Menu
 

Topic:

Donor ja/nee?

Jo  schreef op: 22-10-2012 10:01:51
Het is weer donorweek.
Ben jij donor?
Ik al 17 jaar en mijn partner wil het absoluut niet.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Donor ja/nee?
Suus  schreef op: 22-10-2012 10:31:59
Mensen die geen donor zijn, zijn dat niet niet omdat ze niet belangeloos iets willen geven. Voor heel veel mensen is het heel moeilijk om stil te staan bij hun eigen dood, veel mensen zijn daar bang voor.... daar kan je iemand niet op afrekenen lijkt mij. Je kan ok niet zeggen wie niet geeft, krijgt niet...dat is echt heel simpel gedacht het zijn compleet verschillende situaties.

 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Minou  schreef op: 22-10-2012 10:32:12
Ik denk het niet Debby, maar dat is mijn gevoel..je ziel is van jou..daar staat het stoffelijke kleed zeg maar, los van. Oke dubbel want je lichaam kan reageren op de geest, maar dat is dan weer de IK denk ik..je ziel is ja..daar weer los van..

Nou ja..mijn gevoel dan he..
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Debby1977  schreef op: 22-10-2012 10:32:16

Quote spatje:
deb dat had ik niet achter je uitgehaald van dat stukje ziel, maar ik begrijp wel wat je bedoeld, tis toch een stuk energie van een ander

ik ben donor



Ik kan ook weleens zweven hoor
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Baby2  schreef op: 22-10-2012 10:32:32
Ik wil donor zijn maar op de een of andere manier vind ik het heel moeilijk om dit vast te leggen en ik weet niet waarom!!!! Vind het zelf ook ontzettend stom en ik kan het ook niet verklaren.........
Ik vind het wel belangrijk want ja als mij of mijn gezin iets overkomt zou ik ook graag een orgaan ontvangen en daarom vind ik ook dat ik donor moet zijn, maar om het vast te laten leggen vind ik heel moeilijk........... Stom he????
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Saskiamveva  schreef op: 22-10-2012 10:32:53
Ja beide je ziet niets aan de donor hoor als deze is opgebaard. Het is angst waarom mensen het niet zijn vind dan wel dat mensen zich moeten laten informeren en dan een defenitieve moeten maken. Angst is een slechtte raadgever
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Minou  schreef op: 22-10-2012 10:33:09
 debby!


Nee ik heb er geen moeite mee als anderen mijn organen krijgen die zelf geen donor zijn.
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Anna28  schreef op: 22-10-2012 10:33:21
Behalve het feit dat iemand het eng vind om donor te zijn, zijn er ook veel etische bezwaren tegen. Iemand daar wel eens over gedacht?
Zo laten artsen de donor vaak langer in leven om de organen er uit te halen als hij/zij nog niet overleden is. Dit omdat de organen anders al slecht of afgestorven kunnen zijn. 
De donor is dan wel zgn hersendood, maar het lichaam leeft nog. 
Veel mensen hebben er om die reden bezwaar tegen. 
Ook geloofsreden kunnen de reden zijn om geen donor te willen worden. (of te kunnen worden door je geloof) 

Ik ben geen donor, ik wil me daar eerst goed in verdiepen en alle aspecten bekijken voordat ik ja zeg. Wordt wel eens tijd ook  
Mijn man is bloeddonor. 
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Suus  schreef op: 22-10-2012 10:34:00
Het is niet alleen angst voor de procedure denk ik hoor. Ik kan mij zo voorstellen dat nadenken over je organen NA jouw dood zo dichtbij je eigen eindigheid komt.... dat dat voor veel mensen echt een no go area is.

