Menu
 

Topic:

dringend advies nodig

Even Zo  schreef op: 21-10-2012 15:37:11
ik heb echt heel erg dringend advies nodig.. ik weet echt niet waar ik terrecht kan om dit op te lossen.. het gaat over het volgende:

mijn ouders zijn jaren geleden in het buitenland gaan wonen. Mijn vader heeft daar mijn moeder bedrogen en is er vandoor gegaan.. ze is daar alleen gebleven, had het niet slecht. Uiteindelijk is ze alles wat ze had kwijtgeraakt door slecht zakenlijk instinct maar vooral door drank en door ziekte. Nu zit ze helemaal aan de grond, heeft geen rooie cent meer, is niet tegen ziektekosten verzekerd, krijgt eten en drinken van inlandse mensen. ze heeft ondertussen meerdere infarcten gehad, ze spreekt amper meer nederlands omdat ze waarschijnlijk zo'n klap heeft gehad dat ze terug is naar haar kindertijd en toen een andere taal sprak. Ik kan haar niet helpen, het is super ver weg en ik heb geen geld om haar hierheen te halen. ik heb de anwb al gebeld maar ze is uitgeschreven in nederland en heeft totaal geen verzekering of geld meer dus helpen ze haar niet. de ambassade in het land wil ook niet helpen.. ze is in de war, van de wereld en weet iemaand hoe ik haar naar nederland kan krijgen? en wat als ze hier is, waar moet ik heen wat kan ik doen? ze is nederlandse maar woont dus in dat moslim land..
 
Quote
Navigatie
RE: dringend advies nodig
Even Zo  schreef op: 21-10-2012 19:30:23
nou jaa, wat lief!!

ik heb besloten aankomende week echt alles op alles te zetten om de juiste instantie te vinden en als dat niet lukt dan kan het zijn dat ik echt naar de media stap..  als ik alles open en bloot kon vertellen.. het lijkt wel een film.. een nachtmerrie gewoon.. en als het nodig is dan weet ik dat ik hier ook aan kan kloppen.. echt zoo lief... bedankt en jullie weten niet eens wie ik ben.. (nou ja, iemand wel door mijn ondoordachtzaamheid)

ik hou jullie op de hoogte
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Even Zo  schreef op: 21-10-2012 19:35:33
nee ze woont niet op straat, in haar eigen huis maar die is helemaal beleend.. niet bij een bank maar een organisatie.. die leenden haar het laatste jaar geld om te leven maar dan met haar huis als onderpand en die geven niks meer. binnen no time is ze die dus kwijt.
het is een aziatisch land, laten hun eigen ook gewoon doodgaan als ze niks hebben dus voor een buitenlander doen ze ook niks. ja het lijkt zo mooi als je naar het paradijs vertrekt en daar dan een nieuw leven gaat beginnen maar als je in zulke landen nisk hebt dan heb je niks te eten en omdat ze geen familie heeft is ze gewoon alleen.. er valt bij haar niks meer te halen, toen het goed ging had ze zoveel vrienden en mensen om zich heen maar nu weten ze dat ze niks heeft en doen echt helemaal niks.. keihard zijn ze..
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Bepje  schreef op: 21-10-2012 21:46:19

het lijkt mij dat je het beste kan bellen met het ministerie van buitenlandse zaken. Je kunt uitleggen dat zij psychisch niet in orde is. Verder weet ik het ook niet. Veel sterkte !

 
Quote
RE: dringend advies nodig
Bepje  schreef op: 21-10-2012 21:47:42
Heeft je moeder zelf trouwens geen broers of zussen die je kunnen helpen ? Of familie van je vader ?
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Peekaboo  schreef op: 22-10-2012 14:18:11
Ik zou eens flink gaan googlen, wellicht zijn er stichtingen die je hierbij kunnen ondersteunen? Je bent vast niet de eerste en ook zeker niet de laatste. 

Je zou ook zelf iets op kunnen richten maar dat kost zo enorm veel tijd. Mss een inzamlingsactie houden waar je woont? 

Vreselijke situatie, sterkte!! 
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Ginger  schreef op: 22-10-2012 14:32:24
Ik heb helaas ook geen oplossing voor je, maar wil je wel sterkte wensen! Ik hoop dat je toch een instantie kan vinden die jullie kan helpen! 
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Even Zo  schreef op: 22-10-2012 17:38:45
een update:

vandaag veel afgebeld.. ministerie van buitenlandse zaken kan niets doen. ze hebben geen geld voor zulke zaken en het komt erop neer dat ze zelf is weggegaan zich heeft uitgeschreven uit nederland en zulke dingen kunnen nu eenmaal gebeuren, ze zal er wat hun betreft blijven tot het einde!! letterlijk gezegd.. ze hebben nog wel etruggebeld om te zeggen dat ik misschien geld kan inzamelen en in kaart moet brengen of ze wel kan/mag vliegen. dus een arts naar haar moet gaan laten kijken.. of daar geld voor is en of ik zo even een arts weet.. niet dus..

hier in nederland kan crisisopvang haar wel verder helpen om helemaal opnieuw te beginnen. is namelijk ook nog moeilijk om je weer in te schrijven als je geen adres hebt en die krijg je weer niet zonder inkomen en zo loop je van het kastje naar de muur.

