Menu
 

Topic:

Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!

Anoniem  schreef op: 04-12-2011 16:45:52
Nou de titel zegt het al!!!!
Ik heb het echt gehad.
Sorry alvast wordt een lang verhaal maar ik moet het nu gewoon kwijt.
Al jaren bepaald iedereen onze dagen, wanneer wat waar gevierd wordt hangt altijd af van wanneer vooral mijn zus kan en wil.
Ook toen er nog een kinderen waren was dit al zo.
Wij schikten en deden gezellig mee, soms vroegen we wel of het ook eens bij ons kon maar nee, dan kwam vast mijn schoonfamilie ook en daar had zij geen trek in want die kende ze niet zo goed, oke prima.
Toen er eenmaal kinderen waren (onze dochters en haar zoon) werd sinterklaas bij hun thuis gevierd, leuk zou je denken, maar nee.
Het begon al met het feit dat ze een lijst kadootjes voor haar zoon op ging noemen die zo lang was, daar kwamen wij nog niet eens tot de helft mee.
Dit gaf ik aan en ook dat ik dan nog snel het 1 en ander aan goedkoop fröbelspul voor onze meiden erbij zou halen zodat het toch nog wat zou lijken.
Ver boven ons budget maar toch maar gedaan.
Bij aankomst viel dit helemaal verkeerd want zij had juist de hoeveel verminderd door dingen eerder of later te gaan geven, maar goed het was nu eenmaal zo dus hup in de zak.
Ik nog dingen aangegeven van doe dit nou in de eerste ronde dan hebben ze wat om mee te spelen want al het oude speelgoed van mijn neefje was opgeruimd.
Maar wat er ook uit de zak kwam niets om mee te spelen voor de meiden.
Alles wat mijn neefje kreeg ging direct uit de verpakking en hij lekker spelen, dus de dames er ook bij natuurlijk want dat is mooi, speelgoed.
Na herhaaldelijk vragen kwam er dan toch wat oud spul voor de meisjes uit de kast zodat ze niet steeds met neefjes nieuwe speelgoed aan de gang gingen want dat was zielig volgens de schoonmoeder van mijn zus.
Maar het nieuwe spul bleef trekken en voor hun bleven er dingen uitkomen die je niet uit de verpakking wil aangezien wij nog zo'n 3 uur naar huis moesten rijden en op onze vingers uit konden rekenen dat de helft vergeten zou worden zodat je er niets meer aan had thuis.
Door het constante gezeur en gebemoei van mijn zus haar schoonmoeder toch een paar dingen uit laten pakken want het was wel heel sneu om steeds weggestuurd te worden door een half dronken vreemde oma.
Dit is een beetje uit de hand gelopen omdat ik enorm kwaad werd en madam eens goed de waarheid heb gezegd, zij hoeft mijn kinderen niet te corrigeren en zich al helemaal niet te bemoeien met het spelen van kleine kinderen, laat het ze zelf uitzoeken met je blauwe harses.
De helft van de uitgepakte spullen werd dus idd niet meer teruggevonden wat later wel teruggevonden werd kwam ook niet meer naar ons want daar speelde ons neefje zo leuk mee, dus de zooi maar weggegooid.
Hierna hebben wij geen sinterklaas meer samen gevierd en ik heb aangegeven dat ik nooit meer met dat mens samen een feestdag wilde vieren.
Voor een verjaardag wil ik me nog wel inhouden en aanpassen maar feestdagen vermijd ik.
Dat begrepen ze en dat was goed.
Voor iedere verjaardag word ik nog wel gebeld met de mededeling dat ik me in moet houden of anders maar een andere keer moet komen.
Dit jaar wilde ik kerst graag hier vieren maar door omstandigheden hebben we het er niet meer over gehad.
Eind november kreeg ik ineens te horen dat kerst bij mijn zus is, geen overleg niets, ze wil een traditionele kerstmaaltijd met kalkoen enz.
Nou goed leuk, maar vanwege het zware jaar wat wij hebben gehad door het overlijden van mijn schoonmoeder en mijn onverwachte zwangerschap die ook nog heel stressvol is ivm ziekte van mij, wil ik het wel zo rustig mogelijk houden allemaal.
Dus kerstavond richting familie einde van de middag op eerste kerstdag samen eten en dan begin van de avond naar huis.
Tweede kerstdag komt mijn schoonzus en dan wil ik ook fit zijn en op mijn gemak de gourmet klaarzetten en gezellig en een beetje uitgerust eten samen.
Maar nee dan moeten wij maar met oud en nieuw komen want zus wil graag een echte kerst dus pas gaan eten als het donker genoeg is om de lichtjes aan te doen want anders is het niet echt kerst.
Uuuuuuhm huh?? mijn oma kan 's avonds geen warm eten, wij hebben een lange zware reis voor de boeg, en het is al jaren een vaste afspraak dat er in de middag wordt gegeten ivm verschillende kwalen van verschillende familieleden.
Nee dat kon echt niet want dat was niet gezellig dus dan deden ze het wel zonder ons en dan vieren wij wel oud en nieuw.
Dit viel niet helemaal lekker bij mij, vooral omdat dit hoogstwaarschijnlijk de laatste kerst van mijn opa gaat zijn en ik die graag met hem wil doorbrengen omdat hij verschrikkelijk belangrijk voor mij is al heel mijn leven.
Nu hoor ik vandaag als klap op de vuurpijl dat haar schoonouders komen, ik begrijp nu waarom wij dus niet welkom zijn want ik heb daar geen zin in en ga me niet inhouden als er weer om 12u 's middags al aan de bier en andere drank gegaan wordt.
Ik ga niet gezellig met dat maffe wijf, dat mijn zus en haar man ook het nodige pijnlijke geflikt heeft, zitten eten en zogenaamd leuk doen.
Dit valt me zo vies tegen van mijn zus, met mijn schoonfamilie kon het nooit want dat waren vreemden maar wij krijgen die van haar wel door onze strot geramd door haar.
Ik weet echt even niet wat te doen, toch gaan en zelf op tijd voor eten zorgen en vertrekken als zij aan tafel gaan, of niet gaan, of het bij een ander thuis eerder proberen te vieren of een andere afspraak maken met mijn schoonzus of weet ik veel...
Heb er zo de balen van, laat die kerstdagen maar zitten en oud en nieuw erbij, ik ben er klaar mee.

