Menu
 

Topic:

issues met fietsen, herkenbaar?

Spatje  schreef op: 20-09-2012 15:52:00
dames, mijn dochter heeft in mei een nieuwe fiets gekregen , een cortina lief fiets voor haar communie , ze zit in groep 5 en de school ligt nog geen 5 minuten fietsen hier vandaan, maar mennn wat een issues, eerst het probleem van opstappen, de fiets is haar maat, maar zij is gewend om op een kleine te fietsen, dus ze kwam altijd goed aan de grond, nu niet ( en dat hoeft ook niet voordat iemand dat gaat zeggen) dus heeft ze moeten leren om steppend op te stappen, na een hoop drama lukte dat, maar nu heeft ze zich aangeleerd dat ze alleen maar kan remmen als de re-pedaal naar achteren staat, staat die dat niet en ze moet remmen laat ze zich vallen

of ze is veel te veel met andere dingen bezig waardoor ze niet ziet als ze moet stoppen, en dan valt ze weer enz, mennnnnnnnnnnnnnnn

net ging ze even naar de bieb , komt ze schreeuwend terug, weer gevallen, was ze weer niet aan het opletten, knalt ze tegen een stoeprand, ik krijg der wat van, nu zit ze hier met een blauwe vinger, kan hem wel nog bewegen

ik heb de neiging om haar voorlopig te voet naar school te laten gaan, want iedere drama heb ik geen zin in, sowieso heb ik liever dat ze loopt als het regent, herkennen jullie dit soort dingen?
 
Quote
Navigatie
RE: issues met fietsen, herkenbaar?
Spatje  schreef op: 21-09-2012 08:28:17
gelukkig heeft oma hem betaald, anders had ze hem ook niet gehad

nou na die val van gisteren heeft ze wel een hele dikke pink, dus ga even met haar naar de dokter om 10.30, ze gaf toe dat ze helemaal niet aan het opletten was, en dat ze aan het zingen was  vandaar die val
 
Quote
RE: issues met fietsen, herkenbaar?
Essie@  schreef op: 21-09-2012 08:38:32

Esmée kreeg van ons ook een 24 inch oma fiets (batavus butterfly). Veels te groot helaas en ze kan niet met het stuur omgaan. Nu een gewone 24 inch batavus choco en dit gaat super. Hoe mooi ze omafietsen ook vind zij kan er niet mee overweg.
Ik denk idd ook niet dat hij te groot is hoor voor je dochte want je hebt al een maat kleiner genomen immers. Vind ze het stuur wel prettig? Esmée ging namelijk door het stuur ook lomp fietsen. Met een gewoon stuur heeft ze dat dus niet.

 
Quote
RE: issues met fietsen, herkenbaar?
Spatje  schreef op: 21-09-2012 08:42:00
ja ze vindt het een hele fijne fiets, lekker hoog stuur, ze heeft altijd hoge stuurtjes gehad, ach ze moet gewoon opletten en vooruit kijken, en idd zoals monica al zei, ze is superlomp, als er iets mis kan gaan zal dat bij haar gebeuren, met alles gewoon, ongelooflijk ( heeft ze van der vader ), komt goed, ze is nu lopend naar school en om 10 uur haal ik haar op om naar de dokter te gaan , ben benieuwd

 
Quote
RE: issues met fietsen, herkenbaar?
Monica Mv 2  schreef op: 21-09-2012 08:48:39

Ooh ja, was ik vergeten erbij te zeggen.


Kirsten wil geen oma fiets, ze heeft een batavus, een gewone uit de fietsenwinkel. Met de communie gekregen, kon ze er net niet op maar nu sinds een klein jaar wel.


Guus is 1,12 en fietst net op een 20 inch. Het kan echt maar net, dus het is nog gevaarlijk dus de 16 inch word nog makkelijk gepakt. Met de communie krijgt hij dus geen nieuwe fiets, hij fietst maar eerst wat langer op die 20 inch

 
Quote
RE: issues met fietsen, herkenbaar?
Debbel79  schreef op: 21-09-2012 08:52:07
ik denk ook dat de fiets niet te groot is. als ze nog moeten leren fietsen zonder zijwieltjes is het wat anders. ik denk dat ze wat onzeker, en misschien idd beetje lomp en onhandig is hihi.

succes ermee! (nora is 6 (volgende maand 7) en heeft een 24' fiets, kan ook niet bij de grond hoor. maar ze fiets als een gek, stoepranden op en af, staand fietsen, het liefst over smalle randjes, als die geen fietscrosser wordt weet ik het niet meer haha!

 
Quote
RE: issues met fietsen, herkenbaar?
Lonneke Mv4  schreef op: 21-09-2012 08:58:16
Mijn oudste dochter 8, 1..40 lang
Heeft er ook een en dat gaat prima, maar alle kinderen zijn anders natuurlijk

Misschien nog oefenen of een bril? Ziet ze dieptes enzo wel goed?
 
Quote
RE: issues met fietsen, herkenbaar?
Myself  schreef op: 21-09-2012 09:08:21
Onze dochter is vd zomer 7 geworden en heeft een 24 inch oma fiets.
Hier kan ze prima op fietsen, en maar net met d'r teentje bij de grond, niet genoeg om echt te steunen.
Opstappen en afstapen is geen probleem voor haar, maar haar er alleen op laten fietsen doe ik ivm de hoogte toch nog niet.
Daarvoor hebben we haar 20 inch fiets nog bewaard, als ze dus alleen op pad gaat pakt ze die, die voelt toch net wat veiliger.

Is dat misschien ook een idee voor jullie, dat ze de grote alleen gebruikt in aanwezigheid van jullie en de kleine als ze er alleen op uit gaat?
 
Quote
RE: issues met fietsen, herkenbaar?
Mamsie  schreef op: 21-09-2012 09:14:36
ik heb een misschien een madelief in de aanbieding, blauw groen.
Heel mooi!!!
 
Quote
RE: issues met fietsen, herkenbaar?
Mamsie  schreef op: 21-09-2012 09:17:23
hier ook een beetje een lompe onnadenkende dochter die alles belangrijk vind behalve dat wat je moet doen...
Dus die komt ook geregeld met blauwe plekken en dergelijke thuis....
Hier adviseren ze trouwens tot 12 jaar dat ze met beide voeten op de grond moeten komen, maar moet eerlijk bekennen dat ik me daar niet aan gehouden hebt.
en met de oudste nooit problemen, maar de jongste die krijgt dingen voor elkaar met haar fiets.....
 
Quote
Navigatie


Reageren op issues met fietsen, herkenbaar?
Naam
Bericht