Menu
 

Topic:

zoon een bril?

Mamav2zoons  schreef op: 25-09-2012 12:04:39
mijn zoontje net weer voor de 2e keer op het cb geweest en zijn ogen test was weer niet goed nu zijn we doorgestuurd naar de huisarts. en dan word ik waarschijnlijk doorgestuurrd met hem naar de oogarts misschien erg stom maar ik vind het echt erg dat hij misschien een bril moet! ben er best een beetje van over de zeik! hij moet volgerde week voor het eerst naar de basisschool en ben bang dat hij geplaagd word als hij een brilletje moet! pfffff weet niet zo goed wat ik met mijn verhaal wil maar moest het ff kwijt
 
Quote
Navigatie
RE: zoon een bril?
Int  schreef op: 25-09-2012 12:08:42
Tegenwoordig is het niet meer zo van plagen alsj e een bril hebt hoor! Komt denk ik omdat je nu zoveel leuke kinderbrillen hebt. In iedere klas zitten wel meerdere kinderen met bril bij ons op school, ook bij de kleuters. Mijn dochter kreeg afgelopen voorjaar een bril.Ze vond het wel spannend de eerste dag naar school, maar alleen maar leuke reacties! In haar klas van 27 zaten er wel 5 of 6 met een bril! Ze had de week ervoor ,na het uitzoeken, vast een foto in de klas laten zien.

Voor haar is de bril echt een opluchting!!!
 
Quote
RE: zoon een bril?
Anna28  schreef op: 25-09-2012 12:11:00
probeer je niet druk te maken hoor. Een brilletje zie je zo vaak tegenwoordig en je hebt echt leuke modelletjes. 
Ga uit van het belang van je knul, hij gaat straks de dingen beter zien, dan is jouw mening toch niet meer zo belangrijk. 
Ik heb mijn hele leven bijna een bril gehad, nooit last van pesterijen gehad. Mijn man ook niet. 
Mijn zoontje is nu 15 maanden en zal een bril moeten zodra hij dat op kan houden. Zijn ogen hebben nu al een achterstand. 
Tuurlijk is dat niet leuk, maar het zal voor hem veel beter zijn, dus tja, geen probleem dan toch?

Je moet maar zo denken: er zijn veel ergere dingen, zoals ziektes, handicaps enz. Een brilletje gaat vast goed komen! 
 
Quote
RE: zoon een bril?
Jessica  schreef op: 25-09-2012 12:22:41
Het is vaak maar voor kort. De oogjes herstellen vaak heel snel op deze jonge leeftijd.
En pesten gebeurd echt nog niet... mijn dochter keek ontzettend scheel toen ze 3 was, maar geen kindje heeft daar ooit iets van gezegd.

Het staat vaak zo schattig zo'n brilletje bij die kleintje, maar ik kan me goed voorstellen dat je het niet leuk vind. Ik vond het ook verschrikkelijk.

Hopelijk is het maar tijdelijk.
 
Quote
RE: zoon een bril?
Angelique  schreef op: 25-09-2012 12:27:21
de kans is hier ook best groot
hij heeft de ogen test al 2 keer verprutst en moeten nu nog een keer terug omdat de arts bij cb niets geks kon vinden
doet hij het expres of is er echt iets
iedergeval scoorde een oog beduidend minder
tja als het zo is is het zo en kan j er niets aan doen
tegenwooridg zijn er erg stoere montuurtjes enz en hij is de enige niet dus ja ik persoonlijk maak me er niet zo druk om
 
Quote
RE: zoon een bril?
Nina1  schreef op: 25-09-2012 12:48:04
Hier hoefde ik alleen de ha te bellen voor een gerwijsbrief. Verder niet naar de ha. Meteen afspraak bij oogarts gemaakt. Ook hij zou in jan beginnen op school. dec bril gekrwgen.
niemand maakt op zo'n jonge leeftijd al een opmerking over een bril. Dat zien ze nog niet zo. 
En ook ik vond het errst niet leuk masr na 2 dagen vond ik het vreemder dat hij hem niet ophad! Went zo snel!
en je hebt erg leuke kinderbrillen!
 
