Menu
 

Topic:

sint zoals ieder jaar..

Xsara  schreef op: 18-10-2012 14:31:41
..neem ik mij voor om de kinderen niet te veel te verwennen met sinterklaas...

Ik kijk ruim van te voren rond, vraag de kinderen wat ze graag willen hebben, bedenk een budget maar als het dan zover is koop ik toch weer veels te veel extra's. Ze zijn eigenlijk overal wel mee tevreden maar spelen ook overal mee, we kopen geen rommel en speelgoed is nu eenmaal erg duur, vind ik.. (lego, playmobil enz.)..

Nu vroeg ik mij zo af hoe doen jullie het nou, heb je een budget of koop je maar raak? En heb je maandelijks veel over om vrij te besteden dus hebben jullie het goed of is het ieder jaar een rib uit je lijf? Bij ons is een hoop verandert, van goedlopende onderneming naar 2 keer een part-time inkomen en studerend. we hebben maandelijks ruim over om te sparen, kunnen nog op vakantie en doen leuke dingen. Maar goed alles wordt ook voor ons steeds duurder natuurlijk. De vooruitzichten zijn goed.

Ik heb nu een kado van 60 euro voor het gezin. (uitje)
en voor de kinderen heb ik 75 euro per kind (2 stuks) berekend.
Sint en pieten komen is ook 40 euro
we vragen opa en oma en gaan samen eten met sint taart natuurlijk..
dan nog schoenkadootjes.. 3 keer per week max. 5 euro..

opa en oma geven ook meestal nog wel 2 kadootjes per kind.. dat is ook het enige ze hebben verder geen familie in nederland dus worden met verjaardagen enz. ook niet verwend verder.. (om het goed te praten, dat snap je wel)
 
Quote
Navigatie
RE: sint zoals ieder jaar..
Liefje  schreef op: 18-10-2012 17:29:01
ja ik vind dat iedereen het ook lekker zelf moet weten maar om nou weer te zeggen zoveel geld is belachelijk die kinderen zijn alleen maar verwend enz vind ik dan weer niet nodig.

er wordt omgekeerd toch ook niet zulk dingen gezeg?

daarbij ik ben van mening dat je kindjes ook lekker moet verwennen
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Debby1977  schreef op: 18-10-2012 17:45:01
tja jij hebt jouw mening en ik de mijne
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Lente-marjolein  schreef op: 18-10-2012 17:56:57

Wij geven 2 cadeaus, opa en oma 2, oom en tante 2. Max 20 euro per 2.


We vieren het ook met mijn moeder, daar max 10 euro voor 2 cadeautjes.


1x in de week een schoencadeautje van een euro ofzo.


Soms nog een keer en dan alleen wat strooigoed.


De 50 euro halen we meestal niet per kind. Dat is wel echt het maximum wat ik wil besteden.

 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Chantalmvsamen  schreef op: 18-10-2012 18:02:16
Dan ben ik dus zo iemand van wie de kinderen enorm verwend zijn  Ik geef zo tussen de 150 en 200 euro uit per kind en ik heb er 4 
En toch zeg ik inderdaad dat mijn kinderen niet verwend zijn, het is voor ons echt een familiefeest met alle Sinterklaas gebruikelijkheden, warme chocolademelk ,speculaas, spelletjes..  Mijn kinderen krijgen bijna niets tussen door, wel wat kleinigheidjes etc maar verder niet.

