Menu
 

Topic:

menstruatie-pijn

Even Anno  schreef op: 18-10-2012 08:47:18
Ik blijf er toch mee zitten, iedere keer als ik ongesteld moet worden is de pijn een hel. Ben al eens bij de huisarts geweest met deze klachten en heb naproxen tegen de pijn (wat inmiddels niet meer voldoende werkt) en heb ook een inwendige echo gehad waar niks uit kwam. Daarna is er verder niet meer naar gekeken.

Zaterdag de laatste pil gehad. Maandagavond rond 6 uur begon de ellende en nu wel heel heftig. Aan de linkerkant deed het enorm pijn, ik kon niet meer rechtop staan. Traplopen ging amper (rechterbeen omhoog geen probleem, linkerbeen omhoog enorme pijn in buik).
De pijn kan ik wel beschrijven als weeen, heb liggen puffen van de pijn. Ging zo;n 3 uur door. Misselijk van de pijn.

Vanochtend ook weer heel veel pijn, echt van die steken. (lopen en zitten gaan doet zeer).
Ben vanochtend een beetje ongesteld geworden...
Naar de wc gaan (poepen en plassen, doet zeer..alsof er iets van boven naar beneden wordt getrokken in mijn buik).

Herkent iemand deze klachten en heeft iemand tips? Weet soms van gekkigheid niet meer wat te doen.
 
Quote
Navigatie
RE: menstruatie-pijn
Chloe  schreef op: 18-10-2012 08:56:05
Ik herken het niet, maar het klinkt heel heftig. Ik ziu terug gaan naar de huisarts en een verwijzing nasr een gynaecoloog vragen hoor. Sterkte!
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Kim Mv Sem  schreef op: 18-10-2012 08:57:33

Ik heb het ook zo erg, ik kreeg een andere pil maar dat bracht ook niet echt een verandering, nu heb ik overlegd met de huisarts en "mag" ik de pil 3, 4 maanden doorslikken.


Zo heb je in plaats van 12x, 3x een hel.....


Misschien is dat te bespreken met de huisarts?


Sterkte en hopelijk voel je je snel beter.

 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 09:04:29
uit angst voor de pijn heb ik een tijdlang wel de pil doorgeslikt...maar had zelf het idee dat de keren dat ik dan ongesteld moest worden het nog erger werd. Tevens werd ik toen 3/4 keer amper ongesteld, alleen piepklein beetje oud bloed zeg maar...

De pijn is echt niet te harden nee, kon maandagavond mijn dochter niet wassen omdat bukken niet ging. Gelukkig heeft de schat mij goed geholpen en vrijwel alles zelf gedaan.

Ik heb eerder de prikpil gehad, maar dat was geen succes omdat ik er heel neerslachtig van werd.
Daarna heb ik de yazz pil gebruikt, en daar werd mijn huid weer ontzettend onrustig van. Een zwaardere pil had de huisarts ook voorgesteld maar was een nadeel: niet aan te raden bij een acne gevoelige huid. Dus voor mij geen optie, omdat ik al een enorm onrustige huid heb.

Misschien dat het doorslikken een optie is inderdaad. Dit is geen doen zo..slik 2x per dag naproxen(+ omeprazol erbij anders krijg ik enorm maagpijn ervan) en om de 4 uur 2 paracetamol, en dan nog die pijn...:-(
Zitten er geen nadelen aan bij het doorslikken van de pil? (dacht dat het max een maand mocht?)

Elke maand is het echt een drama...je schaamt je ook nog, want je denkt: zit het nou tussen de oren ? Wat zullen ze wel niet denken (dat ik kleinzerig ben ofzo)..maar volgens mij is het toch niet normaal zo...
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Ikke  schreef op: 18-10-2012 09:15:11
Als ik jou was zou ik een keer een doorverwijzing vragen voor de gynaecoloog. Zoveel pijn kan ook duiden op een cyste op de eierstokken en dat kunnen ze alleen maar vaststellen een inwendige echo te maken. Sowieso misschien wel fijn om eens met een specialist over je klachten te praten. Sterkte!
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Ikke  schreef op: 18-10-2012 09:15:48
Oh wacht ik lees nu pas dat je  al eens een echo hebt gehad, dat is het dus niet..evengoed misschien slim om naar een gynaecoloog te gaan!
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Anna28  schreef op: 18-10-2012 10:03:23
Ik ken het. 
Ik heb jarenlang gekampt met dezelfde pijnen als jij beschrijft. 
Ik ging elke maand door een hel. Messen door mijn buik. Alsof mijn buik en mijn onderkant werd opengesneden. En das niet overdreven. 
Jankend van de pijn elke maand kroop ik door het huis, kon niet rechtop staan, kon niet werken, niks. 

