Menu
 

Topic:

wie heeft er geen smartphone .....

Spatje  schreef op: 02-10-2012 10:24:34
en waarom niet?

nou ik heb er geen , heb een gsm van de kijkshop voor 15 euro, kan er niet eens foto's mee maken, alleen bellen en sms-en, ik zou wel graag een smartphone willen , maar ben bang dat ik dan zo'n mama word die constant met dat ding in haar handen zit bij ieder bliepje en tringeltje

maar toch stiekem zou ik wel willen
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Spatje  schreef op: 02-10-2012 10:27:31
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Harleysmama  schreef op: 02-10-2012 10:31:44
Ik heb een smartphone. En ik zit ook niet bij ieder biepje meteen op mijn telefoon te kijken. Ik gebruik hem als ik onderweg ben van huis naar het werk, om met een vriendin te kletsen en ook als ik weer naar huis ga. Voor de rest ligt hij als ik thuis ben gewoon op tafel. En als ik aan het werk ben, wil ik hem nog wel eens gebruiken, maar dat is meestal als ik het heel rustig heb.
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Mvl&d  schreef op: 02-10-2012 10:31:53
Ik ! Ik heb een oude nokia waarmee je alleen kan bellen en smsen, batterij gaat iets van 2 weken mee. (ideaal!) Voor foto's heb ik een hele goeie camera, internetten doe ik gewoon op de computer. Misschien ouderwets maar dat boeit me niet.

Ik heb dus juist helemaal niet de behoefte aan een smartphone!
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Sabinemvyinthe  schreef op: 02-10-2012 10:32:06

Ik begrijp je angst wel, die is namelijk aardig gegrond (hoewel er natuurlijk altijd uitzonderingen zijn ).

Ik heb wel een smartphone, een blackberry. Veel apps die tegenwoordig hip zijn werken niet op mijn telefoon. Wel heb ik whatsapp, daar maak ik veel te veel gebruik van.


Om mij heen zie ik alleen maar mensen die constant aan het bliepen zijn..

 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Angelique  schreef op: 02-10-2012 10:32:36
whahahaha hier nog een
oke heb een wat luxere als jij nu hebt maar geen smartphone
zou ook willen hoor maar heb prey paid en dan zou een abotje toch wel handig zijn dus tja
maaaar er is hoop als goed is mag erwi deze of volgende maand een andere foon van de zaak dan kan ik de zijne krijgen een galaxy s2 dan is gaan zoeken naar geodkope sim only

maaar afscheid van mijn huidige foon zal zwaar vallen ben er aan verknocht
deze heb ik nu
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Spatje  schreef op: 02-10-2012 10:33:41
ik ben nu 5,95 per maand kwijt en dan veel meer uiteraard als ik er een neem, plus het feit dat als ik bv op het schoolplein sta of waar dan ook, echt iedereen heeft zo''n ding vast, hmmmmm, en ik wil het niet, maar stiekem wel
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Claudia  schreef op: 02-10-2012 10:56:15
ikke...omdat ik er totaal geen verstand van heb, ik snap er niks van..van dat whatsap en en apjes enz...en kzie overal mensen constant met de telefoon zitten. Zelfs onder een etentje..:-S

Als ik kan bellen en smsen vind ik het prima. Thuis kan ik wel op internet als het nodig is.
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Eefje  schreef op: 02-10-2012 11:08:49
Oh, Claudia, ik vind dat ook zo ergerlijk en vooral asociaal! Al die mensen die totaal vergroeid zijn met hun telefoon, bah! 

Op sommige verjaardagen ook, zitten ze op een rij op hun telefoon te koekeloeren, een fatsoenlijk gesprek is er niet meer bij.  En je ziet het overal, op terrasjes en idd in restaurants. Ik werkte in een winkel, en daar stonden tijdens het pinnen nog te sms'en en Facebook te bekijken. En als je dan zei dat ze de pin moesten invoeren, omdat het anders te lang duurde en het werd afgebroken, kreeg je ook nog een norse blik. Pfff, ik klink misschien als een ouwe muts, maar ik vind het echt een verarming van de maatschappij.

ik vind Facebook ook heel leuk, en zit veel op internet en op Mama life , maar als ik thuis ben ik heb ik bv.. mijn mobiel niet aan staan. Ik ben toch thuis? Bel me maar! 

