Menu
 

Topic:

Wat te drinken iplv koemelk?

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 13-10-2012 22:27:15
Wat kan mijn zoontje van 15mnd drinken iplv koemelk? Mag sojamelk al, of kan ik beter overgaan op nutrilon v.a. 1 jaar? Hij houdt erg van melk maar ik vind het zoveel wat hij binnenkrijgt (600ml+toetje) omdat ik niet zo'n goed gevoel heb bij zoveel koemelk.

Ik hoorde laatst iemand hier op het forum over melk op basis van kokos maar dat heb ik nog nergens kunnen vinden.
 
Quote
Navigatie
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Sennamvyent  schreef op: 13-10-2012 23:05:11
Yenthe drinkt echt niks anders dan dubbelfriss of appelsap. Echt helemaal niks
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 13-10-2012 23:05:42
Oh wacht ik spreek mezelf tegen, dan kan ik ook geen papfles maken als hij geen melk meer drinkt haha!
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Angelique  schreef op: 13-10-2012 23:19:55
maar papfles en toetje is dan toch genoeg
gewoon lekker geven hoor
als ie dan gewoon goed avond eet dan is extra vits ook niet dnoig

jayden krijgt van mij wel multi vits maar die eet eigenlijk allene brood savonds bijna nooit ook prima maar als hij beter zou eten zou ie die vits ook neit krijgen
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Alice  schreef op: 13-10-2012 23:29:24
Inderdaad als hij goed groente en fruit eet, en eiwitten zoals vlees, vis of ei, dan heeft hij geen vitamine nodig.

Ben zelf geen enorme voorstander van vitamine pillen. De inhoud klopt niet altijd, soms zit er teveel in van een bepaalde vitamine, wat heel slecht kan zijn of zijn de vitamine niet goed opneembaar
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Angelique  schreef op: 13-10-2012 23:32:03
idd alice ben ik ook altijd bang voor sinds ik zelf met te korten loop ben ik me meer ingaan lezen en ja te korten zijn niet geod maar van sommige wil je ook gewoon echt niet te veel hebben kan zooo slecht zijn en kan je goed ziek van worden
mede daarom ben ik er ook niet zo voor maar geef ze j toch om de dag ofzo omdat hij zo slecht eet maar ben wel erg voorzichtig en dan is jayden al 4,5 ryan krijgt van mij helemala niets extra die eet als ene bouwvaker
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Moedervan5  schreef op: 14-10-2012 08:37:07
Het is mij opgevallen dat Sasha nog nooit ziek is geweest, hij is nu 6 maand. Hij is nu wel wat ziek maar ik heb em aangestoken. Hij krijgt nog steeds neocate. Ik denk dat sommigen wel weten wat voor voeding dat is. Daar zit dus helemaal niks in van eiwitten en koemelk. 
Om mij heen ken ik baby's die dus gewone zuigelingen voeding krijgen. Deze baby's zijn al zovaak ziek geweest tot ziekenhuis opname aan toe. Ik vond dit toch wel apart omdat ik weet dat mijn andere kinderen ook al vaak ziek zijn geweest in het eerste jaar en die kregen ook gewone normale voeding. En sasha die dus speciale voeding heeft nog nooit ziek is geweest, niet verkouden niks. 

Zou het dus echt aan de voeding liggen waarom kindjes zo vaak ziek zijn ?

Het heeft mij wel aan het denken gezet.
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Alice  schreef op: 14-10-2012 08:47:00
Hmm ja en nee Mamavan5. 
Ik ken genoeg kindjes die altijd koemelk hebben gehad en die toch nauwelijks ziek waren. 
Maar... is een kindje bijna chronisch verkouden, dan kun je wel denken aan een (lichte) koemelkallergie. 
Ook kindjes die veel problemen hebben met hun luchtwegen, knappen vaak op als koemelk volledig achterwege wordt gelaten. 


