Menu
 

Topic:

ZZP 5b voortgezet verblijf

Mama2  schreef op: 12-09-2012 15:11:40
ik heb voor J de AWBZ indicatie binnen hij heeft ZZP 5b voorgezet verblijf toegewezen gekregen voor 1 jaar, nu zit J al meer dan een jaar intern dus een AWBZ was nu nodig.

Deze heeft hij gekregen voor 1 jaar, waar hij nu intern zit is max 4 maanden , J mag al iets langer omdat vorige kliniek ging sluiten door bezuinigingen.

Ik als leek denk nu de indicatie is voor 1 jaar , ZZP 5b voortgezet verblijf is 24 uurs zorg 7 dagen per week, is het dan raar dat ik dan denk dat hij dan nu 1 jaar kan blijven waar hij is of zou dat eind januari ( dan is behandelduur op papier voorbij ) klaar zijn.....
 
Quote
Navigatie
RE: ZZP 5b voortgezet verblijf
Bepje  schreef op: 12-09-2012 15:24:43
Dat moet je overleggen met de instelling waar nu de behandeling loopt.
 
Quote
RE: ZZP 5b voortgezet verblijf
Mama2  schreef op: 12-09-2012 15:32:28

Quote bepje:
Dat moet je overleggen met de instelling waar nu de behandeling loopt.



dat ben ik ook van plan, maar kreeg de indicatie vandaag binnen en misschien dat iemand hier er misschien ervaring mee heeft.

ik weet dat de kliniek waar hij nu zit de opnameduur nog maar 4 maanden is , die indicatie wordt ook afgegeven aan iedereen die daar binnenkomt maar omdat J nu een indicatie van 1 jaar heeft ga je als leek denken dat hij dan in principe daar een jaar zou kunnen blijven ( weet wel zal wel weer vanalles aan vast zitten haken en ogen door de k*t bezuinigingen ) .
 
Quote
RE: ZZP 5b voortgezet verblijf
Katinka Mv 2 Zonen  schreef op: 12-09-2012 16:25:11
De afspraken met de instelling zijn leidend.
Het CIZ geeft indicaties af voor vastgestelde perioden, dus bijv. 1 jaar of 5 jaar. Het CIZ houdt geen rekening met de inhoudelijke afspraken over de behandeling met de instelling. Op zich is dit ook prettig, want mocht het zo zijn dat in een evaluatie bijvoorbeeld over 3 maanden blijkt dat er nog een verlenging moet zijn, dan hoef je daarvoor dus niet direct weer de totale administratie van een aanvraag te doorlopen (aanvragen duurt gemiddeld 4-6 weken).
Mocht de instelling van mening zijn dat verlenging nodig is, maar kunnen zij dat zelf niet bieden, dan kan op basis van de indicatie bij een andere zorginstelling gekeken worden. Dan is het altijd prettig een geldige indicatie bij de hand is.

Succes!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op ZZP 5b voortgezet verblijf
Naam
Bericht