Menu
 

Topic:

Problemen op school

Mama  schreef op: 01-10-2012 11:39:06

Mijn zoontje is in de zomervakantie 4 geworden en gaat sinds enkele weken naar school. Hij vindt het erg leuk en gaat met plezier ernaartoe. Nou is mijn zoon een erg enthousiast en druk kind wat het moeilijk vindt om stil te zitten. Hij is erg prikkelgevoelig dus met zoveel kindjes om hem heen gaan alle remmen los. Hij luistert niet naar de juf of zegt dat hij iets niet meer doet om het 5 minuten later weer te doen. Ook is hij naar de andere kindjes toe erg overheersend. Hij stormt er smorgens vroeg al op af wat die kindjes aan het schrikken maakt. Er zit geen kwaad in hem, hij is 'alleen maar' over-enthousiast en moeilijk te temperen. Ik vergelijk hem wel eens met een puppy. Dezelfde begroeting wanneer ze iemand tegenkomen die ze kennen, hij springt nog net niet tegen zo’n kindje aan. Met tikkertje spelen zal hij bv als hij achter een kind aanzit niet stoppen wanneer hij er bijna is maar dwars door zo’n kind heen lopen. Of hij slaat met een speelgoedhamer op de hoofden van een kindje terwijl hij luid tok tok roept. De juf doet haar best met hem. Hij heeft bv een klok die op 5 of 10 min gezet wordt wanneer hij echt even moet blijven zitten tijdens een uitleg en ook zit er aan het tafeltje naast hem geen kindje zodat hij minder snel afgeleid wordt. Zo proberen ze hem toch in het gareel te houden. Met werkjes die hij leuk vind (bouwen, constructiemateriaal etc) gaat het ook een stuk beter dan wanneer hij bv moet tekenen. De juf geeft aan dat hij erg pienter is en alleen maar mee wil doen met werkjes waar hij uitdaging in vindt. Thuis gaat het een stuk beter maar daar heeft hij ook veel minder prikkels. Hij kan zo een half uur aan het puzzelen zijn en van het weekend was hij 1,5 uur bezig met lego bouwen. Hij kán dus wel rustig en geconcentreerd bezig zijn. Ik merk dat de ouders van de andere kinderen een stuk minder enthousiast reageren wanneer ik mn zoontje ophaal terwijl aan het begin van het schooljaar altijd wel iemand me aansprak voor een gezellig praatje. Ook reageren de kindjes nuffig wanneer mijn zoon ze smorgens aanspreekt. Ze reageren niet of draaien zich gewoon weg. Dit doet me best wel pijn. Ik wil gewoon dat mijn zoon het naar zijn zin heeft op school en ook vriendjes maakt en niet dat alle ouders hem als het stoute kind zien. Wie herkent dit en hoe is dat verder gegaan?

 
Quote
Navigatie
RE: Problemen op school
Debbel79  schreef op: 01-10-2012 11:55:26
ik herken het helemaal. nora is net zo... ze zit in groep 4 nu, en heeft helaas pas 3 kinderfeestjes mogen meemaken bij iemand anders...
ook speelt ze altijd alleen of met haar zusje.... ze ligt er zelf niet wakker van volgens mij.. maar ik wel...
 
Quote
RE: Problemen op school
Caithy  schreef op: 01-10-2012 11:59:11
Ik zou dit ook niet zo op prijs stellen als andere ouder. Maar ik zie wel dat je zoon nog jong is en dat dit gedrag idd nog erg speels is. Hoe is hij er zelf onder?
Zelfs zou ik met hem hierover praten, als hij het zelf merkt. Als hij dit niet merkt zou ik niets doen mbt vriendjes.
Wel zou ik over zijn gedrag hebben in de klas.
 
Quote
RE: Problemen op school
Liefje  schreef op: 01-10-2012 12:19:59
Ik zou het als andere ouder zeker niet op prijs stellen als een kindje doodleuk met een hamertje op het hoofd van mijn kindje slaat en dan toktok roept. Dat is zeker 1 ding wat gewoon niet kan want dan doe je een ander pijn.

