Menu
 

Topic:

Die Amerikanen toch ook

Melissa  schreef op: 03-10-2012 09:23:47
Ik zit wat op Youtube te kijken en door steeds door te klikken zit ik nu in de 'natural childbirth' filmpjes. Maar echt typisch Amerikaans, Vrouw ligt in het ziekenhuis plat op haar rug aan een infuus, staat een verpleegster naast met een gasmaskertje met pijnstilling, een dokter tussen haar benen en nog een verpleegster dingen te doen die ik niet snap, kind komt eruit en word direct aan alle kanten uitgezogen met een slangetje (neus en mond en heftig ook) , navelstreng word binnen 5 seconden afgeklemt en geknipt door de arts, en dat noemen ze daar een all natural childbirth ....

Dus als je geen keizersnee krijgt heb je een all natural childbirth?

En dan ik de commentaren eronder complimenten van mede-Amerikanen over hoe ontzettend geweldig knap ze het wel niet vinden wat ze gedaan heeft en hoe dapper een natural childbirth wel niet was ....


Tja, denk dat de Amerikanen flauw zouden vallen als ze zien hoe de gemiddelde Nederlander bevalt (al gaat dat ook hard die kant op helaas)
 
Quote
Navigatie
RE: Die Amerikanen toch ook
Liefje  schreef op: 03-10-2012 11:27:46
Hier ook bevalling met ruggeprik gehad en de volgende weer. Het wordt weer een keizersnede maar ook als het dat niet zou worden zou ik in ieder geval pijnbestrijding willen wij kunnen hier in het ziekenhuis nu ook kiezen voor een pompje wat je zelf kunt bedienen wel max 1x per 4 minuten daarnaast volgens mij morfine en dus de ruggeprik.

Ik vind ook dat ieder voorzichzelf mag bepalen hoe er bevallen wordt en ook of er voor pijnstilling gekozen mag worden en gelukkig is dat hier ook zo.


 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Melissa  schreef op: 03-10-2012 11:28:10
En toch ... Aan de ene kant vind ik dat er beter naar de barende vrouw moet worden geluisterd, toch krijg ik een naar gevoel erbij dat je dus naar het ziekenhuis kunt bellen "We komen eraan, heb om de 5 minuten een wee, zet de ruggeprik maar vast klaar". Natuurlijk is dat zelfbeschikking, maar voor mijn gevoel zo ... tja,, onnatuurlijk en risicovol
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
-claudia-  schreef op: 03-10-2012 11:51:31
mja toch ben ik persoonlijk blij dat er tenminste een keuze is voor vrouwen. De 1 zijn pijngrens is de andere niet.

Ik had na 9uur weeënstorm(aan het infuus/opgewekt) 1 cm ontsluiting..daar word je niet vrolijk van.
Toen dochter het benauwd kreeg werd het met spoed keizersnede..nou ik vond de ruggeprik eerlijk gezegd gewoon een hele opluchting..ik was kapot en toen die prik gezet was toen kreeg ik heerlijke warme voeten. En de pijn vloeide weg...heerlijk.

Dat is wat mij nog het meeste bijstaat ervan..

 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Melissa  schreef op: 03-10-2012 12:37:39
dat had ik dus ook ongeveer Claudia, en toen voelde de ruggeprik ook erg goed hoor. Het is ook tegenstrijdig wat ik denk, aan de ene kant vind ik dat er dus echt goed naar de barende moet worden geluisterd, aan de andere kant vind ik dat enige terughoudendheid met een ruggeprik wel mag, dus niet direct met de eerst wee de ruggeprik erin, alleen kan dat niet altijd met elkaar, zoals bijvoorbeeld in dit topic liefje, die kiest zelfs voor een keizersnede over een natuurlijke bevalling, aan de ene kant vind ik dat ze totaal het recht heeft op haar zelfbeschikking, aan de andere kant vind ik het zot dat je naar een gyn kan lopen en zeggen "ik heb geen zin in bevallen, doe maar een keizersnee' en bij liefje was het nog weer een stapje verder zoals ik begreep, daar werd hij zelfs aangeboden terwijl het geen medische noodzaak is. Voor mijn gevoel dus zo fout, maar dat is wel de zelfbeschikking waar ik dan wel weer voor ben ...