En dan word het nog leuker 3 van mijn kinderen zijn ook nog eens in dec jarig hihi Dus voor ons is december 1 grote feestmaand en iedereen vind het heerlijk en nee niemand vind het erg dat alles in december komt , we verheugen ons er een heel jaar op. Oja en de kids krijgen ook voor rond dit bedrag een verjaardags kado!

ik vind dat je iedereen in zijn waarde moet laten hoe je het viert of dat nou met kleine bedragen ogf grote bedragen is, als het maar gezellig is, en dat is het belangrijkste!!
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Jill1234  schreef op: 18-10-2012 18:30:36
Ik heb vantevoren geen budget, maar ik denk dat wij meer geven dan gemiddeld. Hoe dat komt? Wij houden niet van die goedkope zooi (excuses als ik mensen tegen het hoofd stoot)
En hier komt er dus eigenlijk alleen playmobil en lego de deur in (toen ze kleiner waren veel houten speelgoed, ook prijzig)
Ik koop dus liever voor elk kind een grote playmobildoos of legodoos, dan 10 kleine cadeautjes die of na 2x spelen kapot zijn of na 2x spelen in de hoek worden geschoven.

Dit jaar krijgt jongste zoon de playmobil ladderwagen en de brandweerkazerne en een gezeschapsspel en oudste het playmobilkasteel van de valkenridders en een gezelschapsspel.
Dus weinig cadeau's , maar wel met hoge waarde.
Ieder doet het op zijn eigen manier toch? En verwend? tja, playmobil en lego hebben ze wel jaren plezier van.
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Tessa_mv2  schreef op: 18-10-2012 18:31:37
Hier krijgen mijn kinderen ook meer dan genoeg!

Mijn oma doet altijd mee en daar krijgen ze elke voor 20 euro, mijn ouders, schoonouders en hun oom krijgen ze elk 15 euro van.
Dat is samen al voor 65 euro per kind. Dan halen wij zelf voor ca 40 euro nog bij.
Dan is het wel genoeg. Iets meer dan 100 euro per kind dus.

Hier zitten ook nuttige dingen bij zoals pyjama, dekbed overtrek, sokken, stiften dat soort dingen dus.

En verder een aantal dingen die ze graag willen hebben.
Mijn zoon heeft een groot kado op het oog van 75 euro. Nou koop ik alles zelf in dus het zou kunnen maar ik heb hem al heel duidelijk gemaakt dat hij dan maar 1 kado zal krijgen.
Hij is nu op zoek naar goedkopere alternatieven.
Ben benieuwd wat hij op zijn lijstje gaat zetten.

Als hij niets andesr kan bedenken dan haal ik het wel voor hem en dan zal ik wat kleine goedkope dingen bijhalen. Maar dat zal dan eigenlijk alleen nog nuttig zijn.
De keuze is aan hem. Hij gelooft nog wel. Op dit moment zegt hij dat hij liever meer kleine heeft dan 1 grote.



 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Sammy  schreef op: 18-10-2012 18:46:09
Mijn kinderen zijn al wat ouder (10 en 13) en geloven dus ook niet meer in de goedheiligman. Maar ze hebben wel aangegeven dat ze vooral de sfeer en de gezellige avond heel leuk vinden.

We kopen allemaal voor iedereen een kadootje van ongeveer 5 euro en dat geven we aan elkaar oppakjes avond. Natuurlijk dan nog wat lekkere hapjes op tafel enzo. Maar de spanning vooraf en de lol om met een klein budget kadootjes voor elkaar te kopen vinden vooral de kinderen heel erg leuk. Het is best een uitdaging, maar het lukt wel. Maakt ze gelijk ook heel prijsbewust, hihi.
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Janneke  schreef op: 18-10-2012 18:49:28
Ik heb mijn kinderen in de decembermaand altijd flink verwend, met sinterklaas en kerst.

Toch vind ik het geen verwende kinderen.
Ze zijn er altijd erg blij en dankbaar voor geweest.

De rest van het jaar, krijgen ze niet zomaar iets.
Alleen met hun verjaardag en als de andere kinderen jarig zijn krijgen ze een kado van 15/20 euro.

Ik kan rustig alle winkels met ze ingaan, ook de speelgoedwinkel.
Ze kijken wel, vinden vanalles mooi en zeggen dan dat ga ik voor mijn verjaardag/sinterklaas/kerst vragen!