En als het kindje heel erg druk zou zijn zou ik zelf niet zo erg vinden tenzij mijn kind daar echt hinder van zou ondervinden.
Eerlijk ik zou wel even nadenken voordat ik een superdruk kindje zou uitnodigen voor een kinderfeestje maar ook eerlijk ik zou het wel proberen is hij echt te druk zou ik dan bv wel hem apart zetten en bij het volgende feestje bv niet meer uitnodigen ofzo. Hoe niet leuk dat ook voor het kindje is als ouder wil je niet dat bv alle aandacht naar een ander kindje moet gaan op de verjaardag van jou kindje.

Voor de rest heb ik zoiets op school moet de juf hem gewoon erg streng gaan aanpakken hij heeft zich net als ieder kindje te houden aan de regels hoe enthousiast hij ook is.

Als ouder zou ik jou als moeder niet in 1x gaan negeren ofzo, tevens voed ik mijn zoon ook zo op dat hij dat ook niet mag doen bij een kindje maar het is wel begrijpelijk dat kindjes bv wat nuffig gaan reageren niet iedereen is in de ochten of de rest van de dag zo enthousiast
 
Quote
RE: Problemen op school
Roos  schreef op: 01-10-2012 12:29:18
Erg herkenbaar, mijn zoontje is nu al een paar jaar verder maar was hetzelfde als kleuter als jou kleuter. Het onbezonnen af vliegen op andere doet ie niet meer en andere pijn doen ook niet. Maar hij is nog wel nadrukkelijk aanwezig maar dit komt vooral voort uit het pesten wat ze bij hem doen hij probeert hierdoor de lolbroek uit te hangen. Kinderfeestjes zijn op 1 hand te tellen en ouders die hem of ons niet kennen hebben altijd een oordeel klaar gelukkig zijn er ook heel veel lieve mensen om ons heen die niet oordelen en ons beter hebben willen leren kennen. Ik hoop dat jullie aankomende jaren wat prettiger zullen verlopen dan dat die van ons zijn verlopen. Het enigste wat ik je als advies kan geven blijf praten met je kindje maar blijf ook op goede voet met de leerkracht! Dit heeft ons zeer geholpen.
 
Quote
RE: Problemen op school
Mama  schreef op: 01-10-2012 12:45:15

Bedankt voor de reacties tot nu toe. Helaas nog niet erg hoopgevend.


 


Mijn zoontje heeft het zelf allemaal niet in de gaten. Zijn ‘beste vriendje’ is een jongetje wat al weg rent wanneer hij hem aan ziet komen. Ik heb aan de juf  gevraagd hoe het gedurende de dag gaat en ze geeft wel aan dat hij dan wel betrokken wordt bij de spelletjes door andere kinderen. Het is niet dat ze hem de hele dag ontwijken gelukkig. Ik praat met de juf ook genoeg over zijn gedrag en sta open voor suggesties maar het lastige is dat hij thuis ander gedrag vertoont dan op school. Bij mij kan hij wel rustig zitten en spelen en is hij veel minder snel afgeleid.


 


Iemand gaf hier aan dat ze een te druk kind op een feestje apart zou zetten. Dat vind ik dus echt not done als iemand dat bij mijn zoon zou doen. Hem erop aanspreken of een timeout geven ok maar gedurende het hele feestje ergens anders zetten terwijl de rest lekker doorfeest is echt kwetsend.


 


En idd ouders die na een paar weken al denken te weten hoe hij in elkaar zit en mij dan gaan negeren vind ik echt flauw. Ik voed mijn kind op met dezelfde normen en waarden als hun die waarschijnlijk hebben alleen is mijn kind moeilijker te sturen daarin. Verder is het een hartstikke lief en sociaal kind die gewoon nog veel te leren heeft. Mensen zouden eens moeten weten hoe het voelt als anderen zo negatief op je kind reageren.

 
Quote
RE: Problemen op school
Annie  schreef op: 01-10-2012 13:06:11
Even van de andere kant. Ik heb een kind dat erg rustig en timide is. Ze had zin om naar school te gaan maar heeft het erg moeilijk met zoveel drukte om haar heen want een schoolklas is toch veel drukker dan de creche. In haar klas zit een jongetje dat precies zo druk is als jouw zoontje. Mijn kind kan daar dus helemaal niet mee omgaan en ging daardoor huilend en vol protest naar school want daar is X en X komt op haar af, zit aan haar, doet haar per ongeluk pijn en laat haar vooral niet met rust. Haar schoolplezier werd echt verpest door het drukke gedrag van X. 