Kunnen dingen niet gewoon zwart - wit zijn hahaha
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 03-10-2012 13:03:19
wij bevallen als beesten ... ik vind het vrouw vriendelijker. waarom jammer ? terughoudend met een ruggenprik . mogen wij dat zelf beslissen. wat maak jij je druk. jij wilt op jou manier bevallen , prima ! ik ben blij dat wij vrouwen ook rechten hebben. en dat wij dit nu zelf mogen beslissen. mijn twee super natuurlijke bevallingen hadden meer risico. ga lekker bevallen hoe jij dat graagziet en wilt. maar dat is niet per definitie de beste keuze
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Meanne  schreef op: 03-10-2012 13:12:14
Ik kijk ook wel eens naar programma's waar de amerikaanse vrouw bevalt en buiten dat ikhet allemaal heel medisch vind, vind ik ze ook altijd zo schreeuwen

Bij mijn tweede was ik totaal in paniek toen haar hartslag wegviel, dat gebeurde bij de oudste en die is met grof geweld ter wereld gekomen en moest gelijk weg. Ik was zo bang dat het weer die kant op ging.
Ik heb gegilt en geschreeuwd de vk heeft mij zelfs een klap in mij gezicht gegeven om mij. Weer even op aarde te krijgeN. 
Na bevallen zei ik sorry voor mijn gedrag tegen de gyn en vk, ik leek wel een amerikaanse met mijn gegil. De gyn begon te lachen..ze zei dit was verre weg geen amerikaanse vrouw....

Bij de derde wilde ik een ruggenprik, zou in mijn dossier staan, ik heb er ruim 24 uur om moeten vragen want ze wilde het niet.....achteraf heb ik er ook spijt van gehad!! Hier komt geen bevalling meer maar zou never nooit meer een ruggenprik willen.
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Mamax2  schreef op: 03-10-2012 15:10:29
Ik denk dat  'natural birth'bij amerikanen gelijk staat aan via de vagina bevallen. dat daar een hoop poespas bij komt kijken daar kijken ze niet naar.

typisch amerikaans is het zeker!
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Ivy  schreef op: 03-10-2012 15:34:02
Voor zover ik weet is ''natural birth'' gewoon een uitdrukking/benaming. 

 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Mus  schreef op: 03-10-2012 15:37:56
In Amerika vinden ze ons waarschijnlijk heel vreemd! Ik vind wel dat er een keuze moet zijn!   En vaak wordt er niet geluisterd in Nederland, als een vrouw een ruggenprik wil hebben. Het wordt gezien als zwakte vaak. Belachelijk vind ik dat. Ik vind dat een vrije keuze moet zijn, en daar respectvol mee omgegaan moet worden.  Ik heb mijn drie kinderen zonder pijnstilling gekregen, maar heb niet het idee dat ik meer of minder gepresteerd heb dan iemand met pijnstilling!

p.s. het is inderdaad zo dat als een kind via de natuurlijke weg geboren wordt het natural birth im Amerika heet ;-)
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Anon  schreef op: 03-10-2012 15:54:51

Quote Deborah op de mobiel:
wij bevallen als beesten ... ik vind het vrouw vriendelijker. waarom jammer ? terughoudend met een ruggenprik . mogen wij dat zelf beslissen. wat maak jij je druk. jij wilt op jou manier bevallen , prima ! ik ben blij dat wij vrouwen ook rechten hebben. en dat wij dit nu zelf mogen beslissen. mijn twee super natuurlijke bevallingen hadden meer risico. ga lekker bevallen hoe jij dat graagziet en wilt. maar dat is niet per definitie de beste keuze



Ik heb helaas 2 keer in mijn omgeving gezien wat de gevolgen kunnen zijn van medisch ingrijpen  (in beide gevallen ruggeprikken) terwijl dit niet noodzakelijk is... de moeders leiden nu jaren later nog onder de schade die de ruggeprik heeft aangevraagd. 1 ervan is na 5 jaar nog steeds arbeidsongeschikt en kan niet voor haar eigen kind zorgen. Ik denk dat dat risico wel eens wordt onderschat.

