Menu
 

Topic:

kerriesaus

Corine86  schreef op: 18-10-2012 13:29:08
Ik dacht ik maak zelf even kerriesaus....

Nu kijk ik in mn kookboek moet ik het maken met bouillon maar dat heb ik nooit in huis heb eigenlijk ook geen zin om maar de winkel te gaan 
Wie heeft voor mij een simpel recept?

Ik heb iig in huis:
-kerriepoeder/peper/zout
- melk
- bloem
- boter
 
Quote
Navigatie
RE: kerriesaus
Melissa  schreef op: 18-10-2012 13:30:12
Even naar de buren lopen en vragen of ze een bouillonblokje voor je hebben?
 
Quote
RE: kerriesaus
Famke  schreef op: 18-10-2012 13:33:58
Kan ook gewoon zonder hoor,dat doe ik altijd!
 
Quote
RE: kerriesaus
Ikke  schreef op: 18-10-2012 13:37:13

Een zelfgemaakte kerriesaus is erg gemakkelijk te maken en veel goedkoper (en minder zout!) dan kant-en-klare sauzen uit de supermarkt. Voor een halve liter melk smelt je 30 gram boter in een pannetje. Niet bruin laten worden, maar gewoon smelten. Dan 30 gram bloem erbij en goed roeren met een garde. Je krijgt dan een soort pastadeegje. Beetje warm laten worden, zodat de bloem gaar wordt. En weer: niet bruin laten worden, anders wordt de uiteindelijke saus ook bruin. Dan de melk erbij en op smaak brengen met peper, zout en natuurlijk de kerrie! Als de melk warm wordt (wel zeer regelmatig roeren!) dan wordt de saus vanzelf dik. Als de saus iets aan de flauwe kant is, is het erg lekker om wat sweet-chilisaus er bij te doen.

1/2 liter melk nodig
30 gram bloem
zout,kerrie en peper
30 gram boter

Dit recept vond ik op internet...

 
Quote
RE: kerriesaus
Corine86  schreef op: 18-10-2012 13:38:11
thanks, scheeld me weer een ritje supermarkt met 2 kids (vakantie hier joepie )
 
Quote
Navigatie


Reageren op kerriesaus
Naam
Bericht