Menu
 

Topic:

Bijna ieder kind word gepest

Ano-nu  schreef op: 26-09-2012 09:32:57
AMSTERDAM -  Bijna ieder kind op de basisschool is wel eens gepest of heeft te maken met pestgedrag, zo blijkt uit onderzoek van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Reden voor de stichting om woensdag het startschot te geven voor een actie tegen pesten. „Er bestaan al veel acties, maar helaas is het nog steeds nodig”, aldus een woordvoerder.

Woensdag wordt om half negen 's ochtends op de gong van de Beurs in Amsterdam het symbolische startschot - of startgong - gegeven voor de scholenactie. De komende maanden kunnen basisscholen zich aanmelden en tips tegen pesten opsturen. Eind van dit jaar worden de beste 10 tips verzameld.


De scholenactie heet officieel 'Suske en Wiske zeggen nee tegen pesten' en is een samenwerking tussen de StichtingTegenZinloosGeweld en Standaard Uitgeverij.

 
Quote
Navigatie
RE: Bijna ieder kind word gepest
Mieps01  schreef op: 26-09-2012 22:36:58
dat bijna iedereen weleens is gepest geeft aan dat we onze kinderen goed moeten leren omgeen pester te zijn, naast dat we ze leren hoe ze moeten reageren als ze gepest worden.

iedereen denkt dat zijn kinderen  het nooit doen. nou, ik vrees dat de mijne ook weleens strontvervelend naar andere kinderen zijn geweest. en potdorie ook een zintuig hebben om de zwaksten eruit te kiezen. laats bleek mijn 4,5 jarige een ander kind klem te zetten in een hoekje van een overdekte glijbaan, het ander kindje durfde niet eens echt iets te zeggen, maar wat moet het bedreigend voor het knulletje zijn geweest. mij  mAn heeft onze zoon toegsproken toen hij het ontdekte, heeft hem excuses aan laten bieden en is meteen met onze kleuter naar huis gegaan. we hebben het er uitdrukkelijk thuis nog over gehad. het is hun ook " geleerd" de oudste twee zijn ook heel akelig gepest en hebben daar mee om moeten leren gaan. resultaat.. pestgedrag door mijn eigen kinderen. Bah. ik wil niet dat ze worden gepest.. maar ik wil absoluut ook niet dat mijn kinderen pesters zijn. ik heb de hoop dat als wij als ouders het gedrag duidelijk afkeuren dat het wel invloed heeft.  in ons geval lukt dat ook.  ( nog)maar ik denk dat veel ouders met n kinderen zouden moeten praten over hoe het gedrag van huneigen kinderen ( negatief) invloed heeft op anderen.  ik denk vaak dat pesters uit eigen onzekerheid handelen, en vaak nauwelijks doorhebben hoe groot de schade is die ze toe kunnen brengen.. dat hoort ook wel een beetje bij kinderen en pubers dat je de cosequenties van je handelen niet overzien kunt, dat deel van de hersenen is gewoon nog niet vol ontwikkelt, maar daarben je dan als ouder een belangrijke speler in om die gevolgen voor een ander goed duidelijk te maken.

overigens ben ik zelf incidenteel ook weleens gepest. heb een klein postuur en wij hadden nooit geld voor duurdere kleren etc. maar bij mij kwam het eigenlojk niet aan.. het gleed van me af. later heb ik me beseft dat ik in  mijn tienerjaren in groepsverband meisje uit mijn klas ook heb gepest. heel dom ook nog. het meisje had een hele  sterke lijflucht, en in de bus gingen andere meiden dan bussen deo aan haar geven enzo. gelukkig niet vaak. ik denk dat ik daar 3 x heb tussengezeten,me niet actief heb verzet, wel meegelachen over lelijke opmerkingen..al maakte ik ze niet. maar dat is 3 x teveel geweest.  wat zal dat kind zich verrraden gevoelen hebben.. door iederen, ook door mij.. ik was haar klasgenoot. ik schaam me er nog voor dat ik daarin mee ben gegaan en me niet verzet heb.
 
Quote
RE: Bijna ieder kind word gepest
Ano-nu  schreef op: 27-09-2012 08:11:28
Ik zie trouwens dat ik hem verkeerd heb geplaatst  hij moest bij nieuws natuurlijk..
 
Quote
Navigatie


Reageren op Bijna ieder kind word gepest
Naam
Bericht