Menu
 

Topic:

Dilemma bezuinigingen

Jo  schreef op: 03-10-2012 10:19:59
Dit jaar is het elke maand rekenen en schrappen om rond te komen.
Ik ben de eerste 4 jaar TBM geweest en toen 2 jaar gewerkt, nu stopte het bedrijf dus ben weer TBM maar zou als het goed aansluit bv onder schooltijd en ik geen opvang nodig heb wel 2 dagen willen werken.
Helaas is er momenteel weing werk.
Maar goed, ik ben flink aan het bezuinigen waar kan, maar zie met angst en beven 2013 tegemoed.
We hebben geen dure auto, gaan al jaren niet meer op vakantie, (soms paar dagen weg) gaan zelden uit eten of op stap.
De zwemles kost behoorlijk veel geld maar is als het goed is dat volgende week klaar.
Mijn partner zit op zaalvoetbal dat is 2/3 keer per maand en zal 7,50 euro per keer kosten.

Verder zou ik niet weten waar we op moeten bezuinigen maar er is 1 ding wat bijna heilig is en eigenlijk onbespreekbaar.
Sinds 10 jaar heeft mijn vriend een seizoenskaart van een voetbalclub, die kost nu 300 euro per jaar.
Dit word in 6 maanden afgeschreven, kost geloof ik dan 15 euro extra als je in termijnen betaald.
Als het aan mij had gelegen dan was die kaart al 2 jaar opgezegt maar heb er een enorm dubbel gevoel over.
Mijn vriend werkt hard (bouw) en heeft voor zichzelf weinig geld nodig, gaat alleen een paar keer per maand voetballen en verder weinig, gaat niet stappen en geeft zelden ergens geld aan uit.
Aan de ene kant vind ik het echt heel naar als ik hem dat "afpak" maar aan de andere kant kunnen we het eigenlijk gewoon niet meer missen.

Wat er ook nog bij komt is dat hij al die jaren al met familie gaat en die ook allemaal een seizoenskaart hebben.
Alleen zijn dit allemaal 2 verdieners die het gemakkelijker kunnen betalen, als hij niet meer gaat zal het voor hem voelen als een soort "falen".
Ik kom er niet uit, kunnen jullie je mening geven m.b.t. mijn "probleem"?




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Dilemma bezuinigingen
Laura73  schreef op: 03-10-2012 16:27:52
je hebt trouwens ook die sandd post wie weet hebben zij wat die doen meen ik reclames enzo
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
B  schreef op: 03-10-2012 16:47:50

Quote laura73:
[...]

Ik vind het niet meer dan normaal dat ik alles maar dan ook alles doe omdat ik hele dagen thuis ben normaal gesproken.Mijn man hoeft ook niks te doen.Hij springt heus wel eens bij maar in principe doe ik alles.die seizoenskaart stopzetten zal ws betekenen dat ie hem voor heel lang kwijt is aangezien het leven er echt niet goedkoper op zal worden alleen duurder.Dan zul je naar iets structureels uit moeten kijken om hier uit te komen en dan is een bijbaan waarschijnlijk de enige optie.Juist die dingen die het leven een beetje leuk maken zoals hobbys houden het leven leuk.Alles moeten opgeven is ook niet fijn en in geval van to zijn er best mogelijkheden om wat bij te verdienen vind ik.En dat is niet om to aan te vallen of wat dan ook, ik geef mijn visie hoe ik er over denk.
 





Dus.... omdat hij werkt mag hij wel (dure) hobby's hebben en ik omdat ik thuis ben, moet het daarmee maar eens zijn! Lekker makkelijk of nie...
Want ja, hij is degene die werkt!

Tuurlijk ben ik het er mee eens dat die dingen het leven leuk houden, maar moet dat ten koste gaan voor je gezin!





