Menu
 

Topic:

Zorgen ... tips?

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 29-09-2012 14:47:12

Mijn zoontje van net 4 jaar is erg gevoelig. Hij kan nieuwe situaties moeilijk begrijpen of plaatsen. Hij heeft een ontwikkelingsachterstand en erg prikkelgevoelig. Hij is erg in ontwikkeling en weten nog niet precies wat hem mankeerd. Wij merken steeds vaker op dat hij niet "normaal" is. Wij hebben dat altijd genegeerd. Komt vast allemaal wel goed. Maar het gaat niet beter.

Hij heeft maandag afscheid genomen van het KDC. Het advies van het KDC was om hem daar te laten tot 4,5 / 5 jaar.
Hij is leerbaar. Ik wilde hem graag meer stimuleren en uitdagen. Wij hebben ervoor gekozen om hem op een SBO te plaatsen. Op de SBO gaat het eigenlijk best goed. Hij heeft geen concentratie, maar verder is hij voor ons gevoel wel op zijn plekje. Hij is nog maar net gestart. Als ouder hoop ik gewoon dat opeens het licht aangaat.

Elke avond wanneer ik ga slapen, geef ik mijn kindjes een nachtkus.
Deze week heb ik hem al twee maal zittend op bed gevonden. Half slapend met oogjes open. Hij kijkt dan angstig voor zich uit en soms iets huilend. Ik kan dan geen contact met hem maken.

Er zijn problemen met het vervoer. Dit is veel te prikkelgevoelig. Dit kan hij niet uiten en keert zich terug in zijn eigen wereld. Daar zoeken wij nu een oplossing voor.
Ik vind het zo jammer om hem daarvoor terug te plaatsen op het KDC. Dat is natuurlijk wel een struikelblok. OP het KDC werd het vervoer betaald uit het AWBZ, dit werd dus ook keurig geregeld. Dat is nu anders. Daar heb ik mij op verkeken.

Verder een heel lief/rustig ventje. Ik heb eigenlijk helemaal niks met hem te doen. Dat is ook zijn valkeul. Een normaal kind is weleens boos of driftig. Hij is zo ontzettend. Als je hem niet helpt, draait hij maar rondjes heen en weer. Hij onderneemt zelf maar weinig. Hij kan ons  zo wereld vreemd aankijken met zijn grote oogjes. Gisteren moest ik boodschappen doen. Dit vond hij zo spannend. Dat hij aan de winkelwagen ging kauwen, bijten, likken en zich erachter verstopte. Wat gaat er dan door zijn koppie heen ?

Hij had een orthopedagoog op het KDC. Dit is nu komen te vervallen. Ik had destijds contact met stichting MEE.
Ik weet nu eigenlijk niet zo goed wat te doen. Hij is nog zo in ontwikkeling. Ben ook niet opzoek naar een stempel of oorzaak. Wil alleen graag weten hoe wij hem het beste kunnen helpen/steunen.


 
Quote
Navigatie
RE: Zorgen ... tips?
Harleysmama  schreef op: 29-09-2012 14:52:26
Juist omdat ik mijn zoon niet kon helpen, heb ik juist wel besloten om hem te laten onderzoeken en daaruit kwam pdd-nos. Zo wist ik wat hij had en hoe ik daar het beste mee om kan gaan. Nu zit hij weer op een behandelgroep, omdat hij volgens mij ook adhd heeft. Omdat hij heel veel onrust laat zien, geen concentratie heeft. En erg onrustig is. Traject duurt een paar maanden en hoop dat er een verdere diagnose uitkomt, zodat ik mijn zoon nog gerichter kan helpen.
 
Quote
RE: Zorgen ... tips?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 29-09-2012 15:29:51

Harleysmama,
Wat moet dat pittig voor jullie zijn. IK hoop dat jullie de juiste hulp krijgen.

Het is een lieve en enthousiaste jongen.
Hij is zo makkelijk. Thuis is hij altijd blij en gelukkig. Dat is voor hem ook herkenbaar. Hij kan niet stil zitten, heeft geen concentratie.
Nu ik het nog niet weet. Koester ik wel de hoop dat het allemaal goed komt. Misschien speelt dat wel een rol.

 
Quote
RE: Zorgen ... tips?
Monica Mv 2  schreef op: 29-09-2012 16:28:20
Mijn zoontje zit ook op een behandelgroep en daar zit ook een behandelschool aan vast.

D'r zijn er maar 8 van in Nederland en eigenlijk is dat heeeeel jammer want dat zou zo'n kindjes als Stan alleen maar goed doen.

Dat kdc is ook heel goed, is hetzelfde idee als waar Guus nu zit, alleen die school zit eraan vast en de oudste leerling is 14 jaar. Ze zitten gewoon op leeftijd bij elkaar en krijgen onderwijs op hun nivo. Echt ideaal.

Ik kan je niet helpen, heb geen tips voor je. Alleen dat van die eigen wereld herken ik wel. Dat had Guus als peuter/kleuter heeeeeel erg. Nu ie dus in de behandeling zit, gaat het enorm goed.

Succes, dikke knuffel
 
Quote
RE: Zorgen ... tips?
Visiroda Niet Ingelo
gd
  schreef op: 29-09-2012 21:36:45
Op het SBO is over het algemeen ook een ortopedagoog in dienst en een intern begeleider.
Leg je zorg/vraag bij hen neer. Hebben julie een tijdeijke beschikking voor het SBO of een permanente?
Waarom wil je hem dan niet verder laten onderzoeken?
Succes! Weet uit ervaring hoe zwaar het is en herken veel in je verhaal.
 
Quote
RE: Zorgen ... tips?
Deborah Op De Mobie
l
  schreef op: 01-10-2012 11:36:18
bedankt ! ik zal school bellen en om advies vragen
 
Quote
RE: Zorgen ... tips?
Lisje  schreef op: 01-10-2012 11:57:51
Hij zit dus net een week op het SBO. Ik zou het een week of 6 de tijd geven en dan evalueren met de leerkracht en ib-er hoe het gaat en of hij daar op zijn plek zit. Een week is veel te kort, hij moet nog wennen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zorgen ... tips?
Naam
Bericht