Menu
 

Topic:

Afbouwen maar madame wil niets anders!

Nellemv2  schreef op: 22-09-2012 21:23:03
Mila is nu 9 maanden oud en drinkt alleen 's morgens en 's avonds nog bij me. Tussen de middag krijgt ze pap van nutrilon of gewone melk, want ze wil niet drinken uit een fles of tuitbeker.
2 maanden geleden heeft ze de waterpokken gehad en sindsdien wilde ze geen fles meer, ook geen speen (dat vinden we niet erg), maar drinken doet ze nu heel slecht.

Ik wil de borstvoeding nu wel gaan afbouwen, kolven doe ik sowieso al een tijdje niet meer. Ze groeit goed. Maar wat moet ik nu aanbieden 's morgens en 's avonds, ipv de borst? Wil er ook geen pap-kindje van maken, hoewel het in ochtend natuurlijk niet erg is..

Nu ze zo'n 6 tanden heeft is het aanhappen ook behoorlijk pijnlijk!

Wie heeft tips voor me?
 
Quote
Navigatie
RE: Afbouwen maar madame wil niets anders!
Mai-lin  schreef op: 22-09-2012 21:53:41
Wil ze ook niet drinken uit een gewone beker? Mijn jongste weigerde met 7,5 maand opeens de borst, maar weigerde ook fles, tuitbeker... Na ziekenhuisopname uiteindelijk accepteerde hij dan toch de fles, maar ben meteen met hem begonnen met het drinken uit een gewone beker. Met 9 maanden kon hij hier goed uit drinken, met 11 maanden zelfs zelfstandig!

Als je durft, zou je zelfs al een beetje gewone melk kunnen gaan proberen. Nutrilon wilde hij niet, wel gewone volle melk.
 
Quote
RE: Afbouwen maar madame wil niets anders!
Kriebel  schreef op: 22-09-2012 21:55:04
Misschien een beker met een rietje?
Dat werkte hier erg goed
 
Quote
RE: Afbouwen maar madame wil niets anders!
Anna28  schreef op: 22-09-2012 22:28:25
Rietjesbeker kan inderdaad een goede oplossing zijn. Tim dronk er rond 10 maanden al prima uit. 

En smorgens gelijk aan tafel voor een boterham en daarna bekertje (gewone beker) opvolgmelk?
's avonds eventueel pap met lepeltje of rietjesbeker?

Tim dronk ook prima uit een rietje in een pakje. Rietje in pakje opvolgmelk doen en drinken maar. 

 
Quote
RE: Afbouwen maar madame wil niets anders!
Nellemv2  schreef op: 22-09-2012 23:17:39
Op zich drinkt ze uit een gewone beker re-de-lijk.. na 4 slokken wil ze niet meer.. apart vrouwtje.. Ik kan de rietjesbeker wel eens proberen..

Ja wij gaan ook over op gewone melk, die nutrilon is zoet!!

Maar het is dus meer; hoe gaan we dat doen? pap blijven aanbieden en eerst oefenen met de beker, dat wordt dan 2x per dag pap...

Als ze wel wat wil drinken is dat dus maar heel minimaal en zeker niet voldoende namelijk..

En tot welke leeftijd nog een voeding voor het slapen? Ik voed haar nog rond 19.00, ik heb het idee dat ze dat echt nog wel nodig heeft.

Hier ook elke dag een vitamientje hoor!   Ja, Ferron dan, Mila nog niet!
 
Quote
RE: Afbouwen maar madame wil niets anders!
Grietje  schreef op: 10-10-2012 21:34:15
Of je zou de melk uit de gewone beker iets dikker kunnen maken met wat brinta of rijstebloem. Dat oefent iets makkelijker. Pakje melk vind ik ook niet zo'n gek idee. Kindjes vinden zo'n pakje vaak heel interessant.
Hoe vindt ze yoghurt? Dat kun je eventueel ook iets verdunnen en uit een beker laten drinken.

Wat betreft avondvoeding, ik denk niet dat je kunt zeggen tot welke leeftijd ze het nodig hebben. Dat verschilt per kindje. Ik heb heel lang nog 's avonds gevoed. Eh, correctie, ik voed nog steeds tussen 7 en 8 voor het slapen gaan. Niet meer vanwege de voeding maar vanwege de gewoonte (vandaag wilde dochterlief heel graag borst toen ik thuiskwam. Ik vroeg of ze de borst gemist had. "nee, ik heb jóu gemist" :hart . Maar qua voeding is het echt zeker tot een jaar of anderhalf wel nodig geweest (en dan nog een nachtvoeding tussen 2 en 3...).
 
Quote
RE: Afbouwen maar madame wil niets anders!
Melissa  schreef op: 11-10-2012 07:27:43
De tandjes mogen geen pijn doen, als het goed is raken die de borst niet (hier een kind met volledig melkgebit aan de borst) , misschien even extra alert zijn met aanleggen?
 
Quote
RE: Afbouwen maar madame wil niets anders!
Femke  schreef op: 11-10-2012 10:38:16
Ik vond de rietjesbeker niet echt geschikt voor melkproducten, maar gewone weggooi rietjes vonden ze hier ook magisch en zijn veel hygienischer. mijn jongste was ook een slechte drinker, maar als hij dan echt op een dag voor mijn gevoel te weinig dronk gaf ik een extra fruithap uit een potje, daar zit veel vocht in, met 1 jaar ook weleens zo'n pakje sap van zonnatura en sávonds extra yoghurt, oja hier smulde ze van de pap 's ochtends en dan maakt ik zo 250cc en dat ging er prima in...als ze wel graag pap lust dan doe je dat's aonds nog een keer en over een paar maanden bouw je het weer wat meer af richting yoghurt
 
Quote
RE: Afbouwen maar madame wil niets anders!
Nellemv2  schreef op: 17-10-2012 10:59:29
Inmiddels zijn we nu helemaal gestopt met de bv en eet ze pap, dat is het enige wat echt goed gaat. Zodra ze een fles of tuitbeker ziet wordt ze vreselijk kwaad
Uit een gewone beker wil ze wel drinken,maar echt maar een paar slokjes en dan is het klaar..
 
Quote
Navigatie


Reageren op Afbouwen maar madame wil niets anders!
Naam
Bericht