Menu
 

Topic:

wc in washok?

Mamalu  schreef op: 03-10-2012 11:03:42

Hey dames,


We zitten een beetje met een verbouwdilemma en ik zou graag jullie mening kennen.  We gingen een deel van onze nieuwe woning nu verbouwen (de keuken, badkamer, noodzakelijke dingen) en er stonden een paar dingen op de planning voor binnen een paar jaar, zoals de muur op de eerste verdieping verplaatsen (leefruimte vergroten), de wc daar dan ook afbreken en naar het gelijkvloers verplaatsen (bij garage en washok).


Nu blijkt dus dat we al het stucwerk opnieuw moeten doen, dus vind mijn schoonmoeder het logischer om dan ook nu meteen die muur te verplaatsen, anders moeten we 2 keer (een deel van) het stucwerk doen, 2 keer nieuwe vloer in de leefruimte. Dat vind ik een prima idee, meteen een grote leefruimte, maar dan is de wc op de leefverdieping wel weg. Normaal zou die naar beneden gaan, maar geld om daar echt een wc te bouwen is er op dit moment nog niet. Wel de wc, maar niet om de ruimte te bouwen en zo. Dus zouden we enkel de wc op de 2e verdieping behouden, in de badkamer. Mij goed, gasten mogen mijn badkamer zien, maar ik vind het wel een beetje een probleem op het gelijkvloers, als we in de tuin zitten bvb, zeker voor de kinderen.


Nu vroeg ik me af of het een mogelijkheid zou zijn om de wc voorlopig in het washok te bouwen, dus mee in de ruimte waar m’n wasmachine en droger staan. Wat vinden jullie? Zouden jullie het vreemd vinden om naar de wc te gaan ergens, en ook de wasmachine en droger daar te zien staan? Strijken doe ik niet daar, dus enkel de toestellen zouden daar staan, en mss een wasmand. 

 
Quote
Navigatie
RE: wc in washok?
Jolijn  schreef op: 03-10-2012 11:07:28
ik zou het een onhygiënisch idee vinden, om als gast naar het toilet te gaan in een ruimte waar ook de was wordt gedaan.

als het alleen voor het gezin is zou ik zeggen; doe er een goedkope douchecabine ofzo omheen, of een roomdivider ofzo, maar als gast zou ik me dus heel bezwaard voelen.
 
Quote
RE: wc in washok?
Angelique  schreef op: 03-10-2012 11:08:28
waarom niet
kan mij het bommen waar ik moet plassen als ik maar kan plassen of ik nou in een ini mini wc ziit of in ene washok zoalng het maar niet buiten of heel open is ofzo
 
Quote
RE: wc in washok?
San  schreef op: 03-10-2012 11:10:01
Dat zou mij ook niks uitmaken! Net wat Angelique zegt... Als ik maar plassen kan! 
Als dat voor jullie handig is, gewoon doen!
 
Quote
RE: wc in washok?
Laura73  schreef op: 03-10-2012 11:11:24
Aangezien het mijn huis is zou ik me niet druk maken wat ander er van vind als mn wc zich in het washok bevind.Wie weet kun je ook even provisorisch gordijnrail aan plafond ophangen en hop langs je wasspullen een gordijn dichttrekken?
 
Quote
RE: wc in washok?
Mamalu  schreef op: 03-10-2012 11:12:22
@jolijn: ik vroeg me dus idd af of sommige het onhygiënisch zouden vinden. Ik denk wel dat ik een half muurtje zou bouwen of zo, om toch het gevoel te geven dat de wc een beetje afgescheiden is... maar aan de hygiëne verandert dat natuurlijk niets
 
Quote
RE: wc in washok?
Bepje  schreef op: 03-10-2012 11:20:10
Het lijkt mij een prima oplossing. Wat is er onhygiënisch aan in vergelijking met een badkamer ? Er staat hooguit een wasmand met vuile was en omdat die nog gewassen moet worden maakt dat niets uit. Een muurtje vind ik ook niet echt nodig en dan zit je daar weer mee als je benedentoilet af is, zonodig een douchegordijn volstaat ook.
 Wat wel fijn is is een wasbakje daar. Wij hebben in het toilet geen fonteintje en iedereen moet de handen dan in de keuken wassen. Vaak moet ik dan tegen het bezoek zeggen dat ze dat in de keuken doen anders slaan velen (vooral mannen) dat over.
 
Quote
RE: wc in washok?
Mamalu  schreef op: 03-10-2012 11:24:37
oh ja, daar heb je een goed punt... ik denk dat we sowieso wel een gootsteen gaan voorzien in die ruimte, is toch makkelijk als je iets wil laten weken van was of zo hé, dat er daar ook water is...
 
Quote
RE: wc in washok?
Laura73  schreef op: 03-10-2012 11:25:40
of je legt er pak hygienische doekjes neer en prullenbakje, goedkopere oplossing dan fonteintje.
 
Quote
RE: wc in washok?
Saskia1980  schreef op: 03-10-2012 11:30:29
Wat is daar onhygienisch aan als je toilet in de badkamer zit en daar je wasmachine ook staat is toch hetzelfde.. Mij zou het niet boeien hoor, als het maar schoon is en dat heeft niks te maken of er een droger en/of wasmachine staat.. Plassen is plassen, liever in eenwashok dan buiten of ergens waar het smerig is!
 
Quote
RE: wc in washok?
Caatje  schreef op: 03-10-2012 11:33:21
Het zou mij niet uitmaken, hoor! Als de droger draait, wordt het er nog lekker warm ook, als ik in m'n blote kont zit. Ik zie alleen maar voordelen.
 
Quote
RE: wc in washok?
Isabelle  schreef op: 03-10-2012 12:10:45
Maar komt de toekomstige toilet ook op dezelfde plaats te staan later? 
Of moet je die echt nog helemaal gaan creeeren. Want een nieuwe toiletruimte hoeft niet zo duur te zijn. Als je kiest voor goedkope tegels en bijv. een deel stucen.
 
Quote
RE: wc in washok?
Mamalu  schreef op: 03-10-2012 13:27:22
Mijn man heeft blijkbaar een manier gevonden om er toch een muurtje met deur tussen te zetten voor weinig geld... komt goed dus. Thanks voor jullie meningen!
 
Quote
Navigatie


Reageren op wc in washok?
Naam
Bericht