Laatst zag ik een advertentie in de krant staan, je kon met veel korting reizen met het openbaar vervoer in onze regio. Maaaaaar die korting kon je alleen krijgen als je de App had. Het moet toch niet gekker worden..... 

Duidelijk dus: ik heb geen smartphone! Hahaha!
ik heb wel een mobiel voor bellen, sms'en, en foto's maken. Maar verder niet.
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Ivy  schreef op: 02-10-2012 11:24:06
Ik heb geen mobieltje

Moet wel een simpel ding gaan aanschaffen voor als ik van huis ben en m'n oudste thuis blijft, maar alleen hij zal dat nummer krijgen.

Waarom ik er geen heb?  Ik houd niet van mobieltjes
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Sabrah  schreef op: 02-10-2012 11:24:14
Ik heb sinds kort een smartphone en had hetzelfde gevoel als jij. En ja, ik kijk er wel vaer op maar het is echt niet zo dat ik onlosmakelijk verbonden ben met het ding. Het is echt reuze handig om mail bij te houden en leuk als je meteen een foto op facebook wilt plaatsen. Ook het whatsappen vind ik reuze handig. Internetten doe ik eigenlijk alleen maar in nood want ik vind het toch wel omslachtig en het beeld is me dan echt te klein.


 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Caithy  schreef op: 02-10-2012 11:27:21
Ja Spat!!!! JE MOET GEWOON EEN SMART PHONE!!!!!!!!!!

Ik ben voor! Ja ik kijk er veel op, met name als ik een whatapp krijg en als ik op bezoek ben dan ligt hij of op de tafel of gewoon in de tas, maar als ik beide kids bij me heb dan blijft hij gerust eens in de auto als ik op bezoek ga!
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Spatje  schreef op: 02-10-2012 11:28:57
weten jullie wat het is he, ik heb de pc de hele dag aan, en doe tussendoor het huishouden, de kids enz, maar heb toch wel vaker de neiging om even te gaan zitten, dat maakt ook allemaal niet uit, alles loopt hier goed , maar ik wil de pc gewoon niet meer aan en dat lijkt me reuze fijn met zo''n ding hahahahahaha

btw ik was deze week bij mijn moedr en zou een belangrijke mail krijgen, alleen deed internet het daar niet, tja zegt mijn man, mss moet je eens met de tijd meegaan en een smartphone aanschaffen, vandaar dit topic
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Caithy  schreef op: 02-10-2012 11:38:33
Ik ben het volledig met je man eens!! 
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Heleenmv2  schreef op: 02-10-2012 11:47:41
Ik heb er ook geen. Heb waarschijnlijk dezelfde mobiel als jij, ook met een heel goedkoop sim-only abonnement. Ik heb het ding vooral voor als ik met de auto op pad ga, zodat ik iemand kan bellen als ik met pech kom te staan. Dus niet zodat iedereen mij kan bellen als ik niet thuis ben. ALs ik naar school fiets ofzo ligt het ding ook vrijwel altijd thuis. Ik kom er soms pas dagen later achter dat iemand mij een SMS gestuurd heeft.
Vind het wel prima zo, ik zit al véél te veel achter de laptop, af en toe even NIET naar een schermpje kijken is ook wel goed.
Wordt er soms ook wel eens wat benauwd van, dat altijd en eeuwig bereikbaar moeten zijn. Het slokt ook ZO enorm veel tijd op al die mailtjes beantwoorden en je FB bijhouden etc.
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Esther Mv Thomas  schreef op: 02-10-2012 12:02:32
Ik heb geen smartphone, omdat ik ze erg duur vindt. Ik wil sowieso geen abonnement, dat heb ik nu ook niet met mijn normale mobieltje. Ik denk dat ik voor 20 of 30 Euro per jaar verbel....SMS'en doe ik niet aan, ik zou niet weten met wie.....Mijn man doet dat ook niet (wij mailen wel als we op het werk zitten, maar ook niet heel veel, meestal als het nodig is ("schat, wat eten we vandaag?") en vrienden heb ik niet (nee, ik ben niet zielig......).
Maar mijn mobieltje gaat wel raar doen nu (steeds sneller opladen, terwijl hij alleen maar aan staat) en de volgende zal dan wel een smartphone worden, maar dan prepaid. Op steeds meer plekken is er gratis WiFi en dat is dan genoeg voor mij. Ik heb wel een Ipad die ik meeneem als ik bijv. naar een indoorspeeltuin ga (vaak), daar is ook gratis WiFi.
Het is vooral dat ik gebeld kan worden als er iets met ons zoontje is (school, BSO) en op vakantie is het handig (binnenland).