Als je dag in dag uit een kind heb wat zoveel last heeft van een ander druk kind dan staat je hoofd (in ieder geval dat van mij) echt niet naar een leuk koetjes/kalfje praatje me tde moeder van dat kind. Vooral omdat de moeder van X er bij stond en naar keek maar niet ingreep als hij per ongeluk iemand pijn deed. 

Nu zitten mijn kind en X wat langer bij elkaar in de klas en gaat het goed, ze zijn zelfs vriendjes geworden. Maar het heeft wel ruim een jaar geduurd. En dat lag niet alleen bij X maar ook aan mijn kind laat dat duidelijk zijn. 

Geef het dus nog wat tijd en corrigeer je zoon waar nodig en erken dat het vervelend is voor de andere kinderen. De moeder van X deed dat niet en lachte alles weg onder het mom van 'ja hij is nou eenmaal zo druk'. Succes!


 
Quote
RE: Problemen op school
Klessebes  schreef op: 01-10-2012 13:23:12

Ik heb geen tips voor je, sterker nog.. ik heb ook zo'n overenthousiast mannetje van bijna 4 thuis.... Morgen mag hij voor het eerst oefenen en na de herfstvakantie begint hij echt bij de kleuters.

Wil je gewoon heel veel succes wensen en het komt vast wel goed...

ps; ik zal hier nog wel eens langskomen om te vertellen hoe of Niels het bij de kleuters doet...



 
Quote
RE: Problemen op school
Nina1  schreef op: 01-10-2012 13:40:44

ik herken het wel. thuis heel anders dan op school. thuis veel rustiger. en op school soms niet te stoppen. mijn zoon is ook niet dom. hij is autist. dat is gebleken in het eerste jaar op school. wil je niet bang maken hoor, maar dat was hier gewoon zo.
bij mijn jongste in de klas zit ooko een jongentje dat altijd aan iedereen zit, altijd achter iedereen aanvangt, moeilijk te stoppen is ed. mijn zoontje is gewoon bang voor dat jongentje. kan hem moeilijk dwingen dat jongentje leuk te vinden.....(alhoewel hij er soms best wil spelen, maar soms niet zegt dat dan ook.)
maar is je zoontje bijv in een speeltuin ook zo onstuimig? of kan hij daar ook rustig zijn? lijkt wel alsof hij moeite heeft met alle prikkels om hem heen, overprikkeld.


en over het kinderfeestje, zolang je zoontje er zelf geen last van heeft gewoon laten. als ouder voelt het vervelender zo van: mijn kind wordt niet uitgenodigd, vinden ze niet zo leuk...doet pijn om te merken, maar zolang je kind er geen last van heeft (hier dus ook zo, op 1 hand te tellen sinds groep 1 nu groep 4) prima. hij vind het niet erg, voelt ziich niet gepasseerd oid. als ouder zijnde doet het meer pijn....


dus ja ik weet hoe het voelt als anderen negatief over je kind oordelen. probeer er boven te staan. en geloof me het word beter. zodra ze wat ouder worden en meer dingen beseffen. maar als ouder moet je hier echt boven gaan staan.. sterkte


 

 
Quote
RE: Problemen op school
Karien  schreef op: 01-10-2012 13:57:54

Mijn zoon heeft ook een jongetje in de klas die net als jouw zoontje is.
En helaas heb ik over dat jongetje ook een paar keer moeten "klagen" bij de juf/meester.
Dat jongetje heeft het soms niet in de gaten dat hij door zijn eigen enthousiasme kinderen zeer doet.
In een spel bijv...heeft hij mijn zoontje eens van een kllimtoestel geduwd.
Schrok me rot.

Nu zitten ze naast elkaar in de klas en ja ik heb er wat gezegd, mijn zoon heeft er enorm last van.
Knutselwerkjes worden gesloopt want dat vriendje vind het niet mooi. Constant het laadje van zijn tafeltje open en dicht doen. Of zet ineens een pennestreep op mijn zoontje zijn broek.
Ik zou er nooit de ouders voor aankijken...of er niet meer mee praten.
Ik heb diverse keren met die moeder gepraat en weet dat hij "iets" mankeert en ze er heel veel moeite voor doen om hem in het gareel te krijgen. Ik zal haar niet negeren.