 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
B  schreef op: 03-10-2012 16:56:00
Haha.. ik bedoel hobby's hebben mag wel, maar het gaat vooral om dure hobby!
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Laura73  schreef op: 03-10-2012 17:04:51
Je moet mij geen woorden in mijn mond gaan leggen die ik niet gezegd heb.Ik zeg nergens dat hij daar recht op heeft omdat hij werkt.Ik vind dat beide recht hebben op hobbys en dingen die het leven net even iets leuker maken.dat wil to ook als ik zo lees.ik snap namelijk het hele probleem in deze niet zo.Ik kom momenteel geld tekort ivm veel onverwachte uitgaven en de dure maand de er aan komt, dus ga ik werken zo simpel als dat.Ik pak mijn gezin verder niks af, mijn man niet, mijn kinderen niet, ik genereer extra inkomen.En in geval van to zou zij dat ook kunnen ipv een hobby in de ijskast zetten.Als ik weer bij ben stop ik er weer mee en redden we ons weer zoals we altijd doen.to hoeft helemaal geen blijvende baan te nemen maar met een bijbaantje heeft ze iets extraas waardoor dit soort zaken bekostigd kunnen blijven en ook evt hobby voor haar zelf.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 03-10-2012 17:11:19
wil hier toch even op reageren jij bent je in all bochten aan het wringen om voor hem zijn pleziertje niet te laten ontnemen ja daag sorry hoor kop op. wij als tbm hebben ook een fulltimejob wat zeg ik 24 uursjob en is er ontspanning voor ons ja buiten het feit dat je alles van je kids meekrijgt en althans spreek voormezelf er intens van kan genieten.
nee sorry hoor jammer dan laat hem geld vragen met zijn verjaardag of what ever. het verbaasd me dat iedereen maar vindt dat jij moet gaan werken om je man zijn seizoenskaart te laten behouden . kom op he als het op je pad komt en je wilt het zelf prima maar voor nu laat het even rusten bespreek het samen en kijk hoe of wat. maar je eigen helemaal rot gaan zoeken naar werk om hem te plezieren nee sorry vrouwke dat gaat er bij niet in.....
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Mamavonn  schreef op: 03-10-2012 17:19:52
die 24 uurs job heb ik ook naast mijn betaalde baan. Zeker nu de kinderen naar school gaan. Want ik heb een baan in schooltijden.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Son  schreef op: 03-10-2012 17:23:07

Quote SismvNick:
onee was toen 14, maar maakt niet uit haha..

Heb nog eens nagedacht, wat je ook kan doen, je maakt een nep donatie bus, en gaat langs de deuren..

grapje dus he!!!



dat heb ik echt gedaan als kind ging met een bakje langs de deuren voor de arme kindjes in afrika

oh ja, nog een tip..ga naar de bibliotheek, jat een stapel folders en verkoop ze aan de deur...werkt echt hoor
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
An  schreef op: 03-10-2012 17:41:15

Quote SismvNick:
de belasting dienst heb toch die aanrecht toeslag?

Mijn schoonzus krijgt dit ook, is geloof ik 130 euro per maand.. Niet veel maar wel iets..



Dit heet gewoon de algemene heffingskorting en heeft niets met thuisblijfmoeders te maken. Je kunt het als man ook krijgen of zelfs als ouder/kind. Het gaat er alleen om dat je elkaars fiscale partner bent en de een min. een bepaald inkomen heeft en de ander max. een bepaald inkomen.
Het wordt nu trouwens afgebouwd en over een aantal jaren is het er helemaal niet meer.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
An  schreef op: 03-10-2012 17:50:05

Quote Jo:

Als er onverwachts een juf ziek of er is een studiedag wordt ik door werkende moeders gevraagd op hun kinderen die dag bij mij mogen komen.



Daar kun je dan toch gewoon een vergoeding voor vragen? Stel voor dat je vaker op hun kinderen wilt passen en vraag daar dan ook wat voor. Of wordt inderdaad gastouder of zo.
Is dat geen mogelijkheid?
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Mirps01  schreef op: 03-10-2012 17:51:57
weet je. Ik denk dat je die seizoenskaart los moet laten. Eigenlijk betekent de huidige stituatie dat je helemaal geen spek meer hebt en helemaal geen rek.
Ook als die seizoenskaart wegvalt en hij dat in moet leveren. Dan heb je net 25 euro meer per maand... Ik wil niet lullig doen. maar als je auto het niet doet, of je wasmaschine stuk is, je een onverwachte uitgave hebt.. dan redt je het met die 25 euro per maand meer ook niet meer.. en het wordt met de stijgende kosten ook alleen maar lastiger..gewone boodschappen, alles wordt duurder.

