Menu
 

Topic:

in de box.... drama! wel of niet?

Anna28  schreef op: 09-12-2011 17:20:26
Mijn zoontje van 6 maanden wil niet in de box. Toen hij heel klein was lag hij er wel eens in, maar sinds een tijdje wil hij echt niet. Hij gaat heeeel hard krijsen en vindt het echt niks.
Hoe belangrijk is het om een kind in de box te leren spelen? Het is handig om je handen even vrij te hebben, maar verder? Hij speelt veel liever op een kleed op de grond...
We hebben de box al verplaatst, naast het raam. Dan kan hij naar buiten kijken en hij kan ons beter zien in huis, maar nee hoor, het is één krijspartij.
Ga er wel eens bij zitten en dan gaat het wel, maar nog wil hij er liever uit.
Iemand tips? wel of niet in de box? Of box er gewoon uit? wat zouden jullie doen, toch proberen te leren of gewoon helaas pindakaas?
 
Quote
Navigatie
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Anoniem  schreef op: 09-12-2011 17:46:05
Hier geen van drieen....zag bij anderen kindjes lekkerin de box spelen dus heb er nu best erg mn best voor gedaan maar helaas.
Hij staat er wel..nog te klein om altijd overal los te lopen
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Ivy  schreef op: 09-12-2011 18:20:09
Hier hebben ze nooit veel in de box gezeten. Mijn jongste is nu 9 maanden en ik heb vorige week de box weggezet (had plaats nodig voor de kerstboom ).
Moet wel zeggen dat het niet zo'n probleem is om even m'n handen vrij te hebben, omdat haar broertjes en grote zus dan even op kunnen letten.
Vanaf een maand of 5 ligt ze steeds op een kleed/deken op de grond en nu kan ze kruipen dus gaat ze haar eigen gang.
Ik vraag me ook altijd af hoe andere ouders hun kindjes in de box krijgen. Mij lukt het eigenlijk ook nooit.
Mijn oudste is inmiddels 12 en ik geloof niet dat hij eronder geleden heeft dat hij weinig in de box zat ;-) De andere kindjes hier trouwens ook niet.
Als ik jou was zou ik je zoontje zo min mogelijk in de box zetten. Alleen als het echt even moet voor zijn veiligheid en dan is het helaas pindakaas, maar verder zou ik het niet doen.
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Anoniem  schreef op: 09-12-2011 18:59:38
ik denk zelf dat het juist beter is je kind niet te veel in de box te hebben..je kindje is gewoon slim,want wat heb je liever,in een bak met tralies,of lekker vijheid hahaha
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 09-12-2011 19:11:14
Mijn oudste wilde nooit in de box, wij hebben hem met 7mnd weggedaan, hij zat veel liever in het wipstoeltje of in de kinderstoel te spelen in de keuken terwijl ik aan het koken was. Als ik even mijn handen vrij moest hebben zette ik hem dan ook even in de wipstoel of kinderstoel.
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Roze  schreef op: 09-12-2011 19:25:32
Bij ons is nummer 4 nu bijna een jaar, dus wel wat boxervaring

De eerste en de derde waren de perfecte boxkinderen. Tot ruim 2 jaar zo'n beetje.
Bij de tweede kreeg ik het niet echt voor elkaar en heb ik de box met een maand of 10 weggedaan.
Nu bij de jongste ging het heel slecht tussen de 6 en 9 maanden. Veel huilen, keek nog weinig naar speeltjes.
Toch af en toe maar doorgezet om hem een 'veilig plekje' te bieden. Vanaf 9 maanden ging het stukken beter en nu gaat het dus gewoon goed.
Hij heeft z'n muziekpiano ontdekt bijvoorbeeld en is daar heerlijk zoet mee.
Ik vind wel dat hij dat in de box fijner kan dan er buiten. Dan kruipt hij al snel weer weg naar de volgende uitdaging.
Dus wie weet komt het bij jou ook nog...
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Pollyanne  schreef op: 09-12-2011 19:40:56
wat een onding die box... sonde van mn geld. heb m bij allebei mn kids weinig gebruikt.
de jongste is nu zes maanden, maar ik heb dat ding al lang naar zolder gedaan.
staat alleen maar in de weg!!!
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Juulmvjens  schreef op: 09-12-2011 19:57:19
Hier was de box vooral de ideale plek om alle speelgoed in te bewaren.

