Menu
 

Topic:

We weten het niet meer...

Sabrah  schreef op: 16-10-2012 14:55:34
Ik weet niet of iemand me kan helpen maar ik moet echt even mijn hart luchten...

Ik heb een jongen van 8 en hij zit nu in groep 5. Sinds groep 3 zijn er al veel problemen in deze klas. Het is een zeer pittige groep zonder samenhang. Zaken die regelmatig voorkomen zijn pest gedrag, brutaliteit en vechtpartijen.
Dit is gebeurt vooral onder de jongens. De grootste aanstichter is sinds 2 weken niet meer in deze klas en omdat het al zo'n moeilijke klas is hebben ze deze bewust niet samen gevoegd ondanks het kleine aantal leerlingen. (Ze zijn maar met 18 kinderen)
Het vervelende is dat Colin zelf ook niet de makkelijkste is. Hij is van zichzelf vrij drifitg. Ook als kind al. Het vervelende is alleen dat die boosheid nu steeds erger wordt. Hij verliest echt zijn zelf beheersing. Om deze reden zijn we ingeschreven bij het Oke punt en in Januari gata hij ook starten met een cusus zelfbeheersing voor kinderen. Hartstikke mooi maar dat is niet het enige probleem.
ZIjn vorige juf vermoed dat Colin een onderpresteerder is en raadde aan om een intelligentietest te doen. Ook omdat zijn zus meerbegaafd is. COlin vind school niet leuk. Als  hij zijn best doet haalt hij hele goede cijfers maar dit gebeurt dus niet vaak. Ik had hem in eerste instantie aangemeld bij een othopedagoog in de buurt maar die kost ons een flinke eigen bijdrage per keer. Dat hebben we gewoon nu niet aangezien ik al 30% minder inkomen heb omdat ik in de ziektewet zit. Via schoil gaat hem ook niet worden omdat daar een wachtlijst is. Verder laat zijn motoriek qua schrijven te wensen over. Om deze reden gaat de juf hem na de herfstvakantie ook een nieuwe schrijf methode aanleren. Verder heeft hij moeite om uit zijn woorden te komen. Als hij iets wil vertellen hakkelt hij enorm en komt het er vaak onsamenhangend uit. Is vooral als er iets gebeurt is op school dus erg lastig om te achterhalen wat er precies gebeurt is.

Vandaag is het helemaal mis gegaan. Zijn eigen juf is ziek en ze hebben een inval meester die door alle leerlingen op school gehaat wordt. Het is ene nare man en vooral ook heel erg streng. Gisteren is het al tot een aanvaring gekomen en vandaag dus weer. Alleen besloot mijn jongen om boos de school uit te lopen en naar huis te gaan. (we wonen 50 meter van school af . Dit gedrag heeft hij gecopieerd van een andere jongen uit zijn klas die vanmorgen de school uit is gelopen...
Ik heb hem natuurlijk meteen terug gebracht en verteld dat hij het op school moet oplossen, maar het liefst had ik hem hier gehouden omdat je hart gewoon huilt als je ziet hoe moeilijk hij het zichzelf maakt en ook heeft.



 
Quote
Navigatie
RE: We weten het niet meer...
Mikmvg  schreef op: 16-10-2012 15:23:29
en wat heeft school al gedaan om de sfeer en onderlinge relaties in deze groep te verbeteren?
Begrijp ik het goed dat er nog een groep 5 is?

Hoe staan jullie als ouders tov de school? Wat krijgt je zoon daarvan mee? je zegt dat je hem het liefst thuis had gehouden, dat klinkt alsof je veel strenger naar hem moet zijn. Hij laat ook gedrag zien dat absoluut niet door de beugel kan en gelukkig zijn jullie daar al mee bezig, maar ik proef toch iets dat jullie te zacht voor hem zijn klopt dat?

Haha, veel vragen, maar ik probeer een wat duidelijker beeld te krijgen.
 
Quote
RE: We weten het niet meer...
Sabrah  schreef op: 16-10-2012 16:31:58
Mikmvg, ik kan me voorstellen dat je denkt dat we te zacht zijn maar dat is niet zo. Dat mijn gevoel op dat moment is dat ik hem gewoon wil vastpakken en troosten wil niet zeggen dat ik daar ook naar handel. Ik heb toen hij zo binnen kwam stormen hetm meteen te vertstaan te geven dat dit echt niet kan en ik heb hem meteen terug gebracht. Ik eb daarnet een goed gesprek gehad met de IB van zijn school. Ik heb haar al eerder gesproken en in overleg met haar zijn we ook bij het Oke punt gekomen. Dit hebben we destijds zelf aangevraagd omdat we zelf zien dat het steeds erger word. Verder hebben we echt al van alles geprobeerd.We straffen hem echt wel maar het haalt niks uit. Het lastige is ook dat de woede hem echt overneemt en achteraf is hij daar dan ook echt verdrietig om. We hebben al meerdere malen meegemaakt dat hij 's avonds huilend in zijn bed lag omdat hij het zo naar vond dat hij weer zo boos was geweest. Het lastige is dat hij niet ziet dat een hoop van de boosheid ontstaat door zijn eigen gedrag. Hij kan bijv een grap uithalen met een klasgenoot die dit niet grappig vind. Die klasgenoot reageert dus niet op de manier die mijn zoon verwacht. Die geeft dus een grote mond terug en dan begint de ander meteen te slaan en te schoppen. Beide stappen ze niet naar de juf. Dit soort incidenten vinden vaak plaats en het is niet zo dat mijn kind daar altijd bij betrokken is. Ik wil hiermee duidelijk maken wat normaal gedrag is in die groep.

