Menu
 

Topic:

Familiedrama in Schalkwijk

Mama-van-aimy  schreef op: 22-10-2012 13:01:51
'Gezinsmoord Schalkwijk heeft enorme impact'



HOUTEN -  De ongeveer 2000 inwoners van het Utrechtse Schalkwijk zijn geschokt en verbijsterd over het drama dat zondagochtend plaatshad in het dorp. Een vader doodde zijn vrouw en zijn twee dochters en daarna zichzelf. „De impact is enorm op deze gemeenschap”, aldus Jos de Bruin, bestuurder en directeur van de plaatselijke St.Michielschool, waar de jongste van de twee dochters naar toe ging.




Foto: ANP



 





Op de basisschool in Schalkwijk zijn maandagochtend aan het begin van de schooldag alle 225 kinderen met hun ouders opgevangen door de directie. Ook hulpverleners van de GGD waren aanwezig. Volgens De Bruin was vooral onder de ouders de behoefte groot om het verdriet met elkaar te delen. De laatste ouders vertrokken daar rond 11 uur.


Ook heeft de directie een stiltehoek ingericht met kaarsen en een foto van het vermoorde 11-jarige meisje. Kinderen kunnen daar een kaartje of tekening achterlaten.


***************

De vader heeft zijn vrouw en kinderen om het leven gebracht door geldzorgen.

Wat verschrikkelijk en eigenlijk onvoorstelbaar dat "geld"  zoveel ellende teweeg ik kan brengen

En dan blijft de zoon achter. Hij heeft nog wel zijn vader. Maar zal de rest van zijn leven met het trauma moeten leven dat hij zijn moeder en zusjes kwijt is.

Wat een ellende.....



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Suus  schreef op: 22-10-2012 19:42:57

Je wordt inderdaad niet gedwongen nee.... maar om het een keus te noemen... dat gaat mij te ver. Er zijn genoeg mensen die geestelijk knel komen te zitten, zonder psychose, die zelfmoord of gezinsmoord als enige optie zien en dat kan echt iedereen overkomen. Gelukkig overkomt het maar weinig mensen..... maar het kan wel iedereen overkomen die dat dat eerder niet voor mogelijk hield. Je kan een gezinsmoord ook niet vergelijken met een op zichzelf staande moord, gezinsmoorden woorden meestal gepleegd uit enorme liefde voor het gezin.

Ik snap wel dat dat moeilijk te begrijpen is als je je daar niet in verdiept, of misschien is het wel eng om te bedenken dat het zo dichtbij staat, maar dat geeft mensen niet het recht iemand zo te (ver)oordelen.

 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 19:44:15

Je moord je gezin niet uit als je nog logisch na kan denken. Op het moment dat iemand niet meer logisch na kan denken vind ik dat je niet meer kan spreken over laf of wat dan ook. 


 


Het is ontzettend triest... Dingen als: er waren vast genoeg mensen die ze wilden helpen...


 


Hoe vaak zeggen de mensen het pas als iemand zichzelf van kant heeft gemaakt? En voor die tijd zie je ze niet... Bij zelfmoord evenzo: als ik had geweten dat...


 


We worden steeds individualistischer. Ik wilde dat we het zo konden stellen dat genoeg mensen zouden willen helpen, maar zo werkt het helaas niet.

Kijk alleen al naar het krijgen van een uitkering. Mijn vriendin is gevlucht bij haar vriend vandaan, ze heeft hier een maand bij in gewoon alles direct aangevraagd, maar dan zit je eerst nog een paar maand zonder geld omdat ze alles breed moeten controleren. Je begint dus al met een schuld op het moment dat je een huis krijgt en je hebt gewoon geen geld. En er waren maar heel weinig mensen die stonden te springen om haar te helpen hoor! instanties nemen de tijd die ze krijgen (en vast ook echt nodig hebben om het gewoon op een goede manier rond te krijgen, dus wil die kant op ook niet gaan verwijten, heb geen idee hoe het er aan toe gaat) wij konden het qua eten opvangen en gelukkig waren er nog wat mensen die bijsprongen, maar er zijn echt maar weinig mensen die hun eigen centen gebruiken om de ander te helpen en instanties kunnen gewoonweg zo snel niet en zitten aan regels gebonden...


 


Klinkt heel mooi, maar als het zo makkelijk was zouden niet zoveel mensen in depressie zitten om financiele problemen...

 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Anna28  schreef op: 22-10-2012 19:45:03
Dat is een bijbelse uitspraak

Ik veroordeel zijn daad zeker wel, omdat ik het afschuwelijk vind wat hij gedaan heeft. Als hij had blijven leven dan was hij ook veroordeeld voor 3 voudige moord. 