Bij mij werd het veroorzaakt door cystes. Ik bleek PCOS te hebben. (kwamen ze pas achter toen ik zwanger wilde worden maar niet lukte) 
Mijn eierstokken maken heel veel eitjes maar die rijpen óf helemaal niet, óf ze blijven maar groeien en groeien tot 5-8 centimeter. Dat veroorzaakt vreselijk veel pijn. Daarnaast had ik geen eisprong en kwam de pijn dus dubbelop in de menstruatieweek. 

Toen ik (met behulp van medische molen) zwanger werd was de pijn verdwenen. Ook na mijn zwangeschap heb ik nooit meer zoveel pijn gehad als daarvoor. Ik heb nog steeds PCOS, kan nog steeds niet via de normale manier zwanger worden, maar de menstruatiepijnen zijn stukken minder. 

Laat je eens doorverwijzen en je goed onderzoeken. Misschien heb je last van cystes? vleesboom? endometriose? 

Heel veel sterkte!
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Satekroket  schreef op: 18-10-2012 10:58:23
Een verwijsbrief voor de gyneacoloog en het goed na laten kijken lijkt me geen goed idee.
Die pijn is niet normaal.
Begin eens een week voor de menstruatie met magnesium. Magnesium ontspant je spieren en je baarmoeder is ook een spier. Misschien helpt het. Kan in ieder geval geen kwaad.
(heb ik ook jarenlang gedaan)

Misschien is de mirena wel een goed idee voor jou. Dan bouw je helemaal geen baarmoederslijmvlies meer op.
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 11:06:55

bedankt voor jullie antwoorden..moet er inderdaad werk van maken. Na inwendige echo, kwam er niks uit..dus ja dan laat je het er snel bij zitten he.


En pijn vergeet je snel..als ik niet ongesteld moet worden/ben, zijn de klachten zo goed als weg.


Ik ga zowieso nu een dagboekje bijhouden voor deze periode. Waar en hoe erg en wat ik inneem tegen de pijn.


Die avond dat het echt heel erg was, heb ik naproxen genomen..en na 1,5 uur omdat ik echt niet wist waar ik het moest zoeken nog een keer paracetamol met codiene erbij. Eigenlijk ben ik er wel van bewust dat ik teveel innam, maar ik wist echt niet wat ik anders moest doen.


Neem nu standaard 1 naproxen 500 mg + omeprazol sochtends in als ik net uit bed ben, om de 4 uur 2 paracetamol, savonds rond 9 uur nog een naproxen + omeprazol...
En dan nog de erge pijn...


Ik zal ook eens verdiepen in mirena, dat ken ik nog niet.
Ik heb zelf het idee dat juist NA mijn zwangerschap de ellende begonnen is...


En inderdaad zoals iemand hier ook zei: het voelt alsof je buik gewoon opengesneden word...zoals maandagavond heb ik het trouwens nog niet gehad, was echt schrikken want kon helemaal niks meer behalve inderdaad huilen en kreunen.


Vind het soms wel lastig, ben laatste tijd veel bij de huisarts geweest en als ik nu weer heen ga, dan voel ik me...sjah een zeur? Of: die heeft ook altijd wat.
Zo ben ik vandaag na doorverwijzing naar de fysio geweest voor me knie, en ben nu doorverwezen naar orthopeed ivm miniscus :-S...
Voel mij echt een kneus, kom ik weer aan met het volgende probleem (en vooral moeilijk: als men niks vind...dan lijkt het alsof er niks aan de hand is..)

