Menu
 

Topic:

Operatie aan ruggenmerg

Moontje  schreef op: 14-09-2012 11:52:54
ZIjn er hier toevallig mensen die bekend zijn met een operatie ana het ruggenmerg. Mijn dochter heeft een SPina Bifida Occulta en een Tethered Cord Syndome en krijgt binnenkort deze operatie.
 
Quote
Navigatie
RE: Operatie aan ruggenmerg
Moontje  schreef op: 14-09-2012 11:53:34
Bij deze operatie maken ze het ruggenmerg los, dit zit namelijk vast onderin de rug waardoor ze moeite heeft met lopen en dergelijk.
 
Quote
RE: Operatie aan ruggenmerg
Cir  schreef op: 14-09-2012 13:15:02
geen ervaring mee maar wil jullie wel veel sterkte wensen!
 
Quote
RE: Operatie aan ruggenmerg
Inky69  schreef op: 14-09-2012 13:17:34
Ojee, word ze geopereerd? En dan? Heeft ze dan nergens last meer van?
 
Quote
RE: Operatie aan ruggenmerg
Mama_van_yz  schreef op: 14-09-2012 21:30:45
Volgens mij heb ik al eens eerder met je geschreven hier. Mijn meisje heeft het ook, maar is nog niet geopereerd. Volgens mij heb ik je toen op onze facebook groep met mama's gewezen, hier ben je toch ook lid van? Als je dingen wilt weten kun je hun ook alles vragen hoor. Velen hebben die operatie tenslotte wel al achter de rug.

Ik denk dat Sis haar laatste operatie een zelfde type operatie was, behalve dan dat het bij haar natuurlijk door iets heel anders komt. Thetered cord kun je namelijk ook na een eerdere operatie aan je ruggemerg krijgen, dit is dan littekenweefsel wat vast is gaan zitten aan het ruggenmerg.
 
Quote
RE: Operatie aan ruggenmerg
Moontje  schreef op: 15-09-2012 08:42:01
Een operatie is helaas onvermijdelijk aangezien ze erg achteruit gaat.

Ze heeft een verborgen open rug, waardoor het ruggenmerg vastzit in haar onderrug, dit hoort los door je ruggengraat te lopen zodat het kan meebewegen bij de groei. Bij mijn dochter zit het vast en hierdoor heeft ze pijn in haar benen, maar ook uitval in haar linkerbeen. Een operatie zal de verslechtering stoppen en voorkomt dat ze straks in een rolstoel komt.

De risicos zijn bekend, maar dus ook de risicos van het niet opereren. Ook is de kans groot dat het niet bij 1 operatie blijft, maar dat ze gedurende haar leven meerdere keren deze operatie zal moeten ondergaan.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Operatie aan ruggenmerg
Naam
Bericht