Ik denk dat je het niet met je volle verstand kan doen, dus zou het een moment van verstandsverbijstering geweest kunnen zijn. 


 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Sennamvyent  schreef op: 22-10-2012 19:47:06
Ik weet dat de uitspraak bijbels is, vond m hier van toepassing.

Is het aan ons om te oordelen?
Is het niet beter aan ons om te bedenken hoe zulke dingen voorkomen kunnen worden? Om ons heen te kijken en een helpende hand te bieden?
Dus jij mag hem veroordelen omdat de rechtbank dat nu niet meer hoeft te doen?

Ik vind je hierin erg kortzichtig
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Anna28  schreef op: 22-10-2012 19:53:15
Ik veroordeel hem niet, ik veroordeel zijn daad zeg ik. Hij is niet te veroordelen omdat niemand weet wat er heeft afgespeeld en in welke gemoedstoestand hij is. 

Het is zeker niet aan ons om te oordelen, maar een mening hebben over iets mag. En natuurlijk is het een oproep om beter om ons heen te kijken en zo mogelijk de helpende hand te bieden. Maar helaas gebeurd het meestal zo onverwachts, niemand die iets wist of merkte. 

En kortzichtig of niet, ik blijf er bij dat het niet iets is dat je zomaar overkomt. Een ongeluk overkomt je, een lekke band overkomt je, maar het feit dat je je gezin vermoord is niet iets dat zomaar ineens er is. Als je op tijd hulp zoekt, hulp vraagt, je omgeving inlicht, de instanties inlicht, dan gaat er een tijd overheen. 
Als het me zomaar zou kunnen overkomen zoals gesteld, dan zou ik dus angstig kunnen zijn, want: het kan me maar zo gebeuren.... nee, zo zie ik het niet. 
Maar dat is mijn mening he. 
Ik denk dat er een weg aan vooraf gaat. En waarom die weg er niet was, of niet is opgepikt in dit geval weet ik niet. 


 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Suus  schreef op: 22-10-2012 19:56:25
Hoe kan je wel een meining hebben als je niet weet wat zich er heeft afgespeeld?


Dit soort dingen ontstaan soms ineens en soms niet, maar dan nog kan je het iemand niet verwijten... het is een motortje dat ergens diep van binnen meeloopt en ineens actief wordt.


Kan ook niet als je logisch nadenkt... als iemand zoiets gaat doen en voor het eerst zo'n gedachte krijgt bij zijn volle verstand... dan ren je toch in paniek naar een dokter of weet ik veel wie.... het is echt niet zo simpel hoor.... helaas...dan kwam het misschien minder voor.

 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Anna28  schreef op: 22-10-2012 20:01:04
Omdat iedereen zich gelijk een mening vormt na het lezen van dit artikel en na het zien van de beelden. Jouw mening is dat het je zomaar kan overkomen en dat het niemand te verwijten valt als ze het doen. 
Mijn mening is dus het tegenovergestelde. 


 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 20:02:02

als je op tijd hulp vraagt, instanties inlicht enzovoort?

Heb helaas al te vaak meegemaakt dat instanties daar lang niet zo goed op ingaan als wij zouden willen...


 


Wanneer heb je een probleem?


Merk het nu weer bij een vriendin: psychotisch, maar voordat je daadwerkelijk opgenomen kan worden... Maar ondertussen een gevaar voor het gezin. Maar als partner zijnde staj e met je rug tegen de muur. Je kunt je partner er niet uitgooien (en dat doe je simpelweg ook niet) maar je kunt diegene ook niet alleen laten... En je kind? Waar breng je die elke keer onder?

Ging dat maar zo makkelijk, dat je hulp krijgt als je het vraagt, maar tegenwoordig is dat er gewoon niet meer.

Mijn man is gek op zijn werk, maar komt hij stiksjaggie thuis dan weet ik hoe ver het is. Dan is hij de hele dienst bezig geweest voor hulpverlening voor iemand die een gevaar is voor anderen die vervolgens na al die uren zo weer wegloopt omdat ze hem niet vast kunnen houden (in een inrichting of iets dergelijks, ben niet zo thuis in die namen).

En dan hebben we het dus al over de extreme gevallen, laat staan als je nog niet zo ver heen bent voor de buitenwereld, dan is het nog moeilijker om echt goede hulp te krijgen... Soms sta je gewoon echt met je rug tegen de muur en spelen instanties het hard om je zover te krijgen dat je betaald... Er gaan behoorlijk wat dreigementen soms uit dat ze anders... Helaas veel meegemaakt bij anderen. Dan draai je op den duur ook door volgensmij. Het is niet zo rooskleurig als dat jij denk ik in gedachten hebt...

