Menu
 

Topic:

medische keuring gemeente, ervaring?

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 19-09-2012 18:10:16
Onze zoon Stan zit nu op een KDC. Omdat wij hem meer willen stimuleren hebben wij besloten hem te plaatsen op een SBO.

Vanochtend op het gemeente huis geweest. Nu werken zij met een opstappunt.  Dit is voor hem te verwarrend. Speciaalonderwijs naar cluster scholen worden wel thuis opgehaald.

Wij kiezen voor een SBO die verder weg ligt. Blijkt ook niet zomaar te kunnen ... Maar uit geloofsovertuiging wel . Wij kiezen daarvoor omdat de andere SBO geen kinderen van 4 jaar aannemen. Dit was geen goede reden. Hoe krom zijn deze regels nou.

Tot de medische keuring heeft zij goedkeuring verleend dat hij thuis word opgehaald. Ik heb vorig jaar al een discussie gehad met de gemeente. Wij hebben een andere gedachte van fatsoenlijk en veilig vervoer. Mijn andere zoon heeft  maanden langs een donker parkje en vijver kunnen wandelen als een hangjongere (4 jaar zonder diploma).

Hier heb ik nu dus vreselijk de balen van. Nu kunnen wij dus schooieren om fatsoenlijk vervoer. Het is een stukje privacy van mijn zoon. Ik weiger mijn zoon als een verstandelijke gehandicapte te zien. Onderzoeken zijn er wel gedaan (anders kom je niet op een KDC terecht).

Anders zal hij toch maar op het KDC moeten blijven ( heeft nog indicatie). Tot wij een andere oplossing hebben gevonden. Ik zou best elke dag willen fietsen (6km) maar heb ook nog drie andere kinderen.

Ik zie als een berg tegen het nieuwe vervoer op. Hij heeft nu zo'n fijne chauffeur. Ik wil hem niet dumpen op een opstappunt langs een drukke weg. Alle kinderen s'ochtends vroeg mee. Zodat ik niet op een normale rustige manier afscheid kan nemen. Dit is zo belangrijk voor hem. 

Maargoed wat houd zo'n keuring in?


 
Quote
Navigatie
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
Bepje  schreef op: 19-09-2012 23:11:40
Medische keuringen voor kinderen heb ik geen ervaring mee, alleen w.m.o. aanvragen voor volwassenen en dat is per gemeente verschillend.
Vervelend dat je geen zekerheid hebt over goed vervoer, heb je al aan carpoolen met andere kinderen gedacht ?
 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
Moedervan5  schreef op: 20-09-2012 07:03:03
Apart, dat ze niet thuis op worden gehaald. Medische keuring ben ik ook niet mee bekend, 1 zoon zit op het KDC en de andere op een Cluster school. Het enigste wat wij moesten aanvragen bij de gemeente ( voor cluster school ) was vervoer. Nooit een medische keuring. 

Ik zou gewoon op mijn strepen staan en dat mijn kind thuis opgehaald word als dat voor hem het beste is. 

 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
K.  schreef op: 20-09-2012 07:38:22
Er wordt enorm bezuiningd op het vervoer en het is inmiddels zo dat verschillende gemeenten dit helemaal niet meer vergoeden als je ervoor kiest je kind niet naar de dichtst bijzijnde school te laten gaan.

Ik denk dat vanuit de medische keuring moet blijken of je kind in staat is te lopen, welk niveau van functioneren er is. Er zal hoogstwaarschijnlijk geen rekening gehouden worden met de gezinssituatie, het feit dat je 3 andere kinderen mee moet nemen naar een opstappunt.
 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
Visiroda Niet Ingelo
gd
  schreef op: 20-09-2012 08:15:24
Onze zoon heeft ook op een sbo gezeten wel in onze woonplaats, dus vervoer was niet nodig.
Wel heeft hij om een beschikking te krijgen van de pcl (om toegelaten te worden tot het sbo) een afspraak gehad met de schoolarts vanuit de ggd. Is dit wat de gemeente ook bedoeld? Het advies van de arts telt namelijk mee om wel of niet een beschikking af te geven.

