Menu
 

Topic:

Wie ka mij helpen!!!

Heleen  schreef op: 22-09-2012 05:49:31
Mijn zoontje word iedere morgen vroeg wakker tussen 5.00 en 6.15 en wil dan uit bed, hij gilt het hele huis bol en of ik nou boos praat, heel troost hij blijft huilen en wil alleen maar uit bed! op het moment krijst hij alweer een dik half uur!!! ik weet niet meer wat ik moet! ik heb het idee dat hij helemaal niet na bed wil, hij begint 's avonds al dat hij ook niet naar bed wil! ik denk niet dat het angst is, hij heeft een lampje op zijn kamer etc. als ik hem bij mij in bed neem gaat het spelen en absoluut niet slapen dus ook neit de oplossing!

Ik baal hier zo van niet alleen voor mezelf maar de halve buurt kan meegenieten en ik krijg hem niet stil!! ja alleen door hem uit bed te halen maar dan zit ik dus iedere morge al zo vroeg beneden ook niet helemaal de bedoeling volgens mij!
 
Quote
Navigatie
RE: Wie ka mij helpen!!!
Draakje  schreef op: 22-09-2012 07:01:42
Slaapt hij overdag nog? Zo ja, dan misschien hem overdag niet meer laten slapen. 

Is het misschien een idee om hem tijdelijk op zijn eigen matras in jullie slaapkamer te leggen? 
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Sun  schreef op: 22-09-2012 07:32:24
Helaas ik heb een zoon en een dochter die het driekwart jaar deden... Elke ochtend zo vroeg, allebei tussen 1 en 2 jaar geloof ik. Ik heb alles geprobeerd maar niets hielp... Dus zat ik of mijn man zo vroeg beneden en elke avond vroeg naar bed. En ineens was het bij beide kinderen over. Wat je iig kunt proberen is overdag nog maar een klein slaapje, ramen heel donker maken, op jouw kamer laten slapen in een bedje naast je bed. Succes, het gaat weer over...
Ik heb nu een derde en ik verwacht het bij deze ook weer. Het is een fase....
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
-claudia-  schreef op: 22-09-2012 08:30:00
is de kamer donker genoeg?

Hoe oud is hij?

Misschien iets te doen in het weekend kwa bedtijd/opstaan. Uurtje later, misch dat hij dan zowieso een uur later wakker word?

Mijn dochter sliep een poos de klok rond. van 7-7...van 8-8.
Ook periodes gehad dat het niet uitmaakte en ze een soort van biologische wekker had. Precies om half 7 werd ze wakker..

Lastig he meid...ik weet niet hoe oud hij is, maar schreeuwen en gegil zou ik niet accepteren (ff afhankelijk van leeftijd he). Misschien een paar boekjes neerleggen op zijn kamer..of een wekker neerzetten?
Het is echt zoeken naar de juiste oplossing..is bij elk kindje weer anders..
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Alice  schreef op: 22-09-2012 09:00:52
Klinkt heel lullig wat ik nu zeg, maar denk dat je 'm geleerd hebt om zo hard mogelijk te krijsen zodat je hem er uit haalt. Je laat 'm een half uur gillen en dan pas pak je hem. Hij denkt dat dit zo hoort, dat hij heel hard moet schreeuwen voordat je 'm pakt.
Dus de komende tijd zou ik hem al gewoon meteen pakken, je bent toch al wakker en je slaapt toch niet meer. Waarom hem en jezelf zo kwellen?
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Ils33  schreef op: 22-09-2012 09:07:53
Wij hebben het ook een tijd heel erg gehad! En ik dacht ook dat ik mijn kindjes verwend had en dat ze daarom zo deden. Heb uiteindelijk iemand laten komen voor wateraders en ze slapen nu echt als roosjes. Deze liepen dus echt door het hele huis. Wie weet zoiets een keertje proberen.
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Baby2  schreef op: 22-09-2012 09:35:24
Zijn wateraders net zoiets als aardstralen????
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Heleen  schreef op: 22-09-2012 09:43:30
Bedankt voor jullie reacties meiden! 

Hij is trouwens ruim 2,5 jaar!

Ik wil er nog wel even bij zeggen dat ik er wel heen ga en van alles probeer maar hij gewoon echt niets anders wil dan naar beneden! maar om daar aan toe te geven om 5.30 zouden jullie dat doen? 
Vanacht heb ik hem om 6.00 uit bed gehaald ben naar beneden gelopen, hij gaf aan dat hij wilde spelen maar het was donker beneden doen heb ik uitgelegd dat het nog tijd is om te slape en hem de keuze gegeven uit eindelijk wilde hij toch na bed en heb ik de deur een stuk open laten staan, hij heeft toen nog een uurtje rustig in bed gelegen! toen heb ik hem eruit gehaald voordat hij weer zou gaan huilen!

Alice: geeft niets hoor ik hoor het graag als ik het anders zou meoten doen, maar wat zou jij doen in deze situatie?

Ik zal eens kijekn naar de wateradres ik ken het niet!

Zou een wekker al helpen op deze leeftijd?
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Alice  schreef op: 22-09-2012 09:49:59
Ik denk dat 't vrij moeilijk is om met slapen (of eten of zindelijk worden) iets aan te leren. Hij is wakker en wil eruit, da's vrij logisch. Met 2,5 hebben ze nog niet echt besef dat mama nog even wilt slapen. Dus ja.. hoe rot ik het ook echt zou vinden, ik zou er uit gaan en 's avonds eerder naar bed.
En wachten tot het moment waarop hij 't wel begrijpt.

