Menu
 

Topic:

orthodontist

Mrtj  schreef op: 10-10-2012 14:46:16
Ha ladies,

Onze oudste dochters (13 en 10) zijn vanochtend op eerste consult bij de ortho geweest. Onze verwachting was dat dochter 1 geen beugel nodig zou hebben, en dochter 2 wel. De orthodontist heeft goed gekeken, en heeft nu besloten dat beide dames een orthodontie nodig hebben en dat er verder onderzoek nodig is voordat hij een advies kan geven. Hij weet namelijk nu nog niet of hij de onderkaak moet versmallen (en naar voren moet halen), of dat de bovenkaak naar verbreden (en evt naar achteren moet halen).

Ik word daar een beetje onrustig van. Sowieso klinkt het versmallen van een kaak (en/of het naar achteren halen) mij niet als iets makkelijks in de oren (ik denk meteen aan chirurgie). En daarnaast kan ik zelf echt niet meebeoordelen of zoiets noodzakelijk is. Het enige dat ik van orthodontisten weet, is dat het geldkloppers zijn.

En: is het normaal, dat er toch aanvullend onderzoek nodig is?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen...
 
Quote
Navigatie
RE: orthodontist
Dani  schreef op: 10-10-2012 14:51:27
na voor halen gebeurde  bij mij met een buitenbeugel....
 
Quote
RE: orthodontist
Son  schreef op: 10-10-2012 14:51:38
Ja hoor, mijn eigen tandarts wist het niet zeker of Michelle een beugel nodig had en werd ook doorverwezen.
Ze moest idd een buitenboord om dr tanden achter ruimte te geven en daarna misschien slotjes.

Het is verbazend snel gegaan. Ze heeft een half jaar beugel gehad, en geen slotjes nodig.
Dus in mijn ervaring geen geldklopper, anders had hij haar wel het jaar wat hij eerst zei laten lopen en daarna slotjes gegevan.
Haar gebit is trouwens ook echt zo veel mooier !! Was niet heel lelijk, maar nu gewoon prachtig
 
Quote
RE: orthodontist
Mama Van Drie  schreef op: 10-10-2012 14:58:13
Of het nodig is dat er aanvullend onderzoek moet worden gedaan kan ik vanaf hier niet beoordelen, ik kan je wel gerust stellen wat betreft de kaak naar voren/achteren halen, dat klinkt enger dan het is, bij mijn oudste moesten ze eerst de kaakstand corrigeren, zijn kaak is naar voren gehaald (onderkaak) dat gebeurt dmv een beugel en gaat heel erg snel, toen die kaak goed stond kreeg hij brackets, eigenlijk is het een standaard verhaaltje, eerst de kaak corrigeren indien nodig dan he, en daarna brackest erop om de tanden en kiezen mooi naast elkaar te krijgen.

Maar het is wel zo dat tegenwoordig een tand niet meer een ietsje scheef mag staan, het moeten allemaal prodentgebitjes worden, wel mooi hoor maar vroeger werd dat ook niet gedaan, ik weet niet of je dochters een erg schots en scheef gebit hebben? Ik begrijp dat jullie het bij 1 dochter nog wel mee vinden vallen?

Ik weet niet hoe je verzekerd bent, misschien ook even naar kijken, wij waren ster5 verzekerd en heb nooit niks hoeven bijbetalen.

Succes ermee, hier zijn de twee oudsten van de beugels af, de oudste heeft nog wel spalkjes maar die blijven er in zitten en heb je geen last van, de middelste heeft alleen 's nachts nog een beugel in, dit alles ter voorkoming van het weer terug gaan naar een verkeerde stand, en de jongste is 8 maar zal ook wel aan een beugel moeten.
 
Quote
RE: orthodontist
Lauw  schreef op: 10-10-2012 14:58:18
Deem krijgt ook vanaf januari een beugel, ze krijgt tot dr 13 jaar ong 3 beugels. Nouja zal wel 14 of 15 zijn
eerst krijgt ze een beugel om dr onderkaak te verbeden die moet ik elke dag aandraaien ofso , die schijnt er pijn te doen, dan een pauze dag krijgt ze een nachtbeugel en daarna een slotjesbeugel. In totaal krijg ze wel een pauze van 1'5 a 2 jaar,
 
Quote
RE: orthodontist
Lauw  schreef op: 10-10-2012 15:04:20
En alles bij elkaar kost rond de 3000 eurro
 
Quote
RE: orthodontist
Femke  schreef op: 10-10-2012 15:46:08
De geldklopperij verhalen gaat mn om het cosmetische aspect, tegenwoordig zijn er veel beugels vanwege dat aspect en niet vanwege het functionele aspect...die beslissing moet je dus zelf en samen met je dochters nemen...
 