 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Debby1977  schreef op: 22-10-2012 10:34:20
En een groot deel van mij wil heel graag donor zijn,puur omdat ik er niks meer aan heb als ik dood ben en anderen misschien nog jaren kunnen leven met mijn organen. Ik zou trouwens hoornvlies en huid uitsluiten want dat vind ik net te ver gaan. Ik vind het moeilijk. Mijn man wilt het trouwens absoluut niet en daar vind ik ook dat ik rekening mee moet houden
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Mitch  schreef op: 22-10-2012 10:42:03
Er is niemand die zekerheid heeft wat er na je dood gebeurd met je.
Ik denk altijd (misschien kinderlijk) wat als je na je dood nog voelt? Of dat je toch ergens nog een bewustzijn heb wanneer je hersendood bent.
Wat al die verhalen van mensen die toch wakker worden?
En wat Suus zegt het hele topic omtrent de dood, ik kan het woord pas sinds een paar weken weer hardop zeggen, maar nog heb ik regelmatig dat ik zwaar in paniek ben om dit onderwerp heen.
Het is geen kwestie van nananana jij krijgt mijn organen niet lekker puh, het heeft echt te maken met een beeld waarmee je in het leven staat.
Bij leven wil ik echt wel vanalles doen, ik heb ook bloeddonor willen zijn maar dat kan ik niet.
Ik wil mijn nier wel afstaan maar deze is zelf ziek.
Maar het nadenken over je eigen overlijden en hoe definitief dat is, dat is voor veel mensen een rede om donorschap ook weg te stoppen.
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 22-10-2012 10:46:26
Ik ben wel donor. Al ga ik er van uit dat ik 80 word en de meeste organen niet meer te gebruiken zijn Dus ik ben wel donor maar omdat ik ervan uitga dat ik niet jong zal overlijden vind ik het niet erg
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Annie  schreef op: 22-10-2012 10:47:41
Tuurlijk ben ik donor. Ik heb wel hoornvlies en huid uitgesloten. Dat is sowieso niet direct levensreddend en dat vind ik echt mijn uiterlijk. De rest van binnen mogen ze hebben.
Mijn man is geen donor hij is opgegroeid met het idee dat ze je dan eerder dood laten gaan en dat gekke idee krijgt hij niet uit zijn hoofd. 

Discussie hier is wel wat als de kinderen iets overkomt. Ik zou dan heel graag willen donoren zodat het niet helemaal zinloos is geweest. Maar mijn man vind dat dus heel moeilijk.
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Son  schreef op: 22-10-2012 10:51:13
absoluut, zonder twijfel JA

Ik ben dood en ik kan iemand anders redden...top toch. Ik heb er niks meer aan.
Ik dacht eigenlijk (heel naief dus..) dat iedereen daar altijd wel zo over dacht.. Want, ik zie geen reden om het niet te doen...maar goed, blijkbaar zijn er toch mensen die het niet willen.

Ik hoop echt dat er snel een wet komt waar je automatisch WEL donor bent. Als je niet wilt dan meldt je dat wel en er zijn nu genoeg mensen die zich niet aangemeld hebben, maar het eigenlijk geen probleem vinden....

En er zijn echt veel mensen nodig die een donor nodig hebben om te blijven leven...
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Annie  schreef op: 22-10-2012 10:52:18
Ik zou heel eerlijk best zelf wat voorwaarden willen stellen naar wie mij organgen gaan. Nou ja eigenlijk voor na wie niet zeg maar. Maar dat kan gelukkig! niet dus wie het het hardst nodig heeft krijgt. Mensen die zelf geen donor zijn en wel willen ontvangen vind ik dubbel, ik vind stiekem eigenlijk wel dat mensen die zelf doneren ook voor gaan op niet-donoren. Zat er even over te denken en het is heel iets anders maar bij de Postcodeloterij winnen mensen die in de winnende postcode wonen maar niet meespelen ook niets. Kan ook best zuur zijn maar dan had je maar mee moeten spelen. In dit geval leg je geen geld maar organen in. 
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Annie  schreef op: 22-10-2012 10:53:56

Quote SismvNick:
Maar dat is in feite ook zo annie, ze zullen er sneller voor kiezen om alleen de organen nog te redden. Als iemand al echt dood is zitten de organen ook al zonder zuurstof en kunnen ze niet meer gebruikt worden.