Pfff dat lucht op zeg moest er echt uit, en nu ga ik eten koken voor mijn gezin
 
Quote
Navigatie
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Cir  schreef op: 04-12-2011 17:19:08
Wat een verhaal. Wat vervelend dat dit besloten wordt zonder te overleggen. Is het altijd zo gegaan in jullie familie?
Bij ons wordt altijd alles overlegd, en als iemand iets niet zo'n goed idee vind dan is daar respect voor en wordt het plan aangepast.
Ik zou denk ik in jou geval lekker thuis blijven. Dan hoef je ook al die ergernissen en irritaies niet aan te gaan.
En misschien dan alvast bij de afzegging erbij zeggen dat je verwacht dat het volgend jaar wel weer in overleg zal gaan want zo is het natuurlijk niet "een gezellig samenzijn" waar kerst eigenlijk wel om zou moeten draaien.
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Koelkast  schreef op: 04-12-2011 17:26:00
jij moet lekker je eigen plan gaan trekken meid en ook gewoon opa en oma uitnodigen en pa en ma en weet ik veel wie dan heeft men zelf de keuze waar men heen gaat.
Of je gaat zelf even koffie drinken bij opa en oma, lekker kerstbrood mee en evenr ustig kletsen samen.
Smiddags naar huis lekker je eigen dingen koken en eten die je wil.
En de dag erna in alle rust voor gourmetten voorbereiden.
ies meer aan jezelf en je eigen gezin denken!
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Anoniem  schreef op: 04-12-2011 17:42:57
Ik denk dat jij eens wat meer aan jezelf en je gezin moet gaan denken !!!!

Lekker rustig misschien nog ff bij je opa en oma wat gaan drinken met wat lekkers erbij en bv 'savond lekker thuis eten en met je gezinnetje dingen doen die jullie willen!

Ik snap je helemaal en sinds een paar jaar doe ik dat ook niet meer , al dat familie gedoe..
Nee wij zijn dan lekker met ons gezinnetje lekker knus en gezellig! Heerlijk wat een rust dat dat geeft en nu verheug ik me ook veeeeeeeeeeel meer op kerst!!
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Chantalmvsamen  schreef op: 04-12-2011 17:44:21
Dat was ik hier boven, vergeten in te loggen...
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Myself  schreef op: 04-12-2011 19:26:05
Oh meid, denk alsjeblieft aan jezelf, doe wat jullie willen, waar jullie je fijn bij voelen en stop met je aan de hele wereld aan te passen.
Ik deed dat ook altijd en ben mezelf aardig tegen gekomen. Ik leer nu om het niet meer te doen, het lukt nog niet altijd, maar het werpt wel zijn vruchten af.
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Blauwtje  schreef op: 04-12-2011 19:29:59
Hey,

Iedereen bepaalt alles voor jullie omdat jij dat toelaat.Kom voor jezelf op, deze dagen zijn zo gezellig, trek je eigen plan met je gezin en zet dat op de eerste plaats!
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Mvl&d  schreef op: 04-12-2011 20:05:58
Weet je wat pas echt een gezellig samenzijn is; kerst vieren met je eigen gezinnetje ! Dat zou ik zeggen tegen je zus; dat je eerste kerstdag het liefst met je eigen gezin doorbrengt. En dan vier je tweede kerstdag met je eigen schoonfamilie.

Da's eigenlijk precies hetzelfde als wat je zus wil/doet (alleen zij wil jou erbij hebben/en dan toch weer niet) dus waarom zou jij niet hetzelfde doen ?