Ik vind dat er goed naar patienten in het algemeen geluisterd moet worden, dus ook bevallende vrouwen, maar dat iedereen ook goed en eerlijk moet worden voorgelicht. Wat zijn de voordelen en wat zijn de risico's. Dit moet voor de bevalling gebeuren want tijdens kan je niet reeel denken als je pijn hebt, je wilt ervan af en als er dan een oplossing is ga je ervoor. Ik had geen pijnstilling nodig (heb bij de eerste zelfs liggen slapen tijdens de weeen, nummer 2 lekker gekletst en pas bij nummer 3 echt mijn weeen (4 of 5) weg moeten puffen, ik wist niet wat mij overkwam), maar ben ook nooit ingelicht. Dat is een gemiste kans.
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Jo  schreef op: 03-10-2012 15:55:54
Ik heb diabetes en dan moet je naar een gyn ipv een verloskundige en bevallen in het ziekenhuis.
Aan de ene kant prettig aan de andere kant vervelend want ik heb in die 9 maanden wel 6 verschillende gyns gezien.
Maar nog nooit is er bij mij 1 keer gesproken over pijnstilling of gevraagd of ik het eventueel zou willen.
Ook niet tijdens mijn bevalling, al moet ik zeggen dat ik 8 cm had toen ik aankwam en je dan geen ruggeprik meer krijgt (dacht ik).


 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Mirps01  schreef op: 03-10-2012 16:04:00
Ik ben 3x buiten NL bevallen, 3x in een ander land. 3x in het ziekenhuis en de laatste keer in het ziekenhuis.
Overal is er naar MIJ geluisterd. En overal heb ik een goede lieve zorgzame ervaring gehad.
Ik heb het 1x zonder ruggeprik gedaan en 2x met. EN ik vond de laatste keer met net zo heerlijk als de 2e waar ik letterlijk gedacht heb dat ik dood zou gaan. Ik voel me ook geen held dat ik dat volgehouden heb. Ik voel me ook geen whimp dat ik de 3e keer een ruggeprik gehad heb. Eigenlijk heb ik de 3e het meest bewust meegemaakt. Mijn eigen gyn stond op afstand te kijken terwijl ik het kindje volledig zelf heb uitgeperst. En ik mocht, meteen kindje op de borst.. ben bevallen in een als soort hotelkamer ingerichte kraamkamer...alles zoals van te voren was afgesproken.

Het is niet dat americanen afwijken.. als je eenmaal buiten NL bent, dan zijn de NL-ers de grote uitzondering met die grote calvinistiche adoratie voor een pijnstilling loze bevalling. Dat is juist iets typisch Nederlands..

weet je wat mij dan weer opvalt? Als americanen en bijna alle andere mensen uit landen buiten NL  het hebben over de geboorte hebben ze het over de emotie van het  krijgen van het kind.. En als Nederlanders het hebben over geboorte gaat het altijd over het aantal uren en pijn en wel of niet knip.. Over de uitdrijving.. Zoals iemand in Spanje me ooit zei.. he, wat een focus op je bevalling.. het leven van je kind begint erna hoor!

Sindsdien denk ik dat ze gelijk had. Het gaat erom dat je veilig voelt.. maar ook dat je veilig bent..Het gaat er niet om HOE de baby wordt geboren, wel dat het met zo weinig mogelijk schade wordt geboren voor moeder en kind. Want daarna komt het pas..

Ik heb je filmpje niet bekeken. Geen behoefte aan..ik heb mijn eigen ervaring.. maar ik ga ervan uit dat de baby gezond geboren is en de moeder blij was met haar ervaring, zo blij en tevreden dat ze het heeft willen delen.. dan is toch in ieder opzicjt elke doelstelling  van een bevalling gehaald..  GEZOND KIND, BLIJE MOEDER? de rest is totale bijzaak.