 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Mamvan3  schreef op: 18-10-2012 11:10:00
Heb je geen endometiose?? Dat geeft ook vreselijke pijnen, weet ik helaas uit eigen ervaring.
Laat je doorsturen naar een gyn en laat hiernaar kijken.
Ik ben inmiddels 3 jaar aan de prikpil. Dat gaat heel aardig, al heb ik de laatste week weer veel last van buikpijn.
Sterkte!!!!
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 11:52:40
de huisarts heeft een keer inwendig gekeken, met zo'n eendenbek.
Hij zag niks bijzonders...

Maar denk dat ik echt bij een specialist moet zijn he?

Maar als je een inwendige echo hebt gehad bij een gynacoloog, kunnen ze daar niet alles op zien dan? Want daar kwam niks uit (circa 1,5 jaar geleden)
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Anmv3  schreef op: 18-10-2012 11:57:42
Ik vind je pijn ook echt niet normaal, verre van zelfs..
Ik zou een heel duidelijk dagboekje bijhouden en precies omschrijven wat je voelt en wat je slikt.

Misschien een idee om al voordat je menstruatie begint naproxen te nemen ? dan bouw je een spiegel op en misschien is de pijn dan wat minder ? zeg ook maar wat hoor..ik word nu op de klok af dezelfde dag ongesteld en begin de dag ervoor al met aleve te slikken en dan is het goed te doen..

kan me niet voorstellen dat een gyn hier niks mee zou doen, ik zou echt om een doorverwijzing vragen ! heb je ook veel bloedverlies of is het meer de pijn ?

sterkte ermee
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Marimammavanalec  schreef op: 18-10-2012 12:24:10
klinkt idd als endo.
Ik zou weer naar de gyn gaan, succes
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Linnie  schreef op: 18-10-2012 12:25:39
Dat wat jij aanhaalt, herken ik wel: na mijn zwangerschappen is mijn menstuatie veel heftiger geworden dan daarvoor. Maar zoals jij beschrijft heb ik het niet, dit klinkt heel erg!

Eerst een doorverwijzing voor de gyn. vragen! Zou ik zeker doen!

Sterkte
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Anne Mv 3  schreef op: 18-10-2012 12:31:15
Die magnesium is een hele goede tip, maar let wel op wat je koopt! Magnesium malaat of magnesium citraat is goed - dat  neemt je lichaam goed op.
Andere soorten of magnesium waar ook nog zink of calcium bij in zit moet je niet kopen!!
Je kunt magnesium gewoon elke dag gebruiken, het ontspant de spieren en bij een tekort krijg je dus vaak pijnklachten rond de menstruatie. Sinds ik magnesium gebruik heb ik ook vrijwel géén hoofdpijn meer!
Ik gebruik 1 magnesium malaat per dag, als ik meer gebruik krijg ik diarree - dus dit is de juiste dosering voor mij.

Terug gaan naar de huisarts/gyneacoloog lijkt me in jouw situatie ook een goed idee want je klachten zijn wel heel extreem hoor!
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 13:45:56

nog even snel reageren, moet zo naar school ivm kinderboekenweek.


Ik heb zondag al naproxen 2 ingenomen, om inderdaad: de pijn op te vangen..Voor een jaar terug werkte dat nog redelijk. Maar nu niet meer.


Ik heb heel weinig bloedverlies. Vanochtend een beetje...ik doe een nieuw maandverbandjes telkens ivm hygiene, maar voor het bloedverlies zelf hoeft het zeg maar niet.
Heb ook een aantal keren gehad dat ik 1 dag een klein beetje "rommel"had en meer niet.


"vroeger"was ik zeker 4-5 dagen echt ongesteld met helder rood bloed. Tegenwoordig niet meer. Je zou zeggen ivm die heftige pijn dat je dan ook flink ongesteld word of bent, maar dat is juist helemaal niet.


Vanmiddag als ik terug ben zal ik nog even jullie berichten goed doorlezen.

 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 15:45:28
ben ik weer even. Boekenverkoop was niks ..pff..getil en gedoe en binnen half uur kon je al weer alles opruimen,. Zucht..moet je al niet lekker zijn.

Magnesium is te proberen, maar weet niet of dat voor mij handig is omdat ik al erg vaak diaree heb. Maar informeren kan ik zowieso.