Blijft toch wel eens vervelend, als je op school komt en hij trekt mijn zoon al bijna van zijn fiets af.
Constant aan hem zitten friemelen.

 
Quote
RE: Problemen op school
Ans Mv J.k.d  schreef op: 01-10-2012 14:04:18
ff een paar tips, probeer eens wat vroeger op het schoolplein te gaan xzodat hij niet alles in 1 keer op hem afkomt. Maar langzaam het schoolplein vol druppelt. Houd je zoon zijn hand vast en vraag hem wie wil je begroeten? En doe dit samen met hem leer hem hoe hij het wel moet doen. Bijv Hoi ... ik ben ... wil je met mij spelen? Oefen dit ook thuis zodat hij dit in de toekomst zonder je kan.
Als hij zo enthousiast reageert op andere kinderen is hij thuis misschien eenzaam? Misschien helpt het om op kleutergym te gaan zodat hij ook daar andere kinderen leert kennen.
Wellicht helpt pictogrammen om het wat overzichtelijk te maken. Dit zijn tips die je zo kan toepassen en die bij ons zeker hebben geholpen. Mijn oudste heeft ADHD en As en ja hij is nu 8 en nog nooit op een ander kinderfeestje gevraagd. Als ouder is dit moeilijk maarja het is niet anders en je wordt daar ook wel wat hard in ik zorg dat mijn oudste een leuk kinderfeestje krijgt en ja meer kan je helaas niet doen.
 
Quote
RE: Problemen op school
An  schreef op: 01-10-2012 14:24:45
Zoek zo snel mogelijk hulp. Het is geen normaal gedrag om iemand zomaar met een hamer op het hoofd te slaan. Dit is geen doen voor de juf en de kinderen. Kan er niet iemand in de klas bijkomen om jouw zoon te begeleiden? 
Als er zo'n kind bji mijn dochter in de klas zou komen zou ik mijn dochter direct van school moeten halen.
 
Quote
RE: Problemen op school
Proestie  schreef op: 01-10-2012 14:27:30
Ik werk op een psz en heb een peuter met een beetje hetzelfde gedrag. Ik had de kans het kindje te laten observeren en dan kreeg ik tips over hoe ik er het beste mee om kon gaan. Dat bleek ik dus al te doen, ik benoemde steeds wat hij deed en waarom dat niet leuk was en wat dat met het andere kindje doet. Er gaat dus heel veel tijd in zitten, maar wel met resultaat, al blijft het wel een zwak punt. Ouders maakten zich niet zulke zorgen, maar ik hoorde andere kinderen al zeggen dat ze niet met het kindje wilde spelen omdat  hij alles af pakte. De groep van de psz is zo'n beetje de groep van de basisschool en ik wilde niet dat het kindje met zo'n stempel naar school zou gaan. Dan is het nog maar heel moeilijk eraf te komen. 
 
Quote
RE: Problemen op school
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 01-10-2012 14:34:17
Ik zou hulp zoeken als ik jou was. Zeker nu het ook sneu begint te worden voor je zoontje. Bij mijn zoon in de klas zit er ook een jongetje als jouw zoon en die wordt echt buitengesloten, zo zielig, maar nog zieliger is dat de moeder totaal geen hulp zoekt!
 
Quote
RE: Problemen op school
Liefje  schreef op: 01-10-2012 14:45:42

Quote Mama:

 


Iemand gaf hier aan dat ze een te druk kind op een feestje apart zou zetten. Dat vind ik dus echt not done als iemand dat bij mijn zoon zou doen. Hem erop aanspreken of een timeout geven ok maar gedurende het hele feestje ergens anders zetten terwijl de rest lekker doorfeest is echt kwetsend.


 




apart in de vorm van een time out dat leek mij heel logisch, wel weer heel eerlijk als hij bv niet te handhaven zou zijn zou ik contact zoeken met de ouders maar dan zou het kindje het wel heel heel heel bont moeten maken en dat kan ik me niet voorstellen.

tegen een beetje drukte kan ik wel.

daarbij zit mijn rustige zoon nu ook 1 jaar op school en heeft 2 kinderfeestjes gehad ik snap ook niet wat dat uit maakt.

Maar ik vind ook dat je hulp moet zoeken en ook wellicht de juf voor in de klas.

