Menu
 

Topic:

Groep 2, werkjes groep 3/verveling

Een Mama  schreef op: 05-10-2012 12:59:19
Mijn dochter (5 jaar, 8 maanden) zit in groep 2.

Ze is gestart in een zogeheten 0-groepje.

Daarna door naar groep 1. In groep 1 kreeg ze al extra uitdaging omdat ze haar werkjes altijd goed maakte. Haar citoscores was ook allemaal op A nivo (op deze school doen ze niet aan A+).

Nu is ze na de zomervakantie gestart in groep 2. Ze vind het leuk, maar ze geeft vaak aan dat ze zich verveelt en dat alles zo makkelijk is. Ook krijgt ze weer extra uitdaging en krijgt ze nu al veel taken uit groep 3! Ze is al lekker bezig met lezen, schrijven, rekenen en het gaat haar enorm makkelijk af.

Nu gaat ze zich ook een beetje vergelijken met andere kindjes uit haar klas. Nu zit ze samen met 3 andere kindjes aan 1 tafel. 2 kindjes waren bezig met puzzelen. 1 ander kindje en zij mochten worden maken en lezen. Vol trots vertelde ze mij dat het andere kindje geen enkel woord had en dat zij alles af had.

Ook dat ze daarna meer woorden moest doen van de juf en dat ze ook alles af had en alles ook makkelijk vond (dit zijn dus al de groep 3 taakjes).


Nu ben ik momenteel met mijn oudste veel woorden thuis aan het oefenen ivm dictee etc. Dus het verplichte huiswerk voor hem. Hij zit in groep 4.
Nu komt mijn dochter er ook iedere keer bij en zij wil dan ook woorden gaan schrijven/lezen.

Hoe kan ik het nu het beste aanpakken. Ze wilt zo graag zoveel meer. Ze mist uitdaging in de klas. Ze vind alles erg makkelijk. Ze wil gewoon meer, meer en steeds meer.




 
Quote
Navigatie
RE: Groep 2, werkjes groep 3/verveling
Saskiamv2boys  schreef op: 05-10-2012 13:02:32
gewoon op haar niveau doorgaan en misschien boekjes uit de bieb halen en dan gaan lezen.
Misschien moeilijker locco voor haar.
Ik zou gewoon doorgaan. Mijn zoontje word volgende week 5 en is aan het hakken geslagen en vind de letters reuze interessant. Hij zit ook in groep 2 en laat hem dit gewoon doen en stimuleer heb erin op een leuke manier
 
Quote
RE: Groep 2, werkjes groep 3/verveling
Ivy  schreef op: 05-10-2012 13:02:34
Een keer met de juf gaan praten?

Hier ook een 5-jarige die het werk van groep 4 doet, maar ja, hij krijgt thuisonderwijs en dan is dat niet zo'n punt

Misschien dat je samen met de juf een oplossing voor je dochter kunt vinden?  Als de juf weet hoe makkelijk het je dochtertje af gaat, kan ze er misschien wat beter op inspelen.
 
Quote
RE: Groep 2, werkjes groep 3/verveling
Ivy  schreef op: 05-10-2012 13:05:07

Misschien dat je ook aan de juf kunt vragen welke activiteiten thuis leuk zijn om te doen en aansluiten bij wat ze op school doen.

Loco is altijd leuk.  En misschien samen Boggle spelen?

 
Quote
RE: Groep 2, werkjes groep 3/verveling
Een Mama  schreef op: 05-10-2012 13:23:52
Wij hebben een paar weken geleden wel al een keer even kort staan praten met de juf.

Maar dan komt ze ook niet verder dan hakken en plakken van woorden en dat ze nu ook taken uit groep 3 doet. Ze willen eerst kijken wat de status van alle kinderen is en pas tijdens hun rapport (in februari) gaan ze verder kijken. (of ze dan ook extra verrijking kan gaan doen).

Maarja, als mijn meisje nu nog eerst tot februari zich moet gaan vervelen en dan pas meer uitdaging gaat krijgen, dan schiet dat ook niet op lijkt mij.

Thuis werkt ze idd ook al met Loco. En dat vindt ze erg leuk.
Boggle nog nooit van gehoord. Net even gekeken en dat is wel erg leuk. Is ook leuk voor mijn oudste!

Soms ben ik bang dat ze veel te ver voor gaat lopen op de klas, maar ik wil haar wel voldoende uitdaging kunnen bieden.