Ik ga het zeker nu eens goed opschrijven..vind het wel altijd lastig om pijn goed te beschrijven..hoe leg je pijn uit..

Weten jullie of endometriose te zien is met een inwendige echo of dat er andere onderzoeken voor nodig zijn?
Ik heb een test gedaan op de endemotriose site, moest je klachten invullen..en kwam een flink hoge score uit. :-S
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Sennamvyent  schreef op: 18-10-2012 15:47:24
Je kunt aan of de pijn zeurend is, of bokend, of met steken. Of het in aanvallen komt of constant is. Bij welke bezigheden je het meer voelt.
Maak een pijndagboek en geef bij elke dag aan waar in je cyclus je zit. Geef de pijn ook elke dag een cijfer

Sterkte! Ik vind het als endometriose klinken
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Sennamvyent  schreef op: 18-10-2012 15:48:30
Pfff, excuses voor de slechte zinnen
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Sennamvyent  schreef op: 18-10-2012 15:50:58
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 19:58:30

dank jullie wel! Pijndagboek heb ik uitgeprint, vind dat een hele goede!


Ik wilde eerst wachten totdat andere medische dingen opgelost zijn, maar denk toch dat ik niet nog langer ga wachten en morgen ga bellen voor een afspraak voor na de herfstvakantie (komende week zijn ze gesloten namelijk)

Pijn bij naar de wc gaan is ook iets wat bijv de huisarts een beetje vreemd vond en niet kende..maar ik lees hier (en ook op de stichting endometriose) dat het wel degelijk een symtoom is.

Kan het zijn dat ze met een inwendige echo endometriose niet kunnen vinden/zien? En ze daar een apart onderzoek voor hebben of?

Na jullie verhalen gelezen te hebben voel ik mij wel wat zekerder, ik  ga niet heen met een onzin-dingetje en het is gewoon niet normaal. Ook het feit dat met al die pijnstillers het nog niet uit te houden is..je denkt zelf: het werkt allemaal niet tegen de pijn, maar: hoe zal het wel niet zijn ZONDER al die pijnstillers? Volgens mij lig ik dan dagen in bed...

Mochten jullie nog een goede specialist of kliniek etc weten, dan hoor ik het heel graag.

Tot zover in ieder geval hardstikke bedankt. Wist echt niet wat ik hier nou mee moest...je wil niet overkomen als iemand die altijd wat heeft (en die indruk bij een huisarts achter laat).

 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Sennamvyent  schreef op: 18-10-2012 20:01:45
Op (veelvuldige) inwendige echo's is bij mij nooit endometriose gezien.
Tijdens mijn 2e IVF punctie moest de gyn opeens door een endohaard heenprikken. Toen kwamen we er dus achter dat ik endometriose heb.
Endometriose is een apart iets. Sommigen hebben het heel erg en weinig last, anderen juist weinig endoplekken en heel veel last. Of veel plekken en veel last. Het kan alle kanten op.
Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt!
 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Even Anno  schreef op: 18-10-2012 21:20:41

och jeetje senna(en trouwens ook de anderen die deze ervaringen ook hebben/of hebben gehad..ik ben dus lang niet de enige merk ik)...


ik ga zowieso morgen een afspraak maken bij de huisarts, nu bij de vrouwelijke ipv de man en dan toch vragen of ze mij weer kan doorverwijzen. Dat de klachten steeds erger worden. Ik niet meer normaal kan functioneren en uit ellende mijn dochter zichzelf moet wassen/afdrogen, traplopen (ook gewoon lopen, elke stap doet pijn in mijn buik) ook erg pijnlijk was aan de linkerkant met mijn linkerbeen optillen.


Dat naproxen incombi met 2st paracetamol niks doet. Vanmiddag nog een paracetamol + codiene genomen, en nog zakt het niet. Zitten gaan doet zeer (van de anus tot in de buik), opstaan, bukken.
Beter gezegd: wat niet...Het word zo erg dat ik niet naar werk kan, en niet normaal voor mijn dochter kan zorgen. En vooral het feit dat ik haar niet kon wassen, dat vind ik echt heel erg en vandaar ook dat ik een topic opende voor tips, zat mij echt niet lekker.


