Menu
 

Topic:

Symptomen tbc

Assepoester  schreef op: 13-09-2012 09:00:06
Het is een spannende tijd hier, mijn vader heeft dinsdag longfoto's laten maken en die waren niet goed, hij heeft vandaag en morgen onderzoeken en volgende week vrijdag de uitslag. Er zijn 3 opties verwaarloosde longontsteking, tbc of kanker. Ik hen zitten Googlen en bij tbc kom ik steeds op de standaardsymptomem zoals hoesten etc. Maar ik kwam ook op de site van gezondheidsplein, en daar staan ook heel andere symptomen bij, die ik bij mezelf herken, maar nooit achter tbc had gezocht, ik maak mezelf ook gek natuurlijk, en het is al zo spannend met mijn vader. De symptomen die ik herken zijn keelpijn, pijn in mond em hoesten, dit heb ik al 2 mnd, en ben er al verschillende keren voor bij de ha geweest, verschillende medicijnen gekregen, maar niets hielp, dus dacht hij aan mijn maag, en heb ik over een maand een maagonderzoek. Medicijnen dis ik nu voor mi maag heb, helpen ook een beetje, maar heb er nog steeds last van. Ook heb ik last van tintelingen in mijn armen en benen, maar ik heb ook een b12 tekort. Ondanks 1 x pee 1,5 week spuiten heb ik nu tintelingen, ik heb daar vorige week de internist nog over gebeldt, maar die kon mijn klachten niet medisch ondersteunen. Er is ook veel stress thuis op dit moment omdat het bedrijf waar mijn werkte sinds vorig week failliet is, dus misschien heb ik daarom wel allerlei klachten. Wat zouden jullie doen? Al naar de ha gaan? Ik wil ook niet overbezorgd overkomen, en op de tbc site zie ik dit allemaal niet staan, alleen op die ene site. Of de uitslag van mijn vader afwachten en hopen op longontsteking en niet op die 2 andere ziektes. Sorry voor de typefouten, getypt met een iphone
 
Quote
Navigatie
RE: Symptomen tbc
Liefje  schreef op: 13-09-2012 09:09:38
Volgens mij ligt het eraan of je vader open tb heeft of niet. De open tb is besmettelijk de andere niet.

Mijn vader heeft toen hij klein was open tb gehad maar toen was dat nog dodelijk. Goed voor je eigen geruststelling zou ik gewoon even de HA bellen.

Sterkte met je vader maar hopen dat het een verwaardeloosde longontsteking is.
 
Quote
RE: Symptomen tbc
Ikke  schreef op: 13-09-2012 09:21:00
Hebben ze dan geen bloed geprikt bij je vader? Om TBC vast te stellen moet er ook bloedonderzoek worden gedaan, of de Mantoux test.
Ik neem aan als er een redelijke verdenking bestaat op (open) tbc dat ze niet anderhalve week op de uitslag gaan wachten?
Zeker niet omdat de open variant zo besmettelijk als wat is en ze zelfs in het zkh daarmee een risico lopen!

Ik zou je vader even opbellen om te vragen wat er precies tegen hem is gezegd hierover en desnoods bel je toch even je huisarts voor advies.

Sterkte!

 
Quote
RE: Symptomen tbc
Assepoester  schreef op: 13-09-2012 09:28:24
Het is misschien ook alle stress bij elkaar dat ik me zo druk maak, ergens denk ik ook van niet, maar het zit me niet helemaal lekker zeg maar. Mijn vader heeft vandaag een longpunctie en morgen een scan, en dan volgende week de uitslag.
 
Quote
RE: Symptomen tbc
Ikke  schreef op: 13-09-2012 09:35:50
Ja logisch dat je gespannen bent! Jeetje dus ook nog een punctie en scan, ik hoop dat het allemaal meevalt wat er uitkomt! Sterkte met je vader en met je zelf!
 
Quote
RE: Symptomen tbc
Ania  schreef op: 13-09-2012 09:37:25
Bel je huisarts of de GGD even, kijken of je daar een Mantoux test mag doen, daar krijg je snel de uitslag van.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Symptomen tbc
Naam
Bericht