Menu
 

Topic:

Omgangsregeling kind op basisschool?

Danimvsenna  schreef op: 25-09-2012 12:12:14
Tijd gaat snel, volgend jaar gaat Senna al weer naar de basisschool!

Maar ik wil wel op tijd alles geregeld hebben.

- Wanneer gaat ze naar hem toe?
- Hoe zit dat met blijven slapen?
- Hoe zit het met zwemles?



Op dit moment gaat Senna 3x in de week naar het KDV, 1x naar haar vader (op de woensdag) en 1x blijft ze thuis bij mijn moeder.

Het contact tussen ons is nu eigenlijk wel goed. Ondanks dat ik hem soms nog onverantwoordelijk vind.
Ik zie dat Senna met plezier naar hem toe gaat, en hij onderneemt wat meer met haar (zwemmen / dierentuin oid). Hij komt haar s'mogens thuis of op het station ophalen, en brengt haar ook weer voor het eten terug thuis of naar het station.


Maar hoe moet dat straks als ze naar de basisschool gaat?
1 dag in het weekend? Om de week een heel weekend? Zondag ochtend halen en dat hij haar maandag ochtend naar school brengt? Hoe doen jullie dat?

En het slapen... hij woont nu dus in een "studentenhuis" (eengezinswoning die hij met nog 2 andere jongens deelt). Hij heeft een zolder (en keuken?) voor zichzelf. Maar hij heeft nu dus geen apparte slaapkamer voor zichzelf of Senna. Senn heeft ook geen eigen bedje, als ze er s'middags slaapt, slaapt ze in zijn bed.
Ik persoonlijk vind dat als hij wil dat Senna er s'nachts komt slapen, dat hij een apparte slaapkamer moet hebben.   Logische? of zeur ik?


En dan nog zwemles. Wat is reeël? Ieder de helft betalen? of moet ik dat zelf voor haar betalen, omdat ik ook allimentatie voor haar krijg? (Op dit moment is het zo dat hij iedere maand allimentatie betaald. EN verder betaal ik alles zelf, zoals het KDV en de Judolessen).


Ondertussen is het een lap tekst geworden. Ik hoop dat jullie antwoorden of tips voor mij hebben! 


 
Quote
Navigatie
RE: Omgangsregeling kind op basisschool?
Melissa  schreef op: 25-09-2012 12:27:18
Ik denk dat je dat het beste met hem kunt overleggen, wij kunnen moeilijk kijken wie wat kan betalen natuurlijk. Als jullie goed contact hebben moet dat niet zo moeilijk zijn. Als jullie evenveel inkomen hebben ongeveer zou ik alle kosten opschrijven (dus eten/drinken/kkleding/naschoolse activiteiten etc) en dat door tweeën delen (als ze daar maar 1 dag in de week is tikt dat niet zo aan denk ik), maar goed dat is wat ik nu zo snel even bedenk.

Verder zou ik de woensdag gewoon aanhouden, hij kan haar dan toch om 12u van school halen, waarschijnlijk slaapt ze tegen die tijd niet meer tusen de middag en kan ze leuk woensdagmiddag bij papa spelen.
 
Quote
RE: Omgangsregeling kind op basisschool?
Mikmvg  schreef op: 25-09-2012 12:29:35
poeh lastig. Ik denk dat als hij alimentatie betaalt, dat de kosten van zwemles dan voor jou zijn? Ik weet niet of je makkelijk met hem kunt overleggen? Anders zou je ook gewoon kunnen vragen of hij de helft mee wil betalen.

Wat betreft het slapen: als ze 1 nacht in de week daar slaapt of 1x on de 2 weken een weekend, vind ik niet dat ze dan een aparte slaapkamer moet hebben. een eigen bedje zou wel handig zijn, maar op zijn kamer kan dan toch ook? Heeft hij de mogelijkheidf om ergens een afgescheiden hoekje voor haar te creeeren?

Als hij het leuk vindt om haar naar school te brengen en hij kan dat regelen met zijn werk/ schooldan is dat zowel voor hem als voor Senna natuurlijk super.
 
Quote
RE: Omgangsregeling kind op basisschool?
Tamaramvc&f  schreef op: 25-09-2012 12:32:26
Ja overal zijn de afspraken weer anders en afgestemt oo die situatie. De meest voorkomen regeling is dat een kind 1x in de 2 weken, dus om t weekend, een weekend bij de andere ouder verblijft. Mijn zoon gaat ook om t weekend, dan haalt zijn vader hem uit school en brengt m zondag voor t eten terug. Hij betaalt alimentatie dus daar betaal ik ook evt sporten van. Een bedje voor haar alleen zou ik wel fijn vinden ja. Goed dat je er nu al over nadenkt.
 
Quote
RE: Omgangsregeling kind op basisschool?
Sabinemvyinthe  schreef op: 25-09-2012 12:36:28

Hé Daan, natuurlijk wil je alles goed geregeld hebben .

Aller eerst ik vind je geen zeur, integendeel. Persoonlijk zou ik ook van mijn ex verwachten dat hij een persoonlijke slaapkamer heeft, waar hij en Senna kunnen slapen. 's Nachts blijven slapen zou anders geen optie voor mij zijn.

Mijn ex en ik hebben het vanaf Yinthe haar 4e verjaardag als volgt geregeld (misschien heb je er iets aan): Yinthe gaat om het weekend een heel weekend naar hem toe, vanaf vrijdagavond (de andere weekenden -ook om en om- gaat ze vanaf zondag naar hem toe). Hij brengt haar dan op maandag naar school en zal haar 's middags ook weer ophalen. Ze slaapt van maandag op dinsdag bij hem (dat is nieuw, nu is dat nog niet zo) en hij brengt haar dinsdagochtend naar school. De rest van de week is ze bij mij. Dinsdagmiddag vangt mijn moeder haar op en donderdagmiddag de oppas. Op woensdag en vrijdag ben ik vrij.

Wat betreft zwemles.. lastig! Mijn ex en ik hebben het daar nog niet over gehad. Ondanks dat hij allimentatie betaald vind ik eigenlijk best dat hij een extra bijdrage kan doen. Misschien volkomen onterecht?!



 
Quote
RE: Omgangsregeling kind op basisschool?
Danimvsenna  schreef op: 25-09-2012 12:38:43
Het punt is dat hij ook geen idee heeft wat handig is.
Daarom hoop ik hier een beetje van andere moeders te horen hoe zij dat doen.


Ik heb zelf geen werk of uitkering (okay, ik pas zo af en toe eens op), omdat ik nu een voltijd opleiding doe. (zit nu in het 2e jaar van de 4).  Maar ik ga hem natuurlijk niet voor alle kosten op laten draaien.

En wat betreft het slapen. Ze hoeft ook geen eigen slaapkamer te hebben hoor (heeft ze hier ook niet). Maar hij heeft 1 zolderverdieping wat dus zijn woon & slaapgedeelte is.
 
Quote
RE: Omgangsregeling kind op basisschool?
Sabinemvyinthe  schreef op: 25-09-2012 12:42:01
Dan kan hij toch een bed voor haar aanschaffen en in zijn woon- & slaapgedeelte neerzetten? Nu slaapt ze af en toe tussen de middag bij hem in zijn bed. Als ze 's nachts zou blijven slapen, moeten ze samen in één bed. Persoonlijk ben ik daar geen voorstander van. Maar daar denkt iedereen anders over...
 
Quote
RE: Omgangsregeling kind op basisschool?
Danimvsenna  schreef op: 26-09-2012 17:07:32
Nou heb het er net even snel over gehad.

Zijn er overuit dat ze haar A + B diploma moet halen. En dat we 50/50 betalen.

Ik stelde voor dat hij haar dan op vrijdag uit school haald (om 12.00 uur) en dat hij haar zaterdag ochtend thuis brengt. ('s middags geeft hij leiding bij scouting).  Hij zou op zijn werk overleggen of dat kan. En hij zegt dat hij ook wel op zoek is naar een woning waar hij een apparte slaapkamer heeft. Dus we zullen zien
 
Quote
RE: Omgangsregeling kind op basisschool?
Mieps01  schreef op: 26-09-2012 22:50:22
mooi!
 fijn dat jullier wel uitkomen!
en als hij niet snel genoeg een huis heeft gevonden, dan zou ik toch wel vragen of ze toch een  eigen bedje krijgt, misschien achter een kamerscherm of handig neergezette kast.  ik vind een kindje op basisschool leeftijd toch te oud om bij een vader te moeten slapen.. dat is toch weer wat anders he, dan dat ze bij je in kruipen omdat ze eens een slechte droom hebben. 
 
Quote
RE: Omgangsregeling kind op basisschool?
Sabinemvyinthe  schreef op: 28-09-2012 20:27:28
Fijn dat jullie de zwemles kosten 50/50 gaan verdelen .

De omgangsregeling klinkt hilder. Gaat Senna dan ook nog op woensdag naar haar vader?
Hopelijk heeft hij snel een eigen woning gevonden.

@mieps01, een eigen bed vind ik ook wel een vereiste. Maar ieder een eigen kamer is niet voor elk één ouder gezin haalbaar.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Omgangsregeling kind op basisschool?
Naam
Bericht