De school doet naar mijn idee veel te weinig im de samenhang en de veiligheid in de groep te vergroten. (De andere ouders vinden dit ook) Nu is het zo dat er na de herfstvakantie een nieuwe directeur is aangesteld die de school weer op de rit moet krijgen. Dit zegt ook wel wat over de school. Op gebied van onderwijs doen ze het heel goed, maar huist op het gebied zorg moet er veel verbeterd worden.

Ik heb net besproken met de IBer dat ik hem ga aanmelden bij de GGD of iets dergelijks. Alleen woede beheersing is volgens mij namelijk niet genoeg. Zij gad zelf ook an dat dit misschien wel de oplossing is. Hij heeft toch trekjes die op een vorm van autisme wijzen. Het gekke is dat zijn zus ook hulp heeft gehad omdat we het vermoeden hadden van Asperger. Maar het bleek dat ze dit niet had. Wel veel trekjes ervan maar ze is hoogsensitief en meerbegaafd. Bij haar uitte het zich echter in extreem slecht eten en in zichzelf keren. Ik heb hier dus echt 2 uitersten in huis lopen 

Maar als er nog tips, ervaringen zijn dan hoor ik het heel graag! Alle hulp is welkom!


 
Quote
RE: We weten het niet meer...
Mamsie  schreef op: 16-10-2012 17:07:15
oh zoo herkenbaar.
Ik heb er 1 van 11 in groep 8 en en van 9 in groep 6 vanaf groep 5 hebben beide groepen het erg moeilijk.
Echt beide een pittige klas beide oudste toen ze in groep 6 zaten hebben ze het gepresteerd om 4 leerkrachten weg te pesten...na intensief begeleiding en 2 ijzersterke juffen gaat het nu beter, nog niet super hoor, er hoeft maar iets anders te gaan en het explodeert, en daar lopen er dan ook een paar gewoon zo uit de klas naar huis toe...maar we zijn uiteindelijk wel tevreden, hoe de juffen het hebben gedaan.
De juffen hebben deze groep dan ook 2 en een half jaar lang gehad.
Bij de jongste is het zelfde aan de hand, ook kinderen die gewoon weg lopen, met stoelen en tafels smijten en dergelijk.... de juffen van vorig jaar hebben het volledig verknalt nu ook twee ptittige juffen er voor en een extra interne begeleider en nu begint het een klas te lijken...

Onze oudste is een heel rustig meisje wat lekker mee komt, maar geen hoogvlieger is, maar wel een super eigen identiteit heeft ontwikkelt, juist in zo'n groep.
En de jongste is een hoogbegaafd meisje wat er zo graag bij wil horen en dus ook een meeloper is. We horen geen schokkende verhalen van haar, maar ze zit vaak niet lekker in haar vel in die klas.
Het is een onzeker gevoel.
! jongen uit haar klas roept ook dat hij uit het leven wil stappen en zo....9 jaar....

Ik vind het schookkend met het huidige beleid zoals het nu gaat op scholen.
Kinderen met rugzakjes te over, maar veel te weinig begeleiding, En ik merk dat mij "normale" meisje bijvoorbeeld erg aan haar lot wordt overgelaten, kan ook niet anders als je in een groep zit waar 34 leerlingen in zitten waarvan 5 ADHD kinderen in zitten en 2 kinderen met een autistisch spectrum, en ik gun deze kinderen net zo goed onderwijs, geen verschil, maar nu is er wel verschil de andere kant op!
en dat zie ik nu ook in de groep van de jongste naar voren komen.
Onze jongste is hoog begaafd, maar vorig jaar hadden de juffen daar echt geen tijd voor, ze is uit alle + klasjes gegaan, waardoor ze 5 en ging halen.
Puur uit aandacht trekkerij.
De oudste heeft zich zelf flink moeten redden ook in de jaren dat ze gepest wer, daar was gewoon geen ruimte voor. Maar als ik nu kijk naar wat voor kind ze is geworden...ben ik echt super trots op, ze heeft echt al een eigen identiteit en daar heeft iedereen maar mee te dealen. Dus hoe negatief ik het in haar klas vond ( het gaat echt heel veel beterder) dat heeft ze wel mooi meegepikt!

