Anske schreef op: 15-10-2012 21:51:39 |
Binnenkort is onze zoon jarig. Hij wilt graag spiesjes trakteren op school. Eerst moest er worst en kaas aan, maar nu gaat hij over stappen op fruit. Wat is nu het leukste en lekkerste om aan zo'n spie te doen? Wat kan ik er het beste voor gebruiken, of het nou toch fruit word of juist niet. En hoelang van te voren kan ik het dan klaar maken zonder dat het fruit bruin word of gaat "lekken". En wat kan ik het beste gebruiken op de spies in te prikken. Een meloen, wat ik ergens zag staan, is te zacht denk ik zelf. Maar zo'n witte of rode kool is dat nou juist weer niet te hard? Er moeten 30 stokjes in kunnen. Wie helpt me? |
Quote |
Mitch schreef op: 15-10-2012 21:54:14 |
Ik prik hem altijd in een halve kool.. rood of wit dat maakt niets uit. Folie eroverheen en klaar. Op de fruitspiesjes kan je druifjes, meloen, mandarijn, mango, ananas doen. |
Quote |
Myself schreef op: 15-10-2012 22:01:05 |
Of fruit afwisselen met blokjes ontbijtkoeken en dit dan op een barbecuerooster leggen, lijken het
net barbecuespiezen. http://www.bakkenvooreenfeestje.nl/traktaties-maken/gezonde-traktatie/ |
Quote |
Monica Mv 2 schreef op: 15-10-2012 22:04:18 |
Worst, kaas en en dan een druifje kan toch ook? |
Quote |
Lonneke Mv4 schreef op: 15-10-2012 22:07:04 |
de mandarijnen komen eraan. Daar kan je hele leuke nemo's van maken Of katjes. |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 16-10-2012 08:48:12 |
Wat ook heel leuk is; een poffertjesspies ![]() |
Quote |
Anske schreef op: 16-10-2012 11:44:42 |
Dat is ook heel leuk Jolanda. Maar ik vraag me dan af he, ik haal wel eens van de pannenkoeken en poffertjes die je alleen nog maar in de magnetron hoeft op te warmen. Kun je deze er dan ook voor gebruiken of zijn die dan toch nog niet helemaal "klaar/gaar"? |
Quote |
Debby1977 schreef op: 16-10-2012 11:47:43 |
Die zijn wel gaar want die hoef je alleen op te warmen, Ik heb laatst ook spiesjes gemaakt, blokje kaas,mini knakworstje,ananas en druifje,was een groot succes zei de juf |
Quote |
Debby1977 schreef op: 16-10-2012 11:48:43 |
Ik heb het trouwens de avond vantevoren gemaakt en in de koelkast bewaard,was nog prima de dag erna |
Quote |
Anske schreef op: 16-10-2012 12:23:45 |
Kijk Debbie, dat is mooi. Nou hebben ze het pas rond tien uur nodig hoor, dus kan het eventueel 's morgens nog maken. Maar ja als het makkelijker kan haha. Ik dacht dat alles dan zo snel bruin word maar dat valt dus wel mee dan? |
Quote |
Debby1977 schreef op: 16-10-2012 12:28:35 |
Ik heb het savonds rond 20u gemaakt en smorgens mee naar school gegeven en het zag er nog prima uit
en smaakte goed. Dus het blijft wel ff goed hoor |
Quote |