Menu
 

Topic:

allergie huisstofmijt

M@rion  schreef op: 17-10-2012 16:54:03
hallo, al een tijdje ben ik extreem verkouden en nies vaak. nu heb ik een allergie test laten doen en daar is uitgekomen dat ik extreem allergisch ben voor huisstofmijt ben, en voor katten in iets mindere mate. wij hebben ook ratjes, maar daar kon niet op getest worden helaas.
iemand ervaring met allergieen en wat je daar aan kan doen? alle tips zijn welkom! de huisarts vertelde mij al dat het de tijd van de huisstofmijt is, want het wordt kouder buiten, waardoor je binnen de deuren weer dicht houdt.
vloerbedekking heb ik al niet, en moeten gordijnen er echt uit??

groetjes marion
 
Quote
Navigatie
RE: allergie huisstofmijt
Saskiamv2boys  schreef op: 17-10-2012 17:01:09
als je heel erg positief reageert kan je vragen of ze je naar een allergeloog willen sturen.
Die kan op nog meer testen voor je en evt met provacaties ook kijken.
En bestaat een therapie immuuntherapie en dat kan je volgen als je erg extreem reageerd op huisstofmijt.
Bij een allergeloog kan je ook evt op meerdere dieren worden getest..

succes het is erg vervelend. Maar een goede neusspray en evt allergie tableten.
(anti histaminica zoals aerius) kunnen verlichting nu geven
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Boterbloem  schreef op: 17-10-2012 17:04:56
Mijn ervaring is (ik ben op dingen getest als planten, dieren, huisstofmijt enzovoort, overal allergisch voor en weinig weerstand) dat als je het allemaal wel een beetje toelaat dat het beter te behappen is als wanneer je eigen huis helemaal vrij is van alles.
Hoe schoner het huis, hoe meer je last hebt bij iemand anders. Misschien psychisch hoor, maar ik merk het bij mijzelf wel. (of ik heb nu gewoon altijd wat last, dat kan natuurlijk ook).
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
M@rion  schreef op: 17-10-2012 17:21:38
nou ik ben niet zo'n poetsmiep, dus daar ligt het niet aan helaas ik stofzuig wel elke dag enzo, maar net als gordijnen wassen en dekbedden wassen doe ik niet wekelijks hoor. wel het beddengoed, maar het schijnt dat de dekbedden en kussens ook vaker gewassen moeten worden. stoffen zal wel vaker kunnen idd, dat doe ik ook niet dagelijks
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Boterbloem  schreef op: 17-10-2012 17:23:14
Volgens de dokter heb ik het behoorlijk erg, was mijn gordijnen eigenlijk nooit en beddengoed 1 keer in de 1 a 2 weken. Kussens was ik maar 1 keer per jaar, dekbedden evenzo. Afstoffen 1 keer in de week.
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
M@rion  schreef op: 17-10-2012 17:31:55
damn zo doe ik het ook wel ongeveer, maar heb nu toch echt erg last. waarschijnlijk doordat je beneden ook alles dicht hebt, doordat het kouder is. en hier staan wel een aantal dieren in huis...
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Meanne  schreef op: 17-10-2012 17:47:18
Ik heb speciale hoezen over mijn kussens en matras, via de arts gekregen.

Ik heb nu ook veel meer last.

Ik stof om de dag en stofzuig elke dag.

Zo af en toe staat de verwarming nu aan en dan heb ik nog meer last.

Stoffen, zuigen, dweilen, wassen en genoeg luchtenn, meer kan je niet doen.


Ik ben zelf ook heel erg allergisch voor katten maar wat dacht je van ratten, je bent er niet op getest maatr weet je wat voor stof zij produceren. En weet niet of je hooi en/of stro gebruikt voor ze maar daar zit een stof in!!!!!
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
M@rion  schreef op: 17-10-2012 19:00:50
thnx voor de antwoorden. meanne jij hebt het nu dus ook erger, mijn huisarts zei al dat het nu ook erger was, vanwege de kou buiten en de kachel binnen.

de ratten zitten overigens niet op stro hoor, ze krijgen kattenbakkorrels als onderbedekking en speciale kartonsnippers voor ratten erop. ratten kunnen namelijk ook slecht tegen stof.