 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-10-2012 08:57:18
Ik dacht altijd dat elk kind een bepaalde hoeveelheid zuivel moet drinken maar zuivel hoeft dus niet? Aangezien je er niks voor in de plaats hoeft te geven aan vitaminen o.i.d. als je het niet meer geeft?
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Moedervan5  schreef op: 14-10-2012 08:58:30
Maar wat ik mij dan afvraag is, waarom hoor je zoveel KMA en verborgen reflux ? Zou de natuur daarvoor zorgen ? Koemelk is niet voor de mens dus maken wij de mens ziek.? Je hoort het zo ontzettend veel. 
Whahaha ja klinkt erg zweverig volgens mij. 
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Alice  schreef op: 14-10-2012 09:15:34
Nee hoor, klopt redelijk. Maar het is minder zweverig, meer logisch
In Azie, Afrika of Zuid Amerika, heeft 95% van de bevolking een koemelkallergie. Hier in de westerse landen, hebben we ons waarschijnlijk resistenter gemaakt door het veel te gebruiken. Maar ook (vooral kleinere) dieren, kunnen niet tegen koemelk. Een egeltje gaat er dood aan, poes gaat aan de dunne. 
Er zitten eiwitten in die bedoeld zijn voor een kalf. Een beest met een ander soort verteringsstelsel dan wij, dat bovendien veel harder moet groeien (en veel meer eiwitten en vetten nodig heeft dan wij) 

Een kind heeft mineralen, eiwitten, vetten en vitaminen nodig om te groeien. Dat kun je uit verschillende dingen halen, maar een baby kan enkel melk verdragen, liefst melk van zn eigen moeder, maar als dat niet gaat, moet je vervanging zoeken. Koemelk wordt dan gebruikt om een alternatief te maken, hier worden vitaminen aan toegevoegd. 

Maar als je kind vlees/vis/ei (eiwitten en vetten) eet, en voldoende groenten en fruit (vitaminen) dan heb je in feite geen melk meer nodig. Na 3 jaar, kun je de melk zelf beter helemaal weglaten. Tot 3 jaar groeien ze heel hard en kunnen ze de vetten en eiwitten wel gebruiken. 
Calcium kun je uit melk halen, maar ook uit water, groene (blad)groenten. 



 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-10-2012 09:28:13
Ze zeggen altijd dat reflux verdwijnt omdat ze gaan lopen, maar het is ook de leeftijd waarop ze veel minder koemelk krijgen. Dus het kan idd dat het meespeelt..
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Mama_anja  schreef op: 14-10-2012 09:35:45
soja melk van alpro van 1- 3 jaar zit alles in wat ze nodig hebben 
n.ynke krijgt het ook ivm lactose intolerantie maar geef wel een vitaminekauw er bij voor mijn gevoel
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Mama_anja  schreef op: 14-10-2012 09:37:46
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Bepje  schreef op: 14-10-2012 15:48:43
k zou dan de nutrilon kiezen vanaf 1 jaar maar dan nog krijgt hij nog weinig andere dingen binnen dan dat. Als je hem geen fles geeft i.p.v. brood, dus alleen brood aanbieden gaat hij dat dan niet vanzelf eten ?
Hier was er ook een die niet zoveel at maar als ik het broodje gewoon liet staan ging dat wel op uiteindelijk alleen niet in 1 x. Dat heeft zeker tot 3 en een half jaar geduurd en nu eet het kind gewoon op de tijdfen dat we echt aan tafel zitten.
 
Quote
RE: Wat te drinken iplv koemelk?
Krumelke  schreef op: 14-10-2012 20:36:46
onze osteopaat zei ook al dat we geen melk meer moesten geven aan onze kleuter omdat het niets zou toevoegen. af en toe een beetje prima. maar niet zoals de reclame zegt dat melk gezond is want dat is niet zo.
een kalfje drinkt ook maar tot 3x zijn geboortegewicht melk bij de moederkoe. dus alleen daarom al is het raar dat wij melk altijd drinken en dan ook nog eens melk die nogal bewerkt is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat te drinken iplv koemelk?
Naam
Bericht