Ze kunnen enorm blij worden van pantoffels/ pyjama's enz die ik wel tussendoor koop.
Ook een dagje weg, maakt niet uit of dat wat gekost heeft, ze zijn blij, genieten en zeggen dit ook.

Mijn nichtje daarintegen krijgt altijd wel een prulletje, maar in de decembermaand mag het niks kosten.
Je kan geen winkel in of ze ligt te krijsen op de vloer.
Alles wat je met haar doet is saai en niet goed als ze er geen zak chips bij krijgt.

Wat mij betreft krijst ze maar een eind weg en inmiddels weet ze dat en doet ze het niet meer, want ik krijg toch niks van jou he tante Janneke, nee dat klopt

Nogmaals dit jaar zal het hier ook minder zijn, maar ik weet nu al dat dat niks uit maakt voor ze!
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Liefje  schreef op: 18-10-2012 21:36:56
Ja ach ik kreeg met sint ook een lading kadoos altijd en ook duren wel maar ook is was niet vewend en ik waardeerde altijd alles wat het ook was.

Hier gaan we ook voor het kwaliteit spul plus dat ons kind dus bij papa en dan bij mama woont dus gewoon ook veel dubbelop krijgt.

Vroeger was er een kindje die altijd met de sint handschoenen en een muts kreeg en verder gewoon niks vond ik altijd zo zielig en hijzelf ook dacht dat sint hem niet lief genoeg vond....mijn moeder vond dat toen ook  niet leuk en voelde zich dan wel eens rot dat wij wel veel kadoos kregen.

Maar ik heb haar toen gezegd dat ze zich daar niet schuldig om moet voelen dat is iets waar die ouders voor kiezen
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Boterbloem  schreef op: 18-10-2012 21:44:57

In hoeverre kiezen ouders daarvoor Liefje?


Als andere ouders een paar 100 euro uitgeven en jij hebt het gewoon niet omdat je je baan bent kwijtgeraakt, veel ziektekosten hebt of wat dan oko, wat voor keuze is er dan bij de ouders?

Als ik bedragen hoor van 75 euro dan kijk ik daar echt niet van op hoor. als mensen een WII kopen ook niet. Alleen het gaat mij meer om het en... en... en... En ondertussen de kinderen leren dat je minder krijgt als je niet lief bent.

Daardoor wordt het voor de kinderen waarvan de ouders minder te besteden hebben ineens een stuk minder leuk. Mocht het dit jaar problemen geven dan vertel ik ze gewoon het verhaal in de hoop dat ze het niet doorvertellen. Alleen ik weiger om ze hierin te laten geloven waardoor ze een slechter gevoel krijgen wat totaal niet nodig is.

Mijn enige angst is alleen (enige wat mij tegenhoudt het te vertellen) dat ze het wel doorvertellen, en zou het zo jammer vinden dat de magie verdwijnt voor de kinderen die er zo'n lol aan hebben.

Leg vooralsnog uit dat de kinderen gewoon blij mogen zijn voor de anderen als zij grote kado's krijgen. Maar een kinderhoofdje werkt nou eenmaal niet zoals een volwassen hoofd (al werkt die bij velen ook niet op die manier hihi) en het voelt wel verrekte verkeerd dat de sint jou maar een kleinigheidje geeft en een ander een heleboek grote kado's.

Ik vind het jammer dat een feest met zo'n mooi idee er achter zo extreem uitpakt. Voor mij is het hele mooie idee er eigenlijk van weg...

 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Boterbloem  schreef op: 18-10-2012 21:47:04

En ik denk ook niet dat je standaard verwende kinderen krijgt. Je kunt veel geven en je kinderen kunnen het allemaal waarderen. Vind er niets mis mee als ouders dure dingen kopen voor de kinderen. 