een stoffen bank heb ik gelukkig niet, wij hebben een leren bank. stof zuigen doe ik dagelijks, vaak ook meerdere keren per dag. alleen de slaapkamers niet dagelijks stof zuigen. ik ga alles eens goed uitwassen, de dingen die je niet dagelijks wast zoals de gordijnen enzo. 
het is misschien wel een idee om de ratjes weg te doen, maar dat kan ik mijn kids niet echt aandoen, ze zijn gek op die dieren. misschien is halveren eerst een optie, minder dieren, maken natuurlijk minder rotzooi. en ja wij hebben ook 3 katten (zo lijkt het net een dierentuin bij ons he, haha), maar om die nu nog weg te doen... ik heb heel mijn leven al katten gehad

ik ga eerst goed aan de slag met het wassen en poetsen, misschien is er dan al verbetering. ook misschien toch overdag een aantal keren de deuren en ramen beneden open zetten? boven staan altijd de ramen open, en daar heb ik dus ook minder last.
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Anna28  schreef op: 17-10-2012 19:12:41
Ik ben ook erg allergisch, onder andere voor huisstofmijt. 
Ik moet het hele jaar flinke medicatie gebruiken om er mee om te kunnen gaan. Ik loop dus ook bij een allergoloog voor mijn allergiën. 

Als je allergisch bent voor katten dan moet je je katten echt eruit doen, daardoor ben je juist erg verkouden de hele dag door. 
Ik kan ook geen dieren, zelfs geen vogels of knaagdieren meer. We hebben nog een hond, maar eigenlijk kan dat ook niet met mijn gezondheid. Maar nu hij kortgeschoren is en ik huishoudelijke hulp heb is het redelijk te behappen. 

Verder heb ik laminaat dat iedere dag gereinigd moet worden. Gordijnen enzo worden eens in het half jaar gewassen, dus niet speciaal. Komt ook niet erg veel stof in. 
En verder heb ik weinig prullaria, trekt allemaal stof aan en is veel werk om schoon te maken, dat kan ik dus niet. 

Ik kan door mijn allergien ook niet schoonmaken boven op de kasten bijvoorbeeld, tenzij er iedere week gesopt wordt. Maar als er te veel stof ligt wordt ik echt ziek. Onder het bed stofzuigen moet mijn man doen. 

Ik doe het huishouden soms zelfs met een stofkapje om  en dat terwijl het hier best schoon en netjes is. 

Het ligt er dus heel erg aan hoe erg je allergie is. Medicijnen kunnen wonderen doen, maar dat moet je wel willen. Maar soms verminderd het alleen de klachten en zul je altijd last blijven houden zoals ik. 

Mijn tips: geen huisdieren (alleen vissen), geen stoffige planten, prullaria en boekenkasten in je huiskamer en slaapkamer. Veel en goed schoonmaken, vooral afstoffen elke week, ook boven op de kasten en de plintjes. 
Verder kun je speciale hoezen kopen voor op je bed. Kan goed helpen want huisstofmijt zit vooral in je bed want het leeft van huidschilfertjes. 
Dieren brengen zowieso huidschilfers mee dus is er altijd stof waar dieren leven. 

Succes!!
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Saskiamv2boys  schreef op: 17-10-2012 19:58:01
anna heb laatst in een vakblad gelezen dat de allergeloog een immuuntherapie opstart voor mensen met huisstof mijt. Wel in tilburg weet niet of je daar ook bij de allergeloog loopt.
Anders moet ik kijken of ik het knipsel op mijn werk kan kopieren voor je
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
-claudia-  schreef op: 17-10-2012 20:03:50
meeste zal wel al gezegd zijn denk ik...maar hier mijn tips/ervaringen.
Ik zelf ga volgende week beginnen met de imunotherapie(gras en boompollen en misch in het voorjaar pakken ze huisstofmijt erbij), die aardig intensief zal zijn. Was in 1e instantie ook voor mensen waarbij medicijnen niet voldoende werken + je moet zelf ook de nodige maatregelen genomen hebben. Bij katten allergie, bijv geen kat meer in huis.

Ik heb allergiën voor: huisstofmijt, gras en boompollen, alle dieren met haar/veren, fruit, bepaalde antibiotica en bepaalde groentes waar ik nu ook op reageer.