Ik zit ook al erg veel achter de computer en Ipad en als ik buiten ben, wil ik niet constant met zo'n ding rondlopen (zou ook niet weten waarom, want om nu SMS'jes naar vreemden te sturen......?).

Toevallig stonden wij zaterdag bij een tuincentrum met onze dieren en hoeveel mensen er langslopen met een telefoon aan hun oor of in de hand, niet normaal meer......
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Anne Mv 3  schreef op: 02-10-2012 12:09:38
Als je de pc minder aan wilt zetten dan is een tablet een mooie oplossing.
Mijn man heeft een smartphone, en ik word soms niet goed van alle piepjes als er weer een bericht ergens gepost is of als er mail binnenkomt.
Voor buitenshuis heb ik geen smartphone nodig. Als ik even snel mail wil checken gebruik ik de tablet. Dat vind ik dan wel weer ideaal, groter scherm!
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Jomi  schreef op: 02-10-2012 12:30:42
Spatje je kan zoveel leuke dingen doen met een smartphone....
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Femke  schreef op: 02-10-2012 12:34:45
Ik heb erook geen, zonde van mijn geld, heb een prepaid om voor noodgevallen gebeld te worden of zelf te bellen, tja en verder check ik gewoon mijnmail elke dag..Vriendinnen vindnen het soms jammer en ik mis ook weleens wat, maar ik wil er niet zo veel tijd en geld aan besteden, werk veel, sport veel en de rest van de tijd gaat op aan mijn relatie, huishouden en de kids...Netals dat je dan altijd moet gaan reageren, daar heb ik vaak helemaal geen zin in....oja heb er 1 gehad vorig jaar, prepaid en die was ik kwijtgeraakt, nu heb ik er 1 van 15 euro met beltegoed, blijft twee weken opgeladen en mis mijn oudere niet, tja ik mis soms dat ik een fotoo kan maken om thuis te laten zien, ben dan toch ook weer te lui om die foto's weer naar de pc over te zetten om ze vervolgens in het boek te drukken...dus nee mis hem niet
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Mamami  schreef op: 02-10-2012 12:42:12
Ik heb nog een ouderwetse Nokia prepaid. Ik ben bereikbaar en kan in noodgevallen zelf bellen. Meer  heb ik niet nodig.  Heb diverse mensen in mijn omgeving met een smartphone en ik erger me er aan. Zit je te praten met iemand, wordt er steeds naar de telefoon gekeken of berichtjes getypt, bij ieder geluidje moet gekeken worden... echt zo irritant.

Is ongeveer hetzelfde als ik met iemand sta te praten en draai me tijdens het gesprek om om met een ander te gaan praten, maar blijkbaar beseffen mensen met een smartphoneverslaving dat niet eens.
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Jarofe  schreef op: 02-10-2012 12:56:27
hier ook een ouderwetse nokia ding is onverwoestbaar.
Ik heb hem enkelt aan staan als het mij uitkomt, thuis heb ik de huistelefoon.
Ik zie het hele nut niet zo van het continu op internet moeten kunnen
Het is al heel wat dat ik sinds een jaar een mobiel heb, heb ik heel lang uitgesteld ik vind dat altijd maar bereikbaar moeten zijn niet nodig.
Steeds al discussie's met mijn man die echt op elke berichtje of telefoontje erop af stormt leuk als je gezellig met het gezin aan tafel zit dan kan dat ding best uit bellen ze later wel weer terug.
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Flower  schreef op: 02-10-2012 13:09:43
hier ook geen eentje.
en hier ook een nokia, kan er mee sms en bellen en foto's mee maken.
hier kom ook bewust niet zo'n ander ding.