Alleen is de verhouding compleet weg. Zoals hierboven al staat: een DS in de schoen.. In de schoen notabene! Wat doet die stomme sint dan in kinderogen? Zij krijgen een belachelijk handje pepernoten of een suikermuis terwijl pietje een DS in zijn schoen krijgt. Wat heeft Pietje dan gedaan dat hij dat heeft verdient en zij niet?

Dat idee een beetje...

 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Janneke  schreef op: 18-10-2012 21:57:19
Ik doe alleen maar pepernootjes, schuimpjes, geldmuntjes (geen heel zakje) of een klein chocoladelettertje in de schoen.
Dat vind ik genoeg, de kado's vind ik echt voor 5 december.

Ik snap je wel boterbloem!

Ik leer mijn kinderen niet dat je niks krijgt als je stout ben, daar heb ik niks mee.

Mijn zoon van 4 zei van de week tegen een ander kindje waarvan de moeder boos op hem was en dacht dat zijn moeder hem niet meer lief vond, je mama vind je altijd lief hoor, ze vind alleen de dingen die je doet niet lief
De tranen stonden in mijn ogen, ik zeg mijn kinderen dat ze altijd lief zijn, maar dat de dingen die ze doen niet leuk zijn en dat ik daar weleens boos van wordt.
Blijkbaar begrijpt hij het en dat vond ik echt hartverwarmend!
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 18-10-2012 21:59:07
Ik ga geen rekening houden wat anderen wel doen of kunnen.
Ik ken ook mensen die geen geld hebben voor sinterklaas. Maar wel kunnen drinken en roken. Ik besteed het geld liever anders.

En hoeveel ik ga opmaken? Geen idee. Ligt aan mijn bui.
Ik heb weinig inspiratie dit jaar.. Priscilla wilt zo'n geheim dagboek van vtech (dacht ik). Levi een nieuw spel voor op de nitendo. Stan Kapla.


 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Fruitsalade  schreef op: 18-10-2012 23:01:47

Wij hebben geen bedrag wat we uitgeven voor de sint cadeau's. Wat ze wel altijd krijgen is een kleurboek en kleurtjes. Dat zijn dus al weer 2 cadeau's per kind. Verder vind ik het erg lastig. Door Isaura wordt er veel met poppen gespeeld, dus dat is voor haar simpel. Voor Thiuri is het wat lastiger, alhoewel ik daar ook al aardig wat voor op zolder heb liggen.


Verder had mijn schoonmoeder een elefun en een wiebelschildpad gekregen, dat doen we ook in een papiertje. Laurens en ik zijn ook elk jaar zwarte piet bij de intocht van de sint en daar krijgen we cadeaubonnen, daar halen we de grotere sintcadeaus van.

Qua waarde kijken we daar nog niet zo naar. Daar hebben ze toch nog geen weet van. Nu gaat het er om dat de kinderen evenveel cadeau's krijgen. Trouwens bij ons als kinderen heeft het ook nooit aan waarde gelegen, dat was ook altijd of iedereen evenveel cadeau's krijgt. Het is ook niet zo dat het ene kind cadeau's krijgt twv 10 euro en het andere kind twv 100 euro. Het komt wel redelijk overeen, maar het is echt niet dat ze beide qua waarde precies hetzelfde hebben.


Wij vieren als volwassenen ook altijd nog sinterklaas onder elkaar. We trekken lootjes en we geven ongveer 15 euro pp uit

 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Lelie  schreef op: 19-10-2012 19:41:34

Quote chantalmvsamen:
Dan ben ik dus zo iemand van wie de kinderen enorm verwend zijn  Ik geef zo tussen de 150 en 200 euro uit per kind en ik heb er 4 
En toch zeg ik inderdaad dat mijn kinderen niet verwend zijn, het is voor ons echt een familiefeest met alle Sinterklaas gebruikelijkheden, warme chocolademelk ,speculaas, spelletjes..  Mijn kinderen krijgen bijna niets tussen door, wel wat kleinigheidjes etc maar verder niet.