Speciale hoezen voor beddengoed.
Niet aan en uitkleden op de slaapkamers! Bij voorkeur in de badkamer, zodat huisstofmijt/pollen zo min mogelijk in je slaapkamer komen.
Laminaat overal
Gordijnen schoon/luxaflexen etc.

Bij alleen huisstofmijt: goed luchten. Bij pollen, ramen juist weer dicht. Bij mij een lastige want moet open ivm huisstofmijt, maar dicht tegen de pollen :-S

Allergiën verschillen heel erg per persoon. De 1 kan met een tabletje hardstikke goed uit de voeten. De ander zal met 4 verschillende medicijnen nog niet goed functioneren.
Bij erge allergie, merk ik zelf, onderschatten mensen echt de gevolgen ervan.
Hoevaak hoor je wel niet: och hooikoorts, ja dat heb ik ook wel een beetje of ik ken iemand die ook wel wat niest met mooi weer...dan denk ik: zucht..je moest eens weten....

Ik denk trouwens dat de ratjes zelf niet je probleem zijn. Ik zou eerder kijken naar de bodembedekking die je gebruikt. Zaagsel,stro en hooi zit vol met stof. En met hokken verschonen zal je dat denk ik ook zeker merken.
Er is ander bodembedekking te koop in speciaal zaken. Is wel 2 a 3 keer zo duur, maar ze beweren ook dat je er langer mee kan doen omdat het enorm goed vocht en geurtjes opneemt. Misch een idee om daar eens na te kijken?
(weet niet hoe gehecht je bent aan de diertjes..maar kan mij voorstellen dat je eerst naar andere mogelijkheden wil kijken voordat je ze wegdoet)
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Anna28  schreef op: 17-10-2012 20:03:52
Thanks voor de tip Saskiamv2boys! Wist dat niet! Ik loop in Amsterdam bij de allergoloog. Zal eens kijken of ik wat kan vinden, en anders heb ik zeker interesse in het artikel!
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Saskiamv2boys  schreef op: 17-10-2012 20:05:15
Als ik morgen ga werken ga ik even kijken of mijn vakblad van het ziekenhuis in tilburg er nog ligt en stuur ik het je op
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Anna28  schreef op: 17-10-2012 20:06:24
geweldig!!!!
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Saskiamv2boys  schreef op: 17-10-2012 20:15:23
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Anna28  schreef op: 17-10-2012 20:18:59
oh super! Zal het eens op mn gemak doorlezen, heel erg bedankt!
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Jacq39  schreef op: 17-10-2012 20:27:30
Mijn dochter is ook allergisch voor van alles en nog wat. We hadden toen aangegeven ratten te hebben maar daar hebben ze niet op getest, ja op het eten van ratten haha.

Ze reageerde heel heftig op de ratjes, puf nodig vanwege benauwdheid en na het knuffelen zat ze onder de rode bulten. Gelukkig hebben onze huisdieren (waaronder een kat) vanzelf het loodje gelegd en hoefde we geen dramatische keus te maken om de dieren weg te doen, want ze is een grote dierenvriend.

Nu geen huisdieren meer en als de R. in de maand is merken we het meteen dan is het weer volop hoesten enz. Flixotide (een puf) helpt haar heel goed. Dan is het niet meer niezen, benauwd en het hele jaar door verkouden.

Je moet even kijken welke medicijnen voor jou kunnen helpen. Mijn huisarts heeft aangegeven dat je niet op kunt poetsen tegen deze allergenen.

Elke dag stoffen,zuigen en dweilen helpt volgens hem niets. En ik heb het getest even goed alles bijgehouden en idd merk ik weinig verschil. Het is hier altijd al schoner vanwege geen huisdieren.

Ook zijn de kids wat ouder waardoor geen troep meer op de vloer, schoenen netjes uit als ze binnen komen enz.

sterkte ermee, hoop dat je snel iets vindt wat jou helpt!

 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Mama_anja  schreef op: 17-10-2012 21:15:14
weet niet of het genoemd is maar je kan ook hoezen voor je matras kussens en dekbed krijgen als je allergische bent 
 
Quote
RE: allergie huisstofmijt
Slabbertje  schreef op: 21-10-2012 12:51:07
het beste is afstoffen met vochtige lap
 
Quote
Navigatie


Reageren op allergie huisstofmijt
Naam
Bericht