TBM zijn is voor mij ook een hele bewuste keuze en ik snap je emotie.. maar in eerlijkheid..ik denk dat jullie als gezin de luxe niet meer hebben om jou als TBM in huis te hebben. Ik denk dat je dankbaar moet zijn dat je de dat nu de eerste jaren wel hebt kunnen zijn.  En ik denk dat als je een goede balans zoekt met bijv 3 dagen werken .. dat het allemaal harstikke meevalt. Mijn zus is jaren tbm geweest, tot het financieel niet meer ging. Eerlijk.. ja, de kinderen hebben eerst wel geklaagd. Maar ook eerlijk.. de kinderen klagen niet meer. Ze kunnen op zwemlessen op muziekles. Ze komen niet meer bang thuis omdat er eens per ongeluk een broek stuk is ( en ze weten dat er eigenlijk geen geld voor nieuw is) ze gaan weer op vakantie. En dat klinkt erg materieel.en oppervlakkig. Voor de rest bleek dat ontzettend veel van hun vriendinnen op de BSO overblijven en dat het gewoon net een speelafspraak is voor de meiden. Dat is toch wel anders dan het vroeger was.. Maar belangrijkste is dat papa en mama zijn een stuk minder gestressed zijn omdat er eindelijk gewoon weer een potje aan spaargeld staat voor onvoorziene dingen en er weer eens geld is voor wat leuks.. Ik heb bij mijn zus echt gezien hoeveel invloed dat heeft!  Alle sjeu gaat er toch af als je overal zorgen om moet maken.

Ik heb dit jaar gedacht dat ik het TBM zijn ook (gedeeltelijk) op moest geven.. omdat mijn man in zijn werk met een reorganisatie werd geconfronteerd. Wij zijn voor nu de dans ontsprongen.. maar ik heb zitten rekenen dat dat voor ons ook maar tijdelijk zal zijn.. op termijn moet ik gewoon weer gaan werken. Niet hoeven te werken is gewoon luxe en banen die alleen binnen schooltijden zijn, zijn bijna niet te krijgen.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Laura73  schreef op: 03-10-2012 17:53:45
Goeie post mirps
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Esther_mv_ifmi  schreef op: 03-10-2012 18:55:42

Quote SismvNick:
Jij wilt gewoon niks he jo..

Heb je nou al 3 super goede ideeen gegeven..

hoer
huurmoordenaar
snor taxi..

Maar ja jij wilt er gewoon niks voor doen



kan dat ook parttime? en zwart?
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Jo  schreef op: 03-10-2012 19:06:40
Ik heb het even laten bezinken allemaal.
Ik kom er gewoon niet onderuit werk te gaan zoeken, nu maar eens uitzoeken hoe ik dat wil en wat ik wil.
Als ik besluit om bv 2,5 dag te gaan werken wil ik wel iets zoeken wat ook echt bij me past, al besef ik best dat ik niks te willen heb
In ieder geval heel erg bedankt voor al jullie ideeen en meningen, ik ben anders tegen dingen gaan aankijken.
Ideeen en tips blijven welkom natuurlijk.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Saskia1980  schreef op: 03-10-2012 19:40:01
Heel veel succes, er komt vast iets op je pad wat bij je past.. 
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Susanne-mv-daj  schreef op: 03-10-2012 19:41:47
even voor Fezo, van atum: 03-10-2012 14:04:35
je betaald 15 upc en dan nog is 50 euro voor telefoon en internet,neem een alles in 1 , ben je goedkoper uit
40 euro voor de uitvaart??en 65 voor huis en auto
ga ook daar is voor rondneuzen

wij betalen bv dacht ik 40 euro voor een alles in 1 van upc(ex de eredivisielife, en de extra mediabox ,en de extra kanalen enzo)
en qua verzekeringen, 22 euro voor de uitvaart, 2 volw en 3 kids
huis en auto is 72,maar wel zeer uitgebreidt met oa doorlopende reis, rechtsbijstand enz

enne je ziekenfonds kan waarschijnlijk ook naar beneden
wij betalen nu 285
maar volgend jaar laat ik mijn 4 ster vallen(deze had ik voor meds voor mijn oudste maar dat is volgend jaar nog maar 20 euro per maand)en betalen we maar 230 euro 