dus wat kan ik dan WEL doen... Ik heb besloten om de uitvaartverzekering open te breken, daar komt een bedrag uit, heb dan geen verzekering meer maar dat is dan van latere zorg. dan ga ik iets belenen wat ik van mijn ouders heb gekregen toen we gingen trouwen. een erfenis voor de kinderen maar nu hun oma teruggeven lijkt me een kado genoeg! dat samen moet waarschijnlijk voldoende zijn om haar hierheen te krijgen.. maar dat kan alleen als ze in staat is om in een taxi te stappen en vanuit de taxi weer naar de balie te lopen om daar in te checken.. tevens moet ze zich dan tijdens de reis heeeeeel kranig houden en hopen dat ze het redt om hier te komen..

bijkomend probleem is dat binnen 3 weken haar visum om in het land te zijn afloopt en dat dat land een van de weinigen is die dus een gevangenisstraf echt uitvoert voor  buitenlanders die zonder visa in het land zijn.. ze moet er dus gewoon weg!

voor mijn gevoel glooit er wat hoop aan de horizon.. meer kan ik niet doen.. ondertussen heb ik barstende koppijn, al nachten niet geslapen en ben zo gespannen als een pijl in een boog.. jaa, het is wat met die moeders!
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Alice  schreef op: 22-10-2012 18:00:36
Poeh heftig zeg! 
Hoop dat het lukt!! 

Jammer dat dat land haar niet gewoon uitzet als haar visum verloopt. 
Stom eigenlijk he.. er worden ik weet niet hoeveel mensen terug gestuurd, op schiphol en andere vliegvelden, wie betaalt dat eigenlijk?

Heel veel sterkte!
En als we kunnen helpen, laat 't weten! 
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Xsara  schreef op: 01-11-2012 20:39:57
even wat nieuws:

ze mag alleen reizen, ze denkt zelf dat het haalbaar is dus daar moeten we even van op aan kunnen.. dan heeft ze morgen een gesprek met de verstrekker van geld waar ze haar huis heeft beleend met het verzoek of hij nog wat kan missen.. zo ja, dan hoeven wij dat niet te regelen, zo nee, dan gaan wij een ticket en het visum voor haar regelen met geld dat we los kunnen krijgen..

in nederland lopen we van het ene in het andere probleem, geen huis, geen zorg verzekering en geen inkomen.. je kunt je pas inschrijven in de gemeente als je een adres  hebt, een huis kun je pas krijgen als je hier bent en een een verzekring ook pas als je ingeschreven bent in de gemeente. zorgcentrum kan pas op indicatie maar de huisarts kan niets doen omdat er geen medische gegevens van haar bekend zijn. in een crisisopvang willen ze haar niet hebben omdat ze te ziek is en bij ons kan ze niet in huis omdat ze geen trappen kan lopen.. bij ons in huis kost ook nog eens geld, zolang ze geen inkomen heeft niet maar omdat een uitkering vaak met terugwerkende kracht is wordt haar inkomen bij dat van ons opgeteld dus dat heeft invloed op onze toeslagen en niet zo'n beetje ook.. gemiddelde wachttijd voor een huis is 3 jaar en zelfs al krijgt ze urgentie dan is het 4 maanden tot een jaar.. waar moet ze in godsnaam heen??

klein lichtpuntje is dat wij misschien een senioren woning hebben gevonden zonder wachttijd en vanmorgen was hij nog vrij, morgen worden wij erover gebeld en nu maar hopen dat ze begrip hebben en de woning zonder dat ze er zelf bij is willen verhuren.. dan kunnen we misschien al beginnen met opknappen en inrichten, hoe en wat geen idee!! maar goed een pot verf en gordijnen vermaken en ophangen is ook al een beginnetje.. en als het moet dan maar een aanbetaling doen van ons eigen geld. zal ook wel weer loslopen, denk ik...

god o god wat is nederland toch een verzorgingsstaat.. een nederlandse vrouw, ernstig ziek, laten ze gewoon aan haar eigen lot over, niemand die een poot uitsteekt of ook maar even van het vaste stramien afwijkt. zo vaak als ik vandaag gehoord heb, "sorry mevrouw maar......" ook zo raar een ziektenkosten verzekering MOET ze hebben , is verplicht, maar ze kan hem nergens afsluiten... jaa duh.. zo schiet het lekker op...

maar goed, ik blijf hoop houden en knokken dat het goed komt..

bedankt voor een luisterend oor en alle goede adviezen..

 
Quote
RE: dringend advies nodig
Jamkay  schreef op: 01-11-2012 20:51:44
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Karinmv3  schreef op: 01-11-2012 21:05:01
Jeetje wat een verhaal, sterkte!
 
Quote
RE: dringend advies nodig
Xsara  schreef op: 02-11-2012 18:18:08
jaaaaaaa, we hebben een huisje voor der met alarm zorg van het nabij gelegen zorgcentrum... Ik ben helemaal blij!
 
Quote
Navigatie


Reageren op dringend advies nodig
Naam
Bericht