Maar wel een toestand als je daar midden in zit....heel veel sterkte hoor!
Hier heeft een extern begeleider uiteindelijk beide klassen weer op de rit gekregen.,,
 
Quote
RE: We weten het niet meer...
Mikmvg  schreef op: 17-10-2012 18:19:19

Het was geen aanval op jullie hoor, ik kon het alleen niket terugvinden in je verhaal. Ik vind juist dat jullie goed bezig zijn als ouders. Je zorgt voor hulp.

Een extern begeleider is een goed idee. Ik heb vaker gezien dat er klassen weer op de rit kwamen na bv Kanjertraining gegeven door een buitenstaander. Vaak werkt dat beter dan de iegen leerkracht omdat die er de hele week is.
Misschien een tip voor school? Kijk maar eens op www.kanjertraining.nl Ik heb goede ervaringen met Jos Schippers van de Ijsselgroep.

Sterkte!

 
Quote
RE: We weten het niet meer...
Saskiamv2boys  schreef op: 17-10-2012 18:31:52
jeetje wat een toestand.
Heb op school ook meer dan genoeg ervaringen met pest gedrag en storende kinderen in de klas. Ik merk ook dat er super word omgegaan met rugzak kinderen.
Maar het maakt het soms voor regulieren kinderen niet alijd makkelijk.
Mijn oudste van 9 zit ook in een drukke klas..
En het gaat best goed op school met hem maar komt ook soms boos thuis en dan is er weer wat en vorig jaar is er ook veel pest gedrag geweest in de klas. Toen was hij de pineut.
Nu word er nog gepest in de klas maar is mijn zoon geen mik punt meer maar hoor nog steeds verhalen van pesten.
Ik heb vorig jaar zelf de schoolinspectie gebeld voor tips..

Wij hebben ook een meerbegaafd kind en hoogsensitief. En de leraar die nu voor de klas staat gaat mee in het hoog sensitieve verhaal. Maar de leraar van vorig jaar vond het maar een raar verhaal,,
Wij hebben kindercoaching gedaan en dat is goed bevallen kan het je echt aanraden.
Onze zoon had ook een woede probleem ( is meerdere keren door het raam van kwaadheid gegaan) en de kindercoach is ook daar mee aan de slag gegaan.
Het werd gedeelte vergoed het was 60 euro per sessie en er werd 50 euro vergoed.
Dus 10 euro per week betaalde ik zelf.
Het testen was inderdaad een stuk duurder (lees ruim 2000 euro) en dat hebben wij ook particulier moeten betalen omdat de prestaties van onze zoon goed waren..
En er kinderen met rugzakken waren die voor ging op onze zoon..

ik moet zeggen dat ik het verhaal van mamsie en school en rugzak kinderen kan beamen...

heel veel sterkte





 
Quote
RE: We weten het niet meer...
Sabrah  schreef op: 18-10-2012 10:10:00
Wat fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die deze problemen ervaart met hun kind! Dat klinkt heel stom ik bn vaak genoeg gaan twijfelen aan mezelf..
De ervaring met betrekking tot rugzak kinderen gaat hier ook op. Kinderen die iets hebben of niet goed mee kunnen kopen is heel veel aandacht voor. Mijn dochter heeft bijv meer uitdaging nodig. Ze vind alles gewoon nog te makkelijk en dat merken we de laatste tijd aan haar cijfers. Ze zou dus eigenlijk naar een pluklas moeten, maar daar heeft de school dus geen budget voor! Ik wacht het aankomende rapport nog even af en anders ga ik zlef maar verder kijken naar de mogelijkheden. Het gaat mij echt niet om de cijfers maar ik weet uit eigen ervaring dat als ze nu niet leert ergens moeite voor te hoeven doen dat het straks op VO helemaal mis kan gaan. Is bij mij ook gebeurd. Ik ben begonnen op Gymnasium en geiendigd op HAVO.

Wat betreft de jongste, de laatste dag is gelukkig goed gegaan en nu hebben ze vakantie. Ik heb contact gehad met Fornheze (onderdeel van de GGD hier) en ik word nog teruggebeld omdat er een wachttijd is van 4 maanden. De intelligentie test zullen we denk ik wel vergoed krijgen omdat de school een indicatie hiervoor geeft. Verder valt de hulp gelukkig van Fornheze gelukkig onder de zorgverzekering dus we hoeven niks bij te betalen. Ben ik zo blij om. Heb me echt rot gevoeld dat het een kwestie van geld begon te worden. Is echt kolder op ons inkomen maar we zijn de laatste 2 jaar flink gezakt in inkomen en onze vaste lasten helaas niet. Maar als het niet anders kon dan hadden we het gewoon betaald, maar ik ben wel blij dat het nu niet hoeft.
Kanjer training voor de klas heb ik ook al geoppperd maar de directeur winpelde dit af. Na de vakantie begint er een nieuwe directeur en ik zit in de MR van de school. Ik ga dit dus bij de eerstvolgende vergadering weer onder de aandacht brengen! Een kindercaoch heb ik nog nooit van gehoord dus daar ga ik me eens in verdiepen!

Nogmaals bedankt!! 
 
Quote
Navigatie


Reageren op We weten het niet meer...
Naam
Bericht