 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Dicha  schreef op: 05-12-2011 14:23:36
Ik zou zeggen laat de familie met z'n allen letterlijk de boom in klimmen.
Jou kerst en oud/nieuw vieren zoals jij het wil, en je niet steeds aan je zus aan moeten passen.
Daarbij vind ik dat ze ook begrip voor jou moeten hebben, (zwangerschap) en dat jij er geen zin in hebt om 3 uur in de auto te zitten.
Ik zou gewoon zeggen ouders, zus opa/oma komen naar ons toe, willen ze dat niet, dan zelf lekker met je gezinnetje thuisblijven, en je niets op laten dringen.
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Anoniem  schreef op: 06-12-2011 09:19:12
Door het sintgedoe even geen tijd gehad maar heb wel gelezen en nagedacht over jullie woorden.
Ze sterken me echt en jullie hebben helemaal gelijk.
Het is altijd al zo geweest dat wat hier ook speelt, hun problemen zijn altijd zwaarder wegend.
En natuurlijk zijn er ook genoeg redenen om rekening met hen te houden maar ik heb er nu gewoon genoeg van dat alles maar om hun draait.
Mijn dochters hebben alleen mijn ouders en grootouders nog, hier alleen maar tantes, nichten, neven (allemaal volwassen).
Ik laat me door haar niet afnemen dat mijn kinderen kerst met hun overgebleven grootouders kunnen vieren.
Dus mijn plan is kerstavond naar mijn vader en daar lekker eten en dan eerste kerstdag naar mijn grootouders.
Hier uitnodigen zou ik graag doen maar mijn opa en oma gaan dat helaas niet redden dus gaan wij naar hun, brunchen daar gezellig met mijn moeder erbij en vertrekken na de afwas lekker weer naar huis.
Misschien willen mijn zus en haar gezin ook wel komen dat zou ik wel leuk vinden, is toch iedereen bij elkaar maar ik acht die kans erg klein omdat ik dan haar show steel in haar ogen, kan er niet meer mee zitten.
Jammer dat wij dan mijn neefje en nichtje niet zien maar het is niet anders, misschien willen ze volgend jaar hier heen komen want dan hebben wij een baby van 7 maanden en die ga ik echt niet heen en weer door Nederland slepen.

Blauwtje ik wil op jou persoonlijk nog even reageren want ik moest zo lachen toen ik het las.
Dat zeg ik ook altijd tegen iedereen en voor mezelf kan ik altijd 100 redenen verzinnen waarom het wel noodzakelijk is dat ik mezelf wegcijfer.
Bedankt voor die wake up call, dat maakte dat de wijze woorden van de andere dames nog even extra goed binnenkwamen.

Mijn gezin staat op de eerste plaats en verder zoeken ze het inderdaad maar gewoon uit (in de hoogste boom hahaha).

Dank jullie wel meiden , ik blijf alles gewoon herlezen om sterk te blijven staan in mijn besluit, ik heb al genoeg verrotte kerstdagen achter de rug en ik ben er klaar mee!
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Anoniem  schreef op: 06-12-2011 09:41:54
zoooo herkenbaar in een aantal opzichten.Al jaren irriteer ik mij mateloos met sinterklaas.
En nu naar weken piekeren en rot voelen heb ik uiteindelijk met de traditie gebroken.
Wij vierden sinterklaas met ons eigen gezin!
En ik kan je vertellen: een nieuwe traditie is geboren!!

de kinderen en wij hebben een fantastische avond gehad.

dus kom voor jezelf op!!!!
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Anoniem  schreef op: 06-12-2011 10:02:51
Meid steel jij dan maar is een keer de show, inderdaad niets van aantrekken.
Blijf sterk in je schoenen staan, haha wij helpen je wel!
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Dicha  schreef op: 06-12-2011 10:34:58
Oeps de anoniem hier boven ben ik dus, hahaha vergeten in te loggen
 
Quote
RE: Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Blauwtje  schreef op: 06-12-2011 12:27:34

Quote Anoniem:

Blauwtje ik wil op jou persoonlijk nog even reageren want ik moest zo lachen toen ik het las.
Dat zeg ik ook altijd tegen iedereen en voor mezelf kan ik altijd 100 redenen verzinnen waarom het wel noodzakelijk is dat ik mezelf wegcijfer.
Bedankt voor die wake up call, dat maakte dat de wijze woorden van de andere dames nog even extra goed binnenkwamen.

Mijn gezin staat op de eerste plaats en verder zoeken ze het inderdaad maar gewoon uit (in de hoogste boom hahaha).

Dank jullie wel meiden , ik blijf alles gewoon herlezen om sterk te blijven staan in mijn besluit, ik heb al genoeg verrotte kerstdagen achter de rug en ik ben er klaar mee!
goedzo meid, idd de hoogste boom haha Ik snap het wel trouwens, ik weet zelf altijd wel een ander te vertellen van hoe en wat..maar voor mezelf dringt het niet erg door...toch gek ergens he..

Geniet jij maar lekker van de kerst die nog komen gaat
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik ben zo klaar met die feestdagen!!!
Naam
Bericht