Hebben jullie al een beschikking? Misschien moet je dat eerst hebben voordat de gemeente over de brug komt.
Even puur uit nieuwsgierigheid, maar wat bedoel je met de opmerking ik weiger mijn zoon ls een verstandelijk gehandicapte zien?

Groet Simone
 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
San  schreef op: 20-09-2012 08:58:07
Hier ook geen medische keuring, vanuit een PCL was er toestemming om naar een SBO te gaan. Aangemeld op SBO en na meerdere "keuringen" door hun is er een akkoord afgegeven. 

Vervolgens schriftelijke smeekbede gedaan voor leerlingen vervoer. 
Praktisch alle verzoeken worden afgekeurd, er word ontzettend op bezuinigd. Ik moest werkelijk alles aantonen en alles uit de kast halen voor dat akkoord. Uiteindelijk heb ik dat wel gekregen, maar wanneer hij 9 is dan houd het op en moet ie maar met de bus of de fiets, het is 15 kilometer... 
Geen haar op mn hoofd die hem met 9 jaar zo alleen naar school laat gaan, maar oke. 

Voorlopig mag ie hier dus met de bus mee. Word thuis opgehaald. 

Sorry voor het lange verhaal, eigenlijk heb je er weinig aan want met die keuring heb ik dus helaas geen ervaring, hier ging dat schriftelijk met alle verklaringen van t mkd, cvd, ggz, psychiater en de pcl en het sbo...

Sterkte met alles! Hopelijk valt die keuring mee...
 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
Lisje  schreef op: 20-09-2012 09:03:15
Mijn dochter heeft op het SBO gezeten, kinderen die meer dan 4? kilometer van de school woonde werden met een grote schoolbus opgehaald, niet aan huis, maar op opstapplaatsen.
Een commissie (pcl) bepaalt op je kind op een SBO thuishoort, daar zijn allerlei criteria voor.
Die keuring? Geen idee. Maar zeker proberen.
 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 20-09-2012 10:58:44
Carpoolen zal niet gaan. Wij werken beiden. Ik rij al jaren niet meet (angst). En mijn man heeft een wisselend rooster die per week en soms per dag word veranderd. Anders ben je niet flexibel en verliest hij zijn baan. Dat zal echt niet gaan.

Hij is vier jaar en kan natuurlijk niet het halve dorp aflopen. Hij heeft een ontwikkelsachterstand van 8 maanden(getest in januari). Hij ziet geen gevaren. En loopt alle kanten op. Dus moet ik hem brengen. Maar dat zal voor hem een lastige verandering zijn. Hij zal ontzettend moeten wennen. En dan zo overgang van niet van huis worden opgehaald zal te moeilijk voor hem zijn.

dichtst bijzijnde school neemt geen kinderen onder de 5 jaar aan. Dus dat noem ik geen keuze. Het is nu uit cristelijk oogpunt , dan mag het wel.

Hij is goedgekeurd voor het SBO onderwijs. Is wel twijfel tussen ZMLK en SBO. Maar wij gaan eerst dit proberen omdat wij het gevoel hebben dat hij echt gestimuleerd moet worden.

Vanaf 9 jaar met het openbaar vervoer. Ze zijn niet goedwijs. Deze kinderen gaan niet voor hun plezier naar deze scholen.
Verzinnen ze allemaal mooi achter hun bureaus. Tegen die tijd zal ik mijn zoontjes dan thuis moeten houden. Mijn ene zoon moet 45 km reizen en zal dan met bus/trein/ bus vervoer moeten gaan reizen. Zolang de pedofielen nog vrij los lopen, over mijn lijk!.

