten te wachten ergens gingen er ook 2 grietje fucking uit hun dak tegn mij omdat ik een sigaret op stak.
heb ff een riedeltje terug gegeven en me netjes ingehouden verder hihih want was in alle staten
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 22-10-2012 17:19:28
Ik ben zelf ook een ex-roker maar heb er zelf nooit problemen mee als er buiten gerookt wordt. Als ik op een terras zit en naast me wordt gerookt dan is dat maar zo, wie ben ik om daar iets over te zeggen? Dan ga ik maar ergens anders zitten of ik ga weg.  Maar meestal neem ik het voor lief. Ik vind dat de rokers al genoeg gestraft worden. Je mag al bijna nergens meer roken, dus moeten we buiten ook nog gaan zeiken? zolang ze me niet de rook recht in mijn gezicht blazen buiten vind ik het prima.
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 18:08:08

Dat gedoe met de stiefzoon.


 


Als eerste zou ik vakanties niet proberen het te voorkomen. Een zoon die zijn vader minder ziet omdat de nieuwe vrouw het roken vind stinken... Dan heb ik wel andere prioriteiten, al kan ik me de ergernis echt wel goed voorstellen en dat het vervelend is.

Ik zou kijken of er iemand is die zijn longen kapot zijn van het roken die misschien kan vertellen wat voor lijdensweg hij doormaakt, hem wijzen op de gevolgen. Je kunt nu roken, en ookal ben ik het er niet mee eens, ik weet dat ik je niet kan tegenhouden, maar ik kan je wel laten zien hoe erg het is als je doorgaat, hoe kapot je longen gaan en hoe slecht je er aan toe bent als je ouder bent. Op dat moment stopt mijn opvoeding op dat punt en kies jij er zelf voor: wil je op een heel pijnlijke manier oud zijn met af en toe het gevoel dat je stikt? Of wil je een grote kans op gezonder oud worden?

Misschien land het niet meteen, misschien wel, misschien wel nooit. Maar verder als dat zou ik niet kunnen.

Verder zou ik een los haakje in de gang hangen waar zijn jas aan zou mogen als het echt zo erg stinkt.

En verder zou ik van hem houden en dat laten blijken... Dat hij welkom is, ondanks dat ik het vind stinken en het er niet mee eens ben. 

 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Even Niet Herkenbaar  schreef op: 22-10-2012 18:33:58
hij heeft een wel goed voorbeel gehad van wat er kan gebeuren en dat is dat zijn vader longkanker heeft gehad....
Ik zal heel eerlijk zijn dat dit voor mij uiteraard de hoofdreden is dit me zo enorm tegenstaat en dat ik het zo enorm moeilijk vind om mee om te gaan. Hij weet heel goed wat er kan gebeuren.
Ik zal in ieder geval een apart haakje voor hem gaan ophangen. Ik hou hem verder niet bij zijn vader weg hoor, want in de vakantie ziet hij mij het grootste deel van de tijd en is zijn vader aan het werk(en hij werkt veel) En nieuw ben ik ook al niet meer, hij weet niet beter dan dat ik met z'n vader ben, want hij was nog heel klein toen zijn ouders uit elkaar gingen.

Ik heb het hier neergezet zodat ik misschien wel en hele goede tip tegenkom om deze ergenis te voorkomen.
 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Corine  schreef op: 22-10-2012 19:30:21
Ik rook zelf vanaf mijn 12/13.
Ben in de tussentijd 4 jaar gestopt geweest.
Ik vond het echt nooit stinken, integendeel. Ik vond en vind het nog steeds heerlijk ruiken.
Ook vond ik nooit dat mijn kleding stonk als ik ergens geweest was, en nu heb ik dat nog steeds niet.
Na 4 jaar had ik nog steeds heel veel zin in een sigaret dus helaas weer begonnen.

 
Quote
RE: bleeegh sigarettenrook
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 19:48:25

Hoop ook echt dat je er een manier voor vind om ermee om te gaan, want het is ook wel ontzettend lastig en moeilijk.
Je zou inderdaad denken dat hij het erge voorbeeld moet kennen... Helaas maakt het niet op ieder kind (direct) indruk. 

Mijn man kan ook niet stoppen, hij heeft het al een aantal keer vol overtuiging geprobeert. Kent de ergste voorbeelden en toch kan hij niet stoppen. Ik zie dat het zo ontzettend zwaar voor hem is. En mensen oordelen dan zo makkelijk: als je echt wil dan kun je het...


 


Was het maar zo... Ik kon makkelijk stoppen met roken, hij is gewoon echt zwaar verslaafd. Hij rookt inmiddels bijna 30 jaar, dat krijg je er ook niet zomaar meer uit.

Elledig spul ook, die sigaretten.

 
Quote
Navigatie


Reageren op bleeegh sigarettenrook
Naam
Bericht