 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Mirps01  schreef op: 03-10-2012 16:05:17
Er moest staan en de laatste keer in de VS ipv in het ziekenhuis. Ik doe alleen ziekenhuisbevallingen.
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Macife  schreef op: 03-10-2012 16:08:45
ik ben blij dat de mogenlijkheid is om pijnbestrijding te vragen en te krijgen.

ik kon me totaal niet ontspannen..kreeg wee naar wee naar wee
in het zh kreeg ik een spuit en die vond ik heerlijk..zo heb ik ontspannen kunnen werken naar de ontsluiting.. de hoge piek weeen op het einde moest ik wel natuurlijk weg puffen,maar waren niet zo hevig als te voren.

de volgende keer zou ik het zo weer doen
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 03-10-2012 16:16:26
mirps dat valt mij ook op. de meeste om mij heen kijken echt niet met plezier terug naar hun bevalling. het gaat altijd over de duur , knip en pijn. terwijl het zo mooi kan zijn mits er naar je geluisterd word. niemand ligt je in hoe ondragelijk de pijn kan zijn, de vormen van pijnstilling ... mij overviel de pijn ontzettend
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Danimvsenna  schreef op: 03-10-2012 18:10:32
Ik sta er vaak ook zo van te kijken als ik 16&pregnant of one born every minute zit te kijken dat ze ver voor de geboorte al besloten hebben voor een ruggenprik te gaan.
En dat er in het ziekenhuis al word gezegt "Je zit nu op de 4 cm ontsluiting, wilt u een ruggenprik?".

Maar aan de andere kant, als je het gewend bent, en iedereen doet het zo, waarom zou je het dan anders gaan doen.

En als je van iedereen hoord dat bevallen zo'n hell is en het zo'n pijn doet, en je kan kiezen voor bevallen met een stuk minder pijn... dan ben je toch gek om daar nee tegen te zeggen?!


Mij maakt het niet uit waar of hoe iemand bevalt, als de gezondheid van het kind maar voorop staat.
Bij Senna heb ik geen pijnstilling gehad, heb ook helemaal niet het idee gehad het nodig te hebben.
Maar mijn bevalling is die van een ander niet.
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Ivy  schreef op: 03-10-2012 18:54:10
Ach, hier in België staan ze ook raar te kijken dat ik 6x zonder enige vorm van pijnstilling bevallen ben.  Voor mij is het normaal.

Het is voor een deel maar net waarmee je bent opgegroeid.  Voor een deel hoe je er zelf tegenaan kijkt en verder hangt het natuurlijk van je lichaam af.  Kan me voorstellen dat er veel vrouwen zijn die het niet eens zonder hadden gered.

Een ideale bevalling is geweldig, heb het 3x mee mogen maken.  Helaas is het niet voor iedereen weggelegd en dan is het maar wat fijn dat er artsen, ziekenhuizen en pijnstilling bestaan!

Ik heb ook een zusje die 1x bevallen is en nu zegt dat ze of nooit meer kinderen krijgt of alleen met een keizersnede.  En dat terwijl ze in no-time onder water bevallen is.  Iedereen ervaart haar bevallingen anders. 

Wel zou het fijn zijn als ook in ziekenhuizen steeds in de eerste plaats naar het kindje, dan naar de moeder en pas daarna naar tijd/geld gekeken werd.

 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Melissa   schreef op: 03-10-2012 18:54:21

Quote Deborah op de mobiel:
wij bevallen als beesten ... ik vind het vrouw vriendelijker. waarom jammer ? terughoudend met een ruggenprik . mogen wij dat zelf beslissen. wat maak jij je druk. jij wilt op jou manier bevallen , prima ! ik ben blij dat wij vrouwen ook rechten hebben. en dat wij dit nu zelf mogen beslissen. mijn twee super natuurlijke bevallingen hadden meer risico. ga lekker bevallen hoe jij dat graagziet en wilt. maar dat is niet per definitie de beste keuze

Heb je wel mijn hele tekst gelezen deborah, ik zeg juist dat ik er tegenstrijdig over denk. Ik beval trouwens niet als een beest, maar gewoon zoals een zoogdier, zoals bijna elk ander zoogdier op deze wereld, normaal zonder poespas.