Vind de tip van het eerder op schoolplein komen en zijn hand vasthouden (of hem in ieder geval bij je houden) een hele goede zo kan het niet onbesuisd op andere kindjes afrennen en moet hij zich op dat moment gewoon beheersen of hij nou wil of niet.

Als hij dan wat rustiger is geworden kun je inderdaad samen met hem naar de kindjes lopen en dan ook zeggen en nu kun je rustig spelen.

Zo neem je als ouder het heft in handen, je houd hem vast en hij diend te luisteren naar jou totdat hij kalm genoeg is om te gaan spelen.
 
Quote
RE: Problemen op school
Mama  schreef op: 01-10-2012 14:46:09

Super weer zo veel reacties. En idd ook goed om van de andere kant te horen. Ik begrijp echt wel dat vooral de erg rustige kindjes extra moeite hebben met zo’n druktemakertje. Ik ben vd week ook naar een groepje ouders gestapt en heb er over gepraat zodat ze weten dat ik op de hoogte ben van het probleem en er alles aan doe om mijn zoon te leren hoe het wel moet.


 


Ook smorgens wat iemand als tip gaf doe ik sinds kort. Netjes Hallo …. zeggen en er niet op afrennen. Als een kindje niet reageert wil hij niet spelen enz. Dat gaat best goed. Vanmorgen bleef hij mijn hand vasthouden en drong niet aan bij de kindjes.


 


In de speeltuin kan mijn zoontje altijd lekker spelen en vindt hij ook altijd wel een vriendje om mee te spelen. Ook bij vriendinnen met kinderen gaat het over het algemeen goed. Hij past zich dan aan het kind aan. Maar in een grote groep kleuters waar hij uitgedaagd en overprikkeld raakt lukt dat aanpassen minder goed.


 


Thuis eenzaam zijn kan idd ook een deel van het probleem zijn. Ik ben een alleenstaande moeder en hij is enig kind. Daardoor is het automatisch rustiger thuis. Wel ondernemen we veel, elk weekend gaan we wel op stap. Op zondag is dan vaak weer een rustdag zodat hij ook aan ontspanning toe komt voordat hij maandag weer aan de slag moet.


 


Op het kdv is hij overigens al geobserveerd (op mijn verzoek) en daar is niets bijzonders uit gekomen. Hij had meer uitdaging nodig en ging op de momenten waarop er minder te doen was (luierwisseling, afwassen etc) uit verveling negatieve aandacht opzoeken. Verder was de conclusie dat het een normale 3-jarige was die hoogstens wat enthousiaster was dan het gemiddelde kind.


 


Dan als laatste een reactie voor An. Jij bent precies zo’n moeder waarvan ik hoop dat mijn zoon ze niet in de klas heeft zitten. Een kortzichtige reactie gebaseerd op 1 voorval. Mijn zoon slaat de kinderen niet knock out met een echte hamer. Het is een plastic hamertje die waarschijnlijk minder zeer doet dan een kind wat een gewone pets uitdeelt. Het mag uiteraard niet maar hij is net 4 jaar en heus niet de enige kleuter die een keer een klap uitdeelt. Als jij om die reden je dochter van school af zou halen moet je dat vooral doen. Dan wens ik je veel succes met het zoeken naar een school waar alle kinderen perfect zijn. En nee zo snel mogelijk hulp zoeken doe ik niet en ook hoeft er niet speciaal voor mijn zoon een begeleider bij te komen. Hij zit net 1,5 maand op school en krijgt gelukkig nog even de gelegenheid om te wennen aan de regels en te leren wat wel/niet acceptabel is.

 
Quote
RE: Problemen op school
An  schreef op: 01-10-2012 15:02:24

Quote mama:

 


Dan als laatste een reactie voor An. Jij bent precies zo’n moeder waarvan ik hoop dat mijn zoon ze niet in de klas heeft zitten. Een kortzichtige reactie gebaseerd op 1 voorval. Mijn zoon slaat de kinderen niet knock out met een echte hamer. Het is een plastic hamertje die waarschijnlijk minder zeer doet dan een kind wat een gewone pets uitdeelt. Het mag uiteraard niet maar hij is net 4 jaar en heus niet de enige kleuter die een keer een klap uitdeelt. Als jij om die reden je dochter van school af zou halen moet je dat vooral doen. Dan wens ik je veel succes met het zoeken naar een school waar alle kinderen perfect zijn. En nee zo snel mogelijk hulp zoeken doe ik niet en ook hoeft er niet speciaal voor mijn zoon een begeleider bij te komen. Hij zit net 1,5 maand op school en krijgt gelukkig nog even de gelegenheid om te wennen aan de regels en te leren wat wel/niet acceptabel is.