En dan word het nog leuker 3 van mijn kinderen zijn ook nog eens in dec jarig hihi Dus voor ons is december 1 grote feestmaand en iedereen vind het heerlijk en nee niemand vind het erg dat alles in december komt , we verheugen ons er een heel jaar op. Oja en de kids krijgen ook voor rond dit bedrag een verjaardags kado!

ik vind dat je iedereen in zijn waarde moet laten hoe je het viert of dat nou met kleine bedragen ogf grote bedragen is, als het maar gezellig is, en dat is het belangrijkste!!



Jeetje, dat jij dan nog cadeautjes weet te verzinnen!! Wij hebben genoeg te besteden, dus dat is het probleem niet, maar mijn dochter is ook in december jarig en zou echt niet weten wat ik voor 300 a 400 euro zou moeten kopen? Of misschien zijn jouw kinderen al wat ouder?

Met je laatste stukje ben ik het trouwens helemaal eens!
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Mamavonn  schreef op: 19-10-2012 19:49:57
Ik zet elke maand 50 euro apart voor sinterklaas en kerst. Daar koop ik ook kadootjes voor voor mijn moeder, oma enz.

Maar er blijft idd nog een aardig bedrag over. Kinderen krijgen ook nog voor een flink bedrag bij mijn moeder.
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 19-10-2012 20:01:30
ik koop ongeveer voor 100 a 125 euro per kind, maar dan wel duurdere kado's die ze niet tussendoor krijgen. Ik vind het zonde om iets van 5 of 10 euro te geven want dat krijgen ze tussendoor ook wel. En Owen is 4 december ook jarig dus krijgt zowiezo niks groots meer het hele jaar door. Vorig jaar ging het veeeeel te gek, Owen had 1,5 zak vol voor zichzelf ik denk wel 25 kadootjes. ik had ales op de kast gelegd en telkens als ik wat zag dacht ik oh das ook leuk. Nu dus flink minderen en ongeveer 5 kado's per kind maar dan wel wat duurder.

De schoen mocht hij vorig jaar om de dag zetten maar ik denk dat ik het nu 2 keer in de week doe, en dan een kadootje van maximaal 5 euro erin.
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 19-10-2012 20:07:55
Oja ze krijgen allebei ook van de opa's en oma's kado's voor sinterklaas (alle bei voor 50 euro schat ik ongeveer van de 4 opa's/oma's samen)
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 19-10-2012 20:13:04
Ik ga geen troep kopen. Troep heb ik al genoeg in huis. Dat vind ik pas zonde geld.

 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Cindy  schreef op: 19-10-2012 20:36:37
hier onze jongste van bijna 6 in dec word ze 6 een week na sinterklaas.
Voor 50 euro aan cadootjes, en mijn puber dochter van bijna 10 ook, geld of dat ze wat euks eens dagje met mama gaat doen.
Heb wel wat cadootjes voor me puber.
En voor ons ook een aardigheidje.

Schoen word dus fruit of munt geld of choco letter.

Hier is ze gek van: knutselen, en een leuk spel wie is het, ook nog een pyama sjaal, douche schuim en een puf spons, oorbellen, kinder make up voor alleen thuis.
veel mini mouse spulletjes, paraplu, en labello, ze pakt graag de mijne, en nog een pony dvd en van duimelijntje, vinden wij zelf ook nog veel te leuk.