Klinkt heel mooi, maar het werkt vaak niet zo...

 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Alice  schreef op: 22-10-2012 20:06:42
Gelukkig dat je er zo over denkt Anna, gelukkig voor jou. 
Helaas kan ik wel zeggen dat er momenten zijn geweest waarop ik dingen overwogen heb die ik liever niet na vertel. Gelukkig is het anders gelopen. 
Niet iedereen kan ook om hulp vragen. En niet voor iedereen is er hulp. 
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Anna28  schreef op: 22-10-2012 20:07:19
dat begrijp ik Boterbloem. 
Wat ik bedoel is dat zo'n daad dus een aanloop heeft vaak. Dat er geprobeerd is om hulp te krijgen, dat er aangeklopt is bij instanties. 
Het is dus niet een daad die je van de één op de andere moment overkomt zoals ik begreep van Suus. 

En ik weet denk ik vrij goed hoe het gaat bij instanties, hoe hoog de druk is, hoe hard de muur is waar je steeds tegenaan knalt. 
Dan draai je op een gegeven moment ook door. Dat kan ik begrijpen.
 


 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Sennamvyent  schreef op: 22-10-2012 20:08:03

Quote Alice:
Gelukkig dat je er zo over denkt Anna, gelukkig voor jou. 
Helaas kan ik wel zeggen dat er momenten zijn geweest waarop ik dingen overwogen heb die ik liever niet na vertel. Gelukkig is het anders gelopen. 
Niet iedereen kan ook om hulp vragen. En niet voor iedereen is er hulp. 



 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Jacquelien  schreef op: 22-10-2012 20:09:36

Quote Alice:
Gelukkig dat je er zo over denkt Anna, gelukkig voor jou. 
Helaas kan ik wel zeggen dat er momenten zijn geweest waarop ik dingen overwogen heb die ik liever niet na vertel. Gelukkig is het anders gelopen. 
Niet iedereen kan ook om hulp vragen. En niet voor iedereen is er hulp. 



 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Suus  schreef op: 22-10-2012 20:11:15
Anna, dat is niet mijn mening van de kouwe grond.... daar heb ik enorm veel studies en onderzoeken over gelezen.
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Anna28  schreef op: 22-10-2012 20:12:20
heftig Alica.... gelukkig is het anders gelopen. 


ook ik heb een rugzak. Een zware. 
Maar gelukkig mag ik zeggen dat ik ondanks die stijle afgrond die zo dichtbij was, nooit iets heb overwogen in die richting. 
En daar ben ik dankbaar voor. 

Het is intriest dat er mensen zijn die het wel doen. Ik vind het ook intriest voor de familie die dit is overkomen. 



 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Suus  schreef op: 22-10-2012 20:13:15
Anna, ik zeg niet dat het zomaar uit de lucht komt vallen, ik zeg dat het iedereen kan overkomen.
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Anna28  schreef op: 22-10-2012 20:13:20

Quote Suus:
Anna, dat is niet mijn mening van de kouwe grond.... daar heb ik enorm veel studies en onderzoeken over gelezen.



ben er wel nieuwschierig naar, mocht je me dingen kunnen aanbevelen? Ben altijd bereid om mijn mening bij te stellen als dingen onderzocht en bewezen zijn. 
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Suus  schreef op: 22-10-2012 20:17:26
Heel dapper Alice

Anna, dat zou ik best willen maar heb het niet naast mij liggen  Is een tijdje terug dat ik daar heel veel mee bezig ben geweest dus zou op mijn oude lap moeten zoeken. Als ik eraan denk wil ikd at wel een keer doen, maar dat gaat niet zo 123. Sorry.



 Weet je, zo'n knakke rin Zoetermeer die zijn vrouw en kinderen vermoordde voor zijn vriendin en weken niks zei.... zo'n man is gewoon een moordenaar. Die moord zijn egzin uit om er beter van te worden. Bij een familiedrama moord een dader meestal om het hele gezin beter te laten worden, hoe twisted ook. Als je uit gaat van de intentie, ligt dat wel heel anders denk ik.
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Anna28  schreef op: 22-10-2012 20:23:40
Mocht je ooit eens tijd en zin hebben dan hou ik me aanbevolen  

Ik ben het grotendeels gewoon met je eens hoor, en ik denk zeker dat de intentie ook anders ligt.
Maar ik wordt al snel erg boos om dit soort nieuwsberichten. Omdat ik het zo intens laffe daad vind. (de daad dus, ik weet niets van de man zelf) 
En als mensen dan de dader 'in bescherming' nemen en de daad wat vergoeilijken (zo komt het dan op me over) dan denk ik echt: WTF, die vent vermoord zn hele gezin en zichzelf, gestoord! Niks medelijden of goedpraterij. 