Ivy hoe doe jij het met thuisonderwijs? Wat doet jouw 5-jarige al qua lezen/schrijven en rekenen?


Ze gaan hier wel plusklasjes opstarten. Daar kunnen kinderen die meer uitdaging nodig hebben dan naar toe. Voor groep 5-8 gaat dat binnenkort van start. Maarja groep 1-4 moet wachten tot volgend schooljaar

 
Quote
RE: Groep 2, werkjes groep 3/verveling
Saskiamv2boys  schreef op: 05-10-2012 13:29:50
gewoon echt mee laten gaan en ze gaat gewoon verder op hun eigen niveau.
Ik heb een oudste zoon die drie jaaar heeft gekleuterd en nu dus in groep 5 maar werkt op groep 6 dus ook een klas vooruit. Hij is alleen heel slecht in schrijven. Maar je kan niet overal goed in zijn.
Ik laat hem zijn eigen ding gewoon doen... wil hij een boek lezen wat boven zijn av is nou laat hem het toch lezen. Zo leren ze toch ook..

Wat hebben jullie laat rapporten. Hier hebben wij eind november de eerste rapporten en 10 minuten gespreken en dan zijn ook de eerste cito's in de kleuterklassen gedaan
 
Quote
RE: Groep 2, werkjes groep 3/verveling
Suus  schreef op: 05-10-2012 13:36:48
Ik zou in gesprek gaan en vragen om uitdaging ZONDER werk uit  groep 3 naar voren te halen want dan verschuif je het probleem alleen maar. Er zijn voor kleuters heel veel uitdagende spellen/werkjes die juffen kunnen geven.
 
Quote
RE: Groep 2, werkjes groep 3/verveling
Ivy  schreef op: 05-10-2012 13:37:28
Mijn 5-jarige (wordt in januari 6) kan nu inmiddels bijna vloeiend lezen.  Ik heb geen AVI meer met hem gelezen, omdat ik tegenwoordig van mening ben dat je echt wel hoort of een kind vloeiend leest ;-)  Vroeger bij mijn oudste 2 deed ik dat wel, testen voor het lezen. 
Maar goed, hij leest dus boeken uit de Bieb die vanaf groep 4 zijn.  Gewoon Geronimo Stilton, De Kameleon, dat soort dingen. 

Hij heeft nu rekenwerk voor groep 4 en voor grade 1 in het Engels (hij doet een aantal vakken met een Amerikaans systeem).  Verder kijkt hij graag mee met de oudere kinderen hier.

Het is voor mij heel makkelijk om te zien wat de kinderen kunnen en hen dan daar werk voor te geven.  Zeker bij mijn 5-jarige.  Die is zo ijverig!  Hij wil echt graag.  Veel probeer ik op het individuele kind aan te passen.

Soms is het lastig, zoals nu bij mijn 7-jarige, maar ik denk dat ik daar ook weer de juiste aanpak voor heb nu en dan komen we weer een paar stappen verder. 

Ik denk dat je jouw dochtertje ook gewoon kunt laten doen. Wil ze lezen?  Lekker laten doen.  Ben het helemaal eens met Saskia. 

Februari duurt inderdaad nog best lang!  Online kun je vaak ook extra activiteiten vinden die horen bij de lesmethode die ze op school gebruiken.  Weet je waar ze in groep 3 mee leren lezen bij jullie?
 
Quote
RE: Groep 2, werkjes groep 3/verveling
Int  schreef op: 05-10-2012 13:53:53
Kan ze niet alsnog instromen in groep 3? Dat was vorig jaar ook bij mijn dochter, dat een kleuterjongetje alsnog na 6 weken instroomde naar 3.
 
Quote
RE: Groep 2, werkjes groep 3/verveling
Esther Mv Thomas  schreef op: 05-10-2012 13:58:05
Ik zou eens een gesprek met de IB'er gaan aanvragen. Dan kan je gaan kijken of het gewoon wat voorlopen is of gewoon erg veel voorlopen. Ze hoeft niet meteen versneld te worden, maar soms kan dat gewoon niet anders. Er valt veel te verdiepen en te verbreden, maar soms is versnellen ook een oplossing (naast verdiepen en verbreden).
 
Quote
Navigatie


Reageren op Groep 2, werkjes groep 3/verveling
Naam
Bericht