Ik reageer op wat jij hier over jouw zoon hebt geschreven. Dat hij op kinderen afstormt, kinderen met een hamer op het hoofd slaat en dat hij niet stopt maar dwars door kinderen heen loopt met tikkertje spelen. Dat hij erg overheersend is.
Als ik dat zo lees dan is dat behoorlijk belastend voor een klas en lijkt het mij logisch dat de juf extra hulp nodig heeft er zitten namelijk nog meer kinderen in de klas.
Bovendien vind ik op kinderen afstormen, kinderen met een hamer op het hoofd slaan, kinderen omver lopen geen normaal gedrag voor een kind van 4 jaar.

Mijn kinderen zitten niet op een school met alleen perfecte kinderen, gelukkig niet. En er zitten zeker ook veel drukke kinderen bij mijn kinderen in de klas.
Maar gelukkig geen kinderen die op mijn dochter afstormen, haar met een hamer op het hoofd slaan en dwars door haar heen lopen met tikkertje. Bovendien zou dat niet gaan met mijn jongste dochter vanwege haar hemiplegie. Zij zou dan de hele dag op de grond liggen.
Andere scholen zijn er hier genoeg, maar gelukkig is het in al die jaren dat onze kinderen op school zitten niet nodig geweest om vanwege zulke dingen op zoek te gaan naar een andere school.


 
Quote
RE: Problemen op school
3muppets  schreef op: 01-10-2012 15:24:12

Quote An:
Zoek zo snel mogelijk hulp. Het is geen normaal gedrag om iemand zomaar met een hamer op het hoofd te slaan. Dit is geen doen voor de juf en de kinderen. Kan er niet iemand in de klas bijkomen om jouw zoon te begeleiden? 
Als er zo'n kind bji mijn dochter in de klas zou komen zou ik mijn dochter direct van school moeten halen.



Ik vind het wel heel rigoureus om dan meteen je kind van school te halen!
 
Quote
RE: Problemen op school
Liefje  schreef op: 01-10-2012 15:32:22
Ik ook maar als zon kindje te belastend voor mijn kind zou zijn zou ik daar zeker school op aanspreken en kan er niks veranderd worden zou ik ook mijn kind van school af halen.

Mijn kind zou namelijk net zo goed recht hebben om zich fijn en lekker op school te voelen en dat zou niet door een ander kind bv verpest mogen worden.


 
Quote
RE: Problemen op school
Ans Mv J.k.d  schreef op: 01-10-2012 15:33:42
An ik vind je conclusie ook erg kort door de bocht, geschreven taal is altijd anders dus wat realitveren lijkt me hierin wel gewenst. Slaan is waarschijnlijk een tik wat in zijn idee een spel is, niet de juiste manier maar wel 1 van een kleuter die net op een kleuterschool zit. En dwars dooriemand heen lopen dat moet je natuurlijk ook niet leterlijk nemen want het lijkt me dat niemand dat doet. Tezij die een geest is.
Het komt erg kwetsend over voor een moeder die er alles er aan doet om het voor haar kind beter te laten verlopen. Niet alleen voor haar eigen kind maar ook de omgeving.

Misschien kun je met de juf bespreken of ze de dag kunnen opdelen zodat hij niet overgeprikkeld wordt maar het wat gedoseerd krijgt. Desnoods een eigen plekje met minder/geen prikkels.
Verder zou ik hem naast wat je al doet hem idd een kans geven om te wennen. Als deze problemen steeds aanhouden dan zou ik wel hulp zoeken. Maar dat zal je waarschijnlijk ook wel als advies krijgen van de juf.
 
