Menu
 

Topic:

tv

Bartje  schreef op: 18-09-2012 09:51:31
wij zitten erover na te denken om ons zoon van 7 een tv op zijn slaapkamer  te geven.
maar toch blijf ik twijfelen,het is meer voor in het weekend mijn zoon is altijd vroeg wakker(05.00),
maar papa en mama willen graag nog iets langer slapen.

wie heeft er ook een tv op de slaapkamer bij zijn kind?
 
Quote
Navigatie
RE: tv
Son  schreef op: 18-09-2012 09:55:51
ik
Ik zeg lekker doen !!!!
 
Quote
RE: tv
-claudia-  schreef op: 18-09-2012 09:58:33
nee..heel maf maar mijn dochter begon er zondag ineens over (6) Heb nee gezegd, vind dat niet nodig. zowieso is ze er nog veel te klein voor (ik wil weten wat ze kijkt).
En over een paar jaar zien we wel weer, is iets waar ze zelf ook voor kan sparen..of bijv centjes voor haar verjaardag vraagt en op die manier het doen.
Ga niet zo even een tv kopen en er neer zetten.

Wij hebben in het weekend gewoon de afspraak: voor 9 uur wil ik je niet horen. Ze heeft een klok op haar nachtkastje.  Heeft zat speelgoed.
Nu ook stiften en kleurboeken in haar bureau. Ook mag ze af en toe savonds haar ds meenemen en daar dan even lekker mee spelen sochtends in bed.

En eigenlijk werkt het prima. Wel staat ze stipt om 9 uur naast het bed om te melden dat het NU 9 uur is! haha

Tv kijken kan beneden, en soms bij mam lekker in bed.

Zo gaat het hier
 
Quote
RE: tv
Caatje  schreef op: 18-09-2012 10:04:10
Ons zoontje heeft ook geen tv op zijn kamer. Hij is 7, heeft net als het dochtertje van -Claudia- een wekker en weet dat hij niet voor 8 uur z'n kamer hoeft uit te komen. Hij vermaakt zich prima met z'n speelgoed op z'n kamer. En na 8 uur gaat z'n zusje daar ook heen. Die heeft nog geen wekker, dus af en toe is ze iets vroeger, maar ze spelen gezellig, dus laten we hen lekker gaan.
Rond half 9 gaan we naar beneden en mogen ze eventueel tv kijken.
 
Quote
RE: tv
Wilma77  schreef op: 18-09-2012 10:04:14
Ja waarom niet, kan me voorstellen dat je in je vrije weekend er niet om 5 uur uit wil en als dit voor jullie zou werken prima toch.
 
Quote
RE: tv
Jennifer77  schreef op: 18-09-2012 10:09:13
In het weekend stil zijn tot 9 uur vind ik wel lang! Weet niet hoe laat ze altijd wakker wordt. Mijn kinderen zijn ergens tussen 6.15 en 7.00 meestal wakker. De regel is iig tot 7uur stil zijn maar zij kunnen in het weekend wel zelf naar beneden. Ik blijf dan meestal tot 8uur liggen. Man slaapt graag uit
 
Quote
RE: tv
Jennifer77  schreef op: 18-09-2012 10:10:37
Kun je hem niet leren stil te blijven tot minsten 6.30? Om 5uur al tv kijken vind ik ook zo vroeg! Hier is het meestal een boekje lezen, puzzel maken of spelletje wat je alleen kan spelen, tot ongeveer 7uur
 
Quote
RE: tv
-claudia-  schreef op: 18-09-2012 10:18:29
Echt heel stil is het niet, want ze speelt dan natuurlijk (en hoor ik haar best wel).
Voor ons vind ik het niet lang, op de zaterdagavond kijken wij samen altijd een film (filmavond met lekkere hapjes), ze gaat dan vrij laat naar bed. En het is een meisje dat gewoon echt haar slaap nodig heeft, heeft ze van mij denk ik.

Heb ook wel eens dat ze gewoon sliep tot half10. Andere keer is ze een uurtje lekker aan het spelen. Maar hier zeker niet zo dat ze 3 uur alleen op haar kamer aan het spelen is hoor. Een uur vind ik zelf wel kunnen. Vaak als ze om 9uur bij mij staat, dan ga ik naar beneden en speelt zij nog even verder op haar kamer!

Vrijdagavond gaat ze ook later naar bed dan door de weeks, dus sochtends automatisch wat langer.


Als je een kindje hebt dat heel vroeg altijd wakker is, dan kan ik mij voorstellen dat 9 uur wel laat is. Dan moet je gewoon een tijd afspreken die bij jullie past natuurlijk.
Heb ook periodes gehad dat ze om half 6 al aan mijn bed stond..was ik chagrijnig, zij ook. En moest ze echt nog even terug naar bed.