snappie

En tuurlijk, als je zo discusseert dan ga je meerder kanten bekijken en inzien. 
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Suus  schreef op: 22-10-2012 20:27:53
Ik snap dat ook wel, maar ik word daar juist weer triestig van omdat ik het letterlijk een drama vind. Ik hoop dan idd dat "men" zich er iets meer in wil verdiepen. Niet omdat zo iemand een lintje verdient, in tegendeel, maar omdat het eigenlijk gewoon heel erg tragisch is.
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Anna28  schreef op: 22-10-2012 20:30:04

Quote Suus:
I  Ik hoop dan idd dat "men" zich er iets meer in wil verdiepen. Niet omdat zo iemand een lintje verdient, in tegendeel, maar omdat het eigenlijk gewoon heel erg tragisch is.



dat heb je hier in elk geval bereikt
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Patriciia*  schreef op: 22-10-2012 20:31:35
Pfff ik wil zo graag mee discusseren en ik weet gewoon niet zo goed hoe ik het moet opschrijven alles maalt door mijn hoofd. 

Het is gewoon niet goed te praten wat de achtergrond ook is. Dat iemand het leven niet meer ziet zitten prima. Maar neem dan niet je gezin mee. Het is gewoon een te makkelijke oplossing.

En Alice ik vind het spijtig wat jou is overkomen. Gelukkig voor jou is het anders gelopen.


 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Blauwtje  schreef op: 22-10-2012 20:31:35
Vreselijk...


Ik begrijp wel wat je bedoeld Suus in je stukje van 20.17.
Hij hield ws van zijn familie en hoe krom dat ook is; daarom heeft hij dit gedaan.
Neemt niet weg dat ik het goedkeur, zeker niet...het is heel erg ziek.
En bovendien vind ik het een zeer arrogante actie. Dat hij gewoon bepaalt heeft dat ze dood moesten..

Afschuwelijk dit..
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 20:31:41

Maar dat is idd net hoe je iets interpreteert.

Ikzelf neem hier niets voor iemand op, vind het wel heel erg voor hem dat hij geen andere uitweg zag, maar zeg niet: het is best dat hij het gedaan heeft.
Maar zo kan ik hem ook niet veroordelen... 

Dus daar waar jij zegt: wat hij heeft gedaan vind ik niet goed, bekijk ik het vanuit het punt: wat erg dat hij zover heeft kunnen komen...


Denk dat niemand het hier toejuicht of goedkeurd, alleen leggen anderen de nadruk weer op een ander punt.

En als je dan kijkt naar het overkomen: waar leg je dat woord neer? Bij de moord? Of bij de hele weg die erbij hoort met dit als einde?
En wat is overkomen. Zomaar pats boem (inderdaad onder een auto komen) of is dat ook niet overkomen omdat je daarvoor wel eerst je bed uit moet, de deur uit moet enzovoort.. Dus is er ook een weg aan vooraf gegaan waarbij dit een mogelijheid is....

Interpretaties interpretaties.


Maar inderdaad, ben het met Suus eens, er is een groot verschil tussen je gezin en jezelf vermoorden omdat je geen andere uitweg ziet, of je gezin vermoorden om bijvoorbeeld verder te gaan met een ander.

 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Mafkees  schreef op: 22-10-2012 20:33:04
vreselijk wat hier heeft plaatsgevonden.



een kaarsje voor alle betrokkenen, ook de slachtoffers en zeker de dader die ook slachtoffer was. slachtoffer van zijn eigen somberheid, depressie, ellende?
hij zag geen andere uitweg en heeft dit misschien uit liefde gedaan voor zijn vrouw en kinderen....

kortom: het is vreselijk, voor iedereen. ook die man had ws. een andere toekomst in gedachten.
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Suus  schreef op: 22-10-2012 20:36:25
Ik heb zelf niet dit soort gedachten. Ik stel mij altijd voor dat iemand die zelfmoord pleegt in een achtbaan zit die op hol is geslagen en na 100 rondjes spring je eruit denk ik. Zo zie ik zelfmoord en de stap naar je gezin meenemen is dan heel klein, laat je hen in die achtbaan zitten? (zoals de wereld voor jou voelt?).

