Menu
 

Topic:

CB ik weet het niet meer..

Lieverzo  schreef op: 12-09-2012 11:04:00
Pfff

Oke hier even mijn ervaring met het CB ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met hoe ik het volgende het beste kan aanpakken??

Ik moest gisteren met mij dochter van ruim 3,5 naar het CB (ogen test,lengte gewicht enz.)

De mevrouw van het CB had haar lengte gemeten en haar gewogen en terwijl ze het in de pc aan het zetten was kwam ze dus tot de conclusie dat mijn dochter OBESITAS heeft??

Nou heeft ze altijd al haar eigen lijntje gevolgd en die was altijd gemiddeld of +1 altijd een beetje daar tussen in.
Zo ook nog 6 maanden geleden toen we daar voor het laatst waren geweest.

Mevrouw werd behoorlijk boos en zei gelijk duidelijk dat ze hier MELDING van MOEST maken (melding waar? weet ik niet? iemand?)
En ze wou me gelijk doorverwijzen naar de kinderarts, ik schrok hier behoorlijk van en vertelde dat mij dit behoorlijk overdreven leek, waarna ze dus zei dat ze binnen 2 weken bij de dietiste geweest moet zijn en zodra ze maar iets bijgekomen is gelijk door naar de kinderarts.
Ik ging behoorlijk verslagen weg, ondanks dat ik nog wel wat protest had geleverd, van net 1 weekje terug van vakantie wat meer ijsjes /snoepjes/gezoete drankjes gedronken dan in het normale dagelijks leven maar werd allemaal weggevaagd door mevrouw.

Toen ik thuis kwam en alles eens rustig ging nakijken kwam ik tot de conclusie dat de lengte van mijn dochter helemaal NIET kan kloppen, en thuis dus gelijk nagemeten en nee hoor mijn dochter is in werkelijkheid 7CM langer als door haar opgemeten en ingevoerd.
En met deze 7 cm als ik deze invul op voedingwijzer komt ze gewoon bij gezond gewicht uit.

Nu mijn punt wat ga ik hier mee doen en ik ben benieuwd waar ze MELDING heeft gemaakt?
Ik hoop dat er iemand is die mijn stukje wil lezen en mij misschien wat advies kan geven.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: CB ik weet het niet meer..
Lieverzo  schreef op: 13-09-2012 16:41:28
@ Inky69 Mijn dochter weegt voor het eerst in haar leven te zwaar (volgens cb) en de eerste keer dat ik dit uberhaupt hoor (zie wel dat ze er flink uit ziet niet extreem dus ja was best geschokt)
word er gelijk bij verteld dat ze een melding gaat maken (bij het amk)

Ik vind het daarom niet meer dan logisch dat ik daar niet meer heen wil en een klacht wil indienen.

Als er normaal was verteld van nou ze is vrij plots gestegen in gewicht ik zou het prettig vinden als je een keer naar de dietiste gaat om het een en ander te bespreken.. zo dan was het een totaal ander verhaal geweest.
En daarbij heeft ze een flinke meet fout gemaakt want het is alsnog 5cm en volgens hun maakt dat misschien niet veel verschil maar dat maakt wel degelijk verschil op zo een lengte/gewicht.

Maar goed ik verwacht wel dat dit weer snel recht trekt, nu school en het gewone ritme weer begonnen is en ik ga er iniedergeval op letten uiteraard.
@ Ivy precies wat jij zegt eigenlijk helemaal nu ik het weet en er even iets extra oplet ondanks dat ik dat toch altijd al gewoon doe, verwacht ik echt dat het volgende maand weer recht getrokken is.

Bettie bedankt voor je info daar kan ik wat mee, ik wacht eerst morgen het telefoontje van haar af en kijken wat ze te zeggen heeft, ben erg benieuwd.

De rest ook bedankt voor de reacties!

 
Quote
RE: CB ik weet het niet meer..
Ivy  schreef op: 13-09-2012 16:47:38
Niet teveel stressen, hoor.  Het komt vast goed met je kleine meid.  Zeker nu je er zelf alerter op bent.  Enne, zelfs als ze overgewicht heeft, afhankelijk van hoe lang ze nu precies is, is dat zo weinig.