Toen een poos gehad dat ik het ook nog te vroeg vond en vandaar dat ik de wekker heb ingevoerd. Ze hoeft zeker niet tot 9 uur in bed te liggen, maar tot 9 uur zachtjes doen.
Hier werkt het prima, boekjes kijken, kleuren, staat een grote bak met duplo, kast vol met littlest petshop, af en toe lekker in bed met de computer.
 
Quote
RE: tv
Bartje  schreef op: 18-09-2012 10:20:12
dat stil zijn dat kan hij wel maar geen 3 uur aan een stuk het zou fijn zijn als we een dag in de week
echt eens tot 8.00-9.00 konden slapen.en door de week komt hier 's morgens al geen tv aan.dus met die een dag daar maak ik mijn eigen nog niet zo druk om
 
Quote
RE: tv
Monica Mv 2  schreef op: 18-09-2012 10:26:06
Vind het knap dat je het nog zo lang volhoud.

Mijn zoontje van bijna 7 heeft om dezelfde reden al 4 jaar een tv op zijn kamer.
 
Quote
RE: tv
C@th  schreef op: 18-09-2012 10:28:39
oef.. nou ik ben niet voor een tv op de slaapkamer. maar mijn kinderen mogen gewoon naar beneden (11 en 6) om zelf de tv aan te zetten. mijn jongste weet dat nickelodeon op nr 12 zit en ik heb ze uit gelegt hoe het allemaal werkt. zij staat meestal rond half 8 naast haar bedje. en zo is het nog lekker rustig. ik wordt wel wakker omdat ze naar beneden gaat en 9 van de 10 x volg ik haar. tja dat is het nadeel van kinderen. vind tot 9.00u stil wel erg lang voor kinderen. maar dat is mijn mening.
 
Quote
RE: tv
Esther Mv Thomas  schreef op: 18-09-2012 10:37:37
Mijn zoontje wil ook een TV op zijn slaapkamer, maar wij beginnen daar nog niet aan (hij is 6,5 jaar). In het weekend kan hij gewoon zelf naar beneden toe en doet dan de TV aan. Hij heeft zijn eigen keuzemenu, maar zit net zo goed in ons menu....(de hijgzenders zijn geblokkeerd met een pincode......).
Op zaterdag en zondag mag hij ons niet voor 08.00 uur wakker maken en dat doet hij ook niet. Hij blijft dan in bed, gaat naar zijn speelkamer of naar beneden. Om 8 uur ga ik dan ook even naar beneden en smeer ik wat rijstwafels voor hem en vaak ga ik dan weer naar bed tot een uur of 9 (op zondag dan, op zaterdag moet hij naar scouting en sta ik meestal ook om 8 uur op). Op deze manier is een TV op zijn kamer echt nog niet nodig, dan gaat hij 's avonds ook kijken etc. en dat vinden wij niet nodig.

Maar hij mag dus niet voor 7 uur al naar beneden om TV te kijken, maar hij wordt meestal tussen 7 en 8 uur wakker.
 
Quote
RE: tv
Chantie  schreef op: 18-09-2012 10:48:04

Quote monica mv 2:
Vind het knap dat je het nog zo lang volhoud.

Mijn zoontje van bijna 7 heeft om dezelfde reden al 4 jaar een tv op zijn kamer.



Mijn oudste dochter dus ook!
 
Quote
RE: tv
Miepie1972  schreef op: 18-09-2012 10:50:43
Mij dochter van bijna 6 heeft wel een tv op haar kamer. Ook meer eigenbelang zodat we zondags iets langer kunnen blijven liggen. De jongste kruipt dan bij haar in bed en kijken een dvdtje. Ze weet ook dat hij 's avonds niet aan mag en dat doet ze ook niet.
 
Quote
RE: tv
Linnie  schreef op: 18-09-2012 10:59:15
nee hoor, geen tv op slaapkamer. waarschijnlijk nooit niet. Hier leren ze idd ook dat ze gerust tot een uur of 8, half 9 lekker op hun eigen kamertje kunnen spelen. Ze hebben boekjes, puzzels, duplo en playmobil op hun eigen kamer. als ze aan de keukentafel willen spelen, mij ook prima! En dat gaat heel goed hoor! Tuurlijk, er zijn dagen dat ze er wat minder zin in hebben, maar dat heeft elk kind. Duidelijk zijn over regels helpt heel veel! En consequent zijn! (hoe moeilijk soms ook!)