De kinderen hebben er beiden niet veel ingezeten want ze vonden het iet leuk. Hier was ie ook voor een jaar weg.
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Anna28  schreef op: 09-12-2011 20:37:38
gelukkig nog meer ervaringen
Het is hier ook een vreselijke sta-in-de-weg hoor, vind het maar nix zo'n ding in huis! Gelukkig hebben wij m gratis gekregen en hem wit geschilderd, dus geen dure box ofzo.
Ik wilde m nog even laten staan, misschien gaat hij het leuk vinden als hij zichzelf meer kan vermaken? En anders istie met een maand of 10 ook de deur uit. Wil hem eigenlijk niet dwingen, mits nood aan de man natuurlijk, maar dan zet ik hem liever in zijn kinderstoel ofzo. In de wipper is hij gevaarlijk, kiepert zo om! hangt dan voorover en wurmt zich uit het tuigje... hij houdt ook niet echt van liggend spelen, veel liever zittend. Maar dat kan hij eigenlijk nog niet, dus is hij daardoor meer gefrustreerd. Hij wil zo graag zo veel haha

Ik kan het me ook wel voorstellen... veel meer vrijheid op de grond. Ik ben nog een week of 6-8 volledig thuis dus kan nog prima op hem letten.

Maar er is niemand die zegt van: de box is eeeecht belangrijk!
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Stefke  schreef op: 09-12-2011 20:49:58
Hier woonde de oudste anderhalf jaar in de box. Speelde, at, dronk en sliep erin. Kroop er zelf naartoe!
Toen moest ze eruit voor de tweede. Als die er bij elkaar 3 uur ingelegen heeft is het veel.
De derde is een super druk en bewegelijk ventje. Hij is nu anderhalf. Hij gaat juist de laatste tijd juist heel veel in de box. Alle mogelijkheden om hem heen (klimmen op stoelen en tafels, hangen aan schemerlampen, springen op de bank, over de bank-rugleuning klimmen, telefoon op tafel timmeren, tv en toebehoren slopen, kasten leeghalen etc etc etc!) maken hem heel onrustig. Hij blijft rondrennen tot hij letterlijk niet meer op zijn benen kan staan. Valt, botst, bulten, tand door lip etc. Hij komt de laatste tijd heel erg tot rust in de box. Zit er soms wel 2 uur in voor hij piept. Soms druk spelen, alles uit de box gooien en over de rand proberen te klimmen etc. Maar daarna vaak lekker rustig naar buiten kijken, op zijn vingertje kauwen en kijken wat wij doen. Je ziet hem echt tot rust komen! Ik vind hem op dit moment voor mijn manneke wel heel belangrijk!
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Anna28  schreef op: 09-12-2011 20:58:18
@Stefke: dat is wel goed zeg dat hij daar lekker tot rust komt! Mijn ventje is nu ruim 6 maanden maar ook een vreselijk druk mannetje. Altijd maar alles willen zien, druk springen, fladderen, trappelen, altijd bezig, geluiden maken.... hij kan soms snel overprikkeld raken in een drukke ruimte ofzo, dus had het idee dat een box hem wel veiligheid kon bieden misschien. Maar hij zit veel liever bij mij op schoot... kan natuurlijk niet de hele dag, maar op de grond spelen gaat ook goed.
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 09-12-2011 23:50:10
mijn dochter wou er ook niet in hoor.
gillen deed ze,net als in haar bedje.
alles wat maar spijlen had,was gillen en nog eens gillen.
spelen en slapen kon ze super,zolang ze maar nergens in moest wat spijlen had.

daarom wilde ik nu ook echt geen box meer hebben,
als het echt een draakje word.dan wilde ik hem later kopen.
maar papa stond erop dat er 1 kwam,
ben benieuwd hoelang die komt te staan.
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Ingeborg  schreef op: 10-12-2011 00:12:06
Hier was de box voor alle drie vaak een rust punt of een veilige toevluchts haven als 2 grote broers alles van je afpakken ;-)
Vooral aan het eind van de middag zaten ze bij mij erin. Even rust in hun eigen ruimte. Ze vonden het heerlijk. Vooral Nynke viel vaak in de box in slaap.
Alle 3 tot anderhalf jaar in de box gezeten.
Maar ook wel weer heel blij als de box weer uit de kamer kon!!