 
Quote
RE: CB ik weet het niet meer..
An  schreef op: 13-09-2012 16:47:39

Quote LieverZo:
Nou ik ben er net geweest!


En die melding dat is volgens haar helemaal NIET aan de orde, het protocol is wel heel recentelijk vernieuwd en als ouders dus weigeren met hun te zware kind naar de kinderarts te gaan word er melding gedaan bij het AMK.



Het wordt echt steeds zotter hier in Nederland. 
 
Quote
RE: CB ik weet het niet meer..
Mama Van Drie  schreef op: 13-09-2012 16:57:59
Hoezo steeds zotter in NL?.....dat moet wel he want het aantal kinderen die te zwaar zijn neemt zorgwekkend toe, en een CB is dan misschien de eerste die in kan grijpen.
Ik zeg niet dat het bij TO zo is maar er zijn wel veel kids te zwaar, wat ik soms zie lopen.....

Een melding maken vind ik dan net even weer een stap te ver gaan, tenzij de ouders weigeren mee te werken maar dan nog vind ik het een ingrijpende stap.
 
Quote
RE: CB ik weet het niet meer..
An  schreef op: 13-09-2012 17:02:07
Maar waarom gelijk naar de dietist?  Je dochter is voor het eerst te zwaar (volgens het cb). Dan kun je toch het beste als ouders er eerst op gaan letten?

Nog even en ze willen in Nederland dat ieder kind gelijk is en een gelijke opvoeding krijgt. Ouders worden aan de kant gezet. Alles is tegenwoordig kindermishandeling.


 
Quote
RE: CB ik weet het niet meer..
An  schreef op: 13-09-2012 17:04:25

Quote mama van drie:
Hoezo steeds zotter in NL?.....dat moet wel he want het aantal kinderen die te zwaar zijn neemt zorgwekkend toe, en een CB is dan misschien de eerste die in kan grijpen.
Ik zeg niet dat het bij TO zo is maar er zijn wel veel kids te zwaar, wat ik soms zie lopen.....

Een melding maken vind ik dan net even weer een stap te ver gaan, tenzij de ouders weigeren mee te werken maar dan nog vind ik het een ingrijpende stap.



Het wordt hier in Nederland steeds zotter met het AMK/jeugdzorg. Dat er op een goed gewicht, (maar vooral goede voeding en beweging is nog belangrijker) gelet wordt vind ik helemaal niet verkeerd.
 
Quote
RE: CB ik weet het niet meer..
Biancatrotsemama  schreef op: 13-09-2012 19:32:15
hier kwamen ze 3 maanden geleden van het amk nog aan de deur voor de overgewicht van mijn zoon.
mevrouw?
uhm ja?
ik hoorde dat u zoon van bijna 5 jaar 28 kilo weegt klopt dat?
uhm ja dat klopt hoezo?
ja we kregen de melding ruim een jaar geleden dat hij veel te zwaar is,
we zijn nu onderzoek aan het doen,hoe komt het dat u zoon overgewicht heeft?
ik: overgewicht?waar heeft u het over,?
nou mevrouw 28 kilo voor een kindje van bijna 5 is echt te zwaar hoor.
Ik haalde Mika naar binnen en zei:
Dit is Mika die dus 28 kilo weegt,vind en ziet u dat hij overgewicht heeft?
Ze stonden raar te kijken en vroegen hoe hij heette en of hij Mika was,ja was de antwoord natuurlijk.

Ze stonden met een mond vol tanden want meneer woog dan wel 28 kilo,maar dat wel met een lengte van toen 1m33,dus niks overgewicht maar mooi slank.
ze zaten gewoon echt raar te kijken en vulde metteen in dat het loos alarm was hahaha.

hij was toen ook te zwaar maar echt sinds hij naar school is gegaan is hij mooi slank geworden en giganties de lucht in geschoten.
ze moeten niet vergeten dat een kind de ene periode in de breedte groeit en de maanden daarna weer de lengte in,kinderen groeien gewoon in fases.

Ik vind het dus wel overdreven dat ze bij 1m en 16 kilo het amk in gaan schakelen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op CB ik weet het niet meer..
Naam
Bericht