Of ik stel mij voor dat je het leven ervaart en ziet als een hel, laat je je kind achter in een hel of neem je het mee? (iemand die het leven als hel ziet beleefd dat echt zo)
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Maris1974  schreef op: 22-10-2012 20:50:43
In en in triest wat hier gebeurd is. Het " vreemde" is dat ze deze " te dure" boerderij pas 4 mnd geleden gekocht hadden en kennelijk nu al zo ver in de schulden.
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Mafkees  schreef op: 22-10-2012 21:07:18

Quote Suus:
Ik heb zelf niet dit soort gedachten. Ik stel mij altijd voor dat iemand die zelfmoord pleegt in een achtbaan zit die op hol is geslagen en na 100 rondjes spring je eruit denk ik. Zo zie ik zelfmoord en de stap naar je gezin meenemen is dan heel klein, laat je hen in die achtbaan zitten? (zoals de wereld voor jou voelt?).

Of ik stel mij voor dat je het leven ervaart en ziet als een hel, laat je je kind achter in een hel of neem je het mee? (iemand die het leven als hel ziet beleefd dat echt zo)




De ervaring die ik gezien heb (bij mijn man)
Hij zag nergens meer een lichtpuntje. Alles was pikzwart, verloren en hij stelde niks meer voor in dit leven. Hij wilde eruit stappen, zodat wij, zonder hem, nog een kans hadden op een gelukkig leven.
Wij zouden beter af zijn als hij ons niet meer zou lastig vallen met zijn depressie.

Dus zoals ik begreep: hij voelde zich bezwaard naar ons toe en gunde ons een zorgeloos leven. Godzijdank waren we op tijd en was dit juist niet onze redding
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Jo  schreef op: 22-10-2012 21:17:26
Volgens mij is zelfmoord bijzonder ingewikkeld.
Ik heb wel eens tegen mijn vriend gezegt, als onze dochter komt te overlijden dan zou ik zelf niet meer willen leven, dat verdriet zou ik niet kunnen dragen denk ik.
Maar dan denk ik, natuurlijk kun je dat niet doen, denk aan je moeder, je vriend, je broer etc.
Die hebben er nog eens een extra verdriet bij.
Ik kan nog zo denken omdat ik "helder" ben en niet depressief.
Een mens in psychische nood kan niet helder meer nadenken.

Ik ben het zeker met Suus eens dat het iedereen kan overkomen, dat vind ik ook het enge eraan.
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Tamaramvc&f  schreef op: 22-10-2012 21:36:28
Ben het eens met Suus.

Ik ben een hele tijd terug al weer ook depressief geweest, en dan krijg je gevoelens waarvan je niet eens wist dat je ze had. Daar kan je niks aan doen, dat overkomt je.
En ik 'snap' dan dat je je kinderen bij je wilt houden of niet alleen wilt laten op deze wereld als je eruit wilt stappen, want dan zijn ze helemaal alleen. Hoe egoistisch het ook is. Het is gewoon ontzettend tragisch, ze hebben ws de verkeerde beslissing genomen de boerderij te kopen. En wij speculeren ook alleen maar als publiek want het hele verhaal erachter weten we niet en zullen we nooit weten, de media brengt nu alleen maar naar buiten dat het door geldzaken/zorgen komt, wie weet van wie ze dat weer hebben, media is ook heel goed in verhaaltjes vertellen en zo krijgt iedereen er weer een mening over.

Ik denk dat mensen die nog nooit tegenslag hebben gehad in hun leven, die overal heel nuchter tegen aan kunnen kijken, of mensen die nooit een depressie hebben meegemaakt, zelf of dichtbij, niet dit soort dingen kunnen bevatten. En gelukkig maar. Maar door wat ik heb meegemaakt, ben ik in staat er anders tegen aan te kunnen kijken, doordat ik een beetje denk te weten wat die mensen doormaken, als je het niet meer helder kan zien.
 
Quote
RE: Familiedrama in Schalkwijk
Boterbloem  schreef op: 22-10-2012 21:43:02
met gezond verstand is het egoistisch en arrogant om je kinderen erbij te vermoorden, als jij het echt niet ziet zitten is het egoistisch in jou verstand om je kinderen hier achter te laten en het enkel voor jezelf beter te krijgen...

Je kunt een gezond verstand niet vergelijken met die van iemand die niet meer helder kan denken.

Laat jij je kind bewust achter als je weet dat ze het verschrikkelijk gaan krijgen? Dat hun leven een hel wordt? Doe jij dat als ouder? 

Want heb je door dat je het niet bij het rechte eind heb dan zul je er ook geen eind aan maken...

En dan te bedenken: je eigen kinderen vermoorden... Dat doe je niet even voor de lol... Dan moet het wel heel uitzichtloos zijn volgensmij
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Familiedrama in Schalkwijk
Naam
Bericht