'k vind het juist zo belangrijk dat ze niet apatisch een paar uur voor de tv/dvd hangen! Hier wordt echt op bepaalde momenten gekeken en niet de hele dag door!
 
Quote
RE: tv
Bartje  schreef op: 18-09-2012 11:01:39
ben toch blij dat wij niet de enigste zijn die dan een tv bij hun kind op de slaapkamer plaatst.ja alleen naar beneden dat durft hij niet,is bang dat er boeven zijn.meestal leg ik zaterdag avond een pakje drinken en een pakje liga op de overloop.ik denk dat er toch een tv komt met een dvd speler,er komt geen digitaal tv op.
 
Quote
RE: tv
-claudia-  schreef op: 18-09-2012 11:08:53
cath, tjsah als dat hier nu prima werkt is dat goed toch? Ik zeg niet dat alle kinderen tot 9.00 zachtjes moeten doen.

Als ze wel weer periodes krijgt dat ze vroeger wakker word, dan is dat ook prima en gaan we een uur eerder. Dat hoort idd bij kinderen. Ze hoeft van mij geen uren alleen te gaan spelen als ze niet meer kan slapen.

Maar ik ga geen tv neerzetten om langer te kunnen blijven liggen, ze kan zich prima vermaken met alles wat ze op haar kamer heeft. Ik vind haar daar gewoon te jong voor.
En een uurtje boekjes lezen en spelen vind ik persoonlijk niet mega lang.


Als je een kindje hebt dat om 5 uur telkens wakker word, krijgt het dan geen slaapgebrek? Lijkt mij wel erg vroeg hoor. Ik zou toch echt afspreken dat hij in ieder geval probeert om nog even te slapen.Vanaf 7 uur ofzo spelen op de kamer/of naar beneden laten gaan?
Ik weet niet hoelaat hij naar bed gaat, maar misschien een idee om hem een uurtje later te laten gaan in het weekend? Of voor het slapen savonds nog even 20 minuutjes boekjes laten lezen?
Kan mij wel voorstellen dat je er niet vrolijk van word om in het weekend om 5.00 beneden te zitten. Weekend is hier ook echt: ontspannen/uitrusten.
 
Quote
RE: tv
Ilja Mv 3  schreef op: 18-09-2012 11:12:36
Ik heb er wel over nagedacht maar het even van de baan geschoven. Mijn zoontje is altijd rond zevenen wakker en gaat dan zelf naar beneden. Ik ben bang als hij de tv op zijn kamer heeft (tv verslaafd als hij is) dan extra vroeg wakker gaat worden om tv te kunnen kijken.

Mocht hij in de toekomst wel een tv krijgen dan kopen we er een met ingebouwde dvd speler en sluit ik er geen kabel op aan.
 
Quote
RE: tv
-claudia-  schreef op: 18-09-2012 11:25:03
ik denk dat dat hier ook zou gebeuren met een tv op de kamer.
Als ze nu om half 6 even gaat plassen, dan kruipt ze er weer in en slaapt dan nog 2uurtjes.
Weet bijna wel zeker dat ze niet nog even lekker der ogen dichtdoet als ze tv kan kijken (hier ook 1ntje die gek is op tv kijken)
Resultaat zal zijn: chagrijnig van de moeheid
 
Quote
RE: tv
Blauwtje  schreef op: 18-09-2012 11:29:58

Je kunt ook een tvtje doen waar hij alleen maar dvd's op kijkt? Dan weet je zeker dat hij geen '' vreemde'' dingen ziet.

Ik zou het wel doen, denk er hier ook wel eens overna, en hij is nog maar net 4.
Waarom? Omdat de mijne dus niet stil kan spelen, de boel wakker maakt en de andere kinderen er onder te lijden hebben.

Als hij hiermee stil is en er rust is in de ochtend voor alle kinderen denk ik, waarom niet.
Aan de andere kant ben ik nog steeds aan het nadenken over een ander alternatief, maar wat?!!?

 
Quote
RE: tv
Melissa  schreef op: 18-09-2012 11:38:51
Dominiek (6 ) kan zelf naar beneden de tv aanzetten en vaak pakt hij ook nog een broodje en melk
 
Quote
RE: tv
Sabinemvyinthe  schreef op: 18-09-2012 11:54:57

Mijn dochter van bijna 4 komt 's ochtends zelf uit bed. Ze is een langslaper, meestal is dat rond een uurtje of 9 uur. Ze slaapt naast de woonkamer, dus hoeft maar naar een kamer verder te lopen. Ze doet dan zelf de tv aan. Ik zorg ervoor dat de televisie op de juiste zender staat, zodra 'ie aangaat (kwestie van de avond van te voren de tv op die zender uit te zetten). Zappen doet ze niet .