Quote
RE: Problemen op school
Suus  schreef op: 01-10-2012 16:10:01
Ik denk dat het heel belangrijk is hoe jij zelf reageert op zaken. Wij hebben een buurkind waar mijn dochter vanaf peuter mee speelde. Dit kind sloeg ook met voorwerpen. Wat voor mij bepalend was dat de ouders er niet op reageerden, of alleen zeiden "niet doen" en dat na de zoveelste keer. Inmiddels zijn de kinderen 8 en mag mijn dochter niet meer met dit kind spelen van mij.

 
Quote
RE: Problemen op school
Caithy  schreef op: 01-10-2012 16:37:56
"Hij zit net 1,5 maand op school en krijgt gelukkig nog even de gelegenheid om te wennen aan de regels en te leren wat wel/niet acceptabel is."

Ik mag hopen dat hij wel weet wat wel en niet acceptabel is, want dat is slaan en door andere kinderen heen rennen niet. Na anderhalve maand mag hij dat toch wel weten... Regels zijn er thuis toch ook en op het kdv toch ook!
Beetje excuses zoeken hoor.


 
Quote
RE: Problemen op school
Mamav2zoons  schreef op: 01-10-2012 16:50:57
mijn zoontje is ook een erg rustig kind, maar die zou dus juist jou zoontje super interessant vinden ! op de psz zat eerst ook zon kindje als jou zoontje mijn zoontje trok zich echt aan hem op! die was een stuk ouder dus is er alweer een tijdje af. toen had mijn zoontje een tijdje niet echt iemand en toen kwam er een nieuw jongetje die ook zo druk was ( 2en half jaar en stond de eerste keer psz al in de hoek!) van mijn vriendinnen de kindjes is er maar 1 jongetje waar hij graag mee speelt en das ook weer een superdruk kindje!  dus tegenpolen trekken elkaar aan zie  je maar weer! ik snap heel goed dat jij je zorgen maakt maar als jou zoontje bij mijn kind in de klas zou zitten zou ik het echt belachelijk vinden om jou en je zoontje te negeren!!  probeer je niet te druk te maken en wees trots op je super enthousiaste ventje
 
Quote
RE: Problemen op school
Mama  schreef op: 01-10-2012 16:55:25

Voorop gesteld: Ik ben niet zo’n moeder die alles maar goed vindt en niet adequaat reageert op stout gedrag. Was ik dat wel dan had ik dit topic ook niet geopend denk ik zo.


 


Mijn zoon weet over het algemeen het verschil wel tussen wat wel en niet acceptabel is maar ziet de grens minder tijdens spel. Hij denkt niet “zo die timmer ik even lekker op zijn kop”. Het is niet uit kwaadaardigheid dat hij het doet. Dat mag een ander ‘een excuus zoeken’ vinden, gelukkig denk ik (en zijn juf) daar genuanceerder over.



Leuk om te lezen hoe een rustig kind zich juist optrekt aan een drukker kindje. Zo heeft het (deels) ook positieve kanten. Het zoontje van 1 van mijn liefste vriendinnen is ook zo rustig en een enorme fan van mijn zoon. Hij heeft het altijd over hem en vindt hem super stoer. Het maakt mij altijd blij om te zien dat er toch ook kindjes zijn die hem juist heel leuk vinden.
 


Even in het algemeen over slaan. Veel moeders reageren hier heel heftig op merk ik. Toch zie ik wanneer ik op school/kdv/bso/speeltuin ben geregeld kinderen elkaar slaan om kleine dingen. Dan heb ik het niet over mijn eigen kind maar vreemde kinderen. Zijn die allemaal dan niet normaal of denken jullie misschien dat al jullie kinderen zulke dingen niet doen, niet wetende wat er op school gebeurd. Ik vind de ‘mijn kind doet dat niet’ mentaliteit erg hoog hier. Tik op google eens ‘mijn kind/kleuter slaat’ in en kijk hoeveel resultaten dat oplevert.

 
Quote
RE: Problemen op school
Suus  schreef op: 01-10-2012 17:11:39
Waarom reageer je zo defensief op mensen die de moeite nemen antwoord te geven op je topic? 


 
Quote
RE: Problemen op school
An  schreef op: 01-10-2012 17:16:34

Quote Mama:

Mijn zoon weet over het algemeen het verschil wel tussen wat wel en niet acceptabel is maar ziet de grens minder tijdens spel. Hij denkt niet “zo die timmer ik even lekker op zijn kop”. Het is niet uit kwaadaardigheid dat hij het doet. Dat mag een ander ‘een excuus zoeken’ vinden, gelukkig denk ik (en zijn juf) daar genuanceerder over. 





