Menu
 

Topic:

welke (grote) auto en wat zijn kosten?

Pino  schreef op: 12-09-2012 12:17:17
Wij rijden een vrij dure auto qua wegenbelasting, verzekering, brandstof en onderhoud: een Mercedes ML.

Nu hebben we het qua financien best heel goed maar toch merk ik dat we het er steeds vaker over hebben dat de auto toch best wel duur is.. En met name aangezien we een eigen zaak hebben en je maar nooit weet in deze tijd wat er nog kan gebeuren!

Maar tot nu toe heb ik steeds het grote voordeel van onze auto genoemd, waardoor ik hem echt niet wil missen:
We hebben inclusief bestuurder 7 zitplaatsen en dat is echt ideaal met kinderen! We hebben 3 kids waarvan er 2 op school zitten en de jongste volgend jaar ook, dus als elk dan 1 kindje meeneemt zit je al op 7 maar dat kan ik nu dus prima vervoeren!
We wonen buitenaf dus pakken vaker de auto dan de fiets, ook voor het halen en brengen van de kinderen naar school. Dit is met de fiets zo'n 20 minuten en niet altijd handig wanneer ik ook boodschappen moet doen (dit is naast de school dus dat gaat dan in één moeite door), wanneer we uit school doorgaan naar zwemles etc (dit is verder weg dus dan wordt het wel erg veel fietsen) of wanneer er kindjes meekomen uit school, die niet op de fiets zijn.

Daarbij: onze auto is echt onze trots (we hebben er heel hard voor gewerkt om hem te kunnen kopen en nog om de jaarlijkse kosten te kunnen betalen) en we rijden er zo graag in!  

Maar goed, nu we het er zo weer eens over hadden ben ik eigenlijk gewoon benieuwd of er auto's zijn met minimaal 7 zitplaatsen die goedkoper zijn qua wegenbelasting en verzekering enzo. We hebben zelf al beetje zitten kijken naar andere 'grote' auto's zoals de Volkswagen Touareq of Toeran maar die zijn ook erg duur!!

Dus mijn vraag: wat rijden jullie en wat zijn je kosten?

En: stel dat ik geen grote auto zou hebben (dus 'gewoon' 5 zitplaatsen) hoe zou ik dat dan kunnen oplossen als er kindjes meekomen? Hoe doen jullie dat? Kindjes door ouders laten brengen vind ik geen optie, daarvoor wonen we te ver buiten het dorp...

Alvast bedankt!!

PS wat ben ik toch dol op ML; dat hier de mogelijkheid is dit soort dingen neer te leggen!!
 
Quote
Navigatie
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Son  schreef op: 12-09-2012 12:20:43
wij rijden een Toyota prius...hahaha

Maar je zou kunnen gaan voor de ford grand c max of galaxy. Allebei grote auto's
Of toyota Verso

 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 12-09-2012 12:22:32
Je hebt drie kids en haalt de kinderen van school, dan kan er toch nog een kindje mee als je 5 zitplaatsen hebt?

 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Vera  schreef op: 12-09-2012 12:27:51
Wij hebben een Volvo V70 met een extra achterbankje in de kofferbak. Zo kunnen opa en oma ook nog mee als ze willen, of vriendjes of veel spullen.
Hij kost 69 euro in de maand en de verzekering is iets in de 30 euro maar wij hebben een vrij hoge trede van schadevrije jaren. Even grappig feitje; wij hebben ook mercedes gereden, waaronder ook de ML maar rijden allebei 10 keer liever in de Volvo (ook nooit verwacht hoor )
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Pino  schreef op: 12-09-2012 12:38:20
Son bedankt voor de tips!! Ga er eens naar kijken!

Nina, ja 1 kindje kan dan wel maar ik heb er nu al heel veel 2 mee (als ze allebei thuis spelen) en ik haal 1 keer in de week mn dochter en 3 vriendinnen op van turnen.

Vera bedankt voor je reactie! Daar had ik nog niet aan gedacht, een Volvo! En wat grappig dat jullie ook een ML hebben gereden. In welk opzicht rij je nu liever de Volvo dan? Heb je er geen 'last' van dat ie lager is? Ik zit echt zo graag hoog hahaha! Ben niet zo groot en vind het echt heerlijk rijden!  
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Newby  schreef op: 12-09-2012 12:41:50
Wij hebben een Opel Zafira, met zijn ruimte wel 1 van de lichtste auto`s, samen met de Dacia Logan.

Er passen 7 personen in en qua gewicht met zo zwaar als een flinke middenklasser.
De auto`s die jij noemt zijn minimaal 250 kilo zwaarder.