Gezins situatie daar kunnen zij geen rekening mee houden. Maar het is voor mij haast onmogelijk. De anderen moeten ook naar school. En als ik het hele dorp af moet fietsen, krijg ik de andere niet optijd op school. Maargoed... het gaat om mijn zoon.
 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 20-09-2012 11:04:16
Ik heb net school gesproken. Zij bellen nu naar de gemeente voor ons. Heel erg fijn.
Zij kon het waarschijnlijk wel regelen voor ons. Omdat het eigenlijk heel duidelijk is. Hij komt van een KDC en heeft daar ook niet voor de fun gezeten. 

Medische keuring zou betekenen dat je alle testen moet meenemen. Dat gaat niet de halve wereld wat aan. Pfff

 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
Laura73  schreef op: 20-09-2012 11:56:49
Ik zou iemand inhuren dan die mijn kind van en naar school brengt.Om een levensovertuiging te gebruiken om vervoer rond te krijgen is vanuit mijn levensovertuigingdus niet in de haak.Je kan ook iemand inhuren die dan bij de andere 3 kinderen blijft.
Hier word gebruik gemaakt van een opstapplaats en de bus komt om 8 uur.Ik stond dus al vroeg op het schoolplein met de jongste.Nu is hij oud genoeg zelf naar opstapplaats te lopen en de chauffeur helpt hem veilig oversteken.Ik zag in het begin ook overal beren toen hij niet meer thuis opgehaald werd maar het went snel.Nu is jou kindje nogal jong en moet je een oplossing zoeken.Als zou je een bakfiets met trapondersteuning nemen kom je waarschijnlijk straks met de schooltijden van de andere kinderen niet uit als je eerst hem naar sbo moet brengen 6 km verderop.Je kan ook school vragen om een lijst met ouders in de buurt en met hen af spreken of jou kind tegen vergoeding mee kan rijden.
 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 29-09-2012 14:10:16
Ik ga niemand in huren. Dan stopt 1 van ons beiden weer met werken. Dit heeft mijn man bijna 3 jaar volgehouden. Mijn kind heeft recht op degelijk vervoer. Dat zou makkelijk en goedkoop zijn voor de gemeente.

Mijn kind van maar 4 jaar moet opstappen( een gezond en normaal kind zet je ook niet af langs een drukke weg). Daarna moet hij overstappen van bus en heeft meerdere chauffeurs. Dit zijn veel te veel prikkels.

Vrijdag een chauffeur aan de deur. Hij wachtte al 5 minuten! Ja dat krijg je met meerdere chauffeurs werkt. Wij hadden namelijk aangegeven dat hij op vrijdag vrij is.

Keuring is maandag.
Zo iemand heeft binnen 30 minuten een beeld van mijn kind. Dit vind ik erg knap. Op de brief staat een verkeerde naam, ook zo slordig.
Ik ben benieuwd wat voor ervaring zo'n persoon heeft met dit soort kindjes. Hij heeft namelijk ook bij het UWV gewerkt als verzekeringsarts (ff googlen doet wonderen).

Inmiddels gaat het niet goed met mijn zoontje. Deze week zal mijn man hem zelf brengen. Op school geen problemen. Maar het vervoer is veel te prikkelgevoelig.



 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
Roos  schreef op: 29-09-2012 14:49:17
Wij hebben het als zeer prettig ervaren de med keuring bij onze dochter.
Dankzij hem is alles keurig verlopen en was het vervoer zo rond bij de gemeente. En ook het vervoer wat wij het beste vonden passen bij ons kind. Als de arts het echt nodig vind komt het vast goed.
 
Quote
RE: medische keuring gemeente, ervaring?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 29-09-2012 15:34:07
@Roos
Die hoop heb ik ook. Ze zullen zich wel moeten verantwoorden ...
Ik blijf het hele vervoer een rommetje vinden. Het vervoersbedrijf heeft veiligheid niet voorop. Dat voelt ook niet prettig. Maargoed, blijven positief.

 
Quote
Navigatie


Reageren op medische keuring gemeente, ervaring?
Naam
Bericht