Helaas is voor het kind die op z'n kop getimmerd wordt het resultaat hetzelfde. En zullen er kinderen bij zitten die bang worden om naar school te gaan.
Ik vind dat daar zeker rekening mee gehouden moet worden, want voor een kind die de klappen krijgt is anderhalve maand al heel lang.

 
Quote
RE: Problemen op school
Mama  schreef op: 01-10-2012 17:16:40
Omdat ik het niet met alles eens ben wil dat niet zeggen dat ik defensief reageer toch?

Als iemand zegt dat mijn kind niet normaal is en ik zo spoedig mogelijk hulp moet zoeken dan ga ik daar zeker tegenin. Ik heb tenslotte ook mijn eigen mening en kijk hierop.

Verder waardeer ik alle reacties want juist zo krijg ik een beeld van hoe verschillend moeders hier tegenaan kijken maar ik vind dat ik best op de reacties in mag gaan zonder dat dat gelijk defensief genoemd wordt...   

 
Quote
RE: Problemen op school
Saskia1980  schreef op: 01-10-2012 17:20:17
Mijn dochter is er ook zo eentje als jouw zoon  alleen dan wel op een iets andere manier maar geen standaard rustig meisje. Zij heeft een regulatiestoornis en kan haar emoties dus ook niet beheersen, daarnaast wordt zij onderzocht op ADHD en PDD-NOS. Zij is ook erg druk  en reageert vaak anders op zaken dan een ander kind van haar leeftijd (4,5) Zoals ik het lees ben je er al mee bezig om je zoon zo goed mogelijk te begeleiden.. Wij krijgen hiervoor ouderbegeleiding en binnenkort ook intensieve gezinshulp. 
Jammer dat er zoveel ouders zijn die hun oordeel al klaar hebben, na het lezen van een paar zinnen, verplaats je eens in die moeder/vader waar je dan geen gesprek mee wilt voeren omdat ze een "vervelend kind" hebben.. Loop eens een dagje in hun schoenen en dan ga je zeker weten anders oordelen. Praat het niet goed dat er niet geslagen etc mag worden, mijn dochter heeft het pas op de BSO ook gedaan en krijg dan zeker straf maar het komt vaak door hun drukte en prikkels, dat het tot uiting komt (en nee geen excuus) en niet omdat ze zo maar agressief zijn en het leuk vinden om te slaan. Dat praat het niet goed, maar ik ervaar dagelijks dat zij dingen doet die een ander kind niet doet maar er vaak genoeg gewoon niks aan kan doen. En wij hebben wel hulp al heel lang.


 
Quote
RE: Problemen op school
Suus  schreef op: 01-10-2012 17:20:40
Ik vind je reactie erg defensief, alsof wij jouw lind veroordelen. Jij opent een topic en daar krijg je verschillende reacties op. Je reactie op oa mij vind ik defensief " anders open ik geen topic denk ik zo" en het stukje over slaan en mijn kind doet dat niet is defensief. Jij opent een topic over jullie situatie, laat het daar dan ook bij. 
 
Quote
RE: Problemen op school
An  schreef op: 01-10-2012 17:22:44

Quote 3muppets:
[...]

Ik vind het wel heel rigoureus om dan meteen je kind van school te halen!



Dat zal ook niet direct zijn, maar als dit al anderhalve maand speelt zonder echte actie dan is er een kans dat mijn dochter gewoon niet meer naar school kan. Mijn dochter is gehandicapt (halfzijdig spastisch) en zij zou door zo'n "lichamelijk druk" jongetje continu onderuit gaan.


 
Quote
RE: Problemen op school
An  schreef op: 01-10-2012 17:24:11

Quote Liefje:
Ik ook maar als zon kindje te belastend voor mijn kind zou zijn zou ik daar zeker school op aanspreken en kan er niks veranderd worden zou ik ook mijn kind van school af halen.

Mijn kind zou namelijk net zo goed recht hebben om zich fijn en lekker op school te voelen en dat zou niet door een ander kind bv verpest mogen worden.




Precies zoals jij het zegt. School moet voor alle kinderen prettig blijven. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Problemen op school
Naam
Bericht