Ja maar hij denkt bijwijze van als je komt voor blinde darm operatie en er is 1 complicatie dat ze je dan al dood laten gaan. 
Ik zou niet zo lang in leven gehouden willen worden zoals bij Friso als de kans op ontwaken en herstel zo ontzettend klein is. Dan mogen ze van mij wel beeindigen. 
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Annikamv3  schreef op: 22-10-2012 11:04:32
Hier ook donor.

Manlief heeft wel op mijn verzoek een codocil ingevuld omdat hij de beslissing aan mij overliet en dat wilde ik niet.
En ik wilde ook niet dat hoe dan ook zijn ouders er wat over te zeggen krijgen.

Wij hebben het er over gehad wat we doen als er wat met onze meiden zou gebeuren.
Wij vinden het een fijn idee dat er dan een deel voortleeft van onze meisjes en dat we daar een ander kindje ontzettend blij mee zullen maken.

Maar ben het enigsinds wel met de regeling eens dat iedereen donor is tenzij er anders word aangegeven of het mag medisch gezien niet.

Ik ben ook stamcel donor en mijn placenta's zijn ook gebruikt voor het bloed uit de navelstreng ofzoiets te gebruiken.
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Angelique  schreef op: 22-10-2012 11:07:00
ik ben niet bang voor de dood
in mijn beleving is je lichaam een verpakking en zul je na de dood niets meer veolen da een soort rouw preces waarin je afscheid neemt van dit aardse bestaan

@debby
ik ben er van overtuig dat een donor orgaan geen ziel bevat
naar mijn idee is de ziel iets wat het lichaam verlaat als je sterft
ook als men ziek is zie je dit gebeuren en begint de ziel al afscheid te nemen (zoals ik t nu zie bij mijn vader)
als iemand dus dood is of evt hersendood is de ziel al weg en zijn de organen en het lijf dus vrij van een ziel

ik zelf ben juist om die reden niet bang voor de door en dus donor
alleen mijn hoornvlies en huid zijn idd uitzondering
niet omdat ik bang ben voor de pijn ofzo
maar meer omdat de nabestaande toch acfscheid van je verpakking nemen en ondanks dat ze heel mooie dingen kunnen doen en dat mensen het dus niet zine is het idee gewoon raar en wil ik dat gewoon liever niet

ik stelde de vraag niet omdat ik stellig van menig ben dat geen donoren geen orgaan mogeon ontvangen maar toch is er iets dat ik dnek das best apart eigenlijk dat je niet wilt afstaan maar wel ontvangt
maar wellicht dat j na je ontvangs weer heel anders over die dingen denkt

mijn kinderen NU zeg ik volmmondig ja gewoon omdat zo ene ander kind wel die kans krijgt
vraag me alleen niet hoe ik ga reageren als het moment daar is nu ben ik nuchter over zielen en verpakkingen maar ja het is toch je kindje ik weet niet of ik als een van hen iets over komt nog steeds zo nuchter kan zijn
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Suus  schreef op: 22-10-2012 11:09:46
Sis dat is voor mij makkelijk uit te leggen hoor. Ik kan NU niet uit de voeten met de gedachte dat mijn kind dood is, laat staan dat ik verder kan denken over zijn organen. Het zou zomaar kunnen zijn dat als het ons overkomt, en het dus een feit is, ik de organen wel afsta omdat ik iemand kan helpen.

Dit is een hele complexe materie en je kan echt niet (ver)oordelen op beweegredenen.


 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Debby1977  schreef op: 22-10-2012 11:11:17
Dat is jouw overtuiging Angelique, alleen ik ben daar niet van overtuigd. Ik vind het een moeilijke keuze
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Suus  schreef op: 22-10-2012 11:12:06
Toen mijn oma overleed werd ons gevraagd of zij donor mocht zijn. We hebben ebsloten dat dat mocht en op het moment dat zij onderweg was om geholpen te worden (ze was al overleden) hebben wij tussen neus en lippen door gevraagd of dat uberhaupt wel kon omdat ze kanker heeft gehad. Bleek dus niet te mogen en uiteindelijk is alleen hoornvlies gedoneerd. Ik heb mij heel vaak afgevraagd wat er gebeurd zou zijn als wij dit niet zelf geopperd hadden....
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Angelique  schreef op: 22-10-2012 11:14:44
@ debbie idd das mijn visie en snap oook dat niet iedereen dat deeld en dat het mede daarom gewoon heel lastige keus is

