Menu
 

Topic:

Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-09-2012 14:42:34
Omdat wij Owen veel te veel verwend hebben tot zijn 5de verjaardag (hij kreeg echt alles) heb ik vorig jaar december het besloten anders aan te pakken.

- Hij krijgt geen dure cadeau's meer zomaar, wat hij wel krijgt is bijv knutselspul, in de zomer wat leuk speelgoed voor buiten (Action) en af en toe eens iets van onder de 15 euro.

- Hij is 4 december jarig en krijgt dan 1 groot kado van ons.

- Met sinterklaas krijgen de kids elk 5 kadootjes waaronder ook elk een pyama en 1 duur kado wat ze heel graag willen. (ze krijgen van de opa's en oma ook nog kadoos voor in de zak)

Maar nu is het gewoon zo dat hij helemaal niet zoveel leuk speelgoed meer heeft, eigenlijk heeft hij helemaal niet zoveel leuks om mee te spelen voor zijn leeftijd. Het is natuurlijk ook zo dat hij 4 dec jarig is en 5 dec is het Sinterklaas dus krijgt hij een jaar lang geen grote dingen meer.

Hoe doen jullie dat?
 
Quote
Navigatie
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Janneke01  schreef op: 14-09-2012 20:51:39

Quote Debby1977:
Iris maak je niet zo blij met speelgoed dus in die categorie wordt ze niet verwend. Ze kan daarentegen wel helemaal happy worden van een nieuwe pyama,ondergoed,sokken en kleren, dus die krijgt ze regelmatig



Zo'n kind wil ik ook 
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
-claudia-  schreef op: 14-09-2012 21:17:23

ja en het is ook een kwestie van keuzes maken hoor. Tuurlijk als een ds kapot gaat, kan je een nieuwe gaan "halen" en de nieuwste. Of neem een kijkje op mp.


Ik had een oude nintendo met tig spelletjes, zo'n kleine opklapbare vierkante (advance ofzo). Die heb ik verkocht. En heb serieus quite gespeeld voor een ds (wellicht de oudste maar so what) + r4 kaartje met tig spellen. En klaar...


Als de ds die hier nu al 2 jaar meegaat stuk gaat, dan moeten we kijken van hoe en wat. Maar ik weet bijna wel zeker dat dochterlief zou roepen: mam misschien op MP kijken!


 


Moet zeggen, heel heel af en toe krijgt ze wel eens iets tussendoor hoor. Maar zoals ik hier lees: kleine cadeautjes tot 10 euro...euh nou nee...dan gaat het hier om 0,50-2,00. 10,00 vind ik persoonlijk behoorlijk...en is iets wat ik bijv als cadeau zou geven bij het behalen van een a diploma (na 1,5 jaar keihard knokken met allerlei problemen erbij).


Ik zelf vind ook: ze heeft niet voor niks zakgeld. Anders zou het dubbelop zijn hier. En denkt zij straks: ach koopt mama wel. Nou nee..je hebt je eigen centjes, daar kan je dingetjes van kopen en dat houd in: keuzes maken. Hetgeen (de meeste) volwassenen ook moeten doen. Ik vind nee zeggen niet moeilijk..tuurlijk gun ik het haar wel...maar ik vind het veel mooier als ze even 2 weken kan wachten en het dan vol trots koopt. En ik begeleid haar ook echt kwa zakgeld gebeuren...bij echt niet slimme uitgaves probeer ik haar uit te leggen van hoe en wat: is zo stuk, is echt te duur. De uiteindelijk keuze ligt bij haar. Zo kreeg ik laatst een dikke kus en knuffel spontaan van haar omdat ik op vakantie tegen haar zei: ik denk dat je beter die pony niet kan kopen meid, veel te duur en thuis kan je veel leukere en meer dingen ervoor kopen. Toen vond ze het niet leuk dat ik dat zei (ook zei ik : als je het perse wil, dan moet je het doen. Denk er een nachtje over). Nu was ze stikgelukkig dat ze met haar overige vakantiecentjes en haar zakgeld thuis de aankleed zooble kon kopen (was hier 20,00 ipv 24,00).  Toen was het: mama ik ben zo blij dat je dat toen toen mij zei!!


Las ook iemand die zei: dan komt mijn kind er maar bekaaid vanaf...nou dat denk ik niet hoor. Als je stiften en voorleesboekje enz tussendoor komt als ze toe zijn aan nieuwe, dan is het toch prima. Hoeveel speelgoed hebben kinderen tegenwoordig wel niet? verjaardag, sinterklaas, soms zelfs sint en kerst..noem maar op..


Hier dus zakgeld, veel via mp, rommelmarkt, aanbiedingen, niet veel tussendoor en geen mega bedragen voor cadeaus, en toch puilen de kasten hier uit hoor.


 

 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 14-09-2012 21:28:49
Ik koop regelmatig wat leuks voor de kinderen. Daar genieten wij zelf ook ontzettend van! Waarom niet? Af en toe een cadeautje daar worden zij echt niet door verpest.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Liefje  schreef op: 14-09-2012 21:34:40
Ach nee je verpest ze er ook niet mee ik ben ook niet verpest en mijn ouders hebben mij ook behoorlijk verwend (zo erg ben ik niet bij mijn zoon)

En dan denk ik ik geef soms ook wel 10 euro voor mezelf uit waarom dan niet voor hem en straks ook voor haar...maar goed ik vind ook dat geld moet rollen
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Suusmv3  schreef op: 14-09-2012 21:44:39

Quote :
Ik vind het knap, ik zou dat niet kunnen hoor.

zoals met die ds, gaat stuk, zelf sparen oke dat snap ik, maar wat kost dat, 150 euro? moeten ze jaren sparen, ik zou ze dan bijv. 4 weken laten sparen, en hem dan kopen, dan hebben ze er voor gespaard, maar hoeven er niet jaren over te doen.

Ik zou zelfs nog eerder voor 2 weken kiezen, en ze verder wat klusjes laten doen om hem te verdienen ofzo.

Maar nogmaals, ik ben daar veel te makkelijk in, zeker als ik hier lees. Mijn man is het er vaak ook niet mee eens hoor, dat ze zoveel krijgen.


wij hebben gezegt dat ze tot aan het vuurwerk ( oud en nieuw) moeten sparen... en dan kijken we wel ( wij hadden de XL dus die is ff duurder ) maar ze willen nu ook de WII-U.... 
nu hebben wij gelukkig al een WII dus vertel ik ze dat dat veel te duur is om zomaar te kopen en dat ze ook een nieuwe DS willen en dus moeten kiezen... maar ze zijn er nog niet overuit geloof ik lol
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Alice  schreef op: 14-09-2012 21:51:15
M'n zoontje is nog klein, snapt de waarde en de zin van geld niet, dus hij heeft geen zakgeld en ook geen spaarpot. Als hij geld krijgt van iemand, storten we dat op zijn rekening. Dat krijgt hij pas als hij 't huis uit gaat.
Als hij straks wat groter is, zullen we dat wel invoeren, maar hij is nu nog veel te klein.

Ik koop wel te veel voor hem denk ik. Wel altijd kleine dingetjes. Geen grote cadeau's tussendoor. Maar boekjes of kleurtjes, autootjes of dingetjes van Cars die ik tegenkom, dat krijgt hij allemaal zo. Hooguit 5 euro per keer, maar loopt natuurlijk wel op als je dat elke keer doet.
Maar hij vindt het ook prima om er mee te spelen en dan terug te leggen in 't schap, dus dat doen we ook vaak.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
-claudia-  schreef op: 14-09-2012 22:41:59

nee ik denk ook zeker niet dat een kind er meteen door verpest word hoor.


Denk alleen, voor de 1 is een cadeautje tussendoor een stickervel, en voor een ander iets van 10 a 15 euro.


En ik denk niet eens dat die verschillen zo erg zijn. Ik zit er tenminste niet mee. Zo was het vroeger (toen ik zelf klein was ook) en zo zal het in de toekomst ook zijn. Verschil zal er altijd zijn.


Ik denk als je zelf vrede hebt met wat en hoe je het doet, dan is het prima. Mijn manier, hoeft niet perse iemand anders manier te zijn, omgekeerd net zo.


Voel mij in elk geval happy bij wat ik doe. Dochterlief volgens mij ook..prima dan toch.


Heb een poosje geleden echt gelachen..ze is geen poppenmoeder en de kinderwagen stond maar stof te happen. Haar eigen idee: wil je hem op MP zetten mam? Dan kan ik van die centjes iets kopen wat ik wel gebruik! 10,00 heb ik hem voor kunnen verkopen en dat zit nu in haar spaarpot. Kind blij, mama blij dat er weer iets "opgeruimd"is.

 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Debby1977  schreef op: 14-09-2012 22:45:16

Quote Janneke01:
[...]

Zo'n kind wil ik ook 



Geweldig he? Je koopt af en toe een pyama bij de zeeman,een shirt of broek bij de H&M en kind is zielsgelukkig

Vandaag 3 pyama's bij de zeeman gekocht, nou ze ging nog net niet op de knieen
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Claudia  schreef op: 15-09-2012 20:57:26
debby, leuk is dat he?! Dat heb ik van de week gehad met mijn meissie..2 pyjama's bij de action..1 met vlinders en 1 met poezekop en poezepootjes op de broek.
Kind was stikgelukkig. Jouw meid vind kleren uitzoeken dus ook zo geweldig?

Vind het zelf ook wel leuk dat ze zover is dat ze dingetjes weg wil doen waar ze te groot voor is en voor de centjes dan weer spaart voor iets anders.

Ze is nu zover dat ze haar mega my little pony verzameling wil wegdoen. ze wil liever zoobles (die nieuwste huizen kosten ook 30-40 euro pst)...maar wil er wel beetje een normaal bedrag voor aangezien de aanschafprijs van alles bij elkaar nogal behoorlijk is.
Dus heb het op MP gezet voor haar.
Eventueel een keer op een rommelmarkt, maar het liefst verkoop ik alles in 1..anders blijf je met restjes over he.

En zo blijf me bezig op MP haha
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Claudia  schreef op: 15-09-2012 20:58:18
me=je
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Littleteddy  schreef op: 15-09-2012 21:10:02

hier krijgt onze meid ook vaak genoeg wat tussendoor.


Maar dat zijn kleine dingentjes van de action (kleurboek,leesboekje enz) dochter is er altijd heel erg blij mee.


De laatste tijd kan ik haar ook blij maken met nieuwe kleding, ze heeft pas geleden wat nieuwe dingen uitgezocht bij de H&M, ziels gelukkig is ze


Ok is ze gek op rommelmarkten net als haar moeder, omdat ze dan van haar zakgeld wat mag uitzoeken, wat ze dan overhoud stopt ze netjes in haar spaarpot.

 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
-claudia-  schreef op: 15-09-2012 21:26:17
ja rommelmarkten zijn leuk he?!
Dochter is er ook dol op...voor een prikkie hele leuke dingen. Laatst nog had ze petshops gekocht, 2 + speeltjes voor 1,00.

Ik koop er veel spellen en mooie leesboeken. Zo ook jip en janneke deel 1 tm 5..van 0,25-1,00 per boekje

Heerlijk...

Volgende week met burendag is er een kinderrommelmarkt, en dan is wel het doel: spullen VERkopen ipv kopen..hihi
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Littleteddy  schreef op: 15-09-2012 21:46:52

ja ik ben er ook echt gek op, ze heeft het duidelijk van haar moeder, ze vraagt nu al elke week wanneer er weer rommelmarkt is, helemaal als we langs de sporthal fietsen waar het altijd is.


Deze winter gaan mijn dochtertje en ik samen op jacht voor babyspullen, ze kijkt er nu al naar uit om speeltjes uit te zoeken voor de kleine (en ik helemaal als we weten wat het wor)

 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Angelique  schreef op: 15-09-2012 21:58:16
hier ook vaak hoor
soms de ene wel en de andere niet dan is omgekeerd dan iets voor hun samen of allebei iets
nu doe iik wat rustiger als ik wat zie koop ik t vast voor dec
wij doen altijd boodschappen bij de bas en dirx zit ernast en die hebben vaka zulke leuke dingetjes meetsla ron paar euro
maar ook wel is 20 euro voor rolschaatsen ofzo
2 weken terug heeft ie neiuwe fiets gehad was in de aanbeiding en a een knul van 4,5 op een 12 inch was wel een 16 ndoig inmiddels en dan is 50% een mooie korting
en tja met verjaardagen en sint dan is het paar grotere kados enw at kleintjes en de zak op 5dec is vaak ook goed gevuld zeker sinds we vroig jaar toch paar maanden eerder zijn gaan kopen
nu liggen er ook al wat kadotjes voor ze klaar dus ja word vanzelf weer veel te veel
maar ach weet je het is niet zo als hij vraagt het gelijk krijgt en ik zeg vaak zat ook echt nee en dat accepteerd hij ook gewoon
als ie iets krijgt komt het van ons uit en niet omdat hun drammen
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Fruitsalade  schreef op: 16-09-2012 09:15:56
Hier niet zo vaak iets tussendoor. Wij kunnen het niet missen en ik vind het ook niet nodig. Wel krijgen ze wel eens een flesje bellenblaas of een lekker broodje/drankje. Maar echt een speelgoed tussendoor, dat niet.


Vaak vind ik niet zo heel leuk speelgoed en voor zomaar tussendoor vind ik het toch behoorlijk oplopen dan.

Vorige week wilde ik een flesje badschuim voor de kinderen bij de action halen (de babywasgel), maar Isaura zag een prinsessenbadschuim. Dat krijgt ze dan wel weer!
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Bepje  schreef op: 16-09-2012 23:14:18
Heel soms krijgen ze iets kleins van een paar euro als we eens in de stad zijn ofzo. Verder alleen met verjaardag, sinterklaas en aan het begin van de zomervakantie iets. Dan hebben ze echt genoeg om mee te spelen en uitendelijk ligt er nog genoeg in de kast.
 
Quote
RE: Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Pup78  schreef op: 16-09-2012 23:33:43
Hier krijgen ze heel af en toe iets tussendoor. Ik heb het de eerste twee/drie jaar niet gedaan. Maar nu mijn zoon grpter wordt, ziet hij natuurlijk wel eens wat leuks... Moet zeggen dat eigenlijk alleen dingen zijn van een of twee euro, hij is gek op frutseltjes, kleine poppetjes, autootjes. diertjes etc. Vaak krijgt ook alleen mijn zoon iets, mijn dochter kan ik nog wel iets geven dat van mijn zoon is geweest, haha. Merkt ze toch niet en ze is ook hartstikke blij dan. Mijn zoon is nu de gogo's weer aan het sparen en kan daar de hele middag mee spelen. Mijn dochter kan in de tuin met een emmer en schep de hele middag spelen met de kleine steentjes. Mijn zoon overigens ook.
Van de week hebben ze allebei zo;n zooble (heet dat zo?) gekregen van de action. Drie euro. Wat een leuke dingen zijn dat! En dan zegt mijn zoon: mama hoe duur is dat? kunnen we dat kopen? Haha. Komt omdat ik dan weleens zeg als hij ergens om vraagt: nee dat doen we niet, dat vindt mama veel te duur.

Soms merk ik ook dat hij toe is aan iets uitdagender speelgoed en dan koop ik eens iets duurders, maar komt niet zo heel vaak voor. Zo heeft hij vorig jaar wat playmobil gekregen (van de speelgoedbeurs). Knutselspullen koop ik trouwens geregeld, want dat wordt natuurlijk verbruikt.

Probeer het wel te beperken tot verjaardag of sint (en dan krijgen ze het van de opa's en oma's). Wij willen niet te veel troep en speelgoed in huis en veel vinden we onzin. Hoezo bakken vol met lego, bakken vol met auto's etc. Sinterklaas geven wij zelf ook niets, want ze krijgen van beide kanten voor 50 euro en dat vinden we genoeg. Natuurlijk wel 3x de schoenzetten, maar tot nu toe verder niets. Zetten we liever iets op de bank!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Krijgt jouw kind vaak zomaar iets?
Naam
Bericht