Dan hopen dat ik bij een gynacoloog terecht kom die gespecialiseerd is. Want ja een inwendige echo heb ik al gehad, en was niks op te zien. Misschien dat ze het bijv met een uitwendige echo wel kunnen zien? Of van mij part met een soort kijkbuisje onder narcose.


Ben die avond echt flink geschrokken..ik dacht: dit word huisartsenpost (misch achteraf ook beter wel kunnen doen! maarja ben alleen met mijn meid en dan moet je oppas zien te regelen). Ben al een keer met een hele heftige "aanval"(zo noem ik het maar even"bij de huisartsenpost gekomen en daar kwam ik weg met een doosje Tramadol..
Die durf ik niet in te nemen ivm dochter, moet er niet aandenken dat ik bijv niet wakker word als er iets is of niet helder genoeg ben (8uur slaap moet je hebben na inname van die tablet las ik)..maar oei wat heb ik op het punt gestaan afgelopen dagen..En toen ik de trap bijna niet opkwam en even later lag te puffen op de bank denk je gewoon: dit gaat gewoon hardstikke fout...op een gegeven moment zit je te schreeuwen naar je buik : hou alsjeblief ooppppp!!!..toen het wat wegzakte was ik ook echt doodmoe (deed mij serieus denken aan de weeen van de bevalling..ik heb overigens wel uiteindelijk een keizersnede gehad na 9 uur opgewekte weeen, en daarna een baarmoederonsteking gekregen..maar denk dat dat er niks mee te maken zal hebben?)


Ik vind de huisartsen tegenwoordig nogal terug houdend en makkelijk met dingen...wat pijnstillers hier en daar, een keer een andere pil. Pappen en nathouden lijkt het wel, ipv zoeken naar de oorzaak. Ipv dat diegene je begeleid naar...want dit is voor mij ook nieuw en je moet maar net de juiste wegen weten te bewandelen he. Net alsof je bij voorbaat zelf al moet weten waar je naar toe wil/ naar wie en welk onderzoek :-S
Dat maakt het voor mij ook wel heel moeilijk om erheen te gaan + dan de andere dingen die lopen (gevoel van: heb zowat een abbonement op de huisarts..verschrikkelijk)


Maar ik ga morgen toch de 1e stap zetten. Bedankt voor alle meiden hier, met alle tips en verhalen kan ik veel en heeft mij echt even dat duwtje gegeven van: laat je doorverwijzen, dit is niet normaal!
 bedankt!


 


 

 
Quote
RE: menstruatie-pijn
Even Anno  schreef op: 22-10-2012 10:17:26

nog even een update. Heb de vrijdagochtend gebeld naar de huisarts. Assistente zou overleggen ivm pijnstillers om het weekend door te komen.


Werd terug gebeld en er was helaas niks anders, zat al op de max met naproxen + paracetamol. En hij wou geen morfineachtige dingen geven.

Kreeg de vraag of ik de pil slikte: ja..(wist hij ook). En zoja: de pil doorslikken.

Ik ben meteen weer begonnen met de pil..maar heb een rotweekend gehad. Enorm zweten/warm en dan weer koud. En vrijdagavond ontzettend hoofdpijn (geen idee of dat met de pil te maken kan hebben..zondag zou eig de dag zijn dat ik de 1e weer nam). Zo erg dat ik er beroerd van was en geluid/beeld zeer in mijn hoofd deed. Dochter naar bed gedaan om 19.20. En daarna zelf plat gegaan. Maar een uur later was ik aan het overgeven..blegh. Was hondsberoerd en zo'n pijn in mijn hoofd/ogen deden pijn.
Buik is nog steeds gevoelig. En van verstopping de 1e dagen, nu naar diaree..

Maandag na de vakantie heb ik een afspraak staan bij de vrouwelijke arts. Want ja de pil doorslikken vind ik eig geen optie nog, want wil eerst weten waar dit vandaan komt. Eerst de oorzaak en dan kijken naar een oplossing ipv bij voorbaat al iets gaan proberen.
Dus 1e stap is gezet...

 
Quote
Navigatie


Reageren op menstruatie-pijn
Naam
Bericht