@suus foutje bedankt dat hadden ze toch even moeten vrgaenuitzoeken hoe en wat
heb al vaker gehoord dat mensen met kanker idd niet kunnen donderen risico op het krijgen is vele malen groter als je zon orgaan ontvangt zo ver ik begrepen heb
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Alice  schreef op: 22-10-2012 11:15:26
Ik vind niet dat je automatisch donor moet zijn, tenzij anders aangegeven. 
Het gaat hier wel om je lichaam, dat is niet zomaar iets.
Je mag die keuze niet zomaar voor mensen maken omdat ze er nog niet over hebben nagedacht, of nog niet wilden denken. 

En hoewel ik dat van mezelf zonder problemen zou afstaan, incl hoornvlies en huid. Heb ik er veeeeeeel meer moeite mee om dat zelfde van mijn zoontje te zeggen. De gedachte alleen al. 
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Laura73  schreef op: 22-10-2012 11:16:41
ja maar zonder mn 3 h,s
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Roos  schreef op: 22-10-2012 11:19:48
Ik ben geen donor,en vind het ook niet uitmaken waarom  ik dit niet ben. Vind het geweldig dat andere mensen dit wel doen. Of ik wil ontvangen ik zou het niet weten echt niet. Ik denk wel dat ik het zou ontvangen bij mijn kinderen.
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Orange  schreef op: 22-10-2012 11:22:09
Ja, al zolang ik mij kan herinneren.
En ook ik vind dat als je wilt dat jijzelf/kind/partner geholpen kan worden met een donor je dan ook zelf moet geven. Staat je geloof dat tegen dan neem ik even simpelweg aan dat je dan ook niet mag ontvangen? En bij medische bezwaren lijkt het mij logisch.
Maar overall genomen kan verder iedereen geven. Juist goed om daar over na te denken! De dood kan wel eng zijn maar als je morgen zelf iets nodig hebt ben je blij dat die donor wel dat briefje heeft ingevuld.  
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Marie8  schreef op: 22-10-2012 11:22:24
@ Suus, even ander vraagje dan...Kon je iets zien van de verwijdering van hoornvlies?

Ik las net hier dat hoornvlies en huid een uitzondering zijn omdat je dit zou zien. Ik las ergens bij huid dat ze dat van je rug bv afnemen en goed afsluiten zodat mensen die afscheid van je nemen dat niet zien.

Ik heb dus zelf ook geen uitzonderingen op het donorschap, maar vroeg me dat nog even af met hoornvlies.
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Liefje  schreef op: 22-10-2012 11:23:21

Ik ben wel donor al vanaf het moment dat het kan, ik wil niet dat mensen van mij ontvangen die zelf geen donor willen zijn (let op willen zijn he niet kunnen zijn is wat anders maar onder niet kunnen valt alleen medische redenen bij mij).

 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Suus  schreef op: 22-10-2012 11:33:19
Marie8, wij kregen oma pas weer terug in het uitvaartcentrum en ik heb niks kunnen zien. Ze zag er juist heel mooi uit eigenlijk, bij mij nmoeder trokken die ogen steeds open en bij oma was dat denk ik dicht gemaakt?

 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Jo  schreef op: 22-10-2012 11:34:15
Toen mijn vader overleed was hij donor, maar doordat hij stevig rookte was er niet veel te doneren
Zijn huid en hoornvlies zijn ook gebbruikt/getest maar daar zag je niks van hoor.
De ogen van een overledenen zijn gesloten en de huid die word weggehaald is niet zichtbaar onder de kleding.

Ik heb na (10 jaar later) het invullen van de codicil diabetes gekregen en heb geen idee of je organen dan nog bruikbaar zijn voor donatie.
Weet iemand dit?
 
Quote
RE: Donor ja/nee?
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Donor ja/nee?
Naam
Bericht