Quote
RE: zoon een bril?
Miranda0909  schreef op: 25-09-2012 13:06:18
Mijn dochtertje heeft sinds begin dit jaar ook een bril, we kwamen erachter dat ze een behoorlijke sterkte had +7, nooit iets van gemerkt, dus ik voelde me ook heel schuldig.
Maar ze vind het zelf helemaal niet erg, ze ziet natuurlijk veel beter nu en houd hem keurig op. Ook moet ze iedere dag 4 uur afplakken maar ze is nog nooit gepest, eerst op de psz niet en nu op school ook niet (ze gaat sinds maart dit jaar naar school).
En voor nu heb ik zoiets als ze hem niet op heeft heeft ze gewoon een "kaal" gezicht, het staat haar heel leuk
 
Quote
RE: zoon een bril?
Marjolein852  schreef op: 25-09-2012 13:20:11
Mijn 4 jarige dochter heeft ook sinds kort een bril. Staat zoo leuk! vind dat ze een kaal gezicht heeft zonder.. Went heel snel.

In de klas (23 kinderen) zijn er nu 4 met een bril.. In de klas van mijn oudst dochter (gister 9 geworden) zijn er 7 van de 28 die een bril hebben.  Bij mijn zoontje weet ik het niet...
 
Quote
RE: zoon een bril?
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 25-09-2012 13:27:41
Misschien hoeft hij wel helemaal geen bril , mijn zoon heeft de ogentest bij het cb ook 2 keer niet goed gedaan dus moesten we naar de oogarts .
Hij bleek dus een lui oog te hebben dat kan dus ook de reden zijn dat de ogentest niet lukt .
 
Quote
RE: zoon een bril?
Debbel79  schreef op: 25-09-2012 13:32:20
ik ben opticien, en weet uit ervaring dat die ogentesten bij het CB vaak weinig voorstellen.
en al zou hij toch aan de bril moeten, als het een + sterkte is kan het maar zo dat hij er nog vanaf komt.

goed luisteren naar de oogarts en eventuele adviezen mbt afplakken oid heel nauwkeurig opvolgen! als dit goed gebeurt, scheelt dit enorm in sterkte!

en daarbij... er zijn zooooveel leuke kindermonturen! een tip... koop aub geen dure bril bij een dure particulier opticien.
de glazen van een keten zijn exact hetzelfde, en die kinderen moeten toch elk jaar een nieuw montuur.

succes!!

als je nog vragen hebt mag je me altijd een pb sturen hoor.

 
Quote
RE: zoon een bril?
Suus  schreef op: 25-09-2012 13:40:07
Mijn dochter van 8 heeft sinds kort een bril, ze wordt echt niet geplaagd...kinderen vinden het juist wel vet!

Debbel, ik ben wel naar opticien gegaan die niet bij een keten hoort en de brillen daar waren niet veel duurder of zelfs gelijk als bij Pearl. Hans Anders ben ik ook geweest maar vond ik echt een drama.

 
Quote
RE: zoon een bril?
Aukie  schreef op: 25-09-2012 15:10:47
ik had dat ook heel erg. mijn dochter kreeg in groep 3 een bril en ik was ook heel bang voor pesten. maar echt niets aan de hand. er hebben zoveel kindjes een brilletje. in de kleuterklas is het wel minder, maar gelukkig accepteren die kindjes nog iedereen. bij mijn dochter in de kleuterklas zijn er ook kindjes met een bril, nou ze zijn net zo lief en leuk als de andere. het is denk ik erger als ze in groep 4-5 een bril krijgen.

een vriendinnetje van mijn dochter zei toen ook tegen haar. nou jij blijft toch gewoon mijn vriendin want jij bent toch leuk. en dat heeft mijn dochter zo goed gedaan dat ze nu zelfs blij is met haar bril. (zonder bril staat niet eens meer. hahaha)
 
Quote
RE: zoon een bril?
Aukie  schreef op: 25-09-2012 15:13:51
debbel, wij zijn ook naar de particuliere opticien geweest omdat ik de brillen daar een stuk steviger vind. en we hebben het vergeleken, maar het maakte qua prijs niet veel uit. wij kregen de brillenglazen gratis en bij een ander krijg je bijvb. het montuur gratis of met korting.
 