Hij (1.8 6V) rijd ong 1 op 14, de onze is al wel 13 jaar jong.
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Joltje  schreef op: 12-09-2012 12:50:27
Wij hebben de mitsubischi spacewagon gereden. Deze is te krijgen in 6 of 7 persoons. Vonden wij een hele fijne auto..alleen vrij zwaar in gewicht, dus duur in de wegenbelasting. Daarna hebben we de citroen c4 grande picasso gereden. Op zich een prima auto. Niet te duur in gebruik, maar we zouden nooit geen citroen meer willen, aangezien de lak gewoon losliet etc. Het was een beetje een pechauto. Nu hebben we de peugeot 5008 en deze is te krijgen in 5 of 7 persoons en in 1 woord geweldig! Mooie , degelijke, complete auto voor een redelijke prijs ( tenminste vergeleken met de citroen dan).
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Ladyb  schreef op: 12-09-2012 12:53:51
Binnenkort krijgt Dacia een nieuwe 7-zitter, de Lodgy. Lijkt meer op een Zafira of Scenic en is echt veel luxer dan de Logan ( die hebben wij nu ) en de prijs is ook leuk.
Maar heel veel willen geen Dacia rijden.
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Mariėtte35  schreef op: 12-09-2012 12:58:13
Wij hebben nu voor de 2de keer een Dacia Logan, in 2008 kregen we de 1ste en in 2011 de 2de, deze auto bevalt ons heel goed. In principe zijn het allemaal Renault onderdelen wat er in een Dacia zit, het is dan ook een Dacia made by Renault.
Prijzen van de Dacia zijn idd erg leuk!
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Ivy  schreef op: 12-09-2012 13:01:37
Wij rijden een 8-persoons Opel Sintra.  Geen idee wat de kosten zijn in NL, want wij wonen in België. 

Het is een 3L V6 dus echt het gevoel dat je in een auto rijdt, al is hij tamelijk groot.  Geen idee hoe zwaar hij is.  Hier berekenen ze de wegenbelasting naar PK. 

Het was trouwens of dit of een Chrysler Grand Voyager.  Verder zijn er geen auto's die zo groot zijn dat er 8 pers. in passen met een beetje bagage.
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Ster  schreef op: 12-09-2012 13:01:39
wij hebben een hyunday santa fe....ook een 7-zitter. De laatste 2 plaatsen zitten in de kofferbak ingeklapt, dus als je ze niet nodig hebt zitten ze ook niet in de weg. Wij hebben deze nog niet zo lang, maar ook vanwege een eigen zaak, hadden we een auto nodig die evt. ook een zware kar kan trekken. Nu heeft mijn man wel een bus, maar als er een kar mee moest, moest hij altijd met de bus, en nu dus niet meer. Wel hebben wij de auto's prive op naam, vanwege de vele kosten die het meebrengt als het op bedrijfsnaam zou staan. Dan zit je met bijtelling, en km. registratie, nu dus niet. De bus is wel grijs kenteken, maar de santa fe niet, hiervoor hadden wij een laguna, maar moet zeggen dat dit mij beter bevalt, hij is ruimer en je zit een stuk hoger, vergelijkbaar met een bedrijfsbus, vind het een heerlijke auto....succes met je keuze
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Suus  schreef op: 12-09-2012 13:41:44
Ik heb sinds een jaar een Galaxy, topwagen! Hij is wel projzig in aanschaf en beurten, maar veder valt het mij reuze mee.
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Tess  schreef op: 12-09-2012 13:45:14
Wij hebben een opel zafira. Achterin de kofferbak kunnen we nog 2 stoelen omhoog zetten en dan hebben we 7 zitplaatsen. Ik vind het een heerlijke auto. Wij betalen 58 euro per maand wegenbelasting en ongeveer 40 euro verzekering.
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Pino  schreef op: 12-09-2012 19:57:57
Bedankt voor alle reacties!! Ik heb alle auto's gegoogled en er zitten zeker leuke tussen! Qua prijs lijkt de Opel Zafira me wel wat maar manlief zat net mee te kijken en die wil toch echt geen Opel haha!! We moeten er nog maar eens een paar nachtjes over slapen en ook alles uitrekenen want als we veel bij moeten betalen kunnen we net zo goed onze mercedes helemaal 'op' rijden!
 
Quote
RE: welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Wanouk  schreef op: 12-09-2012 20:17:54
Wij hebben een mazda 5
Deze heeft ook 5 normale zitplaatsen, en nog 3 achterin, die je op en in kan klappen.
Wat aan deze auto nog het fijnste is, is dat hij schuifdeuren achter heeft, dus nooit meer bang hoeven zijn dat de kids de deur open knallen tegen een andere auto aan.

Hele fijne wagen, hoewel je ze (hier) niet zo heel veel ziet rijden.

 
Quote
Navigatie


Reageren op welke (grote) auto en wat zijn kosten?
Naam
Bericht