Ik hoor haar altijd opstaan! Een kwartiertje later sta ik ook beneden (mijn slaapkamer is wel boven).

Klink ik nu als een erg luie moeder???


 


 

 
Quote
RE: tv
Debbel79  schreef op: 18-09-2012 12:03:25
hier krijgen ze ook nog geen TV. ik vind dat nog niet echt nodig. ze heeft een bureautje, met knutsel en schrijf spulletjes. en daar kan ze zich best mee vermaken. in het weekend mag ze niet voor 07.30 haar kamer af, en dat gaat goed.

toen ze wat jonger was en ook wat vroeger wakker. ging ze tussen ons in zitten in het grote bed, tv aan, en zij lag tussen ons in tv te kijken en wij konden nog een uurtje blijven dommelen.
maar een tv op haar eigen kamer... nee... ben ik geen voorstander van.
 
Quote
RE: tv
Lauw  schreef op: 18-09-2012 13:15:37
Oudste van mij had er ook 1 met 2 jaar
Zoon ook d
Jongste krijgt er ook 1 die word bijna 3
 
Quote
RE: tv
Bartje  schreef op: 18-09-2012 13:19:51
ik heb er net een besteld!!!lcd met ingebouwde dvd speler!!!morgen wordt hij bezorgt.
maar het scheelt ook wij hebben geen tv op de slaapkamer en nu met voetbal kunnen de mannen lekker boven kijken!!!
 
Quote
RE: tv
Bloemblaadje  schreef op: 18-09-2012 13:29:10
Hier hebben beide kinderen tv en computer. De computer staat bij beide omdat ze nog 2 broers hebben die al wat ouder zijn en in de weekenden dat zij hier zijn ook graag wat te doen hebben.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat de tv meer voor de sier staat, want ze gebruiken hem nooit. Ze gaan liever naar beneden om daar tv te kijken. Spelen op hun kmaer 's morgens vroeg vind ik weer wat minder, want ze kunnen echt niet stil blijven. Het blijven jongens....
 
Quote
RE: tv
Int  schreef op: 18-09-2012 13:31:47
Mijn dochter kreeg voor haar 7e verjaardag een tv op haar kamer (oude kleintje van onze kamer). In het begin was het een paar weken heel interessant. Maar nu is het normaal, en kijkt ze alleen in het weekend 's ochtends als ze wakker wordt. En vaak genoeg gaat ze iets anders doen op haar kamer (of naar beneden). Hier gaat het dus prima, ze kijkt er niet meer tv door dan dat ze daarvoor deed.
 
Quote
RE: tv
Nijntjepluis  schreef op: 18-09-2012 13:37:10
hadden wij ook een hele leuke van winnie the pooh hahha
is me nog bij gebleven van toen ik zelf 7 was haha 
zo fijn om jong moeder te zijn haha.

wij vonden het in het begin prachtig maar al gauw werd de interesse minder en alleen sochtends ging ie even aan met  telekids zachts en villa achterwerk en t weekend.

bij ons was het wel zo dat de aan uit schakelaar alleen bereikbaar was op het verlengsnoer bij onze ouders dus savonds konden we geen tv kijken. 
dan als we sliepen ging de stroom er op zodat we sochtends tv konden kijken haha.

geloof dat het best lang duurde voordat we wisten hoe we dat konden omzeilen hahaha
 
Quote
RE: tv
Saskiamveva  schreef op: 18-09-2012 13:47:05
Eva komty tussen 6 en 7 en als we geluk hebben tond half 8 en dan staat mijn man de ene dag op en de andere dag sta ik op, zodat de ander nog kan slapen. Als is uitslapen voor mama rond 9 uur, maar papa haalt de 11 uur wel hoor en langer ook als we hem niet wakker maken.

TV op de kamer vind ik hem nog wel iets te jong voor en kan hij niet spelen, zonder tv aan.
of evt een voorlees cd
 
Quote
RE: tv
Femke  schreef op: 18-09-2012 16:28:58
Heb niet alles gelezen, maar kan hij niet gewoon beneden kijken, dat doen die van ons ook! Hier geen tv op de kamer vind het onzin, op hun kamer lezen ze maar lekker een boek of spelen ze met speelgoed, tv kijken kan beneden..
 
Quote
RE: tv
Jolijn  schreef op: 18-09-2012 20:24:29
Hier al tv's op de kamer sinds de kleutertijd.
Ze kijken bijna nooit tv, maar naar het digitale aanbod via de server. Ik weet dus precies wat ze kijken, sterker nog, ik heb het persoonlijk op de server gezet
 
Quote
Navigatie


Reageren op tv
Naam
Bericht