ik zit veel op de pc, ga met m'n tijd mee, maar kom op zeg, je hoeft toch niet 24 uur per dag bereikbaar te zijn om je mail te openen??
al het voor je werk is ala, dat snap ik.
ik ben dus bang dat wanneer ik zo'n ding aanschaf het idd erg verlavend gaat werken en ik ook constant met dat ding bezig ben, zeg ik eerlijk, en dat wil ik dus NIET.

ik krijg er steeds meer een afschuw van.
ben op visite bij mijn schoonouders en zit ik naast m'n schoonzus??? continu pakt ze dat ding.
ik vindt het zo niet sociaal, ik denk dan ooooo, geen gesprekstof genoeg??
ze gaat dan gewoon spelletjes zitten doen......
en afgelopen vrijdag, huis vol tieners, iedereen blijft eten en daarna film kijken.
meer dan de helft van de kids zit dan inzichzelf gekeerd te whatsappen.....
heb daar toch zo'n moeite mee......
dan zit je gewoon als groep gezellig bij elkaar.......ieder in zijn eigen wereldtje....
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Eefje  schreef op: 02-10-2012 13:19:37
Hahaha Mamami en Flowerpower, dat is dus precies wat ik ook bedoel!

 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Roze  schreef op: 02-10-2012 13:19:57
Grappig... ik dacht echt dat ik de enige was zonder
Ik heb een oude siemens (afdankertje van mijn man, ooit geloof ik gratis bij de postbank ofzo).
Ik bel/sms niet eens veel. M'n internetverslaving is veel erger, dus ik wil ook helemaal niet meer, komt er helemaal niets van mijn huishouden meer terecht
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Eefje  schreef op: 02-10-2012 13:20:53
Oeps, de i-Pad maakt er Flowerpower van.....

 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Flower  schreef op: 02-10-2012 13:21:46
haaaa, ook leuk flowerpowerrrrrr
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Flower  schreef op: 02-10-2012 13:25:51
ach weet je, als je zo'n ding leuk vindt, en je gebruikt um voor bepaalde doeleinden, goed toch???
mijn dochter heeft er ook eentje hoor, en voor haar is het super makkelijk, gratis whatsapp, kost haar ook geen beltegoed.
alleen jammer voor haar kan ze mij niet bereiken, want ma heeft zo'n ding van uit de prehistorie......
maar ook dat......ze hoeft me niet altijd te bereiken, en ik haar ook niet, ze heeft altijd wat bel tegoed, voor als er wat is.....
ik heb natuurlijk wel altijd mijn mobil bij me. dus met 1 sms je kan ik haar bellen.

maar ach dat geloer op die dingen in gezelschap......
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Esther_mv_ifmi  schreef op: 02-10-2012 13:27:17
ik noem mijn telefoon geen smartphone hoor: ik ben degene die smart genoeg is om die telefoon te bedienen
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Flower  schreef op: 02-10-2012 13:27:51
alsof je zo belangrijk en onmisbsaar bent dat je ala minuut je mail moet checken en beantwoorden.....daar zakt me de broek dan zo langzaamerhand van af......
maar zal mss ook wel aan mij liggen.......maak me nogal druk de laatste tijd, haaaaa
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Flower  schreef op: 02-10-2012 13:28:38

Quote Esther_mv_IFMI:
ik noem mijn telefoon geen smartphone hoor: ik ben degene die smart genoeg is om die telefoon te bedienen



maar dan is het goed toch?? veel doen dat dus niet......
 
Quote
RE: wie heeft er geen smartphone .....
Wilmama  schreef op: 02-10-2012 13:40:25

Quote mvl:
Ik ! Ik heb een oude nokia waarmee je alleen kan bellen en smsen, batterij gaat iets van 2 weken mee. (ideaal!) Voor foto's heb ik een hele goeie camera, internetten doe ik gewoon op de computer. Misschien ouderwets maar dat boeit me niet.

Ik heb dus juist helemaal niet de behoefte aan een smartphone!



bij mij precies hetzelfde. een telefoon heb ik nodig om te bellen en sms-en en verder niet.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op wie heeft er geen smartphone .....
Naam
Bericht