En paps wil graag 2 luchtjes hebben intotaal 10 euro
En moeders, geen idee nog.
Ben helemaal gek van de action dus ja, genoeg keus. 10 euro

Een week later is de jongste ook nog jarig, en dan krijgt ze de pcd toutgh





 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Joltje  schreef op: 19-10-2012 21:24:01
Hier geloven de kinderen niet meer en wij gaan terug naar surprise met sinterklaas. echt zelf een surprise maken en dan voor max een tientje kopen. Ik ben wel van plan om de kinderen 1 of 2 kleine kadootjes daarbij te geven, denk dan aan bijv. voetbalsokken en een klein doosje lego. Met de kerst krijgen ze dan een grotere doos lego. 1 doos voor hun 2-en.  Ze zijn namelijk lego monster fighters aan het sparen. Ze willen ook heel graag een spelletje voor op de wii, ook dat zullen ze krijgen en  1 van mijn zoontjes krijgt het keeperspak van barcelona. Voor de andere zal ik dan iets vergelijkbaars moeten zoeken nog, maar daar zal het dan ook bij blijven. 
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Lauw  schreef op: 19-10-2012 21:38:49
Ja wat is verwent,

om even op deb terug te komen over duur of veel speelgoed,
demi heeft een ipad ze weet niet wat de prijs is, soms zeg ik doerustig ermee of doe zuinig ermee tis een duur ding, maar ze weet niet dat zo.n ding 600 kost. Want in haar ogem is iets van 20 euro ook duur.

maargoed wij doen niet te gek met sint max 100 per kind, alleen bij noof denken we aan een ds en die kost 140 euro.

dr pa betaalt deze dan.. maar dat is iets waar we jan plezier van heeft.

minn kids zijn met alles blij ook met een kleurboek
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Xsara  schreef op: 20-10-2012 07:35:53
verwennen vind ik als een kind niet meer dankbaar is voor wat hij/zij heeft gekregen en dat heeft, denk ik, niet te maken met het bedrag maar meer met hoe vaak ze iets krijgen en ook dat ze het krijgen als ze erom vragen..

mijn zoontje ziet nu dat een aantal kinderen van die berg skelters hebben, die zijn loei duur en hij wil ook al een hele tijd  graag eentje maar hij wil ook graag (denk al wel een klein jaartje) een nintendo nu de 3ds xl.. hij is 5 jaar.. dus heb ik met hem afgesproken dat hij voor de nintendo zelf spaart, hij krijgt zakgeld. rond zijn verjaardag heeft hij het bij elkaar, wij geven hem dan dat ding maar hij geeft ons zijn zakgeld en wij doen weer een basisbedrag in zijn spaarpot. zo heeft hij gespaard en geven wij de rest erbij. Ik vind zo'n ding geen kado voor tussendoor. voor een skelter kan hij dan wel weer gaan sparen..
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Jomi  schreef op: 20-10-2012 07:46:17
Ieder jaar neem ik me voor om niet zoveel uit te geven, maar toch als je alles optelt is het best een flink bedrag.

Mijn oudste gelooft niet meer en had een fiets nodig, eerste wilde ik tot sint wachten, maar hij heeft m nu gekregen. Maar ik heb dus gezegd dat die fieta eigelijk voor 5 dec is en dat hij dan gewoon wat kleinigheidjes krijgt.
 
Quote
RE: sint zoals ieder jaar..
Saskiamv2boys  schreef op: 20-10-2012 09:33:48
hier dus een kind van 9 en 5 die van 9 gelooft al twee jaar niet meer.
En die van vijf wel natuurlijk. Die van 9 mag zelf bepalen tot op zekere hoogte.
Meestal ongeveer voor 40 a 50 euro per kind..

Van mijn mijn ouders krijgen ze een bioscoopbon om voor in de kerst vakantie een middag zoet te zijn en krijgen ze een cheque om na de film nog wat te gaan eten (beren bon)
Dus dat vind ik ook erg leuk..

Ze hebben al zoveel en ik ben zelf niet zo een sinterklaas moeder. Ik hou niet van het voorliegen van de kinderen. En dus hoop ik dat bram ook snel vragen gaat stellen..

Kerst vieren we altijd op 1 ste kerstdag met zijn vieren. Ik heb sokken onder de book en daarin komen dan de cadeua's.


 
Quote
Navigatie


Reageren op sint zoals ieder jaar..
Naam
Bericht