 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Mieper  schreef op: 13-12-2011 12:33:49
Volgens mij is dat nou echt iets dat per kind en per huishouden verschilt. Het ene kind vindt het heerlijk, een plekje voor zichzelf om tot rust te komen. Het andere kind vindt het vreselijk. De ene ouder vindt het belangrijk dat het kind zichzelf in de box kan vermaken, de ander ergert zich alleen maar aan dat ding.

Volgens mij heeft het op zich geen enkel nut, die box. Het is niet zo dat ze iets tekortkomen in hun opvoeding ofzo als ze nooit in de box hebben gezeten.

Ik vind het wel prettig en laat mijn dochter er dagelijk wel een poosje in spelen. Ze kan dan ongestoord en veilig spelen en ik kan tussendoor veilig een keer naar de wasmachine ofzo lopen. Het is gewoon haar eigen veilige plekje en persoonlijk zou ik het prettig vinden als dat nog een poos zo blijft. Hij staat hier ook niet in de weg. Dat scheelt.
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Linnie  schreef op: 13-12-2011 14:06:10

Hoi

Nou hier gelukkig wel een box hoor! Ben er nog steeds blij mee!

Onze oudste heeft er tot ongeveer 3,5 jaar oud nog regelmatig in gespeeld, het was echt 'zijn' hoekje met speelgoed, toen klom hij er zelf in en uit als hij wilde spelen of klaar was.
Onze jongste van bijna 2 zit er nog wel regelmatig in, maar die heeft minder rust in zijn kontje, die loopt het liefste gewoon rond. Spelen doet hij wel in de box en als hij het zat is, zet hij het op een brullen, dan wil hij echt rondhobbelen. Gaat prima zo hoor!

Hou het idd niet als strafplek, want dan willen ze er nooit meer in
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Blauwtje  schreef op: 13-12-2011 14:08:50
hier staat ie nog hoor. heb een druk huishouden met 3 jonge kinderen en een hond erbij lopen dus verlopig staat ie hier nog wel even. Moet ik zeggen, hij vindt het fijn af en toe even in de box! De andere 2 maken er soms ruzie om omdat ze er ook in willen
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Anna28  schreef op: 13-12-2011 14:10:43
thanks voor de reacties!
Ik heb ontdekt dat hij zittend wel in de box wil spelen! Misschien is dat het probleem wel, hij wil niet meer liggend.... hij wilde vanaf zijn geboorte al rechtop zitten (reflux) en wilde weinig liggen. Nu speelt hij graag op een kleed, dan ligt hij ook.... maar in de box wil hij dat blijkbaar niet. Ga nu dus een manier bedenken om hem zittend in de box te kunnen laten spelen. Hij valt nog af en toe omver als hij zit, dus hij heeft wel steun nodig.

Het zou mij niet zoveel uitmaken hoor als hij echt niet wil... maar vroeg me af of het echt zinvol was om hem daarin te leren spelen. Maar dat hoeft dus niet perse. Op zich lijkt het me wel makkelijk als ik even naar boven loop ofzo. Dus we proberen het op deze manier
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Blauwtje  schreef op: 13-12-2011 14:13:28
ik deed ze een voedingskussen in de rug en er nog 1tje bovenop zodat ie rechtop komt zeg maar. Het voedingskussen zorgde voor steun rondom. Allen ff uitkijken dat ie niet voorover kukelt
 
Quote
RE: in de box.... drama! wel of niet?
Anna28  schreef op: 13-12-2011 14:15:21

Quote :
ik deed ze een voedingskussen in de rug en er nog 1tje bovenop zodat ie rechtop komt zeg maar. Het voedingskussen zorgde voor steun rondom. Allen ff uitkijken dat ie niet voorover kukeltDat had ik geprobeerd ja, maar meneertje is behoorlijk beweeglijk en kukelt zo naar voren. Of hij strekt zich uit en ligt weer plat haha
 
Quote
Navigatie


Reageren op in de box.... drama! wel of niet?
Naam
Bericht