Menu
 

Topic:

Paspoort wordt tien jaar geldig

Marimammavanalec  schreef op: 28-09-2012 15:55:19

Paspoort wordt tien jaar geldig




AMSTERDAM - Nieuw aangevraagde paspoorten worden, mits de aanvrager tenminste 18 jaar is, tien jaar geldig. Die wijziging is doorgevoerd in de nieuwe Paspoortwet, waarmee de ministerraad vrijdag akkoord is gegaan.



Tevens is het bij de aanvraag van een identiteitskaart niet langer nodig om vingerafdrukken af te geven. De nieuwe regels gelden waarschijnlijk vanaf oktober 2013.

De lange geldigheidsduur van het paspoort vermindert de administratieve lasten voor de burger, laat het Ministerie van Binnenlandse Zaken in een perscommuniqué weten. Er is gekozen voor een leeftijdsgrens van 18 jaar omdat er vanaf die leeftijd minder sprake is van uiterlijke verandering. 

De identiteitskaart krijgt eveneens een geldigheidsduur van 10 jaar, waar dat nu nog 5 is. Het legitimatiebewijs wordt niet langer als reisdocument aangemerkt en hoeft daarom geen vingerafdruk meer hebben.


Het blijft desondanks wel mogelijk om met een id-kaart naar dezelfde landen te reizen als met de huidige variant.

Bij verlies van paspoort of id-kaart wordt bij de aanvraag van een nieuwe geen extra kosten meer in rekening gebrach


 
Quote
Navigatie
RE: Paspoort wordt tien jaar geldig
Mus  schreef op: 28-09-2012 16:27:08
Super, hebben we nu net nieuwe paspoorten aangevraagd en 130 km moeten rijden naar een NL consulaat in het buurland...  Hebben wij weer! Wel fijn dadelijk, maar 1 keer in de 10 jaar! Moet jij ook zo´n eind rijden Mari? Wij konden vroeger naar Innsbruck, nu dus naar München 
 
Quote
RE: Paspoort wordt tien jaar geldig
Marimammavanalec  schreef op: 28-09-2012 17:04:52
Ik heb het 1 keer in den haag gedaan en de laatste keer in verona. Daar kan het niet meer dus zou ik naar Milaan moeten. Maar je kan het nu ook op schiphol doen. Er zijn ook andere gemeentes waar het kan in nl, bv Enschede.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Paspoort wordt tien jaar geldig
Naam
Bericht