En ik vind het jammer omdat ik me toch ergens betrokken voel, ook mijn zusje moet waarschijnlijk in de toekomst kinderen krijgen, ook mijn kinderen zullen kinderen krijgen. Ik hoop voor ze dat ze een prachtige bevalling mogen hebben, veel zelfvertrouwen hebben een plezierige bevalling hebben en niet zo bang zijn zoals zo velen hier, en ik hoop ook dat ze dan ook mogen kiezen wat hun het beste lijkt, ik denk niet dat de vrouw zoveel rechten rondom de bevalling moeten worden weggenomen. Alleen dat ik het dus wel jammer vind dat vrouwen zo bang worden gemaakt voor bevallen dat ze uberhaupt willen beginnen met een ruggeprik en een gyn ipv vertrouwen in hun lijf en kijken het au naturel doen, net zoals jij het dus vind dat ik een beestachtige bevalling heb gehad, vind ik zo'n bevalling overgemedicaliseerd en echt gevaarlijk, je gaat gewoon in een gezond lijf prikken, porren en met processen bemoeien die het best ongemoeid kunnen blijven in mijn mening, jij jouw mening, ik de mijne, maar hoef je niet zo fel om te worden
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Janneke  schreef op: 03-10-2012 18:55:25
Ik kreeg de ruggenprik aangeboden, maar sch**t 7 kleuren als ik alleen al eraan denk wat er mis zou kunnen gaan, ik heb dus vriendelijk bedankt. Ik dutfde het echt niet 
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Ivy  schreef op: 03-10-2012 19:02:04

Quote melissa:
[...] Alleen dat ik het dus wel jammer vind dat vrouwen zo bang worden gemaakt voor bevallen dat ze uberhaupt willen beginnen met een ruggeprik en een gyn ipv vertrouwen in hun lijf en kijken het au naturel doen,



Op zich is het inderdaad wel apart dat vrouwen al duizenden jaren bevallen, maar dat men nu vaak het idee krijgt dat het niet au naturel zou kunnen. 
Aan de andere kant, vroeger stierven wel veel vrouwen en baby's tijdens of vlak na de bevalling.

Het mooiste is als een vrouw vol (zelf)vertrouwen aan haar bevalling kan beginnen.  In de eerste plaats met vertrouwen in haar lichaam en daarnaast met vertrouwen dat degene die haar bijstaat de allerbeste keuzes zal maken voor haar baby en haar (en niet vanwege tijd of geld)

Persoonlijk ben ik elke keer weer doodsbang om te bevallen en nog banger voor een ruggenprik.  Maar kennelijk ook niet bang genoeg, want ben er telkens toch weer aan begonnen ;-)
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Liefje  schreef op: 03-10-2012 19:06:23

Quote melissa:
dat had ik dus ook ongeveer Claudia, en toen voelde de ruggeprik ook erg goed hoor. Het is ook tegenstrijdig wat ik denk, aan de ene kant vind ik dat er dus echt goed naar de barende moet worden geluisterd, aan de andere kant vind ik dat enige terughoudendheid met een ruggeprik wel mag, dus niet direct met de eerst wee de ruggeprik erin, alleen kan dat niet altijd met elkaar, zoals bijvoorbeeld in dit topic liefje, die kiest zelfs voor een keizersnede over een natuurlijke bevalling, aan de ene kant vind ik dat ze totaal het recht heeft op haar zelfbeschikking, aan de andere kant vind ik het zot dat je naar een gyn kan lopen en zeggen "ik heb geen zin in bevallen, doe maar een keizersnee' en bij liefje was het nog weer een stapje verder zoals ik begreep, daar werd hij zelfs aangeboden terwijl het geen medische noodzaak is. Voor mijn gevoel dus zo fout, maar dat is wel de zelfbeschikking waar ik dan wel weer voor ben ...