Quote
RE: zoon een bril?
Bloemblaadje  schreef op: 25-09-2012 15:25:23
Mijn zoontje heeft ook al een tijdje ee bril. Gelukkig voor hem, want hij bleek +8.5 te hebben en ik heb het niet eens gemerkt. Er ging een hele nieuwe werled voor hem open. Hij is nog nooit geplaagt op school. Er zitten bij hem in de klas ook verschillende kinderen met ene bril, dus het is iegenlijk heel normaal. En tegenwoordig zijn er superleuke monturen en geen jampotglazen meer.
Ga gewoon bij verschillende opticiens kijken en kies er één waar jullie je prettig voelen. Ik heb egmerkt dat het erg afhankelijk is van de mensen die er werken. Hier geen goede ervaringen met de duurdere opriciens, maar juist wel met pearl en Hans Anders. Maar de Hans in een andere stad was een drama.

Ik weet nog goed dat ik me net zo voelde als jij toen ik het hoorde, maar het is ons reuze mee gevallen. Ik vind het nu alleen maar fijn dat hij zo goed kan zien en nu is het raar zonder bril, want dan heeft hij inderdaad zo'n blote billen gezicht
 
Quote
RE: zoon een bril?
Mamav2zoons  schreef op: 25-09-2012 16:29:57
bedankt voor jullie opbeurende reacties!! dat doet me goed en ergens wist ik het ook wel maar toch ff rot als het bij je eigen kindje is.
de cb arts zei dat zn ogen echt niet goed waren en dat ze zich haast niet voor kon stellen dat ik nooit iets gemerkt heb! dus ben ook wel benieuwd hoor ga morgen ff bellen naaar de ha ! wat gaat de ha eigenlijk doen voor testjes?? en de oogarts ??( mocht hij doorgestuurd worden) kan ik mn zoontje een beetje voorbereiden
bedankt debbel!! zal ik zeker doen als ik vragen heb!
 
Quote
RE: zoon een bril?
Bloemblaadje  schreef op: 25-09-2012 16:43:00
Ik hoefde heelmaal niet bij de huisarts langs te komen. Kreeg gewoon een verwijsbroef voor de oogarts en ortoptiste. Toen ik hoorde dat mijn kind +8,5 had aan zijn ogen kon ik me ook niet voorstellen dat ik dat nooit gemerkt had .....
 
Quote
RE: zoon een bril?
Karien  schreef op: 25-09-2012 16:53:51
Mijn dochter moest in groep 4 een bril, en heeft zelfs nog moeten plakken.
ze is er nooit om gepest hoor, je ziet zoveel kinderen met bril, en ze hebben zoveel leuke montuurtjes.

Ze is nu van haar bril af, en dat was ook weer wennen, vond haar ineens zo'n kaal gezicht hebben. 
Ze had toch ruim 3 jaar een bril opgehad.
 
Quote
RE: zoon een bril?
Mamav2zoons  schreef op: 02-10-2012 20:41:08
geweest bij de huisarts 1 november naar het ziekenhuis, dus ben benieuwd
 
Quote
RE: zoon een bril?
Debbel79  schreef op: 02-10-2012 20:52:13
jeetje waarom zo lang wachten? is de wachttijd zo lang?
welke regio woon je? wij werken altijd met een hele fijne oogarts, waar je binnen een week al terecht kan. maar zij zit in de regio arnhem.

wij geven altijd de tip om  niet naar een oogarts te gaan in het ziekenhuis, maar bij een privekliniek. als je via de huisarts een verwijzing hebt gaat het ook vian de zorgverzekering en de wachttijd is aanzienlijk korter, en je bent niet zo'n nummer zoals je vaak in een ziekenhuis bent.
 
Quote
RE: zoon een bril?
Mamav2zoons  schreef op: 03-10-2012 12:29:05
okee. ik vind het ook wel lang duren iid. ik mocht wel kiezen welk ziekenhuis van de ha, dus heb het jbz in den boscht gekozen das hier het dichtbij. ik weet eigenlijk niet of er hier een privekliniek in de buurt zit?
 
Quote
RE: zoon een bril?
Jessica  schreef op: 03-10-2012 12:37:27
Even googlen op orthoptist.
Er zijn zelfs brillenzaken waar een orthopist in dienst is.

