Menu
 

Topic:

Vader bedreigt scheidsrechter (12)

  schreef op: 14-11-2011 16:01:50


KLUNDERT - Een 12-jarige scheidsrechter heeft zaterdag de voetbalwedstrijd tussen de E4-pupillen van de Brabantse voetbalclubs vv Klundert en Rood Wit uit Sint Willebrord gestaakt. Dat gebeurde toen hij op het veld bedreigd werd door een vader van een van de Rood-Witspelertjes. De jonge scheidsrechter van de thuisploeg was volgens getuigen zo van slag door het agressieve gedrag van de ouder dat hij huilend het veld verliet.
Uit het Eindhovens dagblad:

Jeugdleider Corné Bulkmans van Rood Wit reageert aangeslagen op het incident: "Dit hebben we nog nooit meegemaakt bij de jeugd. We beraden ons op stappen. We gaan sowieso meteen een gesprek aan met de vader en we sturen een excuusbrief naar de scheidsrechter en vv Klundert. We hebben al met het bestuur van Klundert gesproken. Dit mag absoluut niet gebeuren."

'Dieptriest'
De Klundertse jeugdvoorzitter Paul van de Reijt zegt dat zijn club de KNVB inlicht. "Het is dieptriest, vooral voor de jonge scheidsrechter. Bij ons hangen nota bene ook de posters van de SIRE-campagne tegen wangedrag langs de lijn."

Sfeer verpest
Getuigen zeggen dat de sfeer bij de pupillenwedstrijd, met spelertjes van 8 en 9 jaar, van begin af aan verpest werd door een vader uit het Rood-Witkamp - overigens niet de man die uiteindelijk de jonge scheidsrechter zou bedreigen. "Die man stond de hele tijd te vloeken en te tieren langs de zijlijn. Niet alleen op de scheidsrechter, maar ook op de spelers, zelfs die van Rood Wit. Ik riep nog: 'Doe nou rustig joh', maar toen zei hij dat hij mij ook nog wel zou pakken", verhaalt coach Tom Dusseldorp van het Klundertse team.

'Coaches durfden niet op te treden'
Volgens de leider zaten ook de coaches van het jeugdteam van Rood Wit erg met het gedrag van de vader in hun maag: "Maar ze durfden kennelijk niet op te treden." In de tweede helft gingen de scheldkanonnades volgens toeschouwers onverminderd verder.

Tweede vader
Dusseldorp zegt dat bij een overtreding plotseling een tweede vader uit de dug-out van Rood Wit het veld op rende om de 12-jarige scheidsrechter te bedreigen. "De jongen trok wit weg en barstte in huilen uit. Wat wil je bij zo veel agressie? Hij heeft de wedstrijd gestaakt en is naar de bestuurskamer gelopen. Hij was helemaal van de kaart."

'Fraai voorbeeld'
Dusseldorp heeft de zwaar aangeslagen pupillenscheidsrechter, die net zijn arbitersdiploma heeft, na afloop gecomplimenteerd met zijn optreden. "Het is vreselijk voor die jongen, en voor alle spelertjes natuurlijk. Mijn zoontje zei: 'Er werd wel veel gescholden hè pa.' Zo krijgen die jongens een fraai voorbeeld. Te bizar voor woorden."
 
Quote
Navigatie
RE: Vader bedreigt scheidsrechter (12)
Koelkast  schreef op: 14-11-2011 16:04:56
verschrikkelijk zeg! Wij zijn ook actieve ouders van een kind wat wat op voetbal zit, papa is trainer en mama verricht hand en span diensten achter de schermen en supporterd tot ze schor is, maaaar wij juichen ook als de tegenpartij een goeie actie heeft laten zien,
we geven elkaar een hand na de wedstrijd we feliciteren elkaar.
Het gaat erom dat de spelertjes plezier hebben in wat ze doen!
Er is hier 1 erg onsportief team uit zuid en das ook elke keer het zelfde gezanik en dan doen wij er qua aardigheid gewoon een schepje boven op!
 
Quote
RE: Vader bedreigt scheidsrechter (12)
  schreef op: 14-11-2011 16:09:33
Ik vind dit zo ontzettend triest he,dit is toch wel een reden waarom ik er totaal niet rouwig om ben dat mijn kind is gestopt met voetballen.
 
Quote
RE: Vader bedreigt scheidsrechter (12)
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 21-11-2011 23:42:37
De vader en stiefvader hebben een verbod gekregen van 9 jaar. Terecht maar jammer voor het zoontje.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Vader bedreigt scheidsrechter (12)
Naam
Bericht