Kunnen dingen niet gewoon zwart - wit zijn hahaha



Ho ik ga je even corrigeren bij mijn eerste bevalling was er zeker medische noodzaak en nu ook aangezien we hier geen risico willen lopen op wondscheuring!
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Melissa   schreef op: 03-10-2012 19:08:23
Het schijnt dat de grootste baby/moeder sterfte is begonnen toen mannen zich gingen bemoeien met bevallen. Slechte hygiene op 1, verplaatsen van een barende naar een ziekenzaal met andere vrouwen met bacteriële infecties (en dan niet de handen wassen als ze van de ene vrouw naar de andere gingen), onnodige ingrepen (en toen waren die nog een stuk riskanter dan nu). DOor de hoogte sterftecijfers van toen is er de indruk gegegeven dat bevalling iets supersupergevaarlijks is en vooral iets om heel bang voor te zijn en vooral veel dokters en instrumenten bij nodig hebt.

Daarvoor bevielen vrouwen (alle westerse vrouwen) gewoon thuis met behulp van een vroedvrouw (een wijze vrouw, niet persé een verloskundige) en was het sterftecijfer niet zo hoog (al vast en zeker hoger dan nu)
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Melissa   schreef op: 03-10-2012 19:09:31

Quote Liefje:
[...]

Ho ik ga je even corrigeren bij mijn eerste bevalling was er zeker medische noodzaak en nu ook aangezien we hier geen risico willen lopen op wondscheuring!

Oh ok, ik dacht dat je op zich wel vaginaal kon bevalling maar dat je vanwege je vorige bevalling een keuze was gegeven, dat alletwee kan en mag van de gyn en dat je zelf gekozen hebt voor een keizersnee. Verkeerd begrepen dan.
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Ivy  schreef op: 03-10-2012 19:14:12
Melissa, misschien dat het beleid/protocol helemaal zou veranderen als bevallingen alleen geleid zouden mogen worden door vrouwelijke artsen die zelf al eerder bevallen zijn? 
Ik denk ook niet dat een man uit een studieboek kan leren wat een bevalling is.  Misschien dat daardoor de laatste tientallen jaren zoveel veranderd is.
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Liefje  schreef op: 03-10-2012 19:14:24
Daarnaast vind ik het eigenlijk ook ja onzin een bevalling is normaal bij kinderen krijgen maar het gaat niet om de bevalling het gaat erom wanneer de baby er is.


 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Liefje  schreef op: 03-10-2012 19:17:06

Quote melissa:
[...]Oh ok, ik dacht dat je op zich wel vaginaal kon bevalling maar dat je vanwege je vorige bevalling een keuze was gegeven, dat alletwee kan en mag van de gyn en dat je zelf gekozen hebt voor een keizersnee. Verkeerd begrepen dan.



Ja ik mag ook natuurlijk bevallen maar ik ga dat risico niet nemen. Als ik zonder enige risico natuurlijk zou kunnen bevallen dan was ik daar zeker voor gegaan omdat het herstel vele malen sneller is.
 
Quote
RE: Die Amerikanen toch ook
Marie8  schreef op: 03-10-2012 19:41:10

Quote Mirps01:
..

Sindsdien denk ik dat ze gelijk had. Het gaat erom dat je veilig voelt.. maar ook dat je veilig bent..Het gaat er niet om HOE de baby wordt geboren, wel dat het met zo weinig mogelijk schade wordt geboren voor moeder en kind. Want daarna komt het pas..



Dat vind ik eigenlijk wel mooi gezegd.

Toch zou ik niet snel kiezen voor pijnstilling.
Hoef sowieso niet meer te kiezen  Maar ik had echt 2 hele prima bevallingen zonder pijnstilling en het voelde totaal ook niet als nodig. Ik vond het niet bijzonder pijnlijk.
Maar goed, dat weet je niet van tevoren en als pijnstilling de norm is, ga je daarin mee.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Die Amerikanen toch ook
Naam
Bericht