Menu
 

Topic:

tandjes, is dit raar?

-claudia-  schreef op: 15-09-2012 21:37:00
mijn dochter is 6 (jan word ze 7) en heeft nog steeds geen losse tand.
Mijn vraag is eigenlijk: is dit raar?
Ze zegt zelf: dat iedereen in haar klas al losse heeft en zelfs al grote mensen tanden...

Ik maak mij soms echt wel een beetje zorgen..dit om het feit dat ikzelf nog steeds 2 melktanden heb. Klinkt mishc heel maf...maar de voorste 2 tanden onderin, zijn dus van die inieminie's..al heel wat jaren geleden zijn daar foto's van gemaakt en bleek dat er niks onder zat..(hopen dus dat ze het mijn hele leven volhouden want anders zit ik met een gat in mijn mond...)

Zijn er meer kinderen die heel laat zijn met wisselen? Of is mijn dochter niet heel laat?
Of maak ik mij misch terecht zorgen?
 
Quote
Navigatie
RE: tandjes, is dit raar?
Newby  schreef op: 15-09-2012 21:40:41
Mijn dochter is bijna 7, ze heeft in juni haar 1e tandje gewisseld, nr 2 in juli en nu valt het weer helemaal stil.

Het is niet extreem laat, hier nog eerder dan de tandarts verwacht had...
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
Mafkees  schreef op: 15-09-2012 21:44:49
herkenbaar!

heb er laatst zelf een topic over geopend.
mijn zoon is 6,5 jaar en alles zit nog muurvast. hele gebitten in de klas al aan het wisselen, maar tot zijn grote teleurstelling nog niks...

ik moet volgende maand weer naar de tandarts, ga het gewoon nog eens vragen, maar het is niet extreem ofzo volgens mij.

zal straks allemaal tegelijk komen! wow!
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
Jacq38  schreef op: 15-09-2012 21:49:33
Mijn kids waren ook erg laat maar dat is alleen maar positief!! Minder tijd om kwetsbaar(gaatjes) te worden/krijgen.. Ieder kind op zijn eigen tempo!
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
-claudia-  schreef op: 15-09-2012 21:51:50
owkee pfieeuw...dus hoef mij nog geen zorgen te maken? Aankomende woensdag moeten we naar de tandarts, ze gaat vanaf het begin al mee (vanaf het begin word haar gebit ook gecheckt). Tot nu toe was alles prima, geen gaatjes of iets.

Maar ik maakt mij zo zorgen omdat ze vertelde dat iedereen als aan het wisselen was en zij wilde nu ook (denk zelf: nou meid, zo'n pretje is het nou ook weer niet! weet van toen ik klein was, dat het soms akelig zeer deed).
En ja...ik heb nou eenmaal nog steeds 2 melktandjes...
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
Mamavan2boys  schreef op: 15-09-2012 21:53:32
Mijn zoontje is in juni 6 geworden en kwam toen hij ging slapen vertellen dat zijn 1e tandje er bijnA uit was.. 
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
Newby  schreef op: 15-09-2012 22:04:19
Mochten ze een foto willen maken ivm een reden dan kan je altijd vragen of ze willen kijken. Leg sowieso je angst voor. Wellicht wil hij er dan iets mee doen.

Bij mijn dochter moest er een foto gemaakt worden ivm een gaatje, toen zagen we de nieuwe tanden al zitten, duurde nog 2 jaar volgens hem, dat is nu bijna een jaar geleden.
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
Esther Mv Thomas  schreef op: 15-09-2012 22:56:31
Mijn zoontje wordt in januari ook 7 jaar en heeft nu 2 (onder)tanden gewisseld. De 1e was in mei van dit jaar. de 2e vrij kort erna. Nu zit er 1 voortand (boven) los. Zijn nieuwe ondertanden zijn trouwens best snel gegroeid, je ziet nu al bijna niet meer dat het nieuwe tanden zijn (ze zijn even groot als zijn melktanden ernaast).
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
Sylvia  schreef op: 15-09-2012 23:23:23
Mijn zoon wordt morgen 7, heeft pas 1 ondertand gewisseld.

 
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
Smvljr  schreef op: 16-09-2012 11:27:06
Mijn zoon  is vlak na zijn zevende verjaardag gaan wisselen,zijn ondertanden allebei binnen twee weken en zijn boventanden zaten al een hele tijd los.Bij de tandarts bleek dat zijn grote mensen tanden er al bijna door waren en toen hebben ze aan zijn twee boventanden getrokken,ze deden krak en waren er al uit.Zijn grote mensen tanden waren dus al een beetje beschadigd door de oude tanden,die de hele tijd wiebelde en schuurde over zijn nieuwe tanden.Nu heeft hij weer losse tanden en gisteren had hij er inenen weer een uit getrokken zelf.Hij was  trouwens ook laat met tanden krijgen,met ruim 11 maanden had hij zijn eerste pas.

 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
-claudia-  schreef op: 16-09-2012 17:54:24
oke dank jullie wel...
Ik zal komende week de tandarts in ieder geval inlichten over mijn zorgen.
Vind het vooral zo naar omdat ik zelf dus melktandjes heb, gelukkig dat je het amper ziet..behalve als ik een big smile heb...En ja...altijd bang zijn dat ze er toch uitgaan en je met een gat zit he..Geen idee of het misch iets erfelijks is ofzo...

heb nu in ieder geval het idee dat het niet extreem laat is...en daar ben ik heel blij mee en gerustgesteld...