Maar het ene kind van 2,5 is het andere niet. Dus wellicht kun jij het hem wel uitleggen of wellicht snapt hij een wekker wel. Je hebt van die wekkers waarvan de lamp aangaat op een bepaald tijdstip, je zou hem kunnen uitleggen dat hij pas mag roepen als het licht brandt en dat je hem dan haalt. Begin je op 6 uur en steeds een beetje later ofzo.

Als hij 's middags nog slaapt, kun je daar misschien ook wat mee doen.. ?
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Kolibrie  schreef op: 22-09-2012 09:54:09
Waarom zet je niet een bak duplo op zijn kamer als hij zo graag wil spelen... Dan laat je hem toch lekker op zijn eigen kamertje ermee? Kun jij ng even terug in bed kruipen? 
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Mama Van Drie  schreef op: 22-09-2012 10:03:16
Mijn middelste zoon heeft dit ook gehad, dat was op een gegeven moment 5 uur dat hij al naar beneden wilde, hij was toen ook 2.5 geweest, een kind van 2.5 heeft niet zo heel veel te willen vind ik en ik pas ervoor om daar om 5 uur al mee beneden te gaan zitten, wel hebben we hem toen al heel vroeg geleerd dat hij dan zelf alleen naar beneden mocht, hoe de tv aan moest en er stond wat te drinken en eten klaar en dan zocht hij het maar fijn uit.
Nu had ik wel kinderen die nooit geen gekke dingen deden. Hij is nu 16 en is nog steeds geen uitslaper, wel aan laat naar bed gaander maar uitslapen ho maar, echt uitslapen dan.


Kan je niet een lichtje op een tijdschakelaar zetten, zodra dat lichtje dan aangaat dat hij eruit mag? en dan niet gelijk de tijd op 8 uur zetten natuurlijk want dat is wel heel lang wachten voor hem, ook zegge dat hij dan als hij wakker is wel mag spelen in z'n bed of wat anders doen ofzo maar niet van zijn kamer af mag komen totdat het lichtje brand, misschien werkt dat? 
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Laura73  schreef op: 22-09-2012 12:20:40
Heb 2 jaar elke ochtend tegen 4.30 beneden gezeten, was niets maar dan ook niets aan te doen. 1 troost:het gaat weer over!
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Liefje  schreef op: 22-09-2012 21:05:44
Ja mijn zoon heeft die periode ook zeker wel gehad en je doet er niks aan. Alleen naar beneden kon ik niet dat vond ik gewoon zielig op zon jonge leeftijd.

Ik bedoel ik denk daar anders over ik heb voor een kindje gekozen het kindje kan er niks aan doen dat het zo vroeg klaarwakker is en die laat ik echt niet moederziel alleen beneden zitten dat kan ik gewoon niet (nu nog niet trouwens en hij is straks 5)

Ik ging altijd gewoon met mijn zoon naar de woonkamer ging meteen deken op de bank liggen en hij zat dan gewoon boven op mij tv te kijken en ik viel nog wel lekker in slaap (als hij boven op mij zat voelde ik in ieder geval als hij op ging staan zodat ik kon vragen wat hij ging of wou doen).

Als hij nu zo vroeg wakker is is het wel heel makkelijk gewoon doorslapen en geen gezeik zo vroeg gaan we er niet uit en als je niet gaat slapen wordt mama heel erg boos dat snapt hij nu en dan slaapt hij nog wel verder (maar het komt nu zo goed als niet meer voor)
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Heleen  schreef op: 22-09-2012 22:09:03
Super bedankt voor al jullie tips! Ik ben benieuwd hoe het nu gaat vannacht! Ik heb hem vanmiddag niet laten slapen dus hij was versleten en lag om 19.15 op bed! Ik heb me voorgenomen om hetzelfde te doen als vannacht, weer na beneden gaan en hem de keus geven mocht dit niet werken dan ga ik er denk ik maar uit! Weet je het klink voor jullie misschien heel raar (het is mijn eerste dus geef gerust kritiek) maar ik ben bang dat hij er aan gaat wennen dat ik er altijd met hem uitgaat dus dat als hij om 3.00 in de nacht even wakker word (wat ook regelmatig gebeurd) ik straks ook naar beneden kan! hebben jullie die ervaring niet?
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Liefje  schreef op: 22-09-2012 23:11:30
ja soms was dat af en toe wel zo dan werd hij idd om 3 uur wakker maar dan ging ik naar beneden met hem op de bank onder een deken en geen tv aan hoor...en dan vielen we heel vaak samen in slaap daar
 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Ils33  schreef op: 23-09-2012 08:27:59
Ja wateraders zijn volgens mijn wel aardstralen..
De een heeft er meer last van als de ander. Mijn oudste was hysterisch als hij naar bed moest en vaak wakker s'nachts en vroeg eruit. Mijn jongste had ook slaap problemen.
Ik sliep allang niet meer goed maar dacht dat het door de kinderen kwam. Mijn man had nergens last van. We hebben het bedje verplaatst van de oudste maar het hielp niks. Toen hebben we iemand laten komen voor wateraders, eniteiten en andere stralingen. Nu slapen ze echt allebei en ikzelf ook als een roos. Nu bleek de waterader bij ons door het hele huis te gaan. Dus het bedje verplaatsen had bij ons geen nut. Het was ook heel apart om te zien dat boven ons bed de pendel bij mij enorm draaide en bij mijn man stil stond.

 
Quote
RE: Wie ka mij helpen!!!
Heleen  schreef op: 24-09-2012 09:13:03
Meiden ik ga eens kijken naar jullie tips! Voorlopig is het twee nachten goed gegaan! We laten hem 's middags niet slapen en doen hem 19.15 naar bed hij heeft nu 2 dagen geslapen tot 6.45/7.00! De dag is erg lang voor hem maar dit zal ook een kwestie zijn van wennen aan een nieuw ritme denk ik!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wie ka mij helpen!!!
Naam
Bericht