Quote
RE: orthodontist
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 10-10-2012 16:57:06
Eén tand scheef bv vind ik wel wat hebben. ik heb jaren een beugel gehad , ik vond het geldklopperij
 
Quote
RE: orthodontist
Son  schreef op: 10-10-2012 17:00:31
de beugeltandarts van mij heeft ook de keuze aan ons gelaten. Maar hij zei, ik zie dat het nodig is. Wat wil je... Toen het klaar was, zei hij je hoeft geen slotjes, maar als jij een "perfect" gebit wilt kan het wel, jouw keus. Dus ik"wat vind u?" Nee hoor zegt hij, wat mij betreft keurig.
Dus misschien heb ik het wel getroffen hoor.

Je wilt niet weten hoeveel volwassenen niet balen dat ze vroeger geen beugel hebben gekregen. En als het wordt vegoed, waarom niet ? Wij wisten vorig jaar dat het er aan zat te komen en hebben onze polis daar aan aangepast. Toevallig bleek dat onze polis al volstond dus was niet eens nodig.

Mooie tanden is toch fijn ? En tuurlijk, ben je niet verzekerd en heb je het geld niet.....dan zou ik de moeite ook niet nemen om te gaan. Ze gaan idd niet dood van scheve tanden
 
Quote
RE: orthodontist
Tiesmv3jongens  schreef op: 10-10-2012 17:09:43
Hier een zoon die over 9 maanden een blokbeugel krijgt om zijn bovenkaak te corrigeren en daarna een plaatjesbeugel. De blokbeugel is om de kaak naar achteren te halen en de andere om zijn tanden te corrigeren.
Als het voor de 15 jaar gebeurd kan het dmv een beugel anders wordt het een operatie want mijn broer heeft ook een grote overbite maar is nooit wat aangedaan. Hij is toen gaan informeren en kreeg toen te horen dat ze de kaak moesten breken en fixeren en dat hij 6 weken vloeibaar moest eten. Maar je bent er nu tijdig bij dus kan het met een beugel.
 
Quote
RE: orthodontist
Dicha  schreef op: 10-10-2012 18:16:04
Oeh Lauw.. ik hoop van harte dat je het gaat redden met je 3000 eurootjes..
Mijn dochter had een te smalle bovenkaak en de onderkaak te ver naar achter.
Eerst een beugel om te bovenkaak te verbreden, dagelijks aandraaien.. en daarna een plaatjesbeugel.
Aan het eind van  het hele liedje een kaakoperatie, onderkaak werd gebroken.. naar voren gehaald en met plaatjes vastgezet, en idd 6 wk vloeibaar voedsel.
Maar het resultaat mag er zijn.. dat hele grapje heeft ongeveer 15.000 euro gekost inc alle controles bij de orthodontist, en kaakchirurg.
En ja ik vind het aan de ene kant wel geldklopperij.. ik betaalde hier maandelijks een bedrag, of ze nu een contole had of niet..
Ze had een spalkje achter haar ondertanden om de boel recht te houden, als er een draadje los was... wat regelmatig gebeurde.. kassa 69 euro even het draadje vastzetten..
Uiteindelijk heeft onze eigen tandarts een spalkje laten maken waar je geen risico loopt op losse draden.
 
Quote
RE: orthodontist
Lauw  schreef op: 10-10-2012 18:21:30
Ik heb hele kostenplaatje met alles erop meegekregen al, wat precies kosten en welke dingen er gedaan worden,
 
Quote
RE: orthodontist
Nina1  schreef op: 10-10-2012 18:57:46
Tja... Alles moet trgenwoordig perfect met tanden! 
Als jullie het bij 1 dochter niet storend vinden en bovenal dochterlief zelf, vind het niet vervelend dan zou ik het laten.

hier begon de tandarts van de week tegen mij van: goh dat spleetje boven kunnen we wegkrijgen hoir en onderin meteen ook maar rechterzette dmv beugel. Heb je weer een prachtige lach!
ik zo huh? Ik heb er geen last van. Zou vroeger een beugel moeten van de tandarts en de kaakxhirurg zei van niet. En ik loop al 33 jaar ( min de- melktanden) met hetzelfde gebit en ik vind het niet erg. Heeft wel wst iedereen ander soort tandenstand. Anders ook zo saai!
 
Quote
RE: orthodontist
An  schreef op: 10-10-2012 19:06:32

Quote nina1:
Tja... Alles moet trgenwoordig perfect met tanden! 
Als jullie het bij 1 dochter niet storend vinden en bovenal dochterlief zelf, vind het niet vervelend dan zou ik het laten.

hier begon de tandarts van de week tegen mij van: goh dat spleetje boven kunnen we wegkrijgen hoir en onderin meteen ook maar rechterzette dmv beugel. Heb je weer een prachtige lach!
ik zo huh? Ik heb er geen last van. Zou vroeger een beugel moeten van de tandarts en de kaakxhirurg zei van niet. En ik loop al 33 jaar ( min de- melktanden) met hetzelfde gebit en ik vind het niet erg. Heeft wel wst iedereen ander soort tandenstand. Anders ook zo saai!



Er is een verschil tussen of het een probleem is waar je later last van kunt krijgen of dat het iets cosmetisch is zoals een spleetje en/of scheefstaande tanden.

Mijn dochter heeft bijvoorbeeld een flinke overbeet en daar kun je later echt last van krijgen dus zij zit nu aan de beugel. Als de overbeet verholpen is en er staat bijvoorbeeld nog een tand scheef en ze stellen voor om voor het mooie nog een beugel te hebben. Dan gaan wij dat niet meer doen. Dat hebben wij ook met onze dochter besproken en zij vindt het ook prima.
Een spleet of een scheve tand kun je altijd op volwassen leeftijd ook nog corrigeren met een beugel, maar haar overbeet betekent sowieso een operatie als wij er nu niets aan doen.
 
Quote
RE: orthodontist
Esther Mv Thomas  schreef op: 10-10-2012 19:11:20
Ik heb ook een beugel gehad. Bij mij was er sprake van dat de orthodontist het liefst een operatie wilde, waarbij mijn bovenkaak naar achteren gezet zou worden. Daarna zou ik dan nog een beugel moeten. Ik heb dit geweigerd en mocht dat gelukkig van mijn ouders. Bij het idee alleen al, werd ik niet goed (ik heb nogal problemen met mensen die in de buurt van mijn keel komen en in mijn mond etc. Ik ga al kokhalzen bij het idee, een tandartsbezoek is ook altijd een bezoeking voor mij om deze redenen, niet om de pijn). Ik heb dus enkel een beugel gehad, maar dan wel vrij lang (meer dan 2 jaar). Maar het is prima geworden! Ik zou niet anders gedaan hebben, nu ik dat weet.
 
Quote
RE: orthodontist
Kyla  schreef op: 10-10-2012 20:34:07
Het verschilt per situatie of een beugel helpt of niet, maar dat kan een goede orthodontist volgens mij wel bepalen. Ik heb jarenlang voor niks met een beugel gelopen, in mijn onderkaak zat 0,0 groei nl. Op mijn 15e inderdaad de kaak gebroken en elastiekjes (geen fixatie, eventjes vloeibaar maar al snel zacht eten). Op mijn 16e nog een keer, ivm de te overbruggen afstand, dat was te veel in 1 keer. Toen dus wel fixatie en 6 weken vloeibaar (omdat mijn kaak zwakker was door de 1e operatie).
 
Quote
RE: orthodontist
Rmvlt  schreef op: 11-10-2012 12:14:45
Mijn zus had vroeger zo'n smalle bovenkaak daar paste je pink niet tussen... Die kreeg een brug en dan moest m'n moeder iedere dag het slotje een slag draaien zodat die kaak uitelkaar werd geduwd zeg maar. Een heel pijnlijk proces maar wat heeft ze nu een mooi gebit! O ja, ze had tegelijkertijd een blokjesbeugel. Volgens mij heeft ze er 2 jaar meegelopen maar zeker weten doe ik het niet hoor!

Succes ermee!
 
Quote
RE: orthodontist
Femke  schreef op: 11-10-2012 14:14:06
een beugel brengt ook risico's mee, je beschadigt toch vaak ook het glazuur en schoonhouden is lastiger, ook dit merk je pas op latere leeftijd..
 
Quote
RE: orthodontist
Nina1  schreef op: 11-10-2012 14:17:37

Quote femke:
een beugel brengt ook risico's mee, je beschadigt toch vaak ook het glazuur en schoonhouden is lastiger, ook dit merk je pas op latere leeftijd..


dit heb ik ook gehoord en ik ken iemand die op latere leeftijd, dat wel een beugel kreeg ( blokjes) en nadat de blokhes eraf wsten als nog de tanden eruit moest halen omdat de tanden te slecht waten geworden. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op orthodontist
Naam
Bericht