Thanks!
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
Ilja Mv 3  schreef op: 16-09-2012 20:04:59

Wat mij verteld is, is dat het juist prettig is als kindjes later wisselen, betere bescherming voor het volwassen gebit.

Ik heb alleen ervaring met mijn oudste, die is nu 7.5 en heeft enkel maanden geleden 3 ondertanden gewisseld, Nu al tijden niets. Ik voel nu dat de twee voortanden boven los zitten en 1 tand onderin. Dan gaat het ineens snel, maar hij is ook wel een van de laatste in de klas.


Mijn vriendinnetje is tandartsassistente en zegt dat het helemaal niet zo gek is op deze leeftijd te gaan wisselen.


Als je je zorgen maakt, kan je tandarts natuurlijk een foto maken, maar goed, dat kost ook weer geld. Bij een foto, om andere reden weliswaar, zag de tandarts dat de wortels van de tanden al korter waren, toch duurde het nog een hele tijd voor de tanden er daadwerkelijk uit waren.

 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
Ilja Mv 3  schreef op: 16-09-2012 20:05:46
Ik keek nog even naar de leeftijd van je dochter, mijn zoon is begonnen met wisselen een maand voor zijn 7e verjaardag !
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
-claudia-  schreef op: 17-09-2012 22:43:05
pfieeuw..ik mag het hopen...ik zal overmorgen zowieso even vragen wat hij vind.
Vanochtend weer in de klas andere kindjes: kijk juf ik heb die tand er ook al uit! 4 anderen eromheen: en ik die en die en die...

Begint het weer te kriebelen..hoewel het tandenwisselen mij echt vreselijk lijkt. Vond het zelf vroeger ook totaal niet fijn. Veel kinderen waren trots, maar ik vond het echt gewoon zwaar vervelend met eten en het deed pijn.helemaal als er 1 zo los zat dat je hem eruit kon trekken (auwwwww)...moet er dan ook niet aandenken om wiebelende tanden bij dochterlief te zien...
Als ik nou een partner had, was dat mooi zijn taak. hihi...
Nee krijg er serieus kippevel van...zie je ook wel eens bij homevideos op sbs6, touwtje aan de deur enz. Gatver..ik word er echt naar van.

Ooit komt het, en dat is maar beter ook..dat weet ik. Ik hoop gewoon dat ze niet hetzelfde heeft als dat ik heb, of misch erger.

Ps: een foto maken kost dat geld voor die kleintjes? Die zijn toch gratis meeverzekerd of?
Nouja hoe dan ook, als de tandarts ook vraagtekens heeft, dan komt een foto er zowieso..dan maar poosje flink de hand op de knip.

Ik zal het laten weten als ik er geweest ben!
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
-claudia-  schreef op: 20-09-2012 21:09:10
even een update zoals ik beloofd had.

Woensdag bij de tandarts geweest. Nog niks los. En vertelde hem ook dat ik mij zorgen maakte en of dit niet heel laat is.

Tandarts zei dat ik mij geen zorgen hoef te maken. Er zijn kindjes die met 4 jaar al wisselen! Maar er zijn ook kindjes die tussen 7-8 jaar pas wisselen.

Helemaal gerust gesteld...en misch een aantal van jullie nu ook.

Lijkt mij wel vreselijk hoor dat gepiel met die tanden...moet er niet aandenken. Ik ben ook zeker niet de aangewezen persoon om een handje te helpen en een hele losse tand eruit te trekken, denk dat ik dan boven de wc hang..vind het echt eng!!
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
Harleysmama  schreef op: 20-09-2012 21:12:50
Joh ik trek ook geen losse tanden eruit hoor. Ze gaan vanzelf er wel uit. Is het niet met eten, is het een potje voetbal, of met het stoeien. Zoon is net een tand kwijtgeraakt met gymen, dus dat kan ook.
 
Quote
RE: tandjes, is dit raar?
-claudia-  schreef op: 20-09-2012 21:26:04

owkee..nee het lijkt mij ook griezelig..op tv zie je dat ze met touwtjes vanalles doen. En de tand eruit trekken...brrrrr...mij niet gezien.


Ik denk dat ik een zak appels koop tzt en: succes! hihi


Dochter vertelde vanmiddag dat een jongetje bij haar in de klas aan het huilen was, had een losse tand en in zijn mond en op zijn wang allemaal bloed en juf had hem eruit gehaald voor hem. Ze was behoorlijk onder de indruk ervan...


Kweetnie..ik vond het vroeger zelf een ellende en zal ik ook nooit meer vergeten. Het deed gewoon echt zeer. Misschien dat ik de enige ben hoor..


Hoop dat ze bij haar gewoon met het eten of gymen idd eruit gaan. En anders moet ze haar stoere oom lief aankijken als ze zelf niet durft en hij echt maar een klein zetje nodig heeft.

 
Quote
Navigatie


Reageren op tandjes, is dit raar?
Naam
Bericht