Overigens gingen wij wel in het ziekenhuis en voelde me daar helemaal geen nummer, juist een hele vriendelijke, bekwame vrouw. 
 
Quote
RE: zoon een bril?
Laura  schreef op: 21-10-2012 18:45:35

Mijn zoon heeft vanaf 4 jaar een bril en mijn dochter vanaf 2 jaar. We gaan gewoon naar het ziekenhuis en ik voel me zeker geen nummer daar. De orthoptist kent beide kinderen en vraagt ook altijd naar beiden. Ze zijn er nog nooit mee gepest. Krijg heel vaak complimentjes over hun brillen en zonder bril vind ik ze echt een beetje kaal. Ennuh vooral mijn dochter is echt niet zielig met bril, maar zonder wel... Ok het is even wennen en peutertje met een bril, maar er zijn veel leuke montuurtjes. Overigens zijn wij wel naar een zelfstandige opticien gegaan. Ik vind dat de ketens te weinig keus hadden in kleine montuurtjes.

 
Quote
RE: zoon een bril?
Meanne  schreef op: 21-10-2012 19:18:45
Mijn zoon heeft ook een bril, alweer 4 jaar en ondertussen -3.
Volgens de opticien zal hij zeker -7 gaan halen

Ik vond het ook vreselijk in het begin maar weet nu niet meer beter.

Hij is nooit gepest!! 

Ik vind dat je nu ook meer kinderen met bril ziet dan vroeger.

Zelf vind hij het soms moeilijk zoals met reddingszwemmen dan moet ie af en ziet ie natuurlijk veel minder.
 
Quote
RE: zoon een bril?
Debbel79  schreef op: 21-10-2012 20:09:50

Quote Méanne:
Mijn zoon heeft ook een bril, alweer 4 jaar en ondertussen -3.
Volgens de opticien zal hij zeker -7 gaan halen

Ik vond het ook vreselijk in het begin maar weet nu niet meer beter.

Hij is nooit gepest!! 

Ik vind dat je nu ook meer kinderen met bril ziet dan vroeger.

Zelf vind hij het soms moeilijk zoals met reddingszwemmen dan moet ie af en ziet ie natuurlijk veel minder.



meanne.. er zijn duikbrillen op sterkte. ik heb zelf -6 en weet uit ervaring dus dat je echt weinig ziet tijdens zwemmen. wellicht als zijn sterkte iets hoger is en wat meer stabiel is dat een idee voor hem is?
 
Quote
RE: zoon een bril?
Laura  schreef op: 22-10-2012 13:12:34
@Debbel zijn er ook zwembrillen met een cylindersterkte (-4,5)? Mijn dochter wil echt niet zonder bril in het zwembad, valt ook erg makkelijk dan. Tot nu toe zwemt ze met haar gewone bril op, maar dat is ook niet ideaal.








 
Quote
RE: zoon een bril?
Debbel79  schreef op: 22-10-2012 16:26:09
 
Quote
RE: zoon een bril?
Laura  schreef op: 27-10-2012 09:56:16
Debbel dank je (beetje late reactie maar waren even lekker op vakantie). Ik denk alleen dat die zwembril  nog wat te groot is voor mijn dochter van 2....Weet jij dit toevallig???
 
Quote
RE: zoon een bril?
Bloemblaadje  schreef op: 27-10-2012 09:59:24
Ik heb voor mijn zoontje ook geen speciale zwembril, maar ik heb bij Pearl een koortje gekocht waar je de pootjes helemaal in kan schuiven en dan kan je hem aan de achterkant strak zetten en zo blijft zijn bril helemaal goed zitten. Zelfs als hij gaat duiken. Wij gebruiken een oude bril van hem daarvoor.
 
Quote
RE: zoon een bril?
RE: zoon een bril?
Lisje  schreef op: 27-10-2012 10:18:28
De brillen zijn tegenwoordig zo leuk en hij is vast niet de enige. Mijn zoon heeft er ook eentje en nog nooit gepest, ook bij hoge sterktes zijn de glazen dun. Verheug me er al op dat we volgend jaar weer een andere leuke kunnen uitzoeken.
Helaas heeft mijn zoontje ook aangeboren staar en ziet hij nooit 100%
 
Quote
Navigatie


Reageren op zoon een bril?
Naam
Bericht