ow en de voedselbank schroom je niet om daar binnen te lopen , hier kijken ze nl naar dat wat je per maand overhoudt en niet naar je inkomsten
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Caatje  schreef op: 03-10-2012 20:01:45
Ik las al over een krantenwijk, maar neem dan geen weekkrantje, maar een krant als bijv. de telegraaf. Die breng je 's ochtends vroeg rond, ben je weer thuis als je man weg moet en het verdient stukken beter dan een weekkrant of folders.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Niekie  schreef op: 04-10-2012 09:37:05
Op energie kan je ook besparen, lijkt me? 190 euro nu, als ik het goed heb?
Ik zit extreem laag, weet ik. Maar rond de 120 moet zeker wel lukken, als je echt oplet.

Succes!
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Niekie  schreef op: 04-10-2012 09:39:52
Ik weet dat het lijstje van iemand anders was, maar omdat je zei, dat je hiermee aardig overeen kwam. Dus vandaar...
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Miekie13  schreef op: 04-10-2012 10:56:29
Ik heb eens in het verleden moderatingwerk gedaan, was thuis achter de computer en in shifts. Het is geen werk waar je graag over verteld, maar het verdiend wel als je een beetje kan typen en je bent lekker thuis. Het was niet zwart en werd ook netto uit betaald. Ik had dus een gewoon inkomen.

Verder zou je ook annie connect kunnen proberen. Thuiswerk.
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Ffzo  schreef op: 04-10-2012 12:49:49

Quote Susanne-mv-DAJ:
even voor Fezo, van atum: 03-10-2012 14:04:35
je betaald 15 upc en dan nog is 50 euro voor telefoon en internet,neem een alles in 1 , ben je goedkoper uit
40 euro voor de uitvaart??en 65 voor huis en auto
ga ook daar is voor rondneuzen

wij betalen bv dacht ik 40 euro voor een alles in 1 van upc(ex de eredivisielife, en de extra mediabox ,en de extra kanalen enzo)
en qua verzekeringen, 22 euro voor de uitvaart, 2 volw en 3 kids
huis en auto is 72,maar wel zeer uitgebreidt met oa doorlopende reis, rechtsbijstand enz

enne je ziekenfonds kan waarschijnlijk ook naar beneden
wij betalen nu 285
maar volgend jaar laat ik mijn 4 ster vallen(deze had ik voor meds voor mijn oudste maar dat is volgend jaar nog maar 20 euro per maand)en betalen we maar 230 euro 

ow en de voedselbank schroom je niet om daar binnen te lopen , hier kijken ze nl naar dat wat je per maand overhoudt en niet naar je inkomsten



Ik kan niet zakken in het pakket met ziektekosten vanwege ziekte, ook is daarom mijn premie uitvaart hoger dan normaal. UPC alles in een zijn we voor aan het kijken, maar we zitten nog een jaar vast aan een contract.

Eneco is aan de hoge kant, krijg jaarlijks dan ook een flink bedrag terug. Heb ooit eens € 400 bij moeten betalen, was daar toen goed ziek van, dus dan maar iets meer per maand. Zag al dat we dit jaar 400m3 gas minder hebben verbruikt en stroom hetzelfde, dus verwacht weer rond de € 500 terug.
Bedankt voor het meedenken !
 
Quote
RE: Dilemma bezuinigingen
Myself  schreef op: 04-10-2012 14:40:30

Quote Jo:
Ik heb het even laten bezinken allemaal.
Ik kom er gewoon niet onderuit werk te gaan zoeken, nu maar eens uitzoeken hoe ik dat wil en wat ik wil.
Als ik besluit om bv 2,5 dag te gaan werken wil ik wel iets zoeken wat ook echt bij me past, al besef ik best dat ik niks te willen heb
In ieder geval heel erg bedankt voor al jullie ideeen en meningen, ik ben anders tegen dingen gaan aankijken.
Ideeen en tips blijven welkom natuurlijk.



Dat vind ik dapper van je , het zal geen makkelijke beslissing voor je zijn geweest zo te lezen, maar je bent wel bereid om zelf iets te veranderen aan de situatie, super!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Dilemma bezuinigingen
Naam
Bericht