Menu
 

Topic:

stoppen slaapmedicatie

Slaapmutsje  schreef op: 12-09-2012 16:55:05
Ik ben m'n slaapmedicatie aan het afbouwen. Ik gebruik het al jaren, veel te lang dus. En soms ook te veel. Nu zit ik sinds 4 dagen weer op een halve dosis en dat gaat redelijk. Over 10 dagen zijn m'n pilletjes op en wil ik het zonder proberen. Daar zie ik zo tegenop, heb het idee dat ik iets nodig heb om in slaap te vallen. Ben natuurlijk verslaafd na een paar jaar dagelijks gebruik . Maar goed, ik heb dus vooralsnog geen nieuwe besteld. Wie heeft ook wel eens afgebouwd met dit soort middelen? Hoe ging dat?
 
Quote
Navigatie
RE: stoppen slaapmedicatie
Meelezer  schreef op: 12-09-2012 17:01:24
Pas er wel mee op he?
Ik heb ooit tabletjes gehad (woonde toen in Belgie, weet even de naam niet meer) om wat rustiger te worden en makkelijker in slaap te komen.
Begon met 2,5 mg en eindigde met 10 mg.
Nooit bij nagedacht hoe of verslavend zoiets kon zijn.
Toen er weer rust was dacht ik na een jaar wel even te gaan stoppen.
Dus eerst netjes wat afgebouwd en daarna feitelijk cold turkey gestopt.
Dat was niet zo'n straks plan.
Heb echt nachten mijn bed uitgedreven van het zweet, sliep amper, was misselijk.
Sloeg echt helemaal nergens op, bleek dat spul ook zo verslavend te zijn, nog niet een zo zeer geestelijk als wel lichamelijk.
Bleek dat ik een ander tabletje nodig had gehad om "af te kicken".
Dus misschien wel even handig om vooraf dit even met de huisarts te overleggen voordat je er beroerd van word.

Overigens, daarna heerlijk geslapen

 
Quote
RE: stoppen slaapmedicatie
Slaapmutsje  schreef op: 12-09-2012 17:07:30
Dat is goed om te weten, meelezer. Ik weet inderdaad uit ervaring dat ik bij afbouwen heel onrustig ga slapen, veel ga dromen. Ik merk nu het verschil al tussen een hele en een halve slaappil.  Maar dat zou tijdelijk moeten zijn. Terug naar een half tabletje lukt me wel, maar die stap naar niets is zo groot. Ik heb twee jaar terug 25 mg gebruikt terwijl 10 mg normaal is. Toen ben ik vrij makkelijk (door de slaappillen aan mijn man te geven ) terug gegaan naar 10 en later 5 mg.

Ik heb al een rustgevend kruidentheetje gekocht en heb het goede voornemen om niet meer achter de pc te gaan zitten vlak voor bedtijd.....
 
Quote
RE: stoppen slaapmedicatie
Satekroket  schreef op: 12-09-2012 17:08:35
Ligt eraan wat je neemt. Is het een benzodiazepine (zo heet deze groep van medicijnen) dan is het beter om langzaam af te bouwen. Zeker als je het al jaren gebruikt. Overleg het even met de huisarts!  In tijd van 2 weken afbouwen en stoppen na jarenlang gebruik is best wel snel. Ik zou nog maar een poosje een halve nemen en hierna een kwart. Dus toch nog maar even een recept halen.
Misschien overstappen op een ander/lichter middel om te overbruggen.
 
Quote
RE: stoppen slaapmedicatie
Slaapmutsje  schreef op: 12-09-2012 19:52:14
Ik gebruik zopiclon, lijkt op benzodiazepine maar is het niet. Afbouwen in twee weken is inderdaad snel. Ik kan eens informeren naar een lichter middel. Of een deel van de resterende pilletjes in vieren breken. Temazepam heb ik in het verleden wel eens gehad maar dat deed niet veel bij mij. Zolpidem of Zopiclon wel.
 
Quote
Navigatie